Patty JenkinsScénář:
Allan HeinbergKamera:
Matthew JensenHudba:
Rupert Gregson-WilliamsHrají:
Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, David Thewlis, Danny Huston, Elena Anaya, Lucy Davis, Ewen Bremner, Lilly Aspell, Saïd Taghmaoui (více)VOD (6)
Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)
Recenze (1 243)
Po obsazení černocha Idrise Elby do role severského boha Heimdalla vše nasvědčovalo faktu, že v anketě o nejhloupější casting v dějinách kinematografie bude Marvel slavit hladké vítězství. Jenže konkurenční DC se rozhodně nenechal zahanbit a z rukávu vytáhl trumfové eso v podobě izraelské prsatice Gal Gadot, která ve Wonder Woman ztvárnila amazonskou bojovnici Dianu. Pochybuji, že se mezi fanoušky superhrdinských výplachů nachází alespoň jeden erudovaný lingvista či znalec mytologie, a tak přicházím se svým odborným etymologicko-mytologickým okénkem, které divákovi pomůže pochopit celou problematiku v širších souvislostech. Jméno Amazonek je odvozené z řeckého a-mazos = bezprsé. Nechávaly si uřezat či upálit svůj prs, aby jim nepřekážel v boji. Pro roli Diany by se tedy skvěle hodila například bezprsá Angelina Jolie, ale nikoliv její pravý opak Gal Gadot. Za toto vytrvalé prznění mytologie a plytký scénář založený na neustálé recyklaci dané látky nemohu ohodnotit jinak než odpadem. ()
Keby nebol príbeh prepojený s 1. svetovou vojnou, tak pravdepodobne o film dlho nezakopnem. Herečka Gal Gadot je krásna žena, možno až príliš krásna, pretože občas posobí až smiešne pri všetkých tých akčných skokoch a blokovaní lietajúcich guliek. Toto je práve najväčší problém filmu. Jej učiteľka zomiera po "obyčajnej" strele z pušky, ale Wonder women lieta po bojovom poli a zbiera tisíce guliek...Celé to chcelo o čosi realistickejšie uchopenie, aj keď to v komiksovom žánri znie trochu divne. Cieľ bol splnený, deti majú ďalšiu komiksovú postavičku do zbierky...Už mi z nich začína hrabať a začínam byť i mierne alergický na všetky súčasné komiksové postavy. Nestačili nám X-meni? 50%. ()
,,CHCI BOJOVAT ZA TY, CO NEDOKÁŽOU BOJOVAT SAMI ZA SEBE...“ /// Akcí a fantasií našlapaná komiksovka, která se dá brát vážně tak ze 3(4?)%. Ten zbytek má prej bejt zábava! A já uznávám, že třebas tenhle Superman ji tu zábavnost může (klidně nahlas) závidět (navíc má tahle baba výhodu, že nosí tělo Gal Gadot). WW je filmová komiksová omalovánka, která slouží k totálnímu mozkovýmu vyčištění. Často si říkám, že to přehnali se stopáží, ale jelikož jsem totálně „vyčištěnej“, nemám sílu jim odporovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksový sešity s příběhy o Wonder Woman od DC Comics jsem nikdy nečetl. 2.) Přestával jsem věřit, že se někdy zhmotní. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()
Wonder Woman (2017) je od Supermana (1978) zřejmě první filmový komiks, který se nesnaží být "temný", "realistický" ani "něco jako...", nýbrž kráčí hrdě ve stopách té nejnaivnější tradice vlastního média. Sice jeho jednotlivé části působí jako samostatné sešity téže komiksové řady pro malé kluky... pokaždé od jiného scenáristy i kreslíře, leč bez oněch meta-meta-rovin to zejména v dnešní době vyvolává vlastně osvobozující dojem upřímného braku. Jako onen typ komiksu, o němž Umberto Eco psal ve Skepticích a těšitelích. (S těmi ostatními DC filmy to naštěstí moc společného nemá, i když se prolog a epilog snaží sugerovat.) ()
Zbytečně dlouhé. Parádní chemie mezi Dianou a Stevem. Závěrečná destrukce spíše na škodu. DC tentokrát nabídl podstatně větší hloubku postav než Marvel a přestože svůj filmový vesmír staví poměrně chaoticky. Zcela určitě na mě působí o něco dospěleji. Wonder Woman je svým způsobem Captain America. 75% ()
- V 11. minutě, během hovoru s Antiope (Robin Wright), se Hippolytě (Connie Nielsen) mění účes. (Duoscop)
- Film zakázali v Libanone, kvôli Gal Gadot (Diana Prince), ktorá je izraelského pôvodu a Libanon vedol s Izraelom vojnu. Izraelský tovar bol bojkotovaný zákonom, ktorý zároveň zakazoval cestovanie do Izraela a kontakt s jeho obyvateľmi. Staršie filmy s Gadot sa v zemi premietali bežne, k zákazu došlo až na bojkot nátlakovej skupiny, ktorá toto rozhodnutie presadila vo vláde. (Paldiny)