Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 261)

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý dejom skôr len dopĺňa mozaiku príbehu zvaného Avengers, čo je pre pochopenie rôznych udalostí dôležité, ale ja osobne by som tomu neprikladal nejako extra veľkú váhu. Film sa skôr viac venuje filozofii, mágii, mystike a ezoterike všeobecne, zoznámime sa s Kameňom času, a občas sa vyskytne aj nejaká tá akcia. Práve toto považujem za slabinu filmu (a veľa toho neukázal dokonca ani Scott Adkins), záverečný súboj proti hlavnému lotrovi ma moc nenadchol. Ale budiž, nemusia byť v každom filme potoky krvi a lietať odtrhnuté ruky nohy hore dole. A Benedict Cumberbatch ako Doctor Strange je celkom fajn. 65%. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Porušuju přírodní zákony, já vím..." Akce a digitální vizuální efekty, o tom to je především. Ale proč ne, Benedicta mám rád. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Super marvelovka s překvapivě hutnou atmosférou a zajímavým vizuálem. Nikdy vás to úplně neohromí ale i tak je to vysoko nad průměrem. 7,5/10 ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Slavný a neomylný neurochirurg dr. Strange se po dopravní nehodě vážně zraní, což mu znemožní dál vykonávat svoji práci, operovat. Tradiční věda, které celý život věřil, mu v následné léčbě nepomáhá, a zcela zoufalý se proto vydá na tajné, mystické místo do hor v nepálském Káthmándú s názvem Kamar-Taj. V tamním chrámu se po vyčerpávajím tréninku, kde musí otevřít svou mysl magii, nejen uzdraví, ale také získá nadpřirozené schopnosti. K životu, který vedl dřív, už se vrátit nemůže.___Doctor Strange je fakt skvělý snímek o dalším hrdinovi z marvelovského universa. Režisér Scott Derrickson zpracoval téma cestování mezi dimenzemi a perspektivami do podoby psychedelické, audiovizuální imaginace s výbornou zápletkou. Film nabízí vyváženou kombinaci napětí, akce, romantiky i zábavy (Strange: “What's this, my mantra?” Mordo: “It's the wi-fi password. We're not savages.”). Cumberbatch překonává sám sebe v nové roli sebestředného génia. Doctor Strange samozřejmě nenabízí něco tak inteligentního a přelomového jako třeba Inception. I tak se ale jedná o top marvelovský origin. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Doktor Stephen Strange se jako nový tahoun MCU představil na jedničku. Má cool schopnosti, je inteligentní, charismatický, se srdcem na správném místě, ale zároveň je trochu egoista a hajzl. Asi jako magická verze Tonyho Starka. Ten měl ale jednu velkou výhodu. Debutoval v mnohem lepším filmu. 6/10 ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Najprv som tento film nemusel (zaspal som pri ňom) potom som ho miloval a teraz to ostalo v strede. Dobré drama na začiatku a aj dobrý origin. Ale potom to ustane a má to už len pár trochu zapamätateľných scén. Cumberbatcha milujem a tu je skvelý, bohužiaľ Mikkelsen tu je dosť nevyužitý. Derrickson je dobrý režisér ale toto mi nepríde ako dobrá látka pre neho. Možno ten 2. diel čo nikdy nevznikol kde mal byť Nightmare by bol lepší ale aj tak. Ten kúzelnícky svet mi prišiel dosť bez kúziel a skôr pôsobili ako scifi vec než fantasy. Avšak to finále je naozaj jedno z najlepších z celého MCU. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Spojení Derricksona s magií vyšlo. Nakonec sám Scott má k tomuto tématu blízko,byť v rámci hororové nebo scifi režie,pouze v Dr.Strange více (a skvěle) využívá odlehčené pasáže. Jako rozjezd samostatné linie jde o přesvědčivý start a tak se lze jen těšit na další film. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Po té exkluzivní IMAXové náloži jsem přeci jen čekal trochu více. Nejlepší scény už z filmu viděny prostřednictvím trailerů (aaach, jak já je za tohle nesnáším!) a to "něco navíc" nebylo nic víc, než jen klasický Marvel. Hrdina, který je zpočátku jen arogantní egoista si užívá svůj luxusní život. Následuje nehoda. Objevení kouzelnické "sekty". Trénink. Záchrana světa. Konec. Závěrečná scéna. Titulky. Potitulková scéna. Do toho 10-20 vtípků pro dnešní mládež a chechtajícího se Wonga a máme to. Prašule se pohrnou. Naštěstí (pro Marvel) už si lidi tak zvykli a jsou tak pohodlní, že jim tohle "nic navíc" vystačí a ještě se do kina na další filmy tohoto ražení budou těšit (bohužel já nejsem výjimka). Ano, je to všechno profláklý a všechno to jede po té stejné šabloně, ale přece jenom to bylo opravdu hodně "cool". Samotná akční stránka plná magie, ohýbání baráků, temná dimenze atd. Pastva pro oči. K tomu výborné herecké obsazení. Co víc si přát? Výsledkem Doctor Strange není špatným filmem a je podle mého názoru spíše tím lepším originem oproti tomu, co Marvel obvykle produkuje. Ale je tam stále dost prostoru ke zlepšení (hlavně v záporákovi - další marvelácká klasika) a uvidíme, zda se v tom dvojka bude nějak výrazněji lišit. PS. Benedicte opovaž se se oholit! 70% ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange byl vážně Strange. Ale tak příjemně Strange. Už od úvodního souboje jsem zůstal lehce šokovaný způsobem ohýbání a skládání reality. Nutno říct, že vidět to na nějaké psychotropní, nebo halucinogenní látce, tak by to byl hodně velkej úlet. Herec v titulní roli se na tuhle roli vážně hodí. Steven Strange je podobně výstřední jako Tony Stark a bude hodně zajímavé sledovat jejich vzájemnou interakci v následujících týmovkách od Marvelu. Film sám o sobě je dost jiný, než ostatní Marvelovky a bohudík tady sázka na odlišnost vyšla na výbornou oproti třeba Batman vs Superman. Humorem se film blíží topovým Strážcům Galaxie, což jsem velmi ocenil. Vtipy a gagy byly nenucené a inteligentní a narážky na celé Marvelovské univerzum byly vidět v celém filmu. Celkově je to hodně kvalitní podívaná. STRANGE, ale kvalitní. poctivých 80% ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Na chvilku opomenu Deadpoola, protože to je jiná liga. Dr. Strange je pro mě rozhodně nejlepší superhero movie letošního roku. Především překvapil - ať vizuální stránkou (což je u takových blockbusterů dneska už těžké), vtipem (párkrát se zasmějete opravdu nahlas), nebo herci (Benedict a Mads to prostě umí). Letos jsem z kina po filmech z marvelovského a DC světa odcházel vždycky celkem rozpačitý, holt ty týmovky byly dost ploché. Sázka zase jednou na film jen pro jednoho hrdinu se rozhodně vyplatila. A opět platí, neodcházet v průběhu titulků ;) ()

AloisNeuman 

všechny recenze uživatele

Tak se musím přiznat že od doby prvního Ironmana mi film utekl neuvěřitelně rychle. IMAX i s dabingem super, tak že byl čas sledovat všechny ty triky a super !! žádný digibordel, ale skvěle odpracované řemeslo. Počátek jsem v tom viděl, matrix moc ne :) Jelikož jsem postavu moc dobře neznal tak paraádní a Cumberbatch je jak z předlohy. Prostě živý Strange :) 2X PODTITULKOVÁ SCÉNA!! ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Tak sem se přeci jen dočkal originalnějšího filmu z MCU. Nejedná se o kdejaký převrat ve filmařině, ale po těch ubíjejících a nudných generických filmech od GotG se pro mě Marvel stával spíše otravným. Nad tímto filmem však někdo alespoň trochu přemýšlel a i mnou velmi nesnášený humor zde byl použit komplexněji a nenásilněji. Obsazení naprosto parádní. Benedict jako vždy skvělý, Mads naopak trestuhodně nevyužit. Vyvrcholení a finální "fight" měl konečně nějaký nápad a byl originálněji pojatý. Veskrze spokojenost 90% ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Moje první a zároveň poslední zkušenost s 3D kinem. Viděl jsem v tom naprostý hovno, poznal jsem v tom to samý a ještě teď mě z toho zaostřování kvůli titulkám bolí hlava. Takže z filmu mám úplný nic, jen špatnej dojem a co nejdřív musim kouknout znovu, ale už jen na starou, dobrou 2D klasiku. Zatim tři..uvidíme příště. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Zcela ZVLÁŠTNÍ a zcela JINÁ marvelovka, která bez dalších informací ani nevypadá jako marvelovka. A po houstnoucí záplavě všech možných hrdinů odvážný a dobrý počin. Benedict místo svalů používá hlavu a většina děje je postavena na jeho postavě, což někomu může připadat nudné. Ale jak jsem zmínil, je to o hlavě. Příběh postavený na mýtičnu, přesunů do jiných dimenzí a akcích s triky popírajícími všechny přírodní zákony. Každopádně příjemné překvapení. Konečný efekt se ovšem dostaví pouze v kině. Zapomeňte na malé a ošmátrané placičky. Závěrečný příslib pokračování za účasti některých dalších Avengers zřejmě už nebude mít punc tohoto filmu. Celou dobu mám problém v hodnocení mezi 4 a 5. Takže 90%. ()

Loxias 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli me nejaky Marvel bavil vic. Z fleku bych dal 5, ale dost me zklamalo, ze ancient one je zenska beloska a dalsi tibetsky pruvodce je cernoch.. A dormamu - bytost z temne dimenze mimo cas je barevny oblicejik? ()

Lenart 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný origin, dobre padnúci herec, humor, LSD akcia, hudba a najmä tá marvelovka (po dlhej dobe) drží pohromade ako celok. Zopár postáv a koniec. Komorné a vtipné finále. Žiadni ďalší Avengeri nie sú potrební. A svojou ľahkosťou to balí do vrecka celú (súčasnú) DC snahu. Naposledy som sa tak bavil na Strážcoch galaxie :) 9/10 ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že po těch několika originech bude přejeden. Ale ono ne, Marvel si opět našel cestičku jak tento film udělat originální. Cumberbatch se pro roli mocného Strange hodí dokonale a potěší i ostatní herci. Dále se Marvelu povedly úžasné triky, někdy budete čumět na film s otevřenou hubou. Vytknout musím trochu uspěchaný start, opět zase-jsme-dali-parchanta-pro-jeden-díl záporák, trochu moc CGI bitvu na konci a hlavně to, že to jede opět podle klasické Marvelovské šablony, takže žádné experimentování nečekejte. Ale jinak je to moc fajn. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama