Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 260)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch sa v úlohe Strangea predstaví s fúzami, ktoré jeho notoricky známej tvári dodajú trošku nový rozmer, a jeho zmužnenie je príjemná zmena. Hoci ide o zábavný a vyvážený snímok, divákov, ktorí neholdujú komiksovým adaptáciám, asi rovnako o svojich kvalitách nepresvedčí. A my ostatní už sa môžeme tešiť na druhý diel, ktorý je nám prisľúbený na konci titulkov. Vizuálna stránka, ktorá nás neprestane uchvacovať až do konca filmu, akcia, štipka humoru, dobrá hudba, to všetko stojí na pevných základoch kvalitného príbehu s výborne zvolenými hercami. Tilda Swinton s vyholenou hlavou, pôsobivo nalíčený Mads Mikkelsen a tradične vynikajúci Benedict Cumberbatch, to všetko robí zo snímky Doctor Strange jeden z najlepších filmov roka. Osobne za najzaujímavejší bod filmu považujem finále filmu, kde už naozaj neplatia žiadne fyzikálne ani časo-priestorové pravidlá a všetko sa tak nádherne a kreatívne porušuje s bezchybnými vizuálnymi efektami. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Marvel proste boduje tak ako obvykle. Plusové body opäť a už tradične patria na stranu Castingu. Cumberbatch je nie len výborný v roli Doctora Strange, ale aj veľké eso v rukáve (alebo v plášti) do budúcnosti. Vizuálna a akčná stránka, či humor šlapú po rovnakej ceste ako predošlé filmy, takže ak sa nevysvetluje, vyložene sa nudiť proste nie je kde. Scott Adkins sa postaral o naj-akčnejšie kúsky, Mikkelsen mu v akciách fajn sekundoval a Cumberbatch alias Majster Doctor ich proste sundal s nejakou hláškou alebo svojím pláštikom, ktorý mu môže zavidieť aj Superman. Oceňujem aj to, že úvod a celkový origin sa až toľko nenaťahoval a tým pádom film nestrácal tempo. Za zmienku stojí aj fajn hudba, o ktorú sa postaral Michael Giacchino. Rovnako ako v Ant-Manovi, aj tu mínusové body padajú zas na pôdu zaporákov a finále, ani jedno ani druhé proste nemá tu spravenú iskru. Mikklesen je dobrý, ale jeho postava mu neumožňuje ukázať niečo viac a samotný záver, kde som čakal niečo úplne iné ma celkom sklamal. Na druhú stranu Doctor Strange ponúkol dobrú a zároveň odlišnú zábavu plnú mágie, ale keď to postavím vedľa ostatných Marveloviek, radím to medzi tie slabšie. P.S.: Po-titulkové scény sú dve. Obľúbený soundtrack: Ancient Sorcerer's Secret. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ty brďo, tak tohle je něco pro šťouraly... :-D Galaktická anarchie, barevný pogo na punkovým koncertu vizuálních efektů. Film, jehož pravidla asi teprve vzniknou (spíš ale ne), film, který se sám shazuje i pozvedá, film, který je reklamou na tvůrčí svobodu. Marvel jede a já čumim. Zajdu si na tyhle dvouhodinový omalovánky určitě znova, protože jestli tady máme filmy ještě pořád proto, aby bavili, tak tenhle pan doktor bude asi můj novej obvoďák. P.S.: Jestli každej vesmírnej kouzelník začíná sbírkou Maximů, musím bejt hotovej Copperfield a ani o tom nevím... /// Podruhý jsem si to střihnul v IMAXu a bylo to lepší, než celej prodlouženej víkend dohromady. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Šlape to. Žádný okecávání, předlouhé seznamování s charakterem Dr. "Iron Man meets Sherlock" Strangem ani nadbytečné přestylizované pasáže. Derrickson kočíruje svůj životní (zatím) projekt bez větších zaváhání, dobře pracuje s humorem a vytasí se dokonce se dvěma opravdu brilantními akčními sekvencemi, čímž pasuje film přesně do pozice druhé nejlepší komiksárny posledních dvou let. Hodně mu samozřejmě pomáhá Benedict Cumberbatch hrající Benedicta Cumberbatche tak, jak to umí pouze Benedict Cumberbatch (a Downey) - tedy skvěle; a v záplavě známých tváří ve vedlejších rolích potřeba zmínit hlavně Tildu Swinton, která by svým hypnotickým zjevem donutila sednout na prdel i Dana Bilzeriana, a Rachel McAdams, která na tu chvíli prostě je, a to mi u ní bohatě stačí. Všechno je to sice splácané z osvědčených marvelovských i DC motivů (Doctor Strange begins?) a film si může beztrastně nechat patentovat pouze zmíněné akční scény plus pár vtipných motivů (plášť), ale opravdu zatraceně dobře se na něj kouká a ani v jedinou chvíli nebudete mít nutkání se podívat na hodinky. A vzhledem k té lavině komiksového makroverza a čím dál kýčovitějších záporáků je už to ohromný úspěch... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dr. Strange je další kapitola Marvel Cinematic Universe. Stejně jako Ant-Man, Dr. Strange sází na nového, neznámého hrdinu. Už od první sekundy filmu ale film skvěle pracuje se vším. V Dr. Strangovi se hodně pracuje s realitou a časem. Kdyby se dal Dr. Strange k něčemu přirovnat, je to Počátek, Batman začíná nebo Iron Man. Dr. Strange je totiž Iron Man na drogách. Strange je stejně arogantní jako Iron Man a má s ním spoustu společného. Strange hraje Benedict Cumbebatch, který jako vždy skvěle dokáže pracovat se svojí postavou. Pokud má Strange nahradit Iron Mana líp to dopadnout nemůže. Zbytek postav je fajn. Není to ale ani Strangův pomocník Baron Mordo, jeho vůdkyně Prastará nebo padouch Kalcillius kteří si kradou scénu pro sebe. Postava která si krade každou scénu pro sebe je Strangeova pláštěnka. Hudbu skládal Michael Giacchino a jeho hudba je první která je v Marvel Cinematic Universe něčím vyjímečná. Jak je u Giacchina zvykem, jeho hudební motivy jsou skvělé složené a skvělé se poslouchají. Strange navíc dokáže bavit i prvních 40 minut kdy se vůbec nepracuje s realitou. Každá z hlavních postav má to správné rozpoložení které by měla mít a každá motivace je pochopitelná (Zaporák je pro jednou něčím charizmatický). Strange je nejlepší Marvel origin, skvělá mysteriozní zábava a především poctivá řemeslná práce. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

70 % Bylo to zábavnější (ve smyslu humornější), než jsem čekal, na druhou stranu jsem čekal více mindfuck akčních sekvencí.. nebo prostě kulervoucích zapamatování-hodných sekvencí vůbec. Cumberbatch je sympaťák, Mikkelsen má málo prostoru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

George Lucas pred pár rokmi predpovedal, že z pozerania filmov v kine sa stane drahá lunaparková atrakcia a príbehy budú rozprávať malé filmy. Jeho vízia sa začala napĺňať a Doctor Strange je toho najlepším príkladom: vizuálne neopakovateľný zážitok, ktorý treba vidieť v IMAXe na gigantickom plátne s krásnymi ostrými farbami, no ktorý po stránke scenáru a postáv neponúka vôbec NIČ. Opäť raz sa prvotriedni herci márnia v multimiliónovom spektákle a už na nich ani nevidieť entuziazmus, ktorým kedysi oplýval napr. Robert Downey Jr. Príbeh by aj mal celkom potenciál, po dlhej dobe má záporák celkom zaujímavú (filozofickú) motiváciu, no čo z toho, keď je vo filme iba štatistom a jeho miesto zaberá triviálny origin story hlavného hrdinu. ALE vizuál filmu je neskutočný, efekty bravúrne (a pritom mal film taký nudný trailer), má to skvelú atmosféru a mytológiu a záverečné porazenie zla je najoriginálnejšie zo všetkých marvelovských filmov. Chcel by som tento tím tvorcov vidieť točiť Lovecrafta! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na Strange v podání Cumberbatche jsem byl opravdu nahypován jako kráva. A Marvel se mi trefil přesně do nálady, časové skládačky, bitky v různých dimenzích jsou prostě žůžo, jsou klasicky doplněny marveláckým vtipem. Benedict na to má charisma aby si celý film ukradl pro sebe, tato vizuální žranice si přímo volá po Imaxu! PS: Opět dvě potitulkové scény. [Imax 3D] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Netypická Marvelovka a není na škodu. Už je potřeba něco změnit, protože koukat na hrdiny akorát v jiném kabátě je docela nuda. Doctor Strange je vizuální lahoda, připomínající Nolanovo Inception .. 8/10 = 80% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange mě bohužel zklamal. Herecky slušné, řemeslo bylo na špičkové úrovni, ale ten fikční svět, to byla jenom povrchní vykrádačka Matrixu a Inception. Tohle Marvelákům prostě nežeru. A to nemluvím o zoufalých pokusech o humor, který byl totálně nefunkční. Je mi to líto. 5/10__________P.S.: Michael Giacchino okatě vykrádal své startrekovské soundtracky. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V přípravě na Infinity war dokoukávám těch pár restů, co mám na triku a teď přišla řada na Doktora Strange. Notno podotknout, že Benedict Cumberbatch se na tu roli vyloženě hodil a podržel celý film, který pro mě byl jen naprostý průměr a nic víc. Na můj vkus to šlo všechno hrozně rychle. Snad to byl záměr, ale já vlastně vůbec nepochopila, odkud pocházejí ty jeho čáry a celý trénink byl jak z rychlíku. V jednu minutu nic a v tu další to najednou zvládá levou zadní. Navíc se nedokážu odprostit od toho, že Doktor Strange vlastně není žádný superhrdina, že "síly", které má, se může naučit každý, není to tedy ničím originální a stačilo by vycvičit celou armádu a žádní Avengers by vůbec nemuseli existovat. Nevím, jestli má ta magie nějakou hranici, ale z toho, co ve filmu předváděli, mi přišlo, že ne, tudíž mi není úplně jasný k čemu se přidává k Avengerům, když všechno zvládne levou zadní. Co se týče děje, tak mě to ani neurazilo, ani nenadchnulo. Takový ten klasický začátečnický film jak a proč, který nebyl ničím ozvláštněný, ač se snažili aspoň s digitálním převracením ulic, což na mě fungovalo v Počátku, ale tady mi to přišlo jen pro efekt. Navíc tam bylo vtipů docela poskrovnu, vlastně jediné, co stojí za zmínku je ten plášť. Ten byl boží. 3* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Príbeh sám o sebe nie je ničím výnimočný a mimo iného je aj vcelku predvídateľný a obsahuje množstvo klišé, ale svoj účel Strange spĺňa – pobaví vás. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že bez skvelého Cumberbatcha by išlo o pomerne priemernú záležitosť. Aspoň za neho teda slabšie štyri hviezdy. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Netypická až "zvláštní" marvelovka. Přesně takové zpestření teď komixárny potřebovaly. Film o úplně nové postavě, kde není kvanta ostatních hrdinů. A to se také povedlo. Kdyby totiž během filmu nezaznělo něco o Avengers, úplně bych zapomněl, že se dívám na marvelovku. A jako vždy malá role Stana Leeho nebo Thor v potitulkové scéně už byly jen třešničky na dortu. Marvel prostě umí, jako obvykle skvělá podívaná. A "hororový" Scott Derrickson příjemně překvapil změnou žánru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Takmer nepozeratelné audiovizuální porno, ze kterýho jsem dostal na první pokus krásný zaspání, na druhý pokus bolehlav. Nevěřil bych, že toto někdy řeknu, ale zlatej BvS. Fandům komiksu to neberu, ale tohle mělo zůstat na papíře. Hrdina s takovýma schopnostma má zůstat v nekonečné představivosti lidské. Tohle je na mě prostě moc. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) je brilantním neurochirurgem, ale vše změní vážná dopravní nehoda, která mu zabrání v pokračování kariéry. Zkouší možné i nemožné, aby vyléčil své ruce, ale vše selhalo a nakonec se vydává najít Kamar-Taj... Tak nějak se to dalo čekat, Scott Adkins má ve filmu pouze malou roli Kaeciliusova (Mads Mikkelsen) přisluhovače. Adkins nějakou tu ránu rozdá, ale mohl se zdržet déle. Stan Lee si připsal další cameo, protože se ve filmu objevil jako muž, který sedí v autobuse a čte knihu Brány vnímání od Aldouse Huxleyho s nelichotivým dovětkem: „To je kravina.“ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na také vizuálne pobavenie. Kamera, herci, audiovizuálna zložka... to všetko bolo slušné a na pohľad príjemné, no dejová linka je až príliš jednoduchá, nudná a slabo vťahujúca do príbehu. Chcelo to nejaký pútavejší mytologický základ magických princípov toho vykresleného sveta, v ktorom sa Dr. Strange ocitol. Škoda, vzhľadom na tak nabitú hereckú zostavu mojich obľúbených hercov som čakal niečo zaujímavejšie. Lepší priemer, hlavne za technickú a hereckú stránku. 65/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Po první půlce jasně nejlepší origin celého MCU. Pak se ale začne zatápět pod kotlem, měnit se dimenze a světy, cestovat časoprostorem, mlátit se s astrálními těly a celá pečlivě vybudovaná první půlka najednou sklouzne do naprosto generického a schematického bordelu o záchraně světa. Je to škoda, Cumberbatch je skvělý a často je to i zábavné, ale jakmile jde o akci, zájem diametrálně klesne. Jako představení nového hrdiny a možností však v rámci MCU výborný tah a kvituji i střízlivou stopáž. [Přesná stopáž: 115 min] ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama