Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Je to zábava bez originality, prostě furt to samé co už tu bylo několikráte. Dívat se na to dá, ale to je asi tak všechno. Mezi titulky jsou ještě dvě malá pokračování, tak vydržte 3* ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Filmařina vynikající obzvláště triky a efekty , děj jako obvykle u fantasy boj zla s dobrem, což už nyní moc nemusím vcelku ucházející snímek!!! ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Barevnější a digitálnější 3D kokotinu už asi zase dlouho neuvidím. Mám dojem, že tuhle nebo hodně podobnou větu jsem tady v nějakým komentáři psal nedávno, ale musím zas - nejhorší marvelovka. ()

zerk0 

všechny recenze uživatele

Výborná Marvelovka, ktorá mi vôbec neprišla totožná a nalinkovaná ako ostatné, práve naopak. Absolútne dokonalý vizuál (jeden z najlepších čo som kedy videl) dotváralo sympatické obsadenie, trefné a vtipné hláškovanie a krásne prostredie. Ohýbanie reality a času ala Inception a vyšperkované finále s totálnym trollingom hlavného záporáka (podobné ako v Edge of Tomorrow) ma náramne bavilo. 80% ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem přemýšlel jak ohodnotit, ja pro tyhle filmy žiju, jen prostě kromě super vizuální práce hrůza, takže 3* dávám jen za umělecky projev a tím bohužel musím končit.. Snad 2 bude lepší :) ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Na tento film som už takmer zabudol a ďakujem stránke datoid. cz, ktorá mi ho pripomenula. Doctor Strange je film sebavedomý, vedomý si svojej hereckej kvality a vysokého rozpočtu. Napriek tomu sme dostali rovnako šablonovitú marvelovku ako vždy. To by mi snáď ani nevadilo, už som si na tieto filmy zvykol a neodsudzujem ich, práve naopak, ale Doctorovi toto vyčítať musím, pretože sa tvári nadnesene, akoby v sebe skrýval viac než len audiovizuálnu dokonalosť. Pritom len okopíroval to najlepšie zo všetkých fantasy/ scifi čo som videl. K tomu ešte pridám, že superhrdinské príbehy geekovia v minulosti žrali pretože svojim hrdnimo závideli a chceli byť ako oni. Chceli mať svaly, nesmiernu moc a pod. a v prípade Tonyho Starka aj krásne ženy a prachy. Čo však môžete zavidieť Strageovi? Jeho trásavé ruky? Jeho zničenú karieru či to, že už dokonca života bude bojovať s nejakým vesmírnym hovädom a napriek tomu sa o tom nikto nedozvie? Aby som nebol zlý ja osobne mu závidim to, že nemusí platiť za taxík. Nedokážem si predstaviť, žeby bol z Doctora Strangera komplexný hrdina typu Iron Man, Superman či Spiderman. Ćo však viem naisto je to že je tento Doctor len ďalšia dobre vymyslená skladačka jedného giganta, ktorý ho potrebuje do svojho pripravovaného megahitu.Snád sa to s Infity War trochu ukľudní a nenažranec dá priestor aj iným tvorcom, predsa som mal radšej obdobie Matrixu, Pána Prsteňov, Constantina či Mužov v čiernom než súčasné obdobie Thora, irona Mana či Kapitána Ameriku. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, ale ani tak to úplně blbý nebylo. Benedict je prostě Sherlock, tady na mě byl trochu moc "Strange", jako plno jinejch věcí, i když inception styl s posuvným světem mě moc bavil. Jestli je to příprava na další Avengers, tak se máme přesto na co těšit. Btw. nezapomeňte si vychytat ještě dvě scénky mezi titulkama;) ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Vizuální nádhera, která se od ostatních Marvelovských komiksáren v lecčem odlišuje. Herecky je vše zvládnuto na výbornou, Benedict Cumberbatch prostě umí a ostatní herci mu skvěle sekundují. Co se týče vizuálních efektů a celkové stylizace filmu, vše se velmi povedlo. Nutno však říci, že z honiček po neustále se transformujícím prostředí by mi v kině nejspíš bylo špatně. Překvapením pro mě byla relativně krátká stopáž (oproti podobným filmům), ale jelikož příběh nebyl zas tak originální, ničemu to nevadilo. Finální hodnocení: Povedené dílo, které rozhodně stojí za to zhlédnout. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch konecne vyleza ze sveho stinu a zacina hrat neco jineho nez Sherlocka. Na teto marvelovske podivane je plusem predevsim naprosto srozumintelny pribeh, ktery neni temer vubec pitomy. Dej je jasny, vse ma sve pravidla. Dalsim plusem jsou skutecne vizualni orgie (pohyblive horizonty, zastaveny cas, cas otoceny zpet). Co chtit vic. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Přepálená a zároveň předimenzovaná akční podívaná s naprosto prostým scénářem. Studio Marvel se opět vytáhlo a opět všem nedočkavým fanouškům nabídlo pořádný koktejl všemožného. Pokud se chcete dozvědět něco o neurochirurgii, nebo si chcete chvíli poslechnout americkou zpěvačku Beyoncé, nebo toužíte po srovnání s Avengers, nebo se těšíte na Chrise Hemswortha a on přijde na řadu až v průběhu závěrečné titulkové scény, přičemž ještě nepřijde sám ale s Lokim a s možným propojením, či případným pokračováním těchto příběhů, tak opravdu a skutečně upřímně neváhejte a ponořte se do toho snímku s vervou. Počkat. Málem bych zapomněl na úplný konec, který dvě třetiny lidí v kině neviděla, protože odešla dříve, než zazněla poslední klapka. Svěť totiž potřebuje méně kouzelníků. Doctor Strange will return. Pokud chcete zažít chaos, nepřehlednost, nesouvislost a do toho pořádnou akci, tak neváhejte a pusťte si tento mindfuck! ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Trošku něco jiného,než ostatní komiksovky,přesto mi nevychází víc,než průměr,i když dobře herecky obsazené.Uvidíme,jak se to bude vyvíjet dále! ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálněji zpracovaná Marvelovka s ucházejícím humorem. Za finále dávám hvězdičku navíc. Opravdu pěkně vymyšleno. Jsem si vědom, že je celý film extrémně přehnaný, ale..no ták! ()

Osvícený 

všechny recenze uživatele

Svou myšlenkou vybočuje z klasických marvelovských, zcela nudných a nezáživných kolejí, čímž si u mě zasluhuje uznání. Velké plus tkví ve svižném seznámení s protagonisty se stavem věcí a pak již rovnou začíná zápletka. Na první pohled by se mohlo zdát, že ta není nic extra, a je v podstatě zkopírovaná z nějakých dřívějších snímků. A vlastně tomu tak i je. Její zpracování a podání ale dosahuje takové úrovně, že i po skončení titulků zní divákovi v hlavě stoprocentně hypnotický (tak to tedy bylo minimálně v originálním znění s titulky) hlas Tildy Swinton. Mads Mikkelsen není nejsilnější stránkou filmu, stejně to s ním bylo i v Casino Royale. Akce je prostě skvělá, ani na jednu vteřinu se u ní člověk nenudí. Vizualizace přetvořování prostředí samozřejmě připomíná Počátek, ale nějak se nemůžu přimoci to filmu zazlívat. Ale na tom všem je nejlepší ten filozofický podtón, o kterém bych si v životě nemyslel, že ho Marvel bude schopný. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Lepší tři, na tu comicsovou bídu posledních let je to závan trošku svěžejšího vzduchu, který ale musel celý obstarat Benedict Cumberbatch s malou pomocí Madse, u kterého jsem se ale nemohl ubránit čekání na to, kdy konečně někoho sní... ()

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč všichni aplaudují Marvelu za to, jak se dovede chopit neznámé předlohu a udělat z ní kasovní trhák. Jistě, je to marketingový um, ale filmařský um? To sotva. To, co studio Marvel umí, je chopit se libovolného komixu ze svého portfolia a udělat z něj Iron Mana. Dělá to od roku 2008 a od té doby se z toho stala unavená, vyprázdněná formulka. (Ocenění si zaslouží čestné výjimky jako Guardians of the Galaxy.) ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Pozitivní je, že Marvel se snaží každý film pojmout trošku jinak. A u Strange to nejsou jenom plané řeči. Cumberbatchův Strange je sice evidentně zamýšlen jako nástupce Tonyho Starka, ale jinak je film originální každým coulem - vizuálně, dějově a třešničkou je pak závěrečný "souboj", který ukazuje, že ani Marvel se experimentování opravdu nebojí. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Začátek byl výborný. Zdálo se, že arogantní a namachrovaný doktor Strange bude druhý Tony Stark, ale záhy to bohužel sklouzlo až moc k mystice, východním kulturám, hinduismu, astrální projekci, paralelním dimenzím a to byl konec. Vizuálně skvělé (jasná inspirace Počátkem), ale dějově slabší. Třeba až si dá Strange nějakou tu skupinovou avengerovku, tak to bude lepší… ()

IvcaKoudy 

všechny recenze uživatele

Příjemný efekty, ale zabíjí to uplašenost filmu, kterej měl bejt roztáhnutej do víc dílů. Jako fakt. Cynickej a arogantní doktor, co se v 5. minutě směje čakrám, se jen o pár minut pozdějš záhadným způsobem dostane k přísně tajným materiálům nejtěžšího a nejhoršího čarodějnictví, o kterých ani místňáci netuší, a válí to na ty největší bad guys. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama