Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 4

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konecne dockal z tej novej DC vlny filmov nadpriemerneho bijaku. Hlavnym kladom su fungujuce postavy, ktorych osud ma zaujimal. Aj ked to ma jeden maly vtipny hacik. Samotna Wonder Woman je dost nezaujimava a od chvile, ked sa objavil na scene ju uplne zatienil Chris Pine, takze by sa film mal skôr volat Steve Trevor. Wonder Woman je podana mentalne na urovni maleho neskuseneho dietata, ktore sa absolutne vôbec neorientuje nielen mimo sveta v ktorom vyrastala, ale ani v interakcii s mužmi. Vdaka tomu napriek obsadeniu nadhernej Gal Gadot a sexy kostymu z nej vôbec nevyzaruje sexappeal. Pretoze to je stale decko, ktore sa cely film uci absolutne zaklady. Sprievodcom a tahunom filmu, ktory neraz navrhuje riesenie problemov je Steve Trevor. Wonder Woman mohla fungovat aspon ako taky cisty moralny kompas pri rieseni moralne rozporuplnych situácii. Ale namiesto toho sa tvorcovia viac sustredili na pseudovtipny stret neskusenej postavy vs. nezname prostredie. Vysledkom tychto scen je pocit trapnosti. Nastastie tato epizodka neotravuje prilis dlho. Okrem Trevora potesi aj zvysok timu zlozeny z vtipnych postaviciek. Bavil ma uvod na ostrove amazoniek, ktory mi pripomenul moje teenagerske casy, kedy som nadrzany sledoval Xenu. Aj presun mimo ostrova funguje dobre vdaka funkčnej retroatmosfere. Akcne sceny su tu vlastne len tri a aj ked je to neraz digifestival skôr priemernej urovni, tak ma vynimocne bavil. Rozpacito pôsobil snad len PG-13 rating v bezzubej bojovej vrave. Holt, ked ma zajmu postavy, tak vytrpim aj nejake to CGI peklo. Vydarila sa aj hudba a prilis mi nevadilo, ze mi hlavny motiv pripominal hudbu z filmu Kick-Ass. Takze celkovo som spokojny, ale neviem ci sa mam tesit na druhy diel, kedze postava Wonder Woman ma nezaujala a s navratom Steva Trevora to nevyzera prilis nadejne. 6/10. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Povedeně natočený biják. I přes dlouhou stopáž je v podstatě po celou doba na co koukat a nenudit se, přestože zas tolik akční -jak jsem si představoval- to není (megalomanštější akce už vyžrali IronMani, Batmani i Avengeři...) a něco "většího" akčního se **skoro-spojler** děje až po více než polovině stopáže filmu. Akce jsou však pěkně přehledné, místy stylově zpomalené s padnoucím hudebním doprovodem. Kostýmní scény převlékání do moderních anglických šatů byly oproti tomu šlápnutím vedle a nedotažené, asi měly být rádoby vtipné. Trochu zamrzel často jednotvárný naivně vykulený výraz hlavní hrdinky. A finálový souboj, který byl jako z by z oka vypadl nějakému Supermanovi. Nadprůměrně dobrých 70%. (1x cz) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman je DC ekvivalent marvelovského Thora. Aj tu sa vydaril casting čo sa týka fyzickej podoby. Aj tu je postava pomerne jednoduchého a nekomplikovaného charakteru. A aj tu je dosť božskej akcie. Bohužiaľ Wonder Woman vo výsledku dopadne ako prvý film s prvým Avengerom menom Captain America. Gal Gadot je kráska, ale potenciál jej herectva a postavy asi o moc vyšší stupeň zábavy ponúknuť nemôžu. Predsa len, Thor je frackovitý rebel a WW je skôr kazateľka. Chris Hemsworth síce nie je Daniel Day-Lewis, ale oproti Gal dokáže zvládnuť drsnú aj nevážnu polohu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Jasne, dalo by sa vytknut kdeco, ale suma sumarum je to lepsie nez som cakala. Dokonca aj modelka Gadot mi k tomu vsetkemu krasne pasovala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takový Captain America na ženský způsob. Nemůžu si pomoct, ale i přes průměrný Suicide Squad mám DC komiksovky rád a novému vesmíru fandím. A Wonder Woman mi nepřišla o nic horší, než startovací Supermani. Pěkná superhrdinská pohádka, byť určitě ne tak veselá a barevná jak je zvykem u MCU. Na Gal Gadot se dobře kouká, ale herecké výkony bych spíš viděl v podpůrných postavách. Dějově to moc neohromí, ale podání příběhu mi sedlo - nechybí tomu humor, ani klasický boj se zlem a ze začátku funguje i ta troška tajemna. Zasazení do 1. světové války beru jako obrovský klad a třeba celá část o tom, jak Diana poznává svět je vtipná a hodně zábavná. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kdybych se dvě hodiny díval na fotky Gal Gadot, tak je strávím veskrze stejně smysluplně. Prostřední část docela zábavná, ale to naokolo byla digitální nuda. Ale ke cti WW alespoň slouží, že jsem na rozdíl od předchozích DC fláků měl pocit, že sleduju film a ne jen dlouhý trailer. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Tohle byla skutečná adaptace komiksu! Byť Wonder Woman trochu připomíná mix Thora a první Capa, je v ní přeci jen ještě větší feeling poctivého dobrodrůža a nostalgie. A navrh je pro mě Gal bezesporu atraktivnější. Nicméně je dobře, že i malé princezničky mohou chodit do kina a snít o tom, že jednou budou tou hrdinkou... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný rozjezd, takříkajíc slibný začátek, krásné ženy - Connie, Gal, Robin, vizuál úžo, hudba skvělá.. Jenže pak se objeví Brežněvovo obočí a jde to do kopru.. Testosteron tady prokazatelně vychcípl po přeslici, smolíček.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

WONDER WOMAN ma naladila presne na rovnakú vlnu, ako svojho času prvý CAPTAIN AMERICA ( 2011 ). Rovnako išlo o origin, podobne bol zasadený do svetovej vojny ( vtedy ale do tej druhej ) a išlo o rovnako poňatý príbeh o skupinke bojovníkov za spravodlivosť vedenú jedným superhrdinom. A podobne ako vtedy, aj teraz to dopadlo báječne. Atmosféra frontu za I. svetovej vojny je úžasná, akčné scény nesmierne vydarené a dynamické ( predsa len, som neraz musel prehltnúť ich prílišnú predigitalizovanosť ) a hlavne chémia medzi hercami je dokonalá, jav ktorý v Hollywoode už dávno nevidno. Najlepšia komiksovka roka ( zatiaľ ) a podobne ( zatiaľ ) najlepší film leta ( roku ). ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Sedím v kině. Se mnou je tam ještě asi 19 diváků. Všechno to jsou ženy. Při úvodní sekvenci na ostrově amazonek jsem se chvíli cítil jako nevítaný host a litoval jsem, že jsem se odmáničkoval. Ale dobrý, uvolnil jsem se, takže... Zupa! A já ji chci za ženu. Nejenže je Wonder Woman pravděpodobně nejkrásnější stvoření v celém vesmíru, ale taktéž představuje úžasný ideál ženské odvahy, hrdosti a půvabu, ze kterého by si všechny ženy na světě měly brát příklad. Její naivní idealismus a laskavá povaha z ní dělají velice sympatickou postavu, ze které musí mít respekt snad i ti největší machové. Plus konečně po dlouhé době snímek, kde jsou zpomalené záběry použity správně. Film skvěle brousí chemii mezi jednotlivými charaktery, plus jakmile dojde na akční scény, člověk se může vyloženě roztéct blahem. Velká škoda, že film ke konci zajde do klasicky komiksového stereotypu, který je už všem známý. Jinak bych tam těch 5 milerád fláknul. Zatím bezpochyby nejlepší novodobý DC film. Lepší 4* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Epické filmové zpracování Wonder Woman. Perfektně akční, vizuálně dokonalé a hlavně Gal Gadot v hlavní roli úžasná. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman nemá takové temné podání jako BvS a myslím si, že je to správně. Koncept filmu připomíná prvního Captaina Ameriku, ale přijde mi to zábavnější. Jak zrození WW, tak i válka je pěkně vytvořená. Akce je zde opravdu hodně a je na co se koukat. Navíc je i pěkně přehledně natočená. Neakční části nenudí. Vývoj hlavní postavy pěkně graduje a když dojde k boji se schopnostmi, tak to ve mě vždy příjemně zachvělo a chtěl jsem aby to nekončilo. Efekty jsou povedené a hudba utváří atmosféru. Gal je jako Wonder Woman fantastická a těžko bych si představil jinou volbu. Ostatní postavy také bezchybné. V Imaxu i celkem pěkné 3D. Za mě jasných 100% :-) ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozné, jak by se dalo čekat, ale ani tak dobré, jak to mohlo být. DC postupně hledá cestu jak zaujmout, co nejvíce diváků. A to mu bezesporu vůbec nejde. Ovšem tento film k tomu má zatím nejblíže. Začátek filmu nebyl vůbec špatný. Velmi mě bavil. Ostrov a celkově prostředí se vyvedlo náramně. Bohužel po přesunu do Londýna film ztrácí trochu šťávu. Je to velmi podivné a lze zde vidět velké neherctví od Gal Gadot. Naštěstí po přesunu na frontu film získal opět tempo a hlavně se dostal tam, kde prostě patřil. Škoda jen že na frontě nezůstal déle (nejlepší část filmu). No a pak přišel zbytečně zdlouhavý, nudný a rádoby epický konec, který víceméně zkazil můj dojem filmu. Je škoda, že příběh nebyl více o zakopové válce a hlavně je škoda toho nadměrného používání Slowmotionu, který kazí skoro veškerou akci. Velkým kladem je hudba. Velmi trefná a chytlavá. A i herecky výborné, Teda až na WW. Škoda, že Robin Wright nedostala více prostoru. Celkově z filmu zklamán nejsem ani překvapen. Dostal jsem přesně to co jsem očekával, což je velká škoda...55%. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Moc teď na filmové zpracování komiksových předloh nekoukám, jelikož na další epickej souboj superhrdinů, co si oblíkaj slipy přes elasťáky, nemám nervy, ale tady je v hlavní roli žena, takže podobné módní faux pas nehrozilo. Navíc jde o ženu rozumnou, protože se v mládí neučila mejt okna bez šmouh nebo jak udělat ke guláši bramborovej knedlík, i když vaše domácnost viděla brambor tak maximálně v chipsech Bohemia, tak jako já. Wonder Woman byla prozíravější a místo blbostí se věnovala švihání mečem, krytí se štítem a střílení lukem. Což jsou přesně ty tři věci, co bych chtěla umět, až se k nám naženou všichni ti očekávaní uprchlíci, ale neumím, takže až mě bude chtít znásilnit nějakej Arab, tak po něm budu moct hodit tak akorát tím knedlem. Co ale nechápu, jak to všechno zvládá napěchovaná v tom korzetu?! Já mám doma taky jeden, byly doby, kdy jsem se do něj i zašněrovala, ale že bych se v něm mohla hejbat, tak to teda né, natožpak v něm zlikvidovat půlku západní fronty. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Scény z Themyskyry jsou famózní, stejně tak první vtípky v Londýně. Pak se ale film začne táhnout jako pondělní ráno a člověk kouká na hodinky, po sále, ale jen ne na plátno. Závěr už je pak pouze klasická komixová mela a největší zklamání přichází po titulcích..protože..no protože jak je zvykem, tak tady žádný "přídavek" nečekejte. Za mě 3 hvězdy a ne, netěším se, že letos se vrací do role Batmana opět Affleck, nicméně kvůli Gal Gadot to prostě musím vidět. Achjo. / Po druhém shlédnutí přidávám hvězdu navíc..ve srovnání s komixáky a poslední roky je lepší jen Dr. Strange.. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Z traileru jsem byl megazklamaný protože to vypadalo, že DC definitivně hodilo flintu do žita a regulérně najelo na Marvelovský model který v tomto případě bude hloupě obkreslovat od Kapitána Ameriky... A vono hovno. Je sice fakt, že WW relativně uhnula z temnotemného SupermanoBatmanovského stylu, ale rozhodně nepodstoupila Marveláckou lobotomii. WW je sice z části odlehčenější, ale zároveň se dotýká dost závažných (a místy až mrazivých) témat čímž dává dost jasně najevo, že ví, že patří do stáje kde se nebojí brodit po kolena v depkoidních sračkách... Navíc WW je jakýmsi manifestem ženskosti. Není to jen Superhrdina s ženskou tváří, ale fakt komplexní silná žena se vším všudy. A stejně ženský je i celý film (pod taktovkou ženy). Je to docela slabé v akci, ale tuhle slabinu film snadno vyváží svou emocionální složkou a svým nekompromisním poselstvím o síle lásky. Právě tenhle lovedirect byl nakonec to čím mě WW rozebrala a srazila na kolena i když nemusím takovou tu (post)steamovou estetiku první světové a i když bych ocenil lépe zmáknutou akci... ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Na to, že Wonder Woman byla nejlepším prvkem filmu Batman vs. Superman, je její sólovka celkem slabá - největším problémem pro mě byla její délka a vůbec mi kromě úvodu (i ten mě docela zklamal) přišla dost nevýrazná. Nebavilo mě to a měla jsem docela problém u toho udržet pozornost. Holt to zase nevyšlo podle mých představ, a tak jako mnozí, pomalu se začínám děsit, co bude z Ligy spravedlnosti. Každopádně Dianě do dvojky držím palce. ------------------- Po pár letech: oproti dvojce ještě zlatý, celkem se mi to rozleželo a někdy to dám znova, přecejenom ten příběh není tak blbej jako kámen přání. A aspoň to nějak vypadá a zní. 6/10 ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Druhý najlepší film po Man of Steel od DC. Digitálne spracovanie sa samozrejme inak ani spraviť nedalo, ale musím pochváliť Patty Jenkins za skvelú prácu s postavami. Hlavne protiklady postáv, kde jedna pochádza z ideálneho sveta Amazoniek, kde ju pred pravdou chráni jej matka. Druhá postava pochádza z nášho reálneho sveta a vie ako to chodí. Aj napriek tomu sa snaží vysvetliť WW, že existuje i dobro v ľuďoch a to je to, za čo treba bojovať. Hudbu som poznal už skôr, než som si to pozrel, lebo ma uchvátila hneď z traileru. Dobrá práca pán Williams. Asi to majú v mene :) Keby to bolo o pár minút kratšie, nebránil by som sa. Ale nesťažujem si. ako som spomínal, od DC 2. najlepší film. Uvidíme čo nám prinesie Justice league v budúcnosti. 75% - 4* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pár nápadů a slušných momentů tam sice je, novinka v režii Patty Jenkins ovšem opisuje snad veškeré chyby které trápí filmový vesmír od DC snad od jeho počátku. Byť v dílčích momentech zábavná a nápaditá, v celku působí Wonder Woman jako další laciná, přehuštěná a mdlá podívaná, která zahazuje veškerý potenciál ve prospěch ne příliš dobře natočené akci, laciným trikům, některým nepřesvědčivým hereckým představitelům a především zbytečně natahovanému ději, který na ty dvě a půl hodiny je zatraceně málo. Tohle zkrátka moc nevyšlo, ale pořád je to alespoň o ždibec lepší, jako nedávné týmovky. [60%] ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama