Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

johnsnow 

všechny recenze uživatele

DC skapíňa ale Marvelu sa darí a tak je to i u ich najnovšieho počinu Strangea. HERCI: Cumberbatch je perfektný síce okrem tohto filmu som ho videl iba v Pokání ale je to fakt super herec. Swinton ako mentorka nezaujímavá ale čert to ber, ten Číňan nemal chybu, Ejiofor super a keď sa stane záporák(k čomu potitulková scéna aj zodpovedala)bude to cool, Mikelsen ešte nevyužitejší než v Rogue One a tu má raz toľko priestoru ale pohoda, a Adkins sa konečne objaví v komiksovke a takto skončí. O a ešte slečna Mcdams tiež nevyužitá a má málo priestoru. EFEKTY: Brutálne, síce na postavách a havárke je CGI okaté jak sviňa ale tam kde je to potrebné má šmrnca. AKCIA: Vynikajúca, celkom krvavá, samozrejme na PG-13, obzvlášť akčné scény v tých sklených dimenziách sú výborné. ()

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Marvel opět nezklamal...moc mne film zaujal, už hereckým obsazením (já toho doktora Cumberbatchovi prostě věřím), ohýbáním měst a světů, paralelními dimenzemi a vším tím okolo! Zkrátka opět skvělý origin! ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Začíná to byť popravde únavné. Nič nové. Možno pred 10 rokmi by to bolo super, ale dnes už určite nie. Veľmi priemerná jednohubka, bez kúska originality. Deadpool a Logan, tadiaľ vedie lepšia a oveľa zaujímavejšia cesta. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Další Marvellovka, ale tentokrát nečekejte žádné obrovské boje, spoustu výbuchů a jiných dalších vizuálních požitků. Sice vizuální požitky tu jsou, ale něco ve stylu Počátek s trochou pocitu ujetí si na houbičkách a místo klasických fyzických bojů tu máme spíše boj psycho-filosofický. Samozřejmě klasický boj ve stylu kung-fu (popravdě úplně nevím, co je to za bojový styl) se tu dočkáte, ale zase tak nějak aby se neřeklo, že tam není akce. Má to určitou hlubší myšlenku o sebezpoznání a jak už to bývá u Marvellovek, tak je zde plno humorných narážek. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho čekal nějakou absolutní změnu v MCU, ale nakonec se Doktor přiřadil k béčkovějším superhrdinům. Docela dlouho natahovaná výuka a napravení Doktora, bezmocný superzáporák, opakované triky z Inception (sry, ale je to tak), omletá dějová linka a zbytečná romantická vsuvka - to nezachrání ani celkem dobře obsazený Cumberbatch. ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Z komiksové předlohy se dalo jistě vytěžit leccos, je to zajímavý svět, ale naprosto katastrofální scénář všechno sráží do kolen. Přijde mi, jak kdyby z filmu někdo vystříhal hodinu stopáže. O vykrádání Inception nemluvě. Jo a Rachel McAdams mohla dostat víc prostoru, jako jedna z mála postav působí jakž takž přirozeně. | 04/2017 ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

S odřenýma ušima 2*. Scénář skoro žádný, logika také a ke všemu se mi ze všech těch prostorů, podprostorů a nadprostorů zamotala hlava. Časem už jsem nevěděl kde vlastně jsem. Sledovat to nalitej, tak jsem se asi poblil. Na druhou stranu Benedict je sympaťák a odvaha se tvůrcům upřít nedá. Ovšem to samo o sobě neudělá dobrý film. ()

Davis I 

všechny recenze uživatele

No tak mě to připadalo celkem skromné, když film přirovnám k ostatním "marvelovkám". Ano, triků spousta, ale pouze na úkor děje a myslím, že se dali očekávat, vždyť má jít o magii. Já sám jsem měl ze Strange strach, aby mě těmi efekty neotrávil, ale bavil jsem se. Ve finále už se těším na pokračování a hlavně jak dopadne případné seznámení s Lokim... ()

Pajotka 

všechny recenze uživatele

Přestože tento žánr normálně nevyhledávám, Doctor Strange je pro mě velice zvláštní snímek. Brilantní herecký výkon Benedicta Cumberbatcha opět nepřekvapil a dokonce i zcela nadpřirozené scény působily tak nějak... úchvatně. Možná, že až uvidím film po druhé, už mě tolik nezaujme, ale jde přeci o první dojem... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak záběry v astrálních dimenzích jsou tedy unikátní. To se musí nechat. Ale celkově je z toho zbytečný guláš. Zamotané linie příběhu odváděly mou pozornost, ale třeba to bude na druhé koukání lepší. Zatím dávám lepších šedesát, a podruhé uvidím. Bohužel hluchá místa tam zůstanou i napodruhé, ale už jej budu moci přeskákat. Nu, a jako perličku na dortu – stejně strhnu čtyřicet za kus filmu po závěrečných titulcích. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Kritika Strangovho egocentrizmu na pozadí absolútneho amerického národocentrizmu - v New Yorku sa dejú, diali a udejú všetky zásadné momenty v dejinách univerza, všakáno. Konzumná kinematografia na objednávku, kde CGI ohýbanie času a priestoru sú najzaujímavejšími momentami - teda príbeh, kamera ani casting už nemá čo ponúknuť. Džouky a lá Deadpool to nezachraňujú, len naštvú po uvedomení si copy-paste modelu z predchádzajúceho fungujúceho blockbustru. Tri cliffhangre nakoniec nestačia, po titulkách sa tešte na explicitný nápis "Dr. Strange will return", lebo robíme film pre masu idiotov, všakáno. Priemer priemerov. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

U Strange se neusíná. Děj odsýpá, vizuál je hezký, soundtrack neurazí. Co dál? Vtípky nestaví na trapnosti, jsou opravdu zábavné a minimálně úsměv na rtech vytvoří spolehlivě. Dál? Benedict Cumberbatch. Jeden z herců, jehož hraní sleduji rád. A dál? A dál už právě nic moc s důrazem na nic. Doctor Strange sice nenudí, ale zároveň se nemůžu zbavit pocitu, že už jsem tohle všechno někde viděl. Jasně, v jiném světě, s jinými postavami, vyslovující něco trochu jiného. Hluboko v útrobách se však pořád jedná o ta samá ozubená kolečka pohánějící šablonu mechanismu zvaného Marvel. Stále šlape, ale je to stroj a ty nemají duši... ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalších marvelovek, trošičku mě překvapuje že jednotlivé příběhy o hrdinech je vyzdvihují do takových výšin, že si nedokážu představit jak můžou do Avengers najít vůbec nějakého záporáka co by jim mohl jenom trošičku uškodit. K samotnému filmu, je to stejné jako mnohokrát předtím jenom jiný hrdina. Efekty se mi líbily a prostředí bylo moc pěkné i sem tam nějaký vtip zazněl, ale žádná novinka. Docela lehce zapomenutelný film a po měsíci zkouknutí už si toho ani moc nevybavuji. Myslím že jsou tu mnohem lepší marvelovky. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

O tomto super hrdinovi jsem moc nevěděl. Slušný herec do této role, zajímavý začátek arogantního doktora. Ti mnichové a ta ochrana světa spolu s s poněkud OP schopnosti byli příliš, ale jako celek dobré. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Určitě to stálo mraky peněz, ale tuhle blbost jsem nedokoukal. Parta lidí v komických kostýmech se tam furt mlátí hlava nehlava. Nechápu, o co šlo, ani kdo byl hodný a kdo zlý. (15%) ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Od údajného blockbusteru a dlouho očekávaného filmu jsem "očekával" víc. Příběh se místy vleče, jinde je zase nepřirozeně urychlený. Jako by byl absurdně natažený a v určitých místech absurdně zkrácený. Kamera dobrá, efekty dobré, ale střih a soundtrack teda fakt nic moc. Tilda předvedla, že je výborná herečka, všichni ostatní z toho ale udělali jen parodii na herectví. Nestojí to za to. 40% ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama