Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 4

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Super podívaná, oku lahodící vizuály, uchu lahodící muzika, casting naprosto na jedničku, Gal jsem neznala, ale je mi sympatická a na roli se skvěle hodí. Co si od Disneyho přát víc? Dokonce to není ani kýčovitě barevný, kýčovitě patetický, prostě je to uměřený. A že je to naivní? Jak jako naivní? Víte, vy překomplikovaní myslitelé, ono je to vlastně doopravdy ve finále takhle jednoduchý. Naše mysl vymýšlí komplikace a složitosti proto, abycohm si tu nepříjemnou a nelítostnou jednoduchost mohli ohnout a zaonačit tak, abychom se jí nemuseli řídit, ale ona JE jednoduchá. Jak se říká ve filmu: je v nás všechno a je jenom na nás, co z toho si vybereme a co a jak budeme žít. Takhle jendoduché to je. Jednoduše tomu dávám celých pět. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Podľa zbytku sveta vraj DC konečne vyprodukovalo podarenú comicsovú hitovku, ale ja som videl iba schizofréniu kde sa postavy v akčných scénach menili na gumených panákov. Už celá tá historka o Amazonkách stvorených ochraňovať ľudstvo je s prepáčením úplne kokotská. Ako asi môžu čokoľvek ochraňovať, keď sú pár tisíc rokov uzavreté na neviditeľnom ostrove v akejsi lesbickej utópii a nemajú šajnu ani len čo sa deje 100 metrov od ich vlastného pobrežia. Až keď u nich náhodou stroskotá kapitán Kirk zo Star Treku, docvakne najudatnejšej Amazonke Diane ( Gal Gadot vyzerá v tej roli dobre, ale neuhrá ani prd a ani na to nemá príležitosť ) že boh vojny Áres rozpútal prvú svetovú a vydá sa ho zabiť. V Londýne tak chvíľu robí decentné humory, diví sa zmrzline, ale bez problémov rozpoznáva chemické vzorce bojových plynov v Sumerštine a používa výraz reprodukčná biológia akoby doteraz nežila na stratenom ostrove kde zamrzol čas pred Kristom. Táto časť ma inak paradoxne celkom bavila. Keď sa potom Diana a pár špinavcov ( ostrostrelecký škót, ukecaný arab a kšeftársky indián, tí ma tiež bavili ) vbehne na frontu je to občas cool efektné a inokedy zas dosť nechutný PVC digibordel kde všetko vyzerá ako gumené hračky. Dianine super skoky sú tým pádom dosť smiešne a odrážanie guľometnej palby náramkami stopercentná pičovina. No a finálový súboj s Áreom spolieha len na to že po sebe s Dianou hádžu tanky a železný šrot, čo v kombinácii s onou dvakrát spomenutou gumenosťou efektov vyzerá tak trochu ako grc v hračkárstve a určite nespôsobuje nejaké užasnuté padanie čeluste. Takže scenár a mytológia úplne na hovno ( naviac sa to dejovou osnovou strašne podobá Kapitánovi Amerika ), efekty fungujú len spolovice ( viacero pekných momentov tu je, nie že nie ), debilností celá fúra ( nemci podľa tohto prehrali vojnu lebo to boli úplný trotlovia čo si vôbec nevšimnú keď sa im na základni rubú dvaja supernadupanci a rozmlátia pri tom strážnu vežu ) a najzaujímavejšou postavou je znetvorená záporácka vedkyňa. Podľa mňa to určite ani tentoraz nevyšlo, nech si svet drísta čo chce a Marvel proste vládne. Tak schválne, aká veľká sračka bude Liga Spravodlivosti, taká a či táááákáááá... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Konečně koukatelná "popcornovka" od DC, především díky tomu, že Snyder se držel daleko od režisérské stolice, byť je cítit, že coby producent se snažil do mnoha aspektů natáčení režisérce Patty Jenkins zasahovat. Vcelku příjemná oddychová záležitost, jejimž pilířem je sympatické obsazení s Gal Gadot v čele, které titulní role přesně sedla. O čtvrtou hvězdu Wonder Woman přišla z důvodu rozpačitého finále, které se nevyhnulo typickému prázdnému digibordelu, filmům DC vlastním. Přesto, jsem suma sumárum jako divák lačný po večerním restartu u nenáročného bijáku, spíše spokojen. S nadsázkou prostě taková vysokorozpočtová Xena s líbeznější tvářičkou. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Dosť dlho som odkladal pozrieť si tento výtvor s podtitulom blockbuster. To z toho hľadiska, že som očakával až moc ženských vecí, síce toto si tvorcovia neodpustili, ale inak ma tento comixák nesklamal. Hlavne zo začiatku je to fakt zaujímavé. Krásne zobrazený ostrov, kde žijú amazonky ako aj ich situáciu. Hlavne Gal Gadot je až brutálne sexi v tom jej kostýme čo mi naopak vôbec nevadilo, skôr bavilo. Príbeh nie je až tak priamočiary a jednoduchý, ale z profesora Lupina z Harry Pottera spraviť Áresa mi nesadol. Ako BOH gréckych mýtov mi prišiel na túto postavu proste príliš old school. Vizuálne je to prepracované a hlavne ten ostrov, kde žijú tie sexi bojovnice mi strašne pripomínal knihu Dinotopia. Krásne zábery, fakt prepracované po vizuálnej stránke. Ak mám prejsť k príbehu a vyjadriť sa o ňom, tak hmm bol zaujímavý. Nie síce ako iné comixáky, aka. Avengers, ale dobrý. Čakal som väčšiu zlátaninu a preto som bol aj milo prekvapený ako to celé nakoniec dopadlo. Má to síce ten ráz ako mal aj posledný X-Men, ale to sa zrejme dalo tušiť, autori si asi povedali, tento štýl bude sedieť našim predpokladaným rozpočtom. Za úspech by som označil zobrazenie vojny, ktorú sa autorom podarilo vcelku autenticky vykryť. Ak človek nič nečaká a potom je prekvapený, tak je to viac happy ako keby dostal šlahačku bez gaštanového pyré. Presne tým Wonder Woman pre mňa bol. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Gal Gadot je opravdu ošklivá pani. Hodí se tak akorát do poblbaně nepodařeného digi salátu, korunovaného skutečně megastupidním soubojem. Klasická DC demence. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nedoufal, že bude film od DC tak příjemně bavit. Není to dokonalé, uprostřed filmu dochází dech a počítačové finále může působit trochu tuctově, snímek by se však v dobrém slova smyslu dal označit za "nejhezčí z ošklivince", a oproti předchůdcům je to přímo velkofilm, originální a zajímavý. Herci hrají (Gal Gadot je objevem roku, Chris Pine je překvapivě taky velice obstojný), hudba šlape, postavy propracované (vztah ústředný dvojice uvěřitelný), akce funguje, vizuál našlapaný. ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Komiksovém světu, a to jak papírovému tak i zfilmovanému, přicházím na chuť teprve až poslední roky. A od začátku je mým favoritem bezesporu Marvel. Díla z DC tak posílám v podstatě nevědomky až na druhou kolej. Pár batmanů a supermanů jsem sice viděl, ale nikdy to nebyly postavy, které by mě roztrhaly srdce na maděru, teda až na Temného rytíře. No a pak přijde Wonder Woman. Věděl jsem, že někde tam existuje, ale nikdy jsem se o ní nezajímal, a tak jsem byl na konci tohohle snímku více než mile překvapen. Výborný výběr herců včetně obsazení knírkatého Árese (je to prostě cool), svižný a strhující děj, který ani na moment nenudí a prostě tak nějak všechno. Asi jedna z nejlepších komiksových adaptací od DC. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Pln očekávání jsem si tenhle kousek pustil teprve včera a už to nikdy neudělám. Všechno mi přišlo tak nějak zbytečné. Proč to existuje? Zápletka filmu je naprosto čitelná, zvrat na konci podle mě nikdo nečekal jenom duševně chorý jedinec. Herecké výkony hlavní dvojice nebyly nikterak přesvědčivé. Dalším problémem bylo to, že jsem celou dobu nemohl zbavit dojmu, že koukám na hloupějšího kapitána. Tohle ještě stvrdila poslední scéna na letišti, naštěstí ale snad nehrozí oživení pilota. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem to hodnotit 3*, ale trochu jsem o tom přemýšlel a nebylo by to fér. Film má jednu slabinu - Gal Gadot. JInak to všechno šlape skvěle. Ano, WW celkově není nijak oslnivý hrdina, ale za to film nemůže. Škoda, že se prostě jen neobsadila nějaká sympatičtější, ohebnější, hezčí a milejší (čti jakákoliv jiná) herečka. Jen z těch "amazonek" na jejich ostrově bych 5-6 bral do její role. Hrozná škoda. Film má super efekty. Jako Kpt. America se mi líbí děj o pár dekád zpět. Všechno funguje, skoro všechno... ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu jinak než jít do plných. Celý film jsem se potutelně usmíval... takhle dlouho jsem se u filmu nebavil ani nepamatuju... A marvelácký hejtři, co se tetelili blahem u (rádoby erkovýho) Logana, si klidně můžou dávat jen dvě hvězdy jak chtějí, jelikož ty už nezachrání od sterilního disneyho vůbec nic... ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— Only love can truly save the world. — Ikonická Wonder Woman, jedna z nejlepších a nejdůležitějších komiksových postav, neměla lehké dostat se na velké plátno, ale nakonec to dokázala. A dokázala to naprosto skvěle! Už svým debutem v BvS mě Gal Gadot uchvátila, nejenom svým okouzlujícím úsměvem, a nyní, když dostala vlastní film, jen dokázala, že pro tuhle roli byla skutečně stvořena. S Chrisem Pinem tvoří dokonalou dvojici. Snímek skvěle spojuje decentní a dobrý humor a romantické momenty s těmi válečnými. Právě tohle propojení superhrdinského filmu s válečným filmem se nesmírně povedlo. Skrze Dianu, její reakce a počáteční nevinnost a naivitu, se dobře povedlo vyobrazit hrůzy války, která měla ukončit všechny další. Výsledné propojení se superhrdinskými prvky (např. vrcholná No Man's Land scéna) doprovázené epickou hudbou je velmi působivé. Diana samotná a vedlejší postavy z jejího týmu rovněž nenásilně (a o to efektivněji) předávají důležitá protiválečná, feministická a protirasistická poselství. Tím film navazuje i na závěrečný monolog Bruce Waynea z BvS „men are still good“ a v závěru apeluje na to dobré v nás. To největší utrpení si na sebe ostatně přináší lidstvo samo, vždy máme na výběr být lepší. Jako celek je filmová Wonder Woman jeden z nejkvalitnějších a nejlepších superhrdinských filmů – naprosto ctí předlohu a nese i důležitá poselství, která je třeba vyslyšet. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Konečně se nám ta Liga Spravedlnosti rýsuje a jsem rád, že se DC konečně filmově probrali. Wonder Woman mě upřímně bavila. Ano, má své mouchy a určitou béčkovitost, nicméně se to drželo komiksu, bylo to správně komiksové a mé komiksové srdíčko zaplesalo. Na nic si to nehraje a baví to jak má ! Konečně pořádná ženská superhrdinka ! Paráda ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

No ne, že by se filmové DC konečně začalo kvalitou obsahu přibližovat k DC animation? Gal jako Diana je rozkošná, ale zárověň jí tu sílu věříte; a došlo i na laso pravdy :D 3/4 filmu utekly jako voda, poslední čtvrtina trochu pokulhávala, ale jako jo, smysl to nakonec dává (i když ten záporák... ještě teď se směju :D ). Za mě velké ANO a snad bude JLA pokračovat v tomto duchu :D ****/***** ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Po Loganovi další letošní superhrdinský film, ve kterém jde o skutečné hrdinství. Není to záminka pro uměle vykonstruovaný souboj dvou protagonistů a nesnaží se být černočerně temnou adaptací bez humoru a s killcountem v tisících, ale ani popkornovou komedií s bandou sobeckých antihrdinů. V jádru Wonder Woman stojí na dnešní Hollywood tak směšné a ne-cool myšlenky, jako ochrana bezbranných za každou cenu a víra v lidskou dobrotu. Zatímco Logan na to šel komorní dekonstrukcí superhrdinského mýtu s westernovou stylizací, Wonder Woman se vůbec nebojí nemalé porce upřímného kýče v duchu Raimiho Spider-Mana nebo Donnerova Supermana. Zároveň se nikdy nepřesune do nechtěně béčkové úrovně, jako některé první Marvelovské počiny, ani sebeuvědomělého pochechtávání a odlehčování dramatických situací, jako některé poslední Marvelovské počiny. Bohužel celkový dojem trochu kazí formální nedokonalost, zvlášť co se týče střihu. Ať už jde o nesedící střihy v jednotlivých scénách, nebo tempo celého snímku, které občas ztrácí na plynulosti, z filmu je cítit jistá nejistota. Jestli je to způsobeno zásahy studia, nebo nezkušeností Jenkinsové z akční produkcí, bohužel nevím. Co ale hodně působí jako rozhodnutí Warnerovských papalášů, je závěřečný souboj, který nám musí za každou cenu vnutit digitální destrukci a přestože se mu díky lidské linii scény nedaří zcela smazat poselství o válčení, dokáže ho alespoň oslabit. I přes své nedostatky je Wonder Woman velice pěkným, skoro až nostalgickým připomenutím toho, o čem superhrdinské příběhy kdysi byly. ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama