Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 1

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn origin, dokonca v mnohých momentoch až veľmi fajn. Gadot ťaží oveľa viac zo svojej krásy než z hereckého talentu (aj tak som ale definitívne do nej) a spomedzi ostatných postáv najviac vyčnievajú asi Pine spoločne s Robin Wright. Humorné scény občas pôsobia až príliš nasilu a nebyť zbytočne dlhej stopáže či toho predigitalizovaného, tmavého a neprehľadného finále, ktoré sa pre filmy z DCEU stalo už akýmsi nezmyselným trademarkom, bolo by to určite za viac. 6,5/10 ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Obsadenie hlavnej hereckej dvojky velmi dobré. No pribeh nezaujimavy, bez napadu. Prvych 40 minut by sa patrilo prestrihat na 10. Akcna scena v dedine by bola fajn, az na to lacne cgi ktore to vsetko pochovalo. (Nechapem preco) no a finale velka katastrofa. Wonder woman je fajn, no chcem ju vidiet v inom filme. Toto mi prislo ako "capitan(ka) amazon" 45% ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Po spektakulárním představení Wonder Woman ve Snyderově Dawn of Justice jsem od jejího vlastního filmu měl vysoká očekávání - ale nakonec bych jen těžko hledal, z čeho být zklamaný. *** Příběh se většinu času drží Campbellovy archetypální "hero's journey", a stravitelným způsobem zpracovává nadčasové téma lidské duality dobra a zla. Navíc nabízí správně epickou akci, několik neočekávaných (ač ne prudce originálních) zvratů, a příjemné (ale zas ne krkolomné) tempo, takže se divák rozhodně nenudí. *** Gal Gadot asi jen tak Oscara za herectví nezíská, ale role Diany jí sedne výborně, a v pohodě jsem jí věřil jak naivní idealistku tak krutodrsnou polobohyni. Navíc má velmi slušnou chemii s Chrisem Pinem, který je jako Steve Trevor ohromný sympaťák, a pro hlavní zápletku o dost důležitější než průměrný Hollywoodský "romantic interest". Hodně dobře funguje i humor - správně nadávkovaný, a důmyslně stavící na konfliktu mentalit a kultur v raném 20. století. Na žánr celkem neobvyklá jsou i krátká ač překvapivě úderná zamyšlení o povaze válečných konfliktů. *** K dokonalosti ale Wonder Woman přecejen kousek schází. CGI v akčních scénách je někdy až příliš rozeznatelné, souboj s hlavním záporákem a úplný konec jsou trochu generičtější než by se mi líbilo, a hudba Ruperta Gregsona Williamse se určitě vydařila, ale zdaleka nejpůsbivějsí na ní jsou Zimmerovy a Holkeborgovy motivy přejaté z Dawn of Justice. Trochu filmu ubíraly na síle i úlitby přístupnosti - například při scénách kde Diana nevybíravě rube německé vojáky by v reálu cákala krev metry daleko, ale na plátně ji neuvidíme ani kapku. *** Rozhodně tedy jeden z nejlepších superhero origin filmů, ale byl bych o něco raději, kdyby to nebyla taková sázka na jistotu. 85% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Svět DC je pro mě ještě větší neznámá než Marvel. Snad jen Nolanovu trilogii mám "nakoukanou". Takže jsem se nemusel bát a ani jsem si nemusel říkat, jestli tam něco chybí, přebývá, případně co proboha bude dál. Takhle mi to stačilo a WW funguje. Kupodivu mi nejlepší nakonec připadá pasáž v Londýně, plná mile směšných nedopatření a pomalého zbližování. Za to určitě může Gal, protože její Diana je zvláštní kombinace neutuchající, roztomilé naivity a tvrdé zásadovosti. Úvod na ostrově Amazonek je pastva pro oči, Londýn je vtipný, no a Belgie má své silné (přechod fronty), ale i slabší (digitální "bordel" na konci) okamžiky. Chris zdatně sekunduje a ani ostatní nejsou do počtu. Jen nemá cenu se ptát, kam zmizel onen křižník, který ostřeloval pláž na ostrově Amazonek a jehož posádka byla přímým svědkem brutálního masakru německých námořníků. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

To, že je Wonder Woman prozatím nejlepší DC film v post Nolanovské éře (ve které to vůbec neměli pod palcem, zřejmě naštěstí), nic nemění na faktu, že to pořád není dobrý film. Gal Gadot navzdory tomu, že neodpovídá úplně předobrazu Wonder Woman, byla dobrou volbou (stojí k zamyšlení, že se DC prozatím daří mnohem více casting k superhrdinkám než k superhrdinům - vedle Wonder Woman se jim povedl casting Harley Queen, zatímco u superhrdinů, kterých je podstatně více to byla trefa do černého jen v případě Henryho Cavila jako Supermana). Zhruba do momentu než Wonder Woman vstoupí na bojiště počátku 20. století to vypadá, že by se z toho mohl vyklubovat solidní komiksový film - sice mu opět moc nefungují humorné prvky a kontrast Diany vs. tehdejšího moderního světa by šel využít lépe, ale tak nějak to frčí v příjemném duchu (i díky Chrisi Pineovi), ale v momentě, kdy se pole hlavních hrdinů rozšíří o kámoše (které zůstanou karikaturami v pozadí a nefunguje ani jejich humorně zamýšlený prvek) to už přestává být zábava a nastupuje všudypřítomný patos, zpomalené akční záběry (Zacku Snydere - zase? proč? ) a rozředěné finále, které paradoxně graduje na svém počátku, aby pak s hlasitější a hlasitější a mohutnou hudbou v pozadí vygradovalo v nezajímavé nic. Zasazení do doby 1. světové války i nastínění myšlenky, že někdy je těžké smířit se s tím, že ať uděláte cokoliv, stejně to nestačí. Rozhodně slušný záporák. DC se lepší, ale pořád to není ono. Pořád to nefunguje jako celek a pořád to bojuje s patosem, který přehlušuje i příběh a ubírá postavám. Třeba příště. 70% ()

JM87 

všechny recenze uživatele

I superhrina by měl mít nějaký limity a né přijít s nějakou novou superschopností, když jde do tuhýho atd. Navíc scénář byl nelogickej a navíc výprava u amazonek působila fakt lacině. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Ake museli byť všetky feministky sveta sklamané že ich najväčšia bohyňa (doslovne) sa aj tak zaľúbi do toho podradného plemena zvaného chlap. A verí v lásku aj naďalej. Nezištnú, čistú lásku v ľuďoch. Popri tom zničí pol Belgicka, zabije par desiatok "zlosynov" ale dobro nakoniec aj tak vyhrá a mýtický boh vojny Áres sa môže vrátiť do podsvetia ku Anubisovi, od Warner Monsters a ich poslednom počine. DC má byť konkurencia Marvelákom ale ide si vlastným štýlom ktorý mne u týchto hyper predražených amerických trhákoch prekáža. Marveláki mám rád preto že presne vedia kde majú stáť, čím byť a nepokúšajú sa byť ničím iným ako popcornom v kine. DC sa celkom darilo v podaní Zacka Snydera ktorý je jeden z majstrov žánru ale toto bol dosť veľký prúser a slabota. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Měli to dát Uwemu, ten by tam dodal aspoň trochu osobitosti, takhle to bylo fakt hrozné. Hloupé, amatérské, infantilně komické, bez nadhledu. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první Captain America, ani Wonderka Womanová mi tímhle filmem k srdci nepřirostla. Scénář mi přišel úplně tuctový a ničím nepřekvapil, ona je směšně naivní a i když ostatní vyzdvihují ústup DC tlačit své filmy do temějších hávů, mě to prostě chybí. Třeba ale překvapí později, stejně jako poslední CA. Uvidíme. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré. DC konečne dostalo do filmu farby, dej čo dáva zmysel a sústredí sa na to, aby nám povedalo príbeh o jednej postave, nie nastrkalo do každej scény desiatky odkazov na svoj "cinematic universe". Potešil zaujímavý setting prvej svetovky, i keď v súbojoch rušili gumené cgi postavičky. Wonder Woman nie je žiadna ultimátna pecka, ale jednohubka, ktorá potešila. V hodnotení jej evidentne pomáha porovnávanie s ďalšími filmami z rovnakého vesmíru, ako marvelovka by to bol obyčajný priemer. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Od všemi vychvalovaného snímku častovaného slovy jako "revoluční" a "přelomový", který konečně prolomí smůlu, jež se na už tak klopýtající filmový vesmír DC nepochybně lepí, jsem popravdě řečeno čekal víc. Mnohem víc. Gal Gadot byla v Batman vs Superman jedním z mála příjemných překvapení a i ve vlastním filmu pokračuje ve standardním výkonu, který neurazí, ale ani vyloženě nenadchne. Chemie mezi ní a Chrisem Pinem naštěstí funguje dobře a snímek stojí více méně na jejich vzájemných interakcích. Akční pasáže oproti již zmíněnému BvS obsahují několik velice zajímavých momentů, přesto se stále nedokážu smířit (a zřejmě ani v budoucnu nesmířím) se zbytečným nadužíváním CGI efektů a zeleného plátna, v důsledku čehož film působí nepřirozeně a vzniká efekt tzv. digibordelu. Snímek to není ani zdaleka špatný, ovšem taktéž ani zdaleka nedostál příslibům výše uvedeným. Jedná se toliko o slušný origin sympatické postavy, který je o něco lepší, než tematicky podobný Captain America: První Avenger. O moc ale ne. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Nechápem tak ostro priemerné hodnotenie. Pani režisérka to zvládal na výbornú, a to som sa DC rozhodnutia "Pre ženskú hrdinku chceme ženskú režisérku!", dosť obával. Jedna z najnápaditejších komixoviek po hodne dlhej dobe. Vizuálne príjemná ako sa na DC patrí (žiadny MARVEL Cartoon Network), celkom zaujímavé posolstvá filmu, správne dávkovaná štipka humoru, a až na konečný boj bez prehnaného digitálneho machlania. Najväčšia slabina je asi opäť splnená tradícia komixoviek - záporák hrá rovno tretie husle, a na konci mal dosť trápne, prepatetizované hlášky. Na záver pochvala Ruperta Gregson-Williamsa za výborné ost skrz celý film, aké som u tohto žánru nepočul už dlhší čas. // Čo sa môže MARVEL učiť od WW? https://www.youtube.com/watch?v=w-QhdzQo66o ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Ja som velmi spokojny. Aj cez tu prepalenu stopaz mi to prislo zaujimave a rozhodne som sa nenudil. Velmi dobre to natocili. Film je vlastne jeden velky flashback, ktorym sa nam predstavi cely pribeh Wonder Diany. Jej domov bol super, chcel by som tam zabludit :-). A taktiez sa mi pacilo to porovnavanie rozdielnosti svetov - islo vcelku o vtipne momenty. Gal Gadot bola suverejne naj volba a uz sa neviem dockat ako ju uvidim v dalsich DC filmoch. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Neveril som tomu ale Wonder Woman je skvelá komiksovka, ktorá je svojim spôsobom úplne iná od ostatných.Tie 2 hodinky a 15 minút ubehne ako nič.Gal Gadot skvelá voľba , nádherná a dobre sa na ňu pozerá.Čo sa týka Chrisa tak zo Star Treku ho mám naozaj rád takže ďalšie skvelá voľba a zvyšok hercov super tak isto.Hudba je naozaj úžasná.Súboje sa mi neskutočne páčili , akcia bola úžasná a mal som riadne zimomriavky pretože tam bolo dosť epických vecí, spojených so skvelou hudbou.Koniec úžasný nemám čo vytknúť.U mňa 5* a dúfam že DC pôjde ďalej touto cestou. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

wonder woman meets wonder bra. tu bledne superman, ci dokonca sam chuck norris. overkill podany zo strany zabudnutej bohyne robi zvysok justice league zbytocny. otazne je, proti komu tito super-superhrdinovia vlastne chcu bojovat, ved sa ich kazdy zlakne. jedine tak proti ludskej blbosti. ako prve by teda mali hodit levom scenaristu, ktory namiesto pribehu dodal pateticko-infantilnu zlataninu (v zmysle nemecki vesliari nahanaju lietadlo az po nasilny wtf-zvrat so sirom patrickom). a ked uz sme pri tom, tak likvidacia aresa nemala ziaden zmysel, kedze potom prisli este vacsie vrazedne monstra ako hitler, stalin ci mao. cize nemal zmysel cely film. hm. cele to z hnoja tahaju sympaticke herecke vykony a sarmantna gal gadot. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Na to, že scénář je blbej jak tágo, film překvapivě drží pohromadě. Takovýma drobnostma, jako že svým zjevením přivedl Arés zlomenou Dianu zpátky do hry se radši nebudu moc zabývat. Alespoň, že na Gal Gadot se dobře kouká, ale zasazení příběhu je podle mě mimo. ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama