Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

helloween93 

všechny recenze uživatele

S Dr. Strangem jsem doposud setkal, coby podpůrným charakterem v komiksu The Amazing Spider-Man. Vůči jeho filmovému originu a zapojení do Marvel Cinematic Universe jsem byl trochu skeptický. Obavy pramenily hlavně z toho, aby film nebyl digibordel z paralelních světů. Derrickson látku pojal skvěle a ač to byl origin, nenalezl jsem žádné hluché místo, zároveň musím vyzdvihnout vizuální stránku filmu, kdy při překlápění realit je vše přehledně natočeno a divák v tom nemá hokej. Cumberbatch se do role hodí a Strangeův origin dopadl téměř výborně. Snad jen Dormammu mohl dostat více prostoru. Pro Disney je MCU kasovní jistota, a to potvrdil v závěru roku 2016 i Doctor Strange. 4* ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Perfektní herecké obsazení v kombinaci se zatím nejlepší marvelovskou výpravou a špetkou humoru dělá z Doctor Strange opravdu povedenou sólovku. Aby toho nebylo málo, tak je film vizuální pecka, která si přebrala pár konceptů z Inception a Matrixu. Perfektní kombinace. Akční scény hezky odsypávaly a nenudily, což u některých jiných marvelovek vnímám jako drobný problém. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Ďalšia marvelovka a asi to s nimi už definitívne balím. Z úcty k Benedictovi dávam dve hviezdičky a uznávam, že občas to bolo vtipné aj zámerne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vstup Doktora Strange do filmového světa byl ohledně již známých marveláckých postav dobře načasován. Ono to už v těch nejrůznějších pokračováních již poměrně známých superhrdinů pomaloučku začínala být nuda. Prostě už všechny dobře známe, a tak také víme, co od nich očekávat. Doktor Strange přináší změnu, takže dobře naplňuje očekávání. Prezentace této postavy je samozřejmě schématická, ale s patřičnou intenzitou a hravostí. Vypráví se morální příběh o nadaném muži posedlém vlastním talentem, který byl náležitě potrestán za megalomanství, a je následně a poměrně rychle uveden na pravou míru ponorem do mystických paralelních světů, které jsou v kontrastu s mýty a legendami. Všímavý divák dokonce postřehne i určité motivy srovnatelné s Iron Manem, Thorem či Captainem Amerikou. Doktor Strange má tedy s ostatními něco málo společné a přesto hodně odlišné. Je to další superhrdina, který svou výraznou odlišností nemusí nadchnout, ale je dobře, že je tady. Vyobrazuje to alespoň další filmové plány Marvelu. Snímek je dostatečně zábavný a superhrdinsky patřičně okázalý. A tak vedle geneticky pozměněných, božských a bohatých hrdinů přibyl prostý čaroděj, který k poražení svých protivníků pro změnu používá sílu magie. Akce a humor se drží standardu. Vše je suverénní, ale ne výjimečné. Každopádně se prezentuje zajímavý příběh s dobře odvedenými vizuálními efekty. A to se počítá. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Marvelovka, která více než kde jinde hledala tentokrát inspiraci u konkurence. Příběh o doktůrkovi, kterému ležel u nohou celý (jeho) svět, a to až do doby, než přišel o to, čím vynikal. Hledání pomoci ve východní medicíně zdá se sice zpočátku jako urážka všeho, pro co až dosud žil, přesto si ale odtud nakonec přinese víc, než původně chtěl. Studiovka dělaná pro široké masy, s příjemným a ironickým protagonistou v hlavní roli, efekty, které dávají vzpomenout na Nolanův Počátek, a bohužel také záporák, který se mohl snažit mnohem víc. Přesto je však celé to rozuzlení v rámci žánru poměrně originální, i když ne ve všech ohledech domyšlené. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Marvel znovu nestřelil vedle a dokázal skvěle prodat i nového hrdinu, kterého moc Evropanů nezná. Studio znovu potvrdilo, že dokáže z každého svého hrdiny vytřískat maximum a vodu proměnilo opět ve víno. Film si diváka nezíská skvělými akčními scénami, hudbou, vtipem či příběhem. Vše je totiž na podobném stupni jako u ostatních marvelovek. Film má ovšem něco, co ostatní nemají – originalitu. A to dost velkou. Ještě jsem asi neviděl tak povedené kouzlení, vysvětlení všech možných čár a kouzel, astrálního světa, dimenzí a hlavně ohýbání reality. Ano, pár motivů si film vzal z Počátku, ale z většiny je Doctor Strange opravdu originálním dílem. U Marvelu se většinou sází na jistotu a jede se přes kopírák, Strange je ale příjemnou výjimkou. Film má mouchy a příběh nemusí být bez chybičky, ale díky té originalitě a odvážnosti dávám filmu plný počet hvězdiček. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Marvelovky posledních let se lišej jenom hlavnim hrdinou, jinak mi často přijde, že "už jsem to někde viděl", což začíná unavovat. V tomhle kontextu teda musim ocenit, že se tentokrát šlo jinou cestou. Jednak je Dr. Strange ve filmovym univerzu uplně novym hrdinou a o Avengers padne snad jenom jedna zmínka. Objeví se pár vtípků, ale jinak jde o "vážnější" podivanou. Jenže s akcí se dost šetří (když už se objeví, je kvůli neustálýmu ohýbání prostoru spíš nepřehledná), záporák nemá co nabídnout, středověká stylizace hlavních postav mi prostě do komiksu nesedí, barevná vizualizace občas působí až psychedelicky (viz závěr) a jak se z Dr. Strange stane mistr z Kamar-Taju je silně klišoidní dramaturgickej prvek. Vzhledem k potitulkový scéně, resp. zrodu novýho záporáka, mám o dvojku menší obavy. Ale uvidíme, třeba se pokračování podaří uchopit ještě jinak a hlavně zajímavějc, nějakej potenciál tu přece jenom je. Třetí silná hvězda za Cumberbatche a standardně vysokou technickou kvalitu filmařiny. ()

Perth 

všechny recenze uživatele

Dobrá Marvelovka, pořád Marvelovka. Vypíchnout by se dalo: Cumberbatch, Swinton, luxusní CGI a že záporák vypadal jako Putin. Zbytek byl... meh... jako každý druhý blockbuster. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Další malé kolečko které skvěle funguje v rozjetém stroji Marvel. Marvel tasí své i „méně“ známé či „méně“ populární hrdiny postupně a pomalu, a hlavně v pravou chvíli. Doctor Strange jako film se neliší od svých soukmenovců. Stejný vizuál, jednoduché komplexní a až sterilní zpracování. A ejhle ono to opět funguje skvěle. V ději nehledaje žádné vyložené zvraty dokáže Strange velice krásně zapůsobit charismatem, které jsme mohli vidět někde v prvním Ironmanovi kde Downey na sebe strhnul všechnu tíhu. Stejně tak to dělá Cumberbatch aka Stephen Strange. Do universa tak Marvel přináší kromě mutantů, lidí s hi-tec hračkami, polobohy i tak trochu magie a mystiky což se mu právě do budoucna velice dobře hodí vzhledem k nadcházející se mu velkolepému závěru, který se začíná rýsovat… ()

Professor Zoom 

všechny recenze uživatele

Úprimne ? Paráda, vážne super parádny film. Čo sa týka vizuálnej stránky tak som (asi) ešte nič lepšie ani nevidel a Marvel opäť krásne odlíšil film od svojich ostatných..však v jedinečnosti je krása, nie ? Nový origin vyšiel na jednotku, Benedict a spol. parádne herecké výkony a vizualizácia kresieb od Stevea Ditka z komiksov na plátno je úplne úžasná. Nebudem tu o tom moc písať, musíte si to skrátka pozrieť. 96%-5* ()

Philipus 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdy, ale zase se to nehodí jen na tři hvězdy. Mělo to vtip, náboj, akorát konec byl takový moc rychlý (nemastný neslaný). ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Neobsahuje spoilery Film Dr. Strange je takovou směsicí Harryho Pottera a Počátku. tTo ale bylo jasné už z traileru. Většina původních recenzí na film proklínala (opět) slabého marvelovského záporňáka a slabší příběh. Bohužel jim musím dát za pravdu. Je to takové klasické klišé, které je můžete znát z online her. Máte postavu, která leveluje celé roky a dosáhla nejvyššího levelu. Jenže pak přijde úplný prosťáček, co si zaplatí pár kreditů a najednou strčí do kapsy všechny a všechno. Zatímco ti největší bojovníci mají problém zvládnout jednoho odpadlíka, Strange jen přijde, párkrát mávne rukou a přestože včera si nedokázal ani zavázat boty, tak během chvilky nakope zadek monstrům mocnějším než vesmír. AHA. Vesměs jediné, na čem film stojí je herec B. Cumberbatch, díky kterému se z filmu nestalo jedno průměrné béčko. Pak tu máme efekty, které jsou sice inovativní (kromě x-krát viděného zrcadlového efektu) a hrají všemi barvami, ale po chvíli vám to spíše poleze krkem a navíc se začnou velmi rychle opakovat. Hudba je taková mdlá, vlastně ani netuším, jestli tam nějaká vůbec byla. Celý film hodně rychle uteče a když má přijít nějaké velké finále – vrchol filmu, tak to se sfoukne za 5 minut a vy si jen v duchu řeknete: A to je jako všechno? První potitulková scéna mě spíše naštvala, protože dost spoiluje další marvelovský film. Druhá potitulková scéna byla velmi vlažná a divák neznalý světa Dr. Strange stejně nebude vědět, oč jde. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Dosiaľ najlepší Marvel. A zároveň najlepší IMAX v tomto roku. Píšem si meno Scott Derrickson (...a budem musieť dopozerať jeho staršie fláky). UPDATE Jún 2017: Po druhom pozretí mierné vytriezvenie, ale stále špičková záležitosť v rámci komiksoviek. Cumberbatch dokonalý, obraz nádherný, anti-egoistický message jasný. Akcia už na druhýkrát trošku nudila a aj efekty už nevyzneli tak ako v IMAXe, no celkovo pocit spokojnosti aj napriek skorej repríze. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Všehochuť inspirující se (a až bych řekl trochu vykrádající) mnoha filmy počínaje Inception a Strážci Galaxie konče. Každopádně zajímavý a tradičně zábavně akční film s citelným marvelovským rukopisem, který opět osvěžil vody komiksového žánru. (Cinema City Slovanský Dům - 16. 11. 2016) ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Marvelovka zo zlata ako druhý diel Thora. Začne to a nezastaví sa to až do konca. Vizuál je jedna vec, ale to aký bol scenár a napísané postavy už druhá. Funguje tu úplne všetko a preto som rád. Záporák a jeho banda síce zapadla skôr do béčka, ale neurazila a mala taktiež čo ponúknuť. Síce podobnosť medzi Suicide squadom je takmer nulová, takže porovnávať by som nemal, ale musím povedať že Strange bol znateľne kvalitnejší a lepší (a to som sa tešil na SS od oznámenia). Čo mi len tu vadí ako aj na každej marvelovke že tu chýba nejaký väčší citový zásah. No ale film je to nadsadený a premyslený takže plný počet hviezd si to musí zaslúžiť. Pridávam si to do obľúbených filmov pretože viem, že mňa už marvel natoľko neprekvapí a že sa pravdepodobne chystá pokaziť Strangea obsadením medzi našich avengerov, no ale tak uvidíme, neviem ako dobre to zapadalo v komiksoch. (94%) ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Dám 4 za benedicta, ktorý je ale až príliš rovnaký ako sherlock. Podobný problém RDJ so svojí ironmanom s herlockom nemal. Z univerza sme sa toho veľa nedozvedeli, išlo len o predstavenie doktora strendža. Čo dokáže on už teda vieme, teraz treba počkať čo dokážu režiséri vytrieskať z pokračovaní. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Zatím nejpůsobivější Marvelovka. Efekty ve stylu Inception na druhou, citová hloubka, morální ponaučení. To vše nabízí v nečekaně kvalitní míře tak trochu nečekaná (pro znalé možná ne až tak) nová superstar Marvel universa. Poutavostí a hloubkou hravě strčí do kapsy uvedení Thora nebo Kapitána Ameriky. Chtít víc by už přeci jen znamenalo odklon od přímočarého komiksového stylu, který je určen především dětem, takže myslím, že v rámci možností, až na pár trochu odbytých úseků - jako výcvik Strange, byl potenciál téměř dokonale využit. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama