Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 5

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Sutiman 

všechny recenze uživatele

Smiešny film. Smiešna hrdinka v smiešnej rovnošate zo smiešneho ostrova so smiešnou mytológiou, na ktorom inak rešpektované herečky prednášajú smiešne repliky. Smiešny stret naivity s realitou, smiešne zobrazená 1. sv. vojna, smiešni záporáci a najsmiešnejší záverečný fight v modernom komiksovom univerze. Čítal som kdesi článok o tom, že Patty Jenkins je jasným dôkazom, že ženské režisérky v Hollywoode netreba podceňovať. V skutočnosti je jej réžia taká tuctová a neoriginálna, že keby Wonder Woman natočil starý Jošo Regula z Hornej Dolnej, nikto by nevidel rozdiel. A Joša Regulu netreba podceňovať. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

A zpátky do kuchyně. Kdysi dávno ve feministickém ráji byla holčina která měla zastavit nejnebezpečnější bytost kterou feministky znaly. Jenže místo toho aby k ní chovali nějakou úctu se k ní chovali jako svině. Naštěstí se na ostrově nezdržíme dlouho protože tam přijedou skopčáci. Hned na to se dostaneme do žumpy který trochu připomíná Londýn. Tam se Zázračná Žena pokouší o komedii tím že hraje blbou protože se dozvěděla že v šatech nejde bojovat. Po zbytečném kecání o ničem se dostáváme do válečné vřavy. Tam se zkušená válečnice diví tomu jak může být válka hrozná a tak se rozběhne přímo proti nepřátelům ve stylu kamikadze a dá do držky každému kdo se jí postaví do cesty. Udělá ze sebe dokonce živou bombu když proletí skrz věž kostela kvůli jednomu sniperovi. Poblázněná vojanda se pak samotná vydá na cestu za samotným bohem války. Dostaneme se k němu hned po té co Diana zabije němce posilněného bůh ví jakým sajrajtem. Hned na to se nám ukáže záporák co se celou dobu schovával ve stínech jen proto aby si publikum říkalo jestli není Diana jen blázen. Ares je bohužel pouze středoškolský učitel matematiky co se naučil Magnetovo schopnosti. Nakonec ho Zázračná Žena porazí pomocí lásky. Protože láska zachránila svět před Doomsdayem, Zodem a Enchantress v předchozích filmech. Nyní se vrhnu ale na překvapení že i přes to jak jsem zde tento film zdánlivě hejtoval se mi výsledek velmi líbil. Naštěstí se kormidla nechopil Snyder a ani tam nebylo nepřehledné množství charakterů. Dokonce i bojové scény byli zvládnuté dobře a proto dávám 4 hvězdy. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl jednoznačně být v pořadí druhý z nově budovaného DC světa. Wonder Woman zná většina lidí, tudíž by to nebyl takový risk jako třeba s Aquamanem nebo Green Lanternem, navíc jde podobně jako u prvního Captain America o film zcela vyosený z celé časové osy. O relevantnosti Gal Gadot pro roli neohrožené a svalnaté Amazonky Diany se vedly mnohaleté spory již od oficiálního ohlášení herecké sestavy celé Justice League, avšak tyto debaty byly zastíněny fanouškovskými protesty proti obsazení Bena Afflecka. Jsem proto mimořádně rád, když můžu prohlásit, že DC se prozatím ani v jednom nacastování hlavních rolí nezmýlili. Gal Gadot je dokonce tak skvělá, že jako první (!) herečka dokázala sama utáhnout celý superhrdinský film v mimořádně vysoké kvalitě. Chris Pine už také vyrostl z nesympatičnosti, David Thewlis je naprosto nečekaná skvělá herecká výhra a Ewan Brenner? Ten zase úžasně hraje stopadesátou variaci na sama sebe. Feminismus byl apsolutně akurátní. Zhruba takový, jaký se dá čekat od filmu se silnou hlavní hrdinkou, která nezná reálie našeho světa. Velmi vtipné a absolutně nerušivé. Celkově jsem byl velmi spokojen a doufám, že DC movies konečně chytnou ten správný dech a poučí se ze svých chyb. Chudák generál Ludendorff, co to z něj udělali za hovado. --- S odstupem vlastně hrozně slabé, DC se vážně trápí, jestli tohle má být nejlepší film z jejich univerza. Není. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Uvod ve svete Amazonek svou barevnou paletou mile navnadil, stejne jako okata bohyne (v jakemkoliv slova smyslu) Gal Gadot naladila sympatie. Prostredni pasaz, kdy se Wonder Woman seznamuje s modernim "civilizovanym" svetem, potesila dvojnasob. Prekvapive nenasilny konverzacni i situacni humor, extremne roztomila Gadot, uvolnene dialogy. Izraelska kralovna krasy se do role (ac neni zrejme Oscarovou hereckou) maximalne hodi a je presne tim ztelesnenim atleticke zenske krasy a nezkazene bezprostednosti. Herecky vedle ni exceluje znovu stoprocentni Chris Prine, ktery to snad ani jinak nez s neokazalou samozrejmosti ani neumi. Desil jsem se ale zaveru, a me obavy se jak je u DC zvykem, znovu naplnily. Digitalni bordel a udesny casting knirateho urednika v boha Arese, opravdu daval tusit pritomnosti Zacka Snydera v pozadi. Nastesti, trval pomerne kratce a romanticky motiv, skvely Pine a ta lani ocka, ty tmave tunky Gal Gadot, dokazi zachranit ledasco. Za ty 2/3 a novy osobni kult zenskosti - dobre! ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

A tak to v DC zkouší znovu. A výsledek je rozhodně lepší, než by jeden čekal a Zázrak holka je vedle Supermana nejsympatičtější postavou nového DC vesmíru. Kdo by to byl řekl, že? Film rozhodně bezchybně zvládá prodat novou hrdinku a Gal Gadot je ve své roli přesně tak ikonická, jak být má a celkově její postava přináší do komiksáků nový vítr, prostě už jen proto, že je to baba. Jakkoliv se mi ale film opravdu velice líbil v jednotlivostech - jako například hlavní představitelka a její jednotlivosti, Chris Pine, který sice hraje kapitána Kirka, ale vůbec to nevadí, protože v jeho podání je to stejně ta nejsympatičtější postava na plátně. Všechny ostatní jsou ale bohužel více či méně zbytečné a hrají roli hodně dobře placeného komparsu. Film lze rozdělit na tři části - jak naše divoženka cestuje světem a ne všechny jsou na tom bohužel kvalitativně stejně. Úvod na ostrově Amazonek mi překvapivě sednul, ale jak se připluje do Londýna, film brutálním způsobem ztrácí tempo, humor funguje pouze mezi ústřední dvojicí a vy jako diváci jen čekáte, kdy se to zase pořádně odpíchne a bude nějaká rubanice. V závěrečné třetině konečně dojde na nějakou tu zákopovou akci, která je naštěstí mimořádně povedená a jde překvapivě o jedny z nejvíc cool momentů, co jsem kdy viděl v komiksovém filmu. Vše bohužel vrcholí patřičně přepáleným CGI finále, které do filmu nijak zvlášť nepasuje a působí zatraceně nepatřičně. A takhle je to u tohohle bijáku se vším - na každé plus spolehlivě najdete i jedno mínus a celé dílko tak trpí příšernou nevyrovnaností. Účel ale nakonec splnil a nová hrdinka má cestu patřičně umetenou. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že kdyby jí hlavouni z DC věnovali jen o trochu víc péče, mohl jsem to tady opětkovat. ()

KillHurt 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film ze stáje DC. Konečně se vykašlali na temnotu a přidali trochu vtipu. Gal Gadot je v roli Diany skvělá. S radostí vítám, že se s WW nestala další naivní fantasy husička, kterou musí pořádný chlap poučit o všech stránkách pozemského života. Příběh má spát, akční scény jsou koukatelné i přes velkou nálož CGI efektů. Vše krásně dokresluje libozvučný soundtrack. Konečně dobrý film s ženskou superhrdinkou v hlavní roli. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Malý velkofilm o silné ženě nebo též DC kráčející ve stopách Marvelu. I tak lze shrnout filmový origins Wonder Woman, který se alespoň v mých očích (ne)povedl. Co funguje jsou soubojové scény a je tedy dobře, že jich má film hodně. Potěšila rovněž postava Diany. Žádná vychrtlá "topmodelka", normální kus pěkné ženské. Hned ji spíš věříte, že je uplácaná z hlíny. Bolístkou WW (obecně většiny komiksových adaptací) je však scénář. Nebudu se pozastavovat nad hrubou kostrou příběhu. Kategorie "superhrdinský snímek" předurčuje relativně průhledný děj zakončený happy endem, ale nevěřím tomu, že nešlo vymyslet lepší zvraty (SPOILER ALERT: objevení finální receptury smrtícího plynu či odhalení Área) a dialogy (rozumějte méně hloupé, zbytečné, patetické). Spousta nuceně ukecaných scén šla udělat i beze slov a divák by přesto poznal, co mělo být vyřčeno. Superhrdinové ať radši jenom bojují. Bojujte! ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Určitě bych neřekl, že to je o tolik lepší než BvS a Sucide Squad. DC si určitě může připsat body za první komediální polovinu, která se nebere moc vážně a pak samozřejmě za one-men army attack Wonder Woman + krásné filozování nad podstatou zla v lidech, ale určitě se body odečítají za vykrádání Kapitána Ameriky a Star Wars. Viděli jsme chlapa, co se jmenuje Steve a obětuje se, aby zastavil bombu mířící na Londýn/New York (akorát tenhle nebyl hlavní postava a tak místo sto let u ledu skončil mrtvej a pak tu samozřejmě máme šíleně Císaře Area, který umí používat Sílu zejmená hazení s věcma a force lightning, což Wonder Woman okopčí velmi podobně jako udělala Rey v Síla se probouzí a zahubí Área pravděpodobně podobně stupidním způsobem) Proč teda čtyi za a) proto, že mám pro DC filmy i když jsou o mnoho slabší než Marvelovky b) Chris Pine (vidíte i ten zatracenej herec má stejný křestní jméno :D) ten tuhle zábavu povýšil na úplně jiný level c) Ewen Bremmer, Takže sečteno potrženo určitě žádná revoluce, ale pro mne i tak velice prim podíváná Jinak profesor Lupin jako bůh Ares je castingový přešlap roku ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Mal som veľmi nízke očakávania a hovoril som si, že to môže dopadnúť možno aj ešte horšie ako Kapitán America, ale nakoniec veľmi svieži príbeh a dejová línia. Herecky tiež dobre obsadené. Teším sa na pokračovanie. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film ma aj svoje pozitiva no nevyhne sa ani žanrovemu kliše.To že sa dej odohrava počas prvej svetovej je prijemnou zmenou oproti inym filmom.Gal Gadot je vo svojej ulohe amazonskej princeznej vyborna,pôsoby sympaticky a spolu s Chrisom Pine im to klape.Bojove sceny su nakrutene dobre.Problemom je že s blyžiacim sa zaverom su niektore zvraty hlupe,zaporaci nie priliš zaujimavy a čerešničkou na torte je digitalne finale ktore z filmu roby tuctovu zaležitost ktoru sme už v podobnych fllmoch videli milionkrat. 60% ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Ono v podstate ani nie je čo chváliť. Klasický superhero príbeh........ good guy-bad guy, v tomto prípade good girl, priemerné herecké výkony a nijako prekvapivá zápletka. Tak prečo mal tento film taký úspech? Osobne si myslím, že z týchto 3 dôvodov: 1.Gal Gadot 2.perfektný soundtrack 3.Gal Gadot. No, možno toho bolo trocha viac :), ale v skratke, som si istý, že už len jej prítomnosť zdvihla rating filmu. Aby som nezabudol, ten jej kostým tiež nebol najhorší :D ()

germiny 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman - asi je na ní tolik wonder, že se celý film dokáže tvářit jakoby jí uletěly včely.- letí na ni vystřelená kulka a ona má výraz jako: ,,Ty voe já ji vážně vidím zpomaleně!" a končí to cinknutím o náramek. A tak to je celý film :) Opravdu nechápu. A to že to vypadá stejně jako BvS netřeba zmiňovat. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Skvělé komentáře: VERBAL, PSYCHOR. Další filmový výkal z dílky židoamerické produkce. HolyJewed má samozřejmě opět spadeno na ultimátní zlo - Němce - tentokrát v kulisách né druhé světové války, nýbrž té první.. Ještě že je tu jewish beauty queen Gal Gadot, která získá výcvik v mulitkulturním táboře emancipovaných soudružek feministek Amazonek, ve kterém jsou v souladu s pravidly kulturního marxismu a politické korektnosti poměrně zastoupeny ja zástupkyně bílé rasy, ale i příslušnice černé rasy pocházející ze subsaharské Afriky. Staré řecké báje a pověsti mám nastudovány velmi dobře, ale nevzpomínám si že by tam byla zmínkách o Amazonkách jako etnicky výrazně diverzifikovaném národu, stejně jako si pamatuji, že tahle děvčata si odřezávaly jeden prs, aby jim nepřekážel při lukostřelbě... Prsy mají všechny tamní buchty oba, vč. Sára Goldštajnové v hlavní roli... Nevšim jsem si Asiatek, ale třeba na ty dojde v pokračování tohoto filmového splašku, kvóty jsou holt kvóty a pozitivní diskriminaci musí být učiněno zadost. Divim se že do role Area nebyl obsazen asijsko-židovsko-černošský transsexuální míšenec, ale na to snad taky dojde jindy a za trochu jiných okolností. Neskutečně stupidní děj, nuda, pocit trapnosti za celý film i herce - tyto dojmy mě při sledování provázely až do konce. Odporná propagandistická slátanina pro ovce s IQ houpacího koně. POZOR PŘICHÁZÍ SPOILER: Jediným lehce světlým okamžikem filmu bylo odhalení Davida Thewlise jako boha války Arese. To jsem opravdu nečekal, tak nějak mi tam seděl ten Ludendorf Dannyho Hustona. Areuv souboj s WW mě celkem bavil, není nutno dodávat že jsem fandil Aresovi, i když výsledek byl předem jasný že, pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí i v komiksu, Vašek Ruzyně si v pekle určitě chrochtal při promítání filmu na stěnu jeho kotle blahem. Thewlis jako Ares měl ve filmu dostat víc prostoru a možná by si u mě tenhle kousek sáhl i na víc než na jednu umaštěnou polohvězdu a to ještě s odtřeným Amazon single prsem. ()

XXXXXXXX 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že všechny ty rádoby fantasy akčnaky poslednich 5 let, jsou znatelne okopírované, podle jednoho výchozího scénáře. Na začátku to mozna fungovalo, ale kdyz vidíte už po sto padesáté, jak hrdinny rek/rekyne zachraňuje svět před ultramegagiga hrozbou, tak nějak už se to divákovi i začne přejídat... ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to zatím nejpovedenější film od DC. Příběh zajímavě propletený s celkem překvapivým finále. Dále bylo dobré oživení, že v hlavní roli byla tentokrát žena. Rovněž mě svým způsobem zaujalo spojení reálné etapy lidské historie (WW2) a fantasy prvky řecké mytologie. Taktéž dobře propracované hlavní postavy v podání Gal Gadot a Chrise Pinea. Každopádně mě moc nebavila 1. polovina, která je taková až klišoidní a předvídatelná, opravdu dobrý komiksový film podle mého najdete až v polovině druhé. Nakonec můžu říct, že po ne úplně dobrém Batman vs. Superman si alespoň u mě DC napravilo reputaci a už teď jsem zvědavý, jak na tom bude Justice League. 70% ()

derive 

všechny recenze uživatele

Na DC překvapivě dobré :) Možná proto dám 5, protože jsem se vůbec nenudil :) I Gal příjemně překvapila. ()

Echoes odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt tragická tragédie u které se i moje zadnice oprudila ((c) Rimmer). Akorát že Rimmerova zadnice na to byla zvyklá, moje bohužel ne... ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama