Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tohoto superhrdinu jsem neznal a když jsem se dozvěděl, jaký typ superschopností bude mít, zaradoval jsem se, že to bude trochu jiná Marvelovka a očekával jsem tak inteligentní, promyšlenou, komornější komiksovku, kde spíše než o nějaké CGI půjde o nápady, finty, hrátky s časem apod. a s nějakým lidským záporákem. Šeredně jsem se zmýlil. Dostal jsem tuctovou, trikově přeplácanou, primitivní pásovou výrobu. První film nového hrdiny a na konci je hned ultramegagiga obří záporák, co ničí planety, tak to si strčte do prdele, takovou zbrklost bych čekal od DC (zdravíme Green Lanterna). Kdyby akce jela v duchu toho, jak plášť mlátí s Adkinsem o zem, nebo protéza uvězní Mikkelsena, byla by to paráda a namísto toho se plácají v CGI fantasmagorii. Prodrbaný potenciál. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Marvelovka, jež má talentované hvězdné obsazení, poměrně zručného režiséra a kvalitního skladatele. Výsledek? Zatímco DC točí obecně problematicky přijímané filmy, alespoň se snaží o určitou různorodost, která se jim nedá upřít (o funkčnosti se raději nebudeme bavit). Nicméně Marvel studio opilé slávou s každým dalším počinem slevuje ze svých nároků. Hlavně když to sype. Výsledkem je tudíž prozatím nejinfantilnější, nejbarvičkovatější, nejnařachnější adaptace při které scénáristé odhodili logiku stranou a bavili se. Na film se skvěle kouká. Bombastický vizuál, kvalitní fórky a pocit, že si herci užívají každou scénku, jako když jsme si v dětských letech hráli na poldy a lupiče. O to více zabolí, že se výsledku jedná o neskutečně hloupoučký výtvor, jehož obsah přebíjí forma. Marvelovky třetí fáze bohužel sází na politiku Disney - hlavně, když se přidá více figurek, komiksů, hrnečků, knížek a každé dítě bude mít na zdi plakát Benedicta s živým pláštíkem. Být mi pět, dám plný počet. Bohužel mi je krapet více, tudíž (překvapivě) silné dvě. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Mám ráda komiksy, tak jsem se na nový film těšila a nezklamal mě. Myslím, že filmaři zvolili zajímavé téma ohledně využití času, časoprostoru, vizualizace a film byl plný různých triků, i když musím přiznat, že vzhledem k tomu, že jsem seděla v první řadě, tak mě z toho bolely oči :) Herecké obsazení, myslím že Benedict zvládl ve své roli zahrát arogantního chirurga, který se musí poprat s osudem velmi dobře, ale pak do různých bojových scén mi až tak nesedl, zato mě potěšilo obsazení Mikkelsena do záporné role, mně se tam líbil a věřila jsem mu to (vzhledem k Hannibalovi), má oblíbená herečka Rachel bohužel prostoru ve filmu moc nedostala, to mě trochu mrzelo... Jinak děj, nápad, triky dobrý, doporučuji :) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Odvážně rozvleklý úvod, který si mě získal relativní nekomiksovostí. Samotné gró filmu je sice zábavné a líbivé, nicméně se očividně hrálo na 3D a sebe-epičtější CGI efekty zmlsaného diváka musí dnes prostě už nechat chladným. Pár dobrých, a místy vyloženě nápaditých, scén vytahuje Doctora z generického comix průměru. 70% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

To, že KAMBRBEČ vyzerá jako homokláda z 80. let pranic nevadí. Prvotní skepsi rozprášil smysluplný děj okořeněný pořádným rozpočtem. Díky naducanému rozpočtu se divák dočkal vskutku úžasným vizuálním efektům, které divákovi daly zavzpomínat na Počátek. Doctor Strange posunuje svým způsobům Marvel na další level. 82% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Na takovouhle srandu už jsem asi trochu starej. McMarvel pokračuje a vysekol ďalší kus zo svojej pásovej výroby. Nemastný-neslaný origin, ktorý je po takmer 10-tich rokoch uväznený v tom istom štýle ako prvý Iron Man či Thor. Pestré farbičky, strašne uvedomelý nadhľad, silené pubertálne vtípky, najprv arogantný a následne pokorný hrdina, sličná rozumná partnerka, záchrana planéty pred nadprirodzeným ultrazlom. Koncept to nie je zlý, ale je natoľko omletý, že nudí a irituje. Nebudem predsa chváliť Policajnú akadémiu 7 len preto, lebo v nej starý kapitán robí v inom prostredí rovnaké blbiny ako v jednotke. Varenie z vody je varenie z vody, nech je v akomkoľvek hrnci. A celé to krúženie rukami vo vzduchu, ohnivé geometrické tvary, kolotočárske inceptionovanie - proste vypatlanina, ktorá možno pobaví mládež (nič proti), ale mne to prišlo retardované za hranicou znesiteľnosti. Jedna vec je suspension of disbelief, druhá je ak niekto odo mňa chce, aby som sa namotal na prázdne, infantilné ezoterično ako od cigánskej veštkyne. A keď to skombinujeme s vyžmýkanosťou a uzívanosťou celej marvelovskej receptúry, výsledkom je hlúpa a otravná nuda. Napriek tomu, že sa zarábajú neuveriteľné peniaze, kreatívne sme na bode mrazu. S tým nič nezmohol ani Cumberbatch, nech už sa snažil akokoľvek. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jak moudrá Tildička uštědřila lekci nabubřelýmu egu protivnýho Benedicta. Nemůžu si pomoct, ale on se na takové role nehodí. To Mads je jiná káva, mohl dostat více prostoru. Pěkné triky, ale jinak pořád to samý dokola. To Ant- Man byla daleko větší zábava. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace komiksovky a fantasy s prvky Harryho Pottera, Inception, Supermana a kdovíčeho ještě. Vizuál je velmi pěkný, vtípky povedené a Cumberbatch to v hlavní roli jistí. Ale ve výsledku je to jen konvenční marvelovka s generickou zápletkou, plochými postavami a z filmařského hlediska je to zkrátka nepříliš nápadité. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Aaaah. Vezměte to nejlepší z tradice superhero origin stories, trošku z Počátku, Dr. House, Star Wars, Harryho Pottera, přihoďte špetku mystiky, pořádný budget a šikovné trikaře, nebojte se zakápnout rozkošným humorem a nakonec přidejte celého Cumberbatche a k plotně postavte šikovného šéfkuchaře zvoucího se Scott Derrickson. Výsledkem vám bude lehká, ale lahodná delikatesa jménem Doctor Strange. Tenhle film patří a snad i dlouho bude k tomu nejlepšího z marvelovského univerza, pardon, multiverza. A to především díky hravosti a lehkosti, se kterou se sám bere, ale i velkolepostí a nádhernou, lákavou mytologií, která přímo vybízí k vytvoření dlouhotrvající franšízy. Strange nenudí, baví ve všech svých polohách, a to především díky dokonale zvládnutým trikům, příjemnému humoru a až sebeironii, charismatickému Cumberbatchovi i skvělé hudbě. Viděno v IMAXu a stálo to za to. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

MCU obohaceno o další kousek, který mi unikl v komiksové podobě proto mi to přišlo mnohem víc svěží a originální... Leč se zase jedná o záchranu existence lidstva (co to kurva je???) tak je zde mnohem nejasněji nastíněná linka mezi dobrem a zlem a film nepůsobí tak černobíle... Scénáristé se také nemuseli příliš zaobírat logikou věci a vše odfláknout hrátky s časem... i přes tyto lapsy jsem se bavil a po dlouhé době mi film o suprheroes nepřišel jako plýtvání časem... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Arogantného, prechytrlého hajzlíka, ktorý sa za svoje utrpenie mohol sám, pošlete do Nepálu, kde v sebe objaví schopnosti, čo nikto iní nemá, ovládne prastarú mágiu, ktorú ovláda len jeho Majsterka, nakope Adkinsovi prdel ( áno, toto ma sere najviac!), bez nejakého lepšieho tréningu dokáže vzdorovať Mikkelsenovi (opäť ultra záporák, mám ho rád) aby nakoniec zachránil svet, Samozrejme. Príde už Marvel konečne aj s niečim novým? Lebo ohýbanie priestoru malo na mňa wow efekt v Inception, tu to bolo zaujímavé, len zaujímavé. No proste milón klišé, šablónka, ale mesto konečne zničili nejaké iné, ako európske alebo americké. A celkovo mi tam tá linka s tou mágiou a týmito všetkými temnými vecami nesedela. Neviem si ho predstaviť v Avengers (nedaj bože) ako tam mávaním rúk likviduje nejakú mimozemskú civilizáciu, zatiaľ čo si Thor bude leštiť kladivo a znudene to sledovať. Aspoň že toho Adkinsa nezabili hneď, ale trochu si aj zahral a dokonca aj Guyver kick zadelil. Inak by to bolo ešte menej. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokud má být Benedict Cumberbatch novým vůdcem Avengerů, má mé plné sympatie, protože Strangův origin (mimochodem je to jedna z mých nejoblíbenějších marvelovských postav) je opravdu parádní, hlavně pasáž s Dormammuem, nejlepší vyjednávací scéna ever. Letošní nejlepší marvelovka to sice není (zdravím Capa), ale rozhodně je to jeden z nejlepších originů, po Iron Manovi dost možná nejsilnější (mimochodem, od scénáristů v buduoucnu mezi Downeym a Cumberbatchem očekávám vtipy na téma Sherlock). Marvel mi opět dodal to, co od jejich filmů vždy očekávám – silnou atmosféru, vynikající vtipy (Shambala, Wong, plášť), parádní akci, skvělou magii a bezchybné herce. Hlavní záporák je sice tradičně slabý, ale má charisma. Něco se ale přece jen změnilo – hudba. Michael Giacchino, kterého mě baví poslouchat čím dál víc, konečně vytvořil zajímavou, chytlavou melodii, která má co říct a není nudná. Já jsem se bavil, užíval jsem si každou minutu, bylo to ohromné, dokonce mě bavila i Tilda Swinton (její Prastará je úžasná), navíc Cumberbatch je na Strange naprosto dokonalou volbou, takže není co vytknout. Prostě tady funguje úplně všechno a hlavně je to po delší době zase nějaký originálnější komiks, který navíc skvěle vykrádá Počátek. Scénka s Thorem skvělá, ta druhá potitulková už tolik ne, ale to je asi jediná chyba celého filmu, ve kterém skvěle funguje chemie postav a je povedený od začátku do konce včetně na první pohled přeplácaného finále, navíc je tam sposutu vtípků (sem tam i skrytých), které nejsou nijak trapné (ba naopak) a já už se nemůžu dočkat dalšího Strangova (mimochodem asi nejlepší vtip, který pravděpodobně úplně zabil dabing) objevení na mocné Avengers scéně. Doporučuji, Marvel letos ovládl filmově-komiksový průmysl a tímhle naprosto skvělým bijákem to jen dokazuje. 100%. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Tak asi budu za kokota, ale tohle je na mě moc dimenzí. Luxusní začátek pohltila hnusná zkažená atmosféra a ten titulkový konec byl víc směšný než užitečný. Já tu vždy píšu, že nenávidím otevřené konce a tady byli hned dva. Jako fakt běžte do háje, tohle si mohli tvůrci odpoustit ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Bez finále, bez citelného momentu překvapení, bez silné záporné strany. Ještě, že je Benedict furt na plátně a tak pěkně očůrá toho digimezigalaktickýhoübertrotla a hezky to odsýpá. Jako kdyby to začalo ještě dřív, než skončilo (dvojsmysl vůči filmu, ha, ha), škoda, že si už nic nepamatuji.. Jinak už bych šel ještě níž, než u poslední Marvelovky. Kolovrátek stále stejný dokola už mě nebaví. Ant-man nepřekonán. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vypadá to krásně. I je to docela zajímavé. Ale nějak mě to nechytlo. Začátek s arogantním lékařem a jeho léčením pacientů mě z celého filmu bavil nejvíc. Potom už se začalo kouzlit. Z arogantního doktůrka byla chvíli škemrající postavička a potom už se sváděl boj o celé lidstvo. To už diváka v současné době moc nevytrhne. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedna z těch originálnějších Marvelovek, jako je třeba Thor, či Ant-Man. Líbil se mi nápad využít paralelních dimenzí, oné magie a vůbec i manipulace s časovými liniemi. Hlavní hrdina mi svou arogancí částečně připomínal Tonyho Starka, ale to je tak jediné, co bych si z něj uzmul. Zbytek mi přišel spíš jako takový trailer na to, co má přijít. Ale efektivní a i zábavný. Jsem zvědav, protože spojení s Thorem zní vskutku zajímavě. 75% ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Jasně, ten vizuál i všechny ty koncepčně-vizuální nápady s deformacema času atd. jsou pěkný a zajímavý, to ne že ne, ale film jsem viděl doma a ne v kině. Vzhledem k tomu, jak moc to někteří opěvujou, tak si řikám, jestli bych neřikal něco jinýho, kdybych na tom v kině byl, ale ono i kdyby jo, tak by to nejspíš bylo jen kvůli tomu vizuálu, a jen ten zase ze špatnýho filmu dobrej neudělá. Mě tam všeho přišlo prostě moc: Moc snahy o gagy, moc efektů, přílišný soustředění na úžasnost Cumberbatche, moc překombinovanej děj, moc mystiky, moc křečovitá snaha o nadhled... a přišlo mi to tak moc rádoby efektní, tak moc šroubovaný a splácaný dohromady, že mě to vlastně vůbec nechytlo a proto ve výsledku ani moc nebavilo; naopak mě jak děj, tak jednání jednotlivejch postav spíš rozčilovalo. Neřikám o tom, že to nějakej odpad - pořád tam je dost fajn věcí (právě ten vizuál, scéna s Thorem a pivem nebo dialog s Mikkelsenem, závěrečná časová smyčka - to byl pro mě asi nejlepší moment filmu...), ale jedna z nejslabších marvelovek je to (aspoň teda pro mě) rozhodně. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange je beze sporu tou nejnetradičnější MARVELovkou, se kterou jsem si právě z tohoto důvodu dával ohromně na čas, i když toto rozhodnutí po konečném zhlédnutí naprosto nechápu. Origin téhle Cumberbatchovy role je totiž úžasně vyšperkovaným dílem, které se tváří hodně akčně, stejně jako všechny sesterské filmy od MCU, přičemž ale sází spíše na pomalejší vtah do děje a především na úžasný vizuál, který se povedlo udržet i na samotném “přeplácaném” konci. Kdyby se zpracování Strangeova příběhu chopili Warneři, byla by závěrečná desetiminutovka největším digitálním patosem v dějinách filmu. My se ale stále pohybujeme ve vodách nejnamakanějšího filmového univerza současnosti, které mě právě obohatilo o další výjimečný zážitek. Vyjmo Black Panthera, jehož do zítřka na internetu zkrátka neseženu, jsem zase o chlup připravenější na nejvelkolepější návštěvu kina v tomto roce. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama