Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 5

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#4 DCEU. Bylo nebylo, na konci roku 1941 vyšel první příběh Wonder Woman z pera Williama Moultona Marstona a od té doby uplynulo hodně času. 75 let čekal celý komiksový svět na její celovečerák, jenom u nás ty chybějící překlady situaci poněkud zkomplikovaly. Dnes už je ale Wonderka naštěstí mnohem víc, než jen vedlejší postavou z Justice League. Transpozice základního příběhu z 2. světové války do 1. světové války se povedla, Gal Gadot zazářila a Patty Jenkins nezklamala. Přijetí Wonder Woman 1984 už je ale zase docela jiný příběh, nicméně všichni, kdo milovali seriál Wonder Woman s Lyndou Carterovou jsou dodnes spokojení. #IMAX ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Warneři konečně s DC univerzem najeli na tu správnou vlnu a doufám, že už to tam budou sekat bez průšvihů...nerad bych další rebooty a odklady. Nicméně tu máme další z řady mých neoblíbených originů, ne nepodobný Kapitánu Amerikovi se standardním dějem, který fanoušky animované verze zřejmě ničím nepřekvapí, ale na tom vlastně ani tak nezáleží. Bylo tu již několik verzí, ale konečně přichází ta hollywoodská první liga, která tuto postavu představuje širokému publiku...a že se je tedy na co koukat. Jelikož už o postavě z různých jiných než komiksových zdrojů a zejména animáků mám určité povědomí, tak zdaleka nejlepšími momenty pro mě byly akční sekvence, které jsem si, až na některé až moc přepálené momenty, užíval (kostel) a ačkoliv jsou válečné vřavy tři, ve 140 minutové stopáži bych si možná představoval ještě jednu navíc. Narozdíl od mnoha kolegů jsem ale s finální stopáží spokojen (ačkoliv bych přesně věděl, jaké scény bych vystřihl), dle mého se lze na tempo filmu řádně naladit a nechat se naplno seznámit s Gal Gadot, kterou jsem dříve nemohl vystát, ale v jejím prvním působení v roli Amazonky mě loni velmi příjemně překvapila a na blockbuster je určitě dobrá volba (i když by si to geeci asi představovali jinak) a její sekání mečem rozhodně dokáže navodit pocit husí kůže. Záporák je klasicky u komiksových spektáklů poslední dobou slabinou filmu, ale beru to jako záminku k temné finální snyderovské digitální vřavě, která tentokrát není tak megalomanská jako když jí točí sám Snyder, ale v mnoha ohledech připomíná první třístovku. Feministky určitě potěší, že šestký komiksový snímek s hlavní ženskou hrdinkou, ovšem první s řádnými ambicemi točí žena a Patty Jenkins rozhodně dokázala řádně naladit na další průběh DCEU...7,5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Začátek je ryzí komiksové potěšení. Je to zdravě mýtické, vizuálně šarmantně podmanivé a svět Amazonek vypiplaný do detailu (zjizvená Robin Wright mňam). Po příjezdu do Londýna je atmosféra logicky pryč, ale tvůrcům se celkem obstojně daří navodit feeling dvacátých let nejen díky štedrému rozpočtu, ale i kostýmům a dobovému laškování mezi Pinem a Gadot. Pomyslný vrchol je božsky natočená úvodní zákopové scéna, kterou si dle mého názoru vzal do parády Snyder, protože to prostě nemohla natočit ta ženská. Od té doby to jde dramaticky dolů jak sevřeností příběhu, tak i nosnou dějovou linkou. Bohužel finále je tradiční DC digibordel ala Batman vs Superman. Je to strašná škoda, protože Snyder umí paradoxně točit akci božsky, ale nesmí se utrhnout ze řetězu a bohužel ta filmová finále mu ani jako režisérovi, ani jako producentovi moc nejdou. Nic to však nemění na faktu, že Gal Gadot zahrála dobře a Wonder Woman je velmi sympatická postava. Umí být žensky křehká, zábavná i silná. Ve dvojce vyměnit řežii a scénáristu, vyhnout se velkohubým finále a je to doma. Nejblíž se to podobá prvnímu Captain America - především pak charakteristikou hlavní postavy, svojí futu-retro válečnou atmosférou a zasazením děje do historie. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Komiksy nečtu a samotná postava "zázračné ženy" mě nikdy nezajímala. O to větší je pro mě překvapení, že Wonder Women je překvapivě dost dobře koukatelnou záležitostí a to nejen díky krásné Gal Gadot. Stopáž je možná delší, než by se slušelo, ale na tohle jsme u komiksovek už zvyklí a nutno říct, že navzdory zmíněné stopáži je příběh odvyprávěn poměrně svižně. Ve finále tedy milé překvapení a pro mě zábavnější podívaná, než loňský zástupce DC Comics - 80%. SPOILER ALERT: úsměvným WTF momentem budiž odhalení boha války, resp. jeho představitele. Těžko můžete sledovat závěrečný fight s vážnou tváří, když největšího zloducha představuje jeden z nejsympatičtějších britských herců (a dokonce s knírkem!:)), kterého si většina diváků pravděpodobně stejně pamatuje hlavně jako Potterovského klaďase. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přijďte si do kina na pořádnou porci emancipace :-D :-D. Prostě ano, moje hodnocení je ovlivněno tím, že jsem (aspoň doufám) ženská. Ale když jsem si během filmu několikrát představila, že by se odehrával s mužským hrdinou a sakra - nevidím rozdíl. Děj je sice strašně klasickej, ale co pro mě film povyšuje, je duo Gal Gadot a Chris Pine a hlavně spousta dost dobrých vtípků. No a Gal Gadot je naprosto božská - dokonalá volba. Potěší krásky Connie a Robin v úvodu, nejvíc mi vadili mírně řečeno nepřesvědčiví záporáci - přehrávající Danny Huston na plynu a SPOILER umolousaný, odrbaný David Thewlis jako Ares??? řečeno slovy sestry: "Promiň, Lupine, ještě tak toho vypelichanýho vlkodlaka bych ti věřila, ale boha války ne!" a líp to vyjádřit nedovedu KONEC SPOILERU věru nepotěší. Ale přeju WW úspěch, očekávání a nátlak byly masivní. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman téměř dokonale využila svůj potenciál a stala se tak nadějným příslibem budoucnosti DCEU. Po BvS, které bylo poměrně dobré a Suicide Squad, které naopak vynikalo svou průměrností přichází Diana, která plně nahrazuje vše, co jsme v minulých dílcích universa (vyjma Muže z oceli) nedostali. Především fungujícími akčními scénami, vztahy a humorem, který je opravdu vtipný (SS se může stydět). Hudba v rámci filmu funguje, Pine opravdu mile překvapil a Gal vyvrátila většinu z předpokladů, že film jako herečka nezvládne. Ve srovnáním s Captainem Americou (První Avenger) je pro mě WW rozhodně lepším filmem (a to MCU miluji). O to více potom mrzí nedotažené CGI ostrova Amazonek a závěrečného skoku (či jiné věci). Přesto se odvážím udělit 5 hvězdiček. Konečně jsem totiž neměl pocit, že v kině vidím pouze půl filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už zřejmě nudím tím, že se opakuju, ale superhrdinové a obecně komiksová mánie mě míjí a mnohokrát mě nikterak neoslovila. Svého samostatného dítka se dočkala i Wonder Woman, za kameru usedla tvůrkyně oscarové Zrůdy Patty Jenkins (která si ovšem dopřává dlouhé tvůrčí pauzy), a tak se můžeme dozvědět něco o bájném ostrově, kde žijí Amazonky, a které melou cosi o řeckých bozích a zajišťují „world peace“. Do života budoucí královny Diany následně promluví havarující pilot, se kterým se nakonec vydá do válkou zmítané Evropy. Děvče je tak konfrontováno se životem obyčejných lidí, trošku víc zabředneme do komediální roviny, ovšem tempo docela šlape i v konzervativním Londýně. Jen měl jednoduše nastoupit někdo kompetentní a tenhle guláš učesat. Objeví se krutý generál nebo znetvořená chemička, buch bác a jsme na konci. Samozřejmě to proložíme romantickou linií a dalšími odbočkami. Vedlejší postavy úplně nepotěší (dá se hovořit o zbytečnosti), námět není z nejsilnějších, ovšem duo Gal Gadot (která je k sežrání) a Chris Pine táhnou výsledek do slušných čísel. A mnohé akční scény jsou opravdu vymazlené. Škoda závěrečného digipeklíčka. Nicméně osa naivní hrdinka – komplikovaný svět – vydařené akční momenty chutná docela slušně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sledovateľná fantasy maškaráda o pobehlici s nevídanými schopnosťami, ktorej by viac ako "lopata na náboje", sedela tyč v erotickom salóne. Film ako taký, absolútne obyčajný, spĺňajúc priemerné kritéria, kedy pohľad na hlavnú hrdinku očaril viac, ako samotný vývoj deja. Na jedno vzhliadnutie to ušlo, no tých 141 minút, napriek tomu, že sa človek nenudil, je doslova hrôzostrašných. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Báječná komiksová podívaná, která si na nic nehraje a pokud ano, není to na ní moc poznat. Podobně lehký pocit jsem naposledy měl asi z (původní) Fantastické čtyřky - divákovi je od začátku jasné, co a jak se stane, ale i tak je příběh zábavný, nebere se smrtelně vážně a je radost ho sledovat. Gal Gadot je jako Wonder Woman senzační (jako umíněná Amazonka ve svém světě i jako kouzelný "mimoň" v tom našem, ale poloh má mnohem více) a líbí se mi její stoprocentní nasazení, Chris Pine je sympaťák a ani Danny Huston a David Thewlis se neztratili. Hudbu bych si sice dovedl představit nápaditější, ale akční i jiné scény podkresluje dobře, no a v neposlední řadě se mi líbil ženský pohled režisérky Patty Jenkins, která tu proti sobě staví "bezmužný" svět Amazonek a starou dobrou Anglii, v níž muži vládli a na ženy se dívali spatra. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

To je krafka, co? Naprosto se mi ekluje, totálně jí pomrdám! Kromě Golgotky (se kterou bych se, na rozdíl od některých kolegů komentátorů, dokázal rozdělit o spacák) bliják nabízí již jen negativa. Absurdní nasazení pichny do děje, pokurvení celého smyslu první světové potyčky - a Krispín. Sympatický je zde tak, jako deseticentimetrový mokvající vřed, strategicky umístěný přes kulky, a to odzadu až ku kořenu. Ba co více, zjevně se hodlá rozšiřovat i na stěžeň. Takové práce to muselo dát, a přitom taková blbost? Pravda, ,,děj" nijak zvlášť nevybočuje z celého vesmíru, plného Pavoukomužů, Vodomužů, Rychlomužů nebo debilů s křidýlkama místo uší. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem se u toho necítila tak trapně jako u Batman vs Superman a celkově mi Wonder Woman přišel jako neškodný film. Ve filmu se najde pár parádních momentů (prakticky celá první část je hodně fajn). Jeden z největších záporů pro mě byla délka, film by opravdu o takovou půlhodinku potřeboval prostříhat. No a bohužel, vlil Zacka Snydera je až moc patrný a já si nemůžu pomoct, mě celá ta Snyderovská akční stránka už vůbec nebaví. Je to pořád stejné, čili naprostý digibordel, kde všechno vybuchuje a vy se v tom snažíte najít smysl. Záporák taky vzbuzuje spíše úsměv než respekt, ale mám dojem, že záporáci jsou tak celkově problémem posledních DC filmů. Nicméně jsem si jistá, že Wonder Woman si najde své fanoušky a rozumím tomu, je to krok tím lepším směrem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zázračná žena chce bojovat za lásku a šířit ji do světa, fajn. Se svobodou si ale očividně zrovna netyká, páč ke svým účelům používá laso, který lidem zakazuje říkat, co mají doopravdy na jazyku... ehm. A stejný je to i s celým filmem. Ten má srdce jak vrata do dvora, ale tvůrčí volnosti je v něm opět minimum. Produkční z DC totiž jedou po stopadesáté podle stejnýho snyderovskýho mustru, což donekonečna prostě nemůže bavit. Jako dušínovská pohádka pěkný, jako zásadní comicsovej origin ale vlastně bída. Silný tři a za jednu další akční scénu navíc bych se nezlobil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keby nebol príbeh prepojený s 1. svetovou vojnou, tak pravdepodobne o film dlho nezakopnem. Herečka Gal Gadot je krásna žena, možno až príliš krásna, pretože občas posobí až smiešne pri všetkých tých akčných skokoch a blokovaní lietajúcich guliek. Toto je práve najväčší problém filmu. Jej učiteľka zomiera po "obyčajnej" strele z pušky, ale Wonder women lieta po bojovom poli a zbiera tisíce guliek...Celé to chcelo o čosi realistickejšie uchopenie, aj keď to v komiksovom žánri znie trochu divne. Cieľ bol splnený, deti majú ďalšiu komiksovú postavičku do zbierky...Už mi z nich začína hrabať a začínam byť i mierne alergický na všetky súčasné komiksové postavy. Nestačili nám X-meni? 50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže zase sa neurodila žiadna pecka alebo ako dokáže výsledný dojem z veľmi fajn filmu zničiť pekelné finále. Silnejších 6/10. Bez záverečného digifestu, pri ktorom som si spomenul na green lanterna alebo warcraft, by to bolo v pohode za 8 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velká nuda, takže to vezmu rychle - úvod na ostrově amazonek je sterilní, jakékoliv scény, kde se má odehrávat bojový výcvik působí hrozně lacině a snaží se vypadat tak moc efektně, až je to sterilní nuda, kde se sice metají salta a kozelce, ale vypadá to prostě blbě. A když se dostaneme do prvo-válečné evropy, tak je z toho némlich to samé, co Kapitán Amerika, akorát tu nikdo nemá hvězdy a pruhy na hrudi, ale na minisukni (teda, tahle filmová verze wonder woman je nemá, ale...). Ne, vážně, je to zcela to samé, DC znovu předvedlo absolutně nulovou invenci, nudnou CGI animaci ve velenudném finále s trapným padouchem a samozřejmě za tmy, že ano. Protože jsme temní, hůůůů. Slabé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Parádní chemie mezi Dianou a Stevem. Závěrečná destrukce spíše na škodu. DC tentokrát nabídl podstatně větší hloubku postav než Marvel a přestože svůj filmový vesmír staví poměrně chaoticky. Zcela určitě na mě působí o něco dospěleji. Wonder Woman je svým způsobem Captain America. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Diana WTF, to zase bylo dementní leporelo. Strašně okázalé a osudové kecy i pohledy do očí, násilně naroubované sebeobětování jako katalýza přesvědčení pohnuté amazonky, křečovitá romance pro předškoláky, hyperdebilní závěrečná řež s bohem války a nepopsatelně infantilní prakticky všechno, přičemž kouzlo vyskakuje jen občas. U scén na letišti jsem se chechtal jak hyena a dvakrát musel film zastavit, abych ho vůbec dokoukal - ne, tohle nebylo dobrý. A co teda dobrý bylo? No, nakonec to, co bych nečekal - Gal Gadot sice vážně nemá ani náznak charisma, ale do role naivními ideály svázané amazonky se skvěle hodí a kupodivu i dobře hraje. Hodně dobrá je většina akčních scén - jejich choreografie připomíná něco mezi bojem, tancem a gymnastikou, což v doprovodu zpomalovaček a špičkových triků vypadá... jednoduše libově, i když to málokdy dává smysl (a milionté odražení projektilu loketním chráničem už bylo hahaha). Dost možná vůbec nejlepší byla pasáž, v níž se Diana seznamuje s lidským světem - tedy ta pasáž, která je nejméně bohatá na triky, okázalost i akci. Škoda, že se více lehkosti a humoru nenacpalo i do zbytku filmu, kór když se snaží zavraždit diváka svou stopáží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač se mi Zrůda od Jenkinsové moc líbila, neměl jsem tušení, jak s WW naloží. A ejhle! něco z Conana a Red Sonji, trocha bojůvek z epické 300 a pár kapek německého moru z Hellboye případně CA. Vše protřepat, ale nemíchat. Navrch jedna milostná romance mezi krásnou Dianou a sympatickým Stevem. Výborná kamera, pompézní hudba, výborný střih. Jen triková stránka kolísavá, 3D naprosto otřesné. Běžný nešvar levnějšího software - placaté pozadí, obraz z plátna téměř nevystoupil (marně čekáté různé hrátky se šípy, létajícími střepinami či třeba jen kapkami vody) a občasné pixely bily do očí (co to měl Áres proBoha na sobě za imitaci zbroje?). Ovšem pokud má láska zastavit světovou válku, pak nejsem proti. ,,U vás nespí muži se ženami?",,Ale jo spí, ale vlastně nespí. Tedy spí, jenže....tak já si tedy k tobě lehnu."Snad jen aby film vydělal, chybí krev i sex. Tentokrát jsem obojí klidně oželel..... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší komiksové zpracování za poslední roky od Marvelu, ani poslední Batman a další se mi tak nelíbili.. Tady to má v sobě něco víc. ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama