Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 5

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Takový seznamovací film s Wonderwoman a prequel Batman ve Superman: Úsvit spravedlnosti. Klasické hollywoodské přepisování a upravování dějin. Nicméně díky určitým faktorům: ne úplně špatnému scénáři, dobrým nápadům, Chrisi Pine, ale hlavně díky hlavní představitelce Gal Gadot, která je nejen krásná, ale umí i hrát, se zázračná žena vyšplhala ze silných tři hvězd na slabší stále slušné čtyři hvězdy. I tak si myslím, že kolem nás je větší počet úžasných a zázračných žen. A nemusí to být nutně Amazonky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spojenie útržkov antickej mytológie, niekoľkých komiksov, špionážnej fresky, nadprirodzených hrdiniek a svetovej vojny nemôže priniesť nič dobré, aj keď sa vizuálnymi efektami nešetrí. Sprvu som neveriacky krútil hlavou, v strednej časti som už len dúfal, že to je nejaký scenáristov sadistický zámer, z ktorého vykryštalizuje nečakané rozuzlenie, ktoré ale neprišlo. Tak u mňa je to tak asi napoly. Polovica filmu zábava, polka nuda. No dobre, musím uznať, že ten vizuál je skvelý. Diana vcelku ušla, dialógy už menej. Avšak ťažko by bol taký, aký je, nebyť hlavnej predstaviteľky, ktorá stvárnila rolu telom i dušou. Za pochvalu stoja aj špeciálne efekty a dobové kostýmy, ktoré vytvárajú dostatočne autentické prostredia vojny, ktoré sa prelína s fantazijným svetom superhrdinov. Samozrejme nemožno opomenúť fakt, že ide o počin, ktorý propaguje a podporuje ženskú silu a postavenie žien vo svete superhrdinov. Za zmienku ešte stojí super SUPER sexi Robin Wright, ktorá je horúca v každom filme. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Wonder Woman ma bavila už BvS a tu je ešte lepšia. Príbeh sa pekne ponorí do minulosti cez fotku ktorú Diane pošle Bruce Wayne, fotku, ktorú poznáme už s BvS. Na to, že ma film skoro dve a pol hodiny som sa skoro vôbec nenudil. Úvod patrí ostrovu Amazoniek, kde spoznáme detstvo malej Diani, ale aj jej tréning, schopnosti, či príbeh o ostrove a bohoch. Prostredná časť sa zaoberá príchodom do Londýna, kde príde aj na porciu vydarených scén Wonder Woman v civilizácii. Musím sa priznať, že záver nie je zlý, ale až príliš sa rozhadzuje efektami a všetko letí až príliš zbytočne moc do vzduchu. Inak nie je moc čo vytknúť. Navyše Gadotke a Pineovi to celkom klape, bavia, nenudia a ťahajú to vpred, proste všetko prečo by ste im mali fandiť. Cele je to natočene dosť dobre od vizuálnej stránky, po príbeh až po akciu s lahodnými spomalovačkami. Na záver by som ešte vyzdvihol hudbu od Ruperta Gregson-Williamsa, ktorá k filmu výborne sedí. Jeden s najlepších DC filmov! Obľúbený soundtrack: Amazons of Themyscira, Angel on the Wing, No Man's Land, Lightning Strikes. 90% - 5* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

DC Comics je komiksový konkurent Marvelu který se nyní ve svém novém filmovém univerzu snaží napodobit Marvel. DC Extended Universe má nyní za sebou Muže z oceli, Batman v Superman, Sebevražedný oddíl a nyní.......... Wonder Woman. Osobně jsem člověk který má filmy z DC Extended Universe rád. Muž z oceli je pro mně Batman začíná 2, Batman v Superman byl pro mně neuvěřitelným potěšením které se bralo vážně a všechno to bylo patříčně osudové s několika úžasnými scénami a pak Sebevražedný oddíl ve kterém se mi hrozně líbili míchání stylu Davida Ayera. Wonder Woman je jiná. A to hodně. Nejenom, že je to první superhrdinský film ve kterém je hlavní hrdina žena (Catwoman nepočítám!) a za režií stojí žena Patty Jenkins ale především se téměř celá odehrává za 1. světové války a to pozadí k filmu neuvěřitelně sedí. Uprostřed filmu je scéna ve které se Wonder Woman rozhodne zachránit vesnici která je neuvěřitelně nabitá a neobával bych se říct, že Wonder Woman využívá potenciál 1. světové války více než Captain America: První Avenger využíval potenciál 2 světové války. V hlavní roli je Gal Gadot která se vrací z Batman v Superman kde její Wonder Woman patřila k tomu nejlepšímu z filmu a nyní se vrací ve svém vlastním filmu. Přijde mi, že Gadot ta role neuvěřitelně baví a hrozně si to celé užívá. Sekunduje jí Steve Trevor v podání Chrise Pinea a ta dvojice je spolu naprosto úžasná.Dianina chemie se Stevem je neuvěřitelná a každá scéna jenom s nimi je zajímavá. Scéna jejich tance je vrchol filmu. Celý film má taky úžasný vizuál. Celý ostrov Amazonek je neuvěřitelně nádherné místo a úvod který se věnuje počátkům Diany je proto krásná pastva pro oči. Patty Jenkins prostě odvedla solidní práci s úžasnou hlavní dvojicí a úžasnou práci komiksového válečného filmu. DC Extended Universe podle mně šlape. Kéž bych na tom nebyl sám. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Drží to pohromadě určitě mnohem lépe než mechanicky zmontovaný BvS a dokáže to vyloudit spokojenost tím, že se scénář tentokrát zarytě nesnaží stvořit osudový spektákl, kde na sebe hrdinové naštvaně mručí a jsou příliš svázáni seriózností a pravidly reálného světa, ale přesto mě to znovu utvrdilo v tom, že tyhle DC příběhy se těm marveláckým prostě nevyrovnají. Zpočátku lákavé a vtipné fantasy se metamorfuje do zápletky ohrané i v divadelním kroužku hladových dětí v Zambii a do toho jinak sympatické postavy občas divně filozofují a potenciálně kvalitní akci kazí urputné zpomalovačky. Hodně mě bavila chemie mezi Pinem a Gadot (a z ní plynoucí nejlepší scéna rozhovoru o manželství a sexu), seděla mi ta celkově uvolněnější atmosféra a kvituji nečekaný nástup i identitu titulního záporáka, hraného mým britským oblíbencem, ale ten dramatický oblouk kolem duševního vývoje hlavní hrdinky, který měl být v očích scénáře i režisérky zřejmě klíčový, prostě v celkovém kontextu plném klišé a čitelné supermanovské hatmatilky nefungoval. Peněz za kino však nelituji už jen kvůli Gadotce, kterou bych láskou snědl a být Chrisem Pinem, tak klidně hraju i bez honoráře - možná bych si ještě sám zaplatil. 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je tahle ženská v něčem wonder, tak leda v tom, že dvě hodiny dělá psí kusy ve vzduchu, na vodě i v protivětru a ani jednou se jí nenadzvedne sukně. Zaplať Arés, že obyč pozemské smrtelnice tuhle schopnost nemají, to fakt nevím na co bych koukal teď na jaře. Jinak film je to asi jako vepřo-knedlo-zelo bez masa a přílohy. Komiksoví superhrdinové okupujou kina jako kdysi Němci Evropu a zatímco to je asi čím dál tím lepší pro něčí peněženky, je to zároveň čím dál tím horší pro moji zábavu. Když nejlepší částí 140ti minutého filmu o suprprincezně je její desetiminutovka v úplně jiném filmu o úplně jiných suprprincech, pak je asi něco suprblbě. Jako odpůrci stejně přitažlivých chlapů se mi to těžce říká, ale nebýt Chrise, dal bych ty dvě hvězdičky uklízečce. P.S.: Marně čekám, až zase jednou uvidím fakt podařeného záporáka. Na sípajícího knírače se můžu chodit koukat k sousedům. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Réžia je bohovská. Kamera je nádherná, farby sú krásne ostré, akčné scény nadupané a pritom maximálne prehľadné a čerešničkou na torte sú spomaľovačky vyštylizované do komiksových póz (prerazenie okna!). Základný koncept filmu (motív vojny) a jeho "filozofická" rovina sú tiež skvelé. Problematický je ale scenár, hlavne kostrbato dolepené scény, najmä kvôli humoru (kupovanie šiat je úplne do očí bijúco navyše). Re-shoots by sa radšej ako na targetovanie jednotlivým segmentom trhu mohli viac využívať na uhladenie logických dier. Wonder Woman je tak film na pomedzí niečoho, čo mohlo vzniknúť, keby mala Patty Jenkins dosť času a priestoru (nezabúdajme, že k filmu priskočila na poslednú chvíľu) a tým, čo si vynútila panika vo Warner Bros po rozporuplnom prijatí Batman v Superman. PS: Čo to má Gal Gadot za prízvuk? ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po předchozích DC filmech jsem myslel, že budu muset minimálně sem tam přimhouřit oči, ale vůbec - Wonder Woman je pohodový, kvalitně zpracovaný a vymyšlený superhrdinský snímek - a s krásnou ženskou v čele k tomu! (8/10) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

DCčku se to konečně povedlo, na chvíli zadupat Marvel :) Jsem rád, že filmy DC jsou tak diametrálně odlišné od marvelovek. Spusty fandů plivaly směrem ke Gal Gagot a já musím napsat, že impérium vrací úder, umlčela je se vší parádou. Odcházel jsem z Imaxu naprosto nadšen, ač tomu sám nevěřím, tento rok patří zatím DC [IMAX 3D] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman nenabídne nic extra. Přehlcený filmový průmysl s filmy o hrdinech je tolik, že už se jen zřídka hledají klady. Wonder Woman má jednu velkou výhodu a to je Gal Gadot, která se dobře sleduje. Akce není úplně k zahození, ale ani převratná. Rozuzlení není nakonec úplně obyčejné. Díky tomu se dostane WW bez problémů přes průměr. Vsunutí děje do světové války, jak u Captaina America není můj šálek a hodnocení je úplné maximum, které dokáži dát .. 6/10 = 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Netajím se svou nechutí k supergerojům a supergerojkám (vyjma Batmana), abych byl genderově vyvážený (taky by mě mohly uživatelky čsfd zařadit do meetoo#). Výsledný mix žánrů je trochu křečovitý, trio posil týmu tu bylo úplně, ale úplně na chofno a poslední přepálenou půlhodinu bych škrtnul kompletně. Wonder Woman je sice sympaťanda, silná, zároveň křehká, s naivní touhou pomáhat a samozřejmě s pěknou tváří, ale jako celek film působí dost nesympaticky. Její rozhovory a chemie s Chrisem patří asi k tomu nejlepšímu, co film nabízí. Taky jí to s těmi lidmi nevyšlo, kdyby věděla, že se Áres reinkarnuje do Ádíčka Hitlerovic, tak pověsí bohobijství na hřebík. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem se téhle pecce dokázal tak dlouho vyhýbat. Nádherný film s božím soundtrackem a skvělým ústředním párem. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aj keď mi to je vcelku ľúto, viac ako 2 hviezdy s čistým svedomím jednoducho nemôžem dať. Wonder Woman síce disponuje sympatickou Gadot a obstojným Chrisom Pineom, má svoje viaceré svetlé momenty, ale vo svojej podstate ide o skutočne nevydarený film. Prepálená dĺžka, úbohý záporák, priemerné akčné scény.. mám pokračovať? Snáď netreba. Neustále sa opakujúce Dianine naivné výkriky do éteru o tom, ako za všetko môže Áres, mi navyše začali liezť postupom času na nervy. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Wonder Woman funguje o třídu lépe než Suicide Squad a Batman vs Superman, kteří sice bavili, ale s odstupem času jim mám chuť napálit 3* místo 4*, ale ještě se držím. Je to trochu ostuda, když spin-off, od kterého možná ani nikdo moc nečekal, převálcuje hlavní tahouny od DC, ale vlastně proč ne, je to "zázračná žena". Od začátku do konce příjemná a nápaditá podívaná, místy vtipná a akční, ale převážně představující postavu Wonder Woman pěkně od počátků tak, jak se patří. Film se hemží řeckou mytologií (dá-li se to tak nazvat) a superhrdinové za dob světových válek prostě fungují - je to totiž zase něco jiného, neokoukaného. Do Gal Gadot jsem se asi zamiloval, Chris Pine je jako vždy třída a ostatní obsazení příjemně potěší. A konec byl trochu doják. Možná nejlepší DCčko od dob trilogie o Temném rytíři, kterého samozřejmě nepřekoná absolutně nic, ale jelikož jsem výše zmiňovaným dvěma předchůdcům dal po čtyřech, tady se nebojím trochu nadhodnotit a dát plný počet. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Kdyby se někdo nesnažil ten film narvat do formy debilní komiksárny, mohlo to ve skutečnosti dopadnout docela dobře. Takhle je Wonder Woman smutné kino, protože tam fungují věci jako dialogy a hlavní postavy, džouky nejsou rvané na sílu, ale mají jakž-takž i smysl, ovšem hlavní zápletka je hrůza s ďáblem spářená, dramatický oblouk se nám opět neklene, stavidla patosu se urvala mocně. A chudinka Hippolyta je blbá jak malovaný sáně, netuším, jak jí někdo mohl svěřit kralování. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komiksový film, jaký jsem kdy viděla. Dobrá, nejlepší vážný komiksový film. Nikdy by mě nenapadlo, že bych mohla u komiksovky brečet (ne slzet, ale doopravdy brečet), natož pak asi 5x. Úžasný origin. NÁD-HE-RA. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zkušená režisérka Patty Jenkins překvapivě dokáže velice dobře udržet smysluplný rámec příběhu a zaplnit ho fungujícími postavami (a navíc dobrými herci - ano, i Gal Gadot, která sice není dobrá herečka, ale hraje tu hloupou husičku, takže je to feature, ne bug), a v akci zvládá dynamiku a zpomalovačky asi tisíckrát lépe než ten patlal Snyder. Už jenom tento fakt dělá z Wonder Woman zdaleka nejlepší film nově budovaného DC vesmíru, a ředí ho někam k lepšímu nadprůměru mezi Marvelovkami. Ale pořád je to film o amazonce co v bezmála bikinách s mečem pobíhá mezi vojáky první světové a v závěrečném souboji poskakuje kolem přehrávajícího digibordel-vikinga, film který při tomto všem nemá ani zbla nadhledu a sebereflexe, a film který nepřináší ve svém žánru absolutně nic nového, krom dalších záplav patetického patosu a citečkových záběrů na mrtvé lidi, ovšem bez jakéhokoli náznaku skutečného hnusu a krve války, co by film poslal mimo hájemství dětské PG-13 pohádky. Ono přiznejme si to, vedle těch horších komiksovek by dobře vypadaly i filmy od Goebbelse. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Panebože, a to čo bolo? Hrozná zlátanina všetkého možného, od spitvorených gréckych bájí až po nejakú alternatívnu 1. sv. vojnu, prípadne aj 2. sv. vojnu, to všetko okorenené takou kopou patetizmu, ktorú si normálny človek nedokáže ani len predstaviť. Už som čakal, že niekde spoza kríkov vybehne Xena a priletí na metle na pomoc, aby tak potom všetci spoločne nakopali Áresa do rozkroku. No čo vám poviem, jeden hrozne blbý a nezáživný blábol. Jediné hodné ocenenia je vynikajúca vizuálna stránka, efekty a herečka v hlavnej úlohe, od ktorej nešlo oči odtrhnúť. Však režisér asi dobre vedel prečo si ju vybral... no proste kočka, vďaka ktorej sa film z prízemných dôvodov ťahá aspoň do hlbokého podpriemeru. 40/100 ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama