Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

Narayan 

všechny recenze uživatele

Slibnej začátek, ale velice rychle to zklouzává kamsi k řitnímu otvoru, kdy se ze zajímavé zápletky stává tuctová sračka, aneb jak vyzrát na velkou digitální vesmírnou hlavu...(?) Blivajz. ()

HOFMAN 

všechny recenze uživatele

Asi budu opakovat to, co mnozí další. Nad Marvelem jsem už zlomil hůl, ale Strange mě přeci jen donutil zajít do IMAXU. A nelitoval jsem. Jedná se o dost chutný bůček, kterému bych rád udělil plné hodnocení. Dokonce si dokážu představit, že by nebyl špatný s bramborovým salátem Iron Manem, i když ta kombinace je trochu zvláštní. Jenomže když k tomu bůčku zase chtějí přidat rejžovej nákyp Captain America, žemlovku Thor a okoralej párek Ant-Man, tak už to prostě zase nebude k jídlu. Doufám, že až se ta hnusná směs s pár dobrými surovinami konečně dovaří v Avengers, bude od ní alespoň na chvíli pokoj. Některá jídla spolu prostě nejdou. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Tak postupne. Tento film sa pozerá ťažko, to mi dá za pravdu hádam každý. Všetky tie ilúzie a prechody medzi svetmi sú bezpochyby fantastické. Je jasné, že dej sa bude rozvíjať, keďže sme v Marvel Universe. Koniec ( myslím potitulkové scény ) nám dávajú predpoklad, že už v blízkej budúcnosti sa to rozbalí do nevídaných rozmerov. Benedict bol solídny, úloha arogantného doctora čo čaruje mu sadla, no Tilda Swinton sa v tomto filme našla. Predsa len má už s čarodejnicami svoje skúsenosti. Marvelu sa opäť podarilo to, čo DC už dlho uteká a asi aj dlho bude a to natočiť solídny film podľa komiksu. 80 %. ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický Marvel v trochu jiném kabátu. Perfektně zpracovaná grafická stránka, všechny ty ohyby prostoru á la Inception byly velmi dobře koukatelné. Jinak opravdu typicky marvelácké. Nejdřív to ve vás vyvolá takový ten pocit, jak to bylo úžasné a skvělé, ale s odstupem času si člověk uvědomí, že to už u Marvelu prostě viděl tisíckrát. První část, kdy se Benedict Cumberbatch učí ovládat nové síly, staví na velmi dobrých a zajímavých myšlenkách, které s celým světem filmového Marvelu udělají poměrně divy. Škoda že to celé bylo vzato jen z rychlíku. Věřím, že další filmy to napraví. Pak se dostaví ten úžasný efekt, kdy se hlavní postava všechno ve vteřině naučí, naprosto zesílí a začne porážet ty největší zloduchy v okolí a zjistí, že proto měl nejen vlohy, ale i správnou vesmírnou konstalaci. No pak už je to jen o té akci. Trochu mě mrzela smrt Prastaré v podání Tildy Swinton, která zahrála svojí roli skvěle, jistě by jí neuškodila nějaká scéna navíc. Benedicta Cumberbatche moc nemusím, přijde mi, že hraje typově neustále stejné role. Tady se to dalo ale přežít vcelku dobře. Za vizuální stránku, poměrně zajímavou tématiku, Tildu Swinton, všechny marvelácké kvality a s přihlídnutím k marveláckým typickým neřestem velmi silný průměr nebo spíš velmi slabý nadprůměr. |70%| ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kde by Doctor Strange byl, kdyby tu roli nevzal Benedict Cumberbatch, jehož charisma utáhne mnohé. U tohoto filmu jsem se snad jen díky němu zas tak moc nenudila. Kecám, nudila. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Po rokoch film, ktorý považujem za skutočne originálny. Vizuálne poňatie je niečo výnimočné a hry s časom a priestorom premakané takým spôsobom, že som nevedel na čo sa skôr pozerať. To všetko je o to viac šokujúcejšie, že je to ďalší dielik do skladačky Marvel univerza, ktoré v mojich očiach už pomaly strácalo dych. Cumberbatchov Strange ale ukázal, že s štúdio sa nebojí experimentov a dáva priestor a voľnú roku aj neovereným režisérom (však počkajme ako to vyjde pri ďalšom Thorovi). Pre mňa najmilšie veľkorozpočtové prekvapenie roka, v ktorom náramne funguje ako humor, tak i vážnejšie scény. Len ten Mikkelsenov záporák zas len robí krovie. 9/10 ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Derrickson by se mel radsi drzet hororu, ty mu jdou preci jenom o poznani lip. Tohle je jenom dalsi stupidni superhrdinskej film, ktery si jsou vsechny (az na Watchmeny) podobny jako vejce vejci. Nemit tyhle filmy dobry triky, tak jsou nekoukatelny. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič extra a pozitívne ohlasy ma nijak nepresvedčili pretože trailery vyzerali tak nejak zvláštne. Och jak som sa mýlil. Doteraz bol môj najobľúbenejší Marvel Iron Man, pretože Dawney nastúpil v plnej paráde a s veľkou slávou. No keď sa to v Strangovi začalo roztáčať, tak som nevedel kam sa skôr dívať ale stále som bol plne v obraze. Vedel som, že Benedict je pre túto rolu ako stvorený, ale Tilda sa pre rolu Ancient One narodila. Celkovo je casting špičkový a asi aj všetko ostatné. Už dlho som nebol nadšený, tak ako po prvom Iron Manovi. Skvelé...élevkS .ivonaM norI movrp op oka kat ,ýnešdan loben mos ohld žU .éntatso oktešv ja isa a ývokčipš gnitsac ej ovokleC .alidoran enO tneicnA ulor erp as adliT ela ,ýnerovts oka ulor otút erp ej tcideneB ež ,mos ledeV .ezarbo v enlp lob mos eláts ela ťavíd rôks as mak ledeven mos kat ,ťačátzor olačaz ivognartS v ot as ďek oN .uováls uokľev s a edárap jenlp v lipútsan yenwaD ežoterp ,naM norI levraM íšjenebúľbojan jôm lob zaretoD .lilým as mos kaj hcO .entšálvz kajen kat ilarezyv yreliart ežoterp iličdevserpen kajin am ysalho envítizop a artxe čin mos lakačeN ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavá změna v poměrně plochém světě komiksů. Spíš je škoda, že se do tohoto, docela odlišného, světa opět rozhodli míchat ostatní superhrdiny. Jinak skvělé herecké obsazení, triky i vizuální zpracování, které tady, u magie, dokonce dává smysl. 70 % ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

No konečně, zase jedna z lepších Marvelovek. Dobře se na to kouká (efekty jsou lahůdka), herecky taky bez výtek (jak bych mohl) a příběhově taky fajn. Občas je to teda v akčních scénách chaos, ale zrovna tady to vidím na záměr a autoři si s tím dokázali pěkně vyhrát. Rovněž potěší vložené vtípky, které většinou padly na úrodnou půdu. Závěrečná scénka natěšila :) 4,5* ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Zatím nejbarevnější marvelovka lahodí oku, ale dějově je trošku prázdná. Kouzla dohromady s Inception prostředím si krásně padnou do noty, ale přece jenom už to není moc originální. Vyzdvihl bych Madse Mikkelsena, který prostě neumí být špatný a také trolující plášť :) zbytek průměr. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než kladně ohodnotit. Strange je super a hrátky jak s časem, tak s prostorem zvládá kurevsky dobře. Jen bych se trochu bál případného sequelu. Ten by mohli hodně zkazit. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem asi trochu víc. Je to výborně obsazené, obvzlášť duo Cumberbatch, McAdams září (ostatně jako všude kde se objeví), má to pár zajímavých nápadů i povedených vtípků a docela svižně to odsýpá. Na druhou stranu akce mě nijak zvlášť neohromila, vizuál je na můj vkus až příliš tmavý, je tu málo zajímavých postav, a hlavně příběh je generický a nezajímavý. Slušný průměr. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Další marvelovská fantasmagorická pohádka pro dospělé. Dějově mě příliš neoslovila, protože se tady zase nějakým způsobem zachraňuje svět. Co se týče vizuální stránky, pak to je v podstatě bezchybné. Na Deadpoola to nemá ani náhodou, ale na zabití dvou hodin nudy to stačí. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Inu, na to jak to všichni vychvalovali do nebes to prakticky nebylo nic nového. Praktik prohlásí, že to chyby nemá a vlastně má pravdu. Lze říct, že film funguje. Ale pokud funguje dle předem dané kostry, která kdysi byla obalena masem dokud ho z ní filmaři všechno neseškrabali na předchozí snímky a co zbylo na Doctora Strange je jen prapůvodní motiv ve vizuálně dobře provedeném hávu. ...hmm a to je prosím všechno, přestože stylizace kouzel často působí směšně, stále jde o kvalitně provedené CGI. A jak jsem již řekl, je to všechno. Ze začátku možná zaujme arogantní charakter, ten je ale hned udupán a Strange se nám mění na bezcharakterního ubožáka, který vniká do klišoidního příběhu o originu jednoho dalšího superhrdiny. A mimo ty bezduché protagonisty tu máme navíc i generické bezduché antagonisty. Jo a toto má utáhnout příběh. Tedy kdyby se tomu příběh dalo říkat. Nehoda. Výcvik. Bububu záporák. Boss fight. Second boss fight. Hmm, zní mi to jako generátor náhodných scén, ale budiž. Zdá se že se to mnoha lidem líbí a když jim stačí málo, budiž. Mně to bohužel neuspokojilo, jen mi to přišlo až neskutečně směšné. ()

Darckol 

všechny recenze uživatele

Ktosi tu napísal - moc fantastické. Úplne súhlasím, niektoré časti deja mi stále vŕtajú v mysli. Charizma Cumberbatcha a slušné tempo zachraňujú 7,0/10 Niekde na hrane pádu k *** (rozumej trom hviezdičkám :)) ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama