Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

Deeus 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se bavila. Jedno slovo. Wong. Ne, vážně, Strange jako postava je mi sympatická, i když je to už hodně charakterově podobné Starkovi a těch komiksáků je tolik, že už většina z nich zapadá, ačkoli jsou všechny fajnové. Plášť mi připomínal kouzelný koberec z Aladina, humor mi seděl a odcházela jsem pobavená, natěšená z akce i hezkého, mírně zhuleného vizuálu laděného do východna lomeno Inception. Víc bych si přát nemohla, nezklamalo mě to. ()

Reiben1994 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, co vzikne když autoři dají přednost vizuálům před obsahem. Začátek je v režii skvělého Cumberbatche, který v roli mladšího bráchy doktora House ukazuje, že celý film bude stát právě na něm. Boužel jakmile se dostáváme na východ, tak film začne ztrácet na dechu. Hlavní hrdina zažívá přerod z racionálně uvažujícího neurochirurga v zapáleného mága. Ač vtipný a každým coulem sympatický Cumberbatch dělá, co může, tak jeho proměna vás nepřesvědčí. Tomu náležitě pomáhá i nevysvětlení celé problematiky čarování a celkově se ukazuje jak vrtkavé jsou základy, na kterých film leží. Záporák je klasicky marvelovsky špatný a nevýrazný, naprosté nevyužití Mikkelsena, který běžně v rolích září. Naštve i nevyužitý potenciál Scotta Adkinse, který se nám všehovšudy ukáže v jednom nezáživném souboji. Zbývají tím pádem už jen povedené vizuály, které jsou však propůjčeny jen pro efekt a brzo omrzí. Celkově film působí jako rychlá slátanina bez pevných základů, která zabaví, ale jinak nezanenechá nic navíc. ()

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Fajn film čarodejnika z marvelu. Napriek tomu ide o ďalšiu marvelovku založenú na stále opakujúcom sa koncepte, čo začína byť nudné. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange rozhodne u mňa patrí k tomu lepšiemu čo Marvel ponúka, lenže... Doctor Strange ako postava nie je rozhodne dosť arogantný, pokiaľ by som z časti nevedel o čom je príbeh strácal by som sa a rozhodne mi veľmi chýba vykreslenie zápletky. Záporní hrdinovia sú v príbehu dosť často, ale ich zmysel a skutky si divák musí domýšľať. Záver snímku je mierna fraška. Vizuálne a trikovo pôsobivé. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Postava je dobře zahraná, její charakter zajímavý, ale přišlo mi, že mohla být ve filmu vykreslená lépe. Takové odmítnutí operace malé holčičky, co má umřít by postavě přidalo na zbarvení a celkový drama formát celého snímku by vážně neuškodil. Ale to až později. S hlavní postavou jsem spokojen. Nejvíce bych asi chtěl pochválit Tildu Swinton aka hlavní učitelku Strange. Její potava je tu dobře zahraná a přišla mi nejvíce simpatická. Co asi nejvíce ubližuje filmu je ale humor. Zde se mnou asi nebude souhlasit mnoho lidí, ale kašlu na Vás..je to můj názor. Ač některým vtipům jsem se zasmál, nekteých už bylo moc a filmu spíše ubližovali. Nevím, zda je to vina samotého režiséra či toho, že Marvel vlastní Dysney (ehmm...sázím na tohle!), ale vážnější, dramatičtější a zajímavější pojetí různých scén by tu vážně NEVADILO. Co se týče efektů...zde je to naopak asi nejlepší stránka filmu :) První výlet Strange do bláznivého nepochopitelného barevného, a já už nevím co, kouzelného světa mágů mě dost bavil. Jak přelétává z jedné bláznivé reality do druhé bylo fajn. Ale...při akci to už bylo jiný kafe. Horší kafe! Když se gravitace přehoupává na druhou stranu je to cool, ale zároveň trochu nepřehledné, a celé okolí na mě působilo neuspořádaně a to mě pak nebavilo. Z celých bitek ve filmu si už žádnou nepamatuji a často se něčí přerušovali a to mě naštavlo. Kde je ta Russoovská akce z Captaina Ameriky?? :/ Finální souboj se mi také příliš nelíbil, ale jistá část (nebudu prozrazovat) byla fajn překvapivá. Bláznivé cestování realitami byla super, ale akce je nepřehledná a ne tak, jak bych si ji představoval. Ale...možná je to jen můj problém Emotikona smile:) Všichni jste mluvili o bezvadné Giocchinově hudbě, ale jediné co se mi z hudby líbilo byly marvelácké fanfáry v úvodu a jedna sedmdesátková píseň, co hrála při jedné ze Strangeových operací. Nechápu... Emotikona frown:( Z celkového scénáře a příběhu mám rozporuplé mínění. Začátek fajn, poté lepší a lepší, ale jak nastane akce už mě to tolik nebaví. Nějaké plusy chcete: Cumberbatchovské herectví, Tilda Swinton, pottitulková scéna. To je všechno...doufám, že se u druhých Strážců Galaxie Marvel polepší...Hodnocení: 7,9 ()

tybro 

všechny recenze uživatele

Takový rozporuplný pocit, jako kdyby se s každou myšlenkou dojelo do půlky, zahodit do koše a znova něco novýho. Zhruba tak chaotický jako ono čarování s dimenzemi. Záporák si nebuduje půdu a bum je tam něco jinýho. Ale nelze tomu upřít jinej marvelovskej facelift. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Marvelovky spôsobujú defláciu akčných scén. V Doctor Strange sa dostali už na takú neprehľadnú spleť epileptických časovo a priestorovo zakrivených obludností, že bez nich by to bol o triedu lepší film. Menej je naozaj niekedy viac. 5/10 ()

Lougle 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna ve světě filmových superhrdinů. Film mě velmi bavil, pomohlo svižné tempo, dobré obsazení, občasné vtipky a samozřejmě skvělé efekty. Těším se, až uvidím Doctora Strange po boku ostatních superhrdinů. Film dokázal přesně to, co dokázat měl - skvěle mě pobavit, a proto nevidím důvod, proč nedat plné hodnocení. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Je to tak derave, jako usta stare zeny a na takovou vcelku pitomost i docela dlouhe. A to jsem docela fanda Marvelu. Nebyt Tilduse a Benedika, nedam tomu ani ty 3*. A bohuzel, Mads se tady oproti svym predchozim lxs rolim dost ztrapnil. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Další bezva hrdina, kterého jsem dosud neznala. Tím, že ho hraje Benedict Cumberbatch je mi ještě sympatičtější. Předlohu neznám, ale Cumberbatch má dokonale výrazné rysy a podmanivý pohled na nějakého takového čaroděje. A že mu sluší ohrnutý límec pláště už víme ze Sherlocka :) super triky, super nápady, super nové věcičky a vůbec celý ten "svět" kolem učení mnichů, které zlomený neurochirurg Strange vyhledat, aby získal zpět svůj život, přitom našel něco mnohem většího. Dokonce i Tilda Swintonmi tady nevadila. Jindy z ní mám pocit, že kdybych ji měla za sousedku, tak se bojím vycházet na zahradu, ale tahle role jí vyloženě sedla. Vrchní čarodějka/mniška/holohlavá tajemná starověká dáma - jedna ulítlejší charakteristika té postavy vedle druhé. Hudba, která se občas objevila byla slušná, stejně jako u všech filmů o členech Avengers. Mám dojem, že ať už se kdy natočí jakékoli pokračování filmů o těchto hrdinech, tak to vždycky bude pecka a nikdy nezklamou. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Treba si to pozrieť hlavne preto, lebo je to Jednotka a nie je ešte okukaná a tiež preto, lebo potom prídu pokračovania, ktoré ich autori doserú tak kvalitne, že zabudnete o čom to vlastne je a keď nezabudnete, tak vám to bude jedno, lebo sa zaradí do šóry nerozoznateľných, nudných a neprehľadných komixových prerábok, tak si to treba rýchlo užiť a chlapov pochváliť za celkom podarený kúsok, kvalitní herci, pekné triky a fajn príbeh, takže 65%. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

náboj ducha sprevádzal celý film, čo na rozdiel od Matrixu nepôsobilo, že človek sa nadrie až k smrti a nič z toho :-) použité výroky Konfucia, Daskala aj Sokrata, ktoré sú súčasne aj jednoduchými pravdami. Navyše Marvelovka ako vyšitá a Benedict to olemoval zlatom. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase parádní kousek od Marvella. Sice na Iron Mana nemá, ale i tak se mi zpracování moc líbilo. Neokoukané efekty i příběh, který zaujme. Podruhé to vidět nemusím, ale na poprvé jsem se bavil. A o to tu jde. Hlubokomyslné věty budu hledat jinde. ()

littleplayer 

všechny recenze uživatele

Za mňa najslabšia marvelovka. Horší je už len Daredevil,ale to by som musel hodnotiť vrátane seriálov. Vizuál bol pekný,ale nič iné nebolo fajn. ()

Los_Angelos 

všechny recenze uživatele

Ne tak originální jako Matrix, ne tak promakaný jako Inception ... ale i tak skvělý film. Příběh šlape, originalita vysoká, triky vymazlený ....... Jo, bavil jsem se, dobře zabalená a fajnově naservírovaná popcornovka. 70% . ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Mix Harryho Pottera a Matrixu se skvělým obsazením. Vizuálně skvělá podívaná a i poměrně zajímavá zápletka s netradičně vyřešeným rozuzlením. Film má i několik dalších plus po humorné stránce, kdy mě potěšilo zatím nejlepší marvelovské cameo Stana Lee a rozpustilý plášť. Není to nejepičtější marvelovka, není ani nejakčnější a není ani nejvtipnější. Já se ale výborně pobavil a Doctor Strange se zařadil mezi mé oblíbené superhrdiny. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama