Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 2

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

fifox 

všechny recenze uživatele

Už jsem si pomalu začínal myslet, že doly kvalitní filmový hudby jsou beznadějně vyrubaný. Že už si všechny melodický granáty, rubíny a smaragdy na dvoukoláčku odvezl Hans Zimmer, přičemž když něco přehlídnul, okamžitě po tom skočili pohůnkové typu Giacchino, Shore nebo Debny. Wonder Woman je ale důkazem, že všechny pece zemský kůry, v jejichž kotlích vznikají ty nejzářivější drahokamy světa, ještě nevychladly. Ruper Gregson-Williams dal dohromady sbírku strhujících skladeb, který nejenom, že k filmovému obrazu tvoří doprovod, ale zároveň určují jeho barvu, výraz a emoci... Při poslechu alba si lze povšimnout jedné pozoruhodné věci. Použité nástroje celkem přiléhavě odrážejí prostředí ostrova Themyscira, který je vlastně takovou řeckou utopií. Divák (případně posluchač) se tak může podivit nad přítomností riffu elektrické kytary - povahově se přeci na antický ostrov nehodí. Poslechově, ale hlavně dějově již ano. Moje teorie je taková, že vévodící zvuk elektrické kytary představuje postavu Diany/Wonder Woman. Ta, stejně jako zmíněný nástroj se od svých sester původem odlišuje, ale přesto k nim patří a spolu tvoří celek, tj. skladbu. Důkazem budiž i scéna z Batman v. Superman, kde kytarový riff zazní právě v momentě, kdy se na scéně objeví Wonder Woman. Pro ilustraci všeho výše zmíněného doporučuji poslechnout si skladbu No Man's Land, tam je všechno! ()

MickeyH. 

všechny recenze uživatele

Škoda toho příliš vyumělkovanýho matte paintingu a podprůměrných a do očích bijících green screen záběrů. Působí to pak dost nepřirozeně. K tomu se přidávají špatný herecký výkony (snad krom Davida Thewlise) a je z toho drahý béčko. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

mně to teda přišlo hodně slabý a to se na komiksáky dívám velmi poctivě a umím dávat i čtyřhvězdičková hodnocení. Pitomé, nekreativní, předvídatelné a klišoidní až děs ...neregistroval jsem ani špetku ambicí udělat kvalitní film. Choreografie soubojů je špatná. Herci neschopní. Triky -- nic moc. Možná si tvůrci mysleli, že Gal Gadot je tak hezká, že to utáhne sama ...jenže ona není :-( Dvě hvězdy s odřenejma ušima, vždyť i série s Thorem je lepší než toto. 28% ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Podarek, který sice na Muže z oceli nemá, ale je to úplně něco jiného a jen kvůli tomu, že to je z DCEU to nechci porovnávat. Rozhodně posun k lepším zítřkům pro komiksy DC. Fajn film, u kterého ale nechápu ten hype. Prostě fajn film. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Origin story, ktorú beriem všetkými desiatimi, so správnou dávkou nadhľadu (interakcia medzi hlavným duom je celkom vydarená), akcie aj pozadia hlavnej postavy (pun not intended :D). Pomalší rozbeh mi nevadil, práve naopak, užil som si vybudovanie postavy z nič o svete nevediacej naivky, na neohrozenú bojovníčku a líderku. Nie je to síce tip top (napríklad scéna, kde Belgičania s radosťou vítajú Wonder Woman pár sekúnd potom, čo im zničí jedinú ešte stojacu budovu v dedine - kostol. Niekedy by sa zišlo trošku viac uvažovať pri písaní filmu), ale tých 140 minút ujde ako voda. Zasadenie do prvej svetovej vojny je celkom osviežením. Netreba si veľmi všímať SJW propagandu (partia pomocníkov je čierny Francúz, Škót a Indián, mehehe nenápadné) a podobný bullshit je to prekvapenie sezóny superhero filmov. PS: Super hudobný podmaz, aj keď sa mi zdalo, že len vykráda ostatné filmy z univerza (a možno preto sa mi páčil, lebo si berie zo všetkých to najlepšie). ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Děs, ten scénář splácal pejsek s kočičkou. To už i ta fantasmagórie Sucker punch má větší logiku událostí než tadle skládačka situací, který se zrovna hoděj do krámu. Té jako kdyby si ochotníci nechali natočit jedno své představení v Hollywoodu. Měl to bejt souboj titánů, ale je to ochotnická mírová agitka. Aspoň, že tam dostali to protiválečné poselství a Dianka je fešanda. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Že by to byl nějaký zázrak se říct nedá. Původ postavy nezměněn, zasazení do světové války bylo vybráno dobře, kde se s plyny experimentovalo. Akce není mnoho a spíš se zaměřují na příběh. Zajímalo by mě z čeho má ten štít, že toho tolik vydrží. Závěrečný boj je opět megalomanský až to pěkné není - to je tak když proti sobě jdou "bohové". Herecké obsazení je v pohodě. Hodnocení: 63/100. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Nedejte tam dementní CGI finále, nedejte tam dementní CGI finále, nedejte tam dementní CGI finále... tak nic :). I tak ale po Aquamanovi nejlepší DC film ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že u DC to s ich temnejším poňatím komixového filmu definitívne vzdali, a tak sa ich filmy postupne transformujú na akési marvelovské klony, hoci nie až tak zaujímavo spracované. Ale nad týmto filmom rozhodne netreba lámať palicu, pretože ide o relatívne schopný origin. Úvod na ostrove amazoniek dokáže svojou prezentáciou rajského pokoja vtiahnuť do deja, pričom sa film následne transformuje do podoby vojnového pekla (konečne dá niekto šancu aj WW1), ktoré je akýmsi protipólom dianiu v úvode filmu. Pri konfrontácii WW so svetom 20. storočia sa vydarí aj pár vtipných scén, ale neskôr napriek snahe viacerých postáv už nepadajú vtipy na úrodnú pôdu. K postave Wonder Woman, respektíve jej predstaviteľky poviem len toľko, že hoci Gal Gadot hereckého talentu veľa nepobrala, myslím si, že táto postava jej svedčí a pôsobí v nej sympaticky, sexi aj charizmaticky. Jej hlavný parťák Chris Pine je zas výborným ťahúňom v mnohých scénach a spoločná chémia medzi hlavnými postavami funguje na výbornú. Z kastingu mi vadil len D. Thewlis, ktorého záverečná kreácia pôsobila až parodickým dojmom. Na škodu je aj to, že sem tvorcovia dali málo akcie, pričom niektoré zo scén sú až veľmi predigitalizované. Hlavne záver vyzerá ako pekný digi-bordel. Film má teda sympatické hlavné postavy a odohráva sa v atraktívnom prostredí, ale svojím spôsobom nie je ešte vybalansovaný, aby dokázal baviť a príbehovo zaujať tak, ako to robia u Marvelu. 60%. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Marvel Je Fuj! Jediné 2 hvězdy, které tudíž dávám, jsou i přes velkovýpravu tohoto filmu odměna a poděkování Gal Gadot za to, že ty svoje dvě holky neváhala vměstnat do jistě studené kovové podprdy.. Skrz nic jiného bych si fikm uz nepustil. Ani chybějící romantická scéna to nezachránila. Bohužel 2z5 ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se to nám, kteří komiksáky nemilujeme líbilo! Začátek na ostrově je určitě zajímavý, ale možná trochu moc digitální a umělý. Poté se přesuneme do světa, kde Arés rozpoutal 1. světovou válku a ona jako bohyně, dcera Dia a královny Amazonek ho musí zastavit a o to se pokusí s jistou skupinou chlápků, kterým vévodí poměrně trefný Chris Pine jako Steve Trevor a zamilují se do sebe, ale bohužel jeden z nich bude muset zemřít. Výborné efekty tenhle film též výrazně podepřely a nám nakonec vyšla slušná DCovka, která by si dle našeho zasloužila alespoň o něco lepší hodnocení. My jsme alespoň spokojeni. 70% ()

Blenny 

všechny recenze uživatele

Umístění supermana v podprsence do první světový války (a asi by nam tom nic nezměnilo kdyby to byla WW2 jako předloze), byl z mého pohledu dost bizár. Celou dobu mi přišlo, že buď je tam omylem ta holka, nebo všechno kolem. Dohromady to prostě nefungovalo. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Omalovánka pro dvanáctileté s občasnými sexuálními vtípky. A když už konečně těch úvodních čtyřicet minut mytologických blábolů vystřídá aspoň elegantní výprava období první světové, stejně se jede večerníčkový level humoru střídaný ryze počítačovou akcí. Neskutečný šmrnc Gal Gadot naprosto promarněný v totální blbině, a to i na poměry obvyklé komiksové produkce. Christopher Nolan se asi musel smát (nebo brečet). 40 %. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Gadotka a jej krásna tvárička veľkým ťahúňom, v prekvapivo fungujúcom vzťahu medzi ňou a Chrisom. Ale aj tak nevyváži ten nepodarený zvyšok, kde je základným kameňom len klišé. Bez originality, či nejakého boom nápadu, záporák bez komentára, ale má to iskru a napodiv som sa nenudil. Každopádne som z tak ospevovanej DC-ovky, ktorá štúdio postavila na nohy, očakával omnoho viacej. A čo sa týka toho tématického gitarového motívu, nevyužitý ako hudba v hobitovskej trilógii. Chcelo to naspäť Zimmera a Junkie XL... Za mňa 65%. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Království Amazonek je vtaženo do 1.sv. války a protože jsme v komixu, tak za tím stojí opět bůh války Ares, kdo jiný. Tohle je zase trochu jiná párty, všemi těmi z ligy spravedlivých už jsem nějak zahlcen. Jako dal bych i 4 frčky, jenže ono to je hrozně dlouhé a uprostřed, než přišlo finále, jsem se docela nudil... Jó kdyby někoho napadlo, že Gal Gadot mohla hrát Laru Croft, to by bylo něco. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár náznaků israelského závanu feminismu, ale celkově se to jeví jako promyšlený plán postavit nějakou ženskou hrdinku a je jedno z jakých blábolů to uplácáme...David Thewlis mě ale překvapil, herec jeho formátu a zde ? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned od počátku, co jsem sledoval Wonder Woman mě napadlo, že tohle jsem už někde viděl. Diana mi zkrátka připomíná Xenu trochu šmrncnutou modernismem. A protože je to zároveň dcera Zeuse, tak tu máme navíc i prvky z Herkulese. Za mě tedy Diana není nic extra originálního. Novinkou je odloučený ostrov a naivita amazonky, která si myslí, že zastaví první světovou tím, že zničí Árese. Jak se později ukáže, bůh válek je za konflikty opravdu částečně zodpovědný, ale polobohyně naštěstí prokoukne. Člověk je zkrátka invazivní druh. Třeba bitva mezi těmito dvěma vypadá efektně, ale mezi jednotlivými superhrdiny je Wonder Woman pro mě jen málo zajímavá. A protože nejsem skalní fanoušek všech komiksů a nemám nakoukány všechny filmy, unikají mi souvislosti. Takže opravdu netuším, co má tato žena společného s Batmanem či Brucem Waynem jak se v závěru objevuje jeho jméno. ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama