Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Strange is new sexy. Avengers bojují za vesmír. Strange rovnou za realitu jako takovou. U Marvelu rozhodně nejsou žádní troškaři. Když už syndrom velikosti, tak v pořádném, ultra galaktickém měřítku. Rád bych se ale jednou dočkal komorní marvelovky, ve které budou hrát prim promakané dialogy a vztahy mezi postavami. Dneska je už běžným standardem, že v lepších případech balancuje nad propastí osud naší matičky země, v těch horších, i celého vesmíru. Kéž by pro jednou zkusily něco nového, protože velký příběh nedělají ohlušující výbuchy, epické efekty zničených velkoměst nebo pravidelné ohrožení miliónu lidských životů. Ale výše zmíněné nic nemění na tom, že Strange je jeden z nejzajímavějších originů posledních let a Cumberbatch je nejlepší castingovou trefou Marvelu od dob samotného R. Downey Jr. a jeho postava je správnou směsicí přezíravé ješitnosti, okořeněné špetkou sebejistého a správně načasovaného humoru a jak je u těch nejlepších postav zvykem, tak i pořádnou dávkou sebestřednosti. Nevím, kam tenhle příběh geniálního chirurga směřuje, ani to, co nás čeká po cestě a už vůbec ne, kde v kolotoči osudu skončíme. Ale jednu věc vím sakra jistě, celou tu strastiplnou cestu si pořádně užiju, protože na místě přešlapující Marvel Universe získal tímto filmem něco, co zoufale potřeboval – budoucnost. Doctor Strange je budoucnost. Pořádně si utáhněte pláště, protože Doctor Strange přichází. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Jen tak pro začátek: "Zatímco hrdinové jako Avengers chrání svět před fyzickým nebezpečím, my kouzelníci ho chráníme před mystickými hrozbami". To jsem jediný, komu ta věta přijde hrozně debilní (:D)? Ale radši k filmu... Popravdě žádný zázrak se nekoná. Sice chápu, že Doctor Strange je teď jen jedním z mnoha majetků Marvelu, ale i tak jsem trochu čekal, že to bude přece jen něco maličko jiného než zbytek universa Avengers. No a nic takového se právě nestalo. Doctor Strange jako takový není úplně špatný a myslím, že se z něj v budoucnu ještě může stát docela zajímavý charakter, nicméně zbytek filmu je pro mě zklamání. Objevovaly se tu ty úplně stejné stereotypy jako ve všech filmech v universu Avengers (na které by si už mohlo udělat patent), jako třeba naprosto slabý záporák, ne vždy úplně nutné vtípky ("Ale vždyť když u Avengers to tak fungovalo!") atd. Vývoj hlavní postavy měl být ve filmu asi klíčový, nicméně se odehrál strašně rychle a přišlo mi, že to nejdůležitější se do filmu ani nedostalo. Akční scény mohly být aspoň svým vizuálnem dost zajímavé, nicméně i to se promarnilo a místo úplně nové a nezvyklé akce tu je jen další CGI chaos a akce je tu tentokrát opravdu špatně natočená (aspoň pro mě) a nepřehledná. Dále stojí za zmínku občasné debilní detaily, jako třeba že astrální svět je vlastně ten normální, astrální tělo vypadá jako to fyzické a další věci, se kterými se mohlo maličko víc vyhrát a film by tak vypadal originálněji, ale opět, nic takového se nestalo. A to ještě musím zmínit "Temnou dimenzi", která je ve filmu vesele barevná a ten "nejzlejší" záporák v ní... pardon, ale ten byl prostě k smíchu. Nicméně Dr. Strange určitě skvěle zapadne do universa a stane se součástí něčeho, co mi stále více připadá jako konzum. No nic... Jo a po první docela vtipné potitulkové scéně přijde ještě jedna, ve které se akorát dozvíme, že záporák bude chabej i v dalším díle. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Komiksům se většinou obloukem vyhýbám, ale tady mě zlákalo hvězdné herecké obsazení. Ani po dějové stránce jsem kupodivu neměla žádné větší výhrady, tak musím k mému velkému překvapení konstatovat, že se mi film docela líbil. Ovšem fanynkou světa Marvelu se jen kvůli snímku Doctor Strange určitě nestanu. (70%) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Od této MARVELovky jsem nic nečekal, protože postupem let se z těchto studiovek stává něco co je zárukou kvality a občas jen poleví a líbí se mi každá MARVELovka do jedné od té doby co to ani nebylo cool, jenže u tohoto jsem měl jisté pochybnosti, ale výsledný produkt mě přesvědčil o opaku. Jak už svou vizuální podobou, která je naprosto jedinečná nebo postavou Stephena Strange, která mi byla ze začátku trochu nesympatická, ale po vývoji této postavy a seznámení jsem si ji oblíbil a těším se na další setkání s touto postavou. Příběh a jeho průběh byl u této u této MARVELovky vynikající. Jen co bych vytknul je záporák, ale to je něco v čem vyniká spíše DC Comics a MARVEL v tomto pokulhává. ( 27.10.16/Cinema City/3D/Sčítání lidu:35 ) ( 27.2.17/PC ) ( 7.3.18/TV ) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký komiksový hrdina aj pre priaznivcov psychedelických látok! Ako obvykle, užil by som si to lepšie v komornejšom balení, ale keď už to Marveláci robia hlavne kvôli tým efektom, prečo im kaziť radosť... Záchranu opäť raz ako inak celého sveta, ba univerza, pred všetkopožierajúcou dimenziou bez času ( navyše v antropomorfnej podobe a hovoriacej anglicky) však neodpustím, hoci spôsob, akým ju Dr. Strange donútil fňučkať a prosíkať o milosť ma priviedol k rýdzej eufórií... ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Pár otátek: 1) Jak se Marvelu povedlo nacpat do takové slátaniny tři z nejlepších britských herců? 2) Proč je Temná dimenze ve skutečnosti barevná? 3) Jak dopadl ten chlápek s nudlemi?!! Takhle nějak si představuju křížence Harryho Pottera a Inception. Jednu hvězdu jsem dala Ant-Manovi a tohle je přece jen o něco lepší, ale i tak. Skvělé triky jsou už dneska u podobných bijáků standard, takže další nudnou a neoriginální origin story fakt nevytrhnou. Jsem zklamaná. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Abych řek pravdu, dost slabota. Zrcadlové dimenze, multiverse, cesty časem a prostorem, kouzla... to už vypadá značně podezřele. Když přijde akce, většinou se to děje tak, že všechno je vzhůru nohama, prostor se různě převrací, dělí a kolabuje, do toho ty kouzla a dostanete takovej mišmaš, že se v tom nevyzná ani Děd Vševěd. Navíc Benedict mi do role superhrdiny tak nějak nesedí. Superhrdina je to navíc dost divnej (to je trochu strange, ne?) - má divnou bradku, plášť chovající se skoro jak Kit v Knight Riderovi a zároveň evokující Supermana. A nejvíc lituju Madse Mikkelsena, kterej se do Marvelího uneverza přece jen mohl blýsknout nějakým lepším padouchem. Né že by byl špatnej, ale nebyl ani zapamatováníhodnej. Celkově je to spíš taková pohádka, než akční pecka, co by mě bavila... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Arogantni,chytrej,bohatej genius na kteryho dojde...porad machruje a prudi takze je to vlastne celkem furt sranda..bylo to dobry, hodne dobry, vizual perfektni..ale presto tomu neco chybelo..zaver s thorem pobavil a navnadil na dalsi dil..bavil sem se.. :-) ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Ty vado, asi jsem nebyl dostatečně sjetej, ale tenhle film prostě nezískal moje pochopení. Tohle jsem Marvelu teda nesežral a že už jsem mu sežral hodně věcí. Benedicte, drž se radši Sherlocka, prosím. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když si pustím nějakou filmovou hudbu a budu čumět 115 minut do tubusu krasohledu, dostanu pravděpodobně úplně stejný zážitek jako sledováním tohoto velkofilmu. Chápu, že jde o úvod, kterým se máme připravit na další rozsáhlé dobrodružství. I tak ale nesmírná nuda a obrazová skládanice z níž mi chvíli bylo i nevolno. Velice nezdařilé. 40% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Slušné to bylo zhruba prvních dvacet minut, než vešel do toho chrámu a než Tilda Swindon začala čarovat. Divím se Cumberbatchovi, že do něčeho takové šel, neměl co hrát, neustále alternativní kulisy, změny prostředí, ohnivé biče, až se v tom udělal pěkný bordel. Záporák a ti jeho tři kumpáni nuloví. Triky hezké, ale Inception lepší. A hrdina by se v Marvelovkách našel taky lepší. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Ač mám DC komiksové universum radši, tak Marvel své hrdiny umí přenést na plátno excelentně. Rozhodně lepší marvelovka. Určitě nejlepší za posledních několik let co jsem viděl. Doctor Strange se opravdu povedl. Už chápu, proč se to hodně lidem tak líbí. Ohýbání reality bylo cool, akční scény sem tam překvapily fajn nápady a i ten humor fungoval tam, kde měl. Ani mi to nepřišlo nijak moc dlouhé. A oceňuju, že to nebyl klasický akční film typu bum bum prásk třísk. Nedaří se mi najít slabé místo, užil jsem si film jako celek. Cumberbatch příjemně překvapil, Tilda jako vždy dokonalá, Mikkelsen mi nevadil. Samozřejmě nemůže chybět ani cameo Stena Lee. Suprová popcornová zábava. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama