Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 260)

Bednobuch 

všechny recenze uživatele

Luxusní efekty. Počátek se může jít podnout. Ale příběh mě vůbec nezaujal, ani nepřekvapil. Řekl bych, že arogancí a sebestředností se dost přiblížil Starkovi, ale nebyl dost vtipný. Takže jen tři hvězdy. Jsem zvědavý na případné spojení s dalšími hrdiny. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa fakt tešil, takže nikto mi nemôže vyčítať že by som bol proti tomu zaujatý, avšak čakal som niečo omnoho lepšie. Film ani neurazil ale ani ničím neprekvapil. Ok ak to bereme ako origin novej postavy tak to bolo fajn, ale mne sa to zdalo trocha nevyužité, ale to by zas nebol už origin, takže znova... bolo to fajn. :D ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Ja neviem čo je moja budúcnosť. Ale nemôžem sa vrátiť späť." Postava doktora Strange mi je, či bola, z už predstavených postáv marvelovského univerza asi najmenej známa, preto som aj napriek trailerom nevedel presne čo mám čakať. A prekvapenie to bolo vskutku príjemné. Úchvatné audio vizuálne spracovanie, nápaditosť pri viacerých scénach (napr. boj pri spätnom toku času) či tradične výborný casting - najmä Cumberbatch s tým jeho kukučom je pre rolu ako stvorený. Čo trochu pokrivkáva je príbeh - jednak je hlavná zápletka taká nemastná neslaná (ako všetko som to už niekde videl) celá Strangerova cesta od žiaka po majstra je akosi prirýchla (je to hold talent a taktiež stopáž nepustí) a záporák či jeho šéf slúžili len na vyplnenie priestoru ( koho sakra zaujímajú, keď sa aj tak všetci tešíme na Lokiho a Thanosa). Napriek tomu si ma táto svieža "kúzelnícka" marvelovka získala a ako prvé predstavenie Strangeho to nakoniec dopadlo výborne. ()

Adushka91 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch mi do okna zrovna nepadl, takže na tento film jsem šla jako milovník fantasy a abych viděla všechny filmy z Avengers Universum (do kterého mi mimochodem Doctor Strange příliš nezapadá). Mohla jsem pak být jen příjemně překvapena. Ačkoli jsem si na hlavní postavu musela chvíli zvykat a štvala mě jeho předokonalá dokonalost (všechno vím, všechno znám a co neznám, se z knih naučím do dvou dnů) nenudila jsem se ani minutu, ze zpracování "kouzel" jsem byla unešená a Tilda byla skvělá jako vždy. Nečekejte od filmu něco extra přemýšlivého, prostě se nechte unést a bavte se, víc to do vás ani nechce. ()

Nolanster 

všechny recenze uživatele

Marvel sa rozrastá ako mladá dzívčica a zreje ako zrelá žena. Každá žena by si ale mala dávať pozor na svojho producenta, pretože už druhýkrát zasiahlo monštrózne štúdio do veci režiséra, ktorý sa svojej práci rozumie. Marvel má svoju formulku na robenie filmov, zvlášť origin filmov a tá formulka funguje perfektne. Je to obrovská výhoda oproti DC, ktoré očividne stále len skúša a skúša a furt to nejde. Mimo formulky Marvel posúva hranice a zameranie svojich filmov, čo je maximálne chvályhodné a séria sa tak neustále prevetráva. Ich filmy majú obrovskú výhodu v režiséroch a práve tu, tak ako v Age of Ultron, nastáva situácia, kedy napriek maximálnej originalite predlohy sa držíme formulky, ktorá už je ale zbytočná. Charakterová slabosť, nehoda, mením sa, učím sa, aha zloduch, porazím ho. Strange ponúka oveľa oveľa viac a výhodou je, že tvorcovia sa materiálu rozumejú. Nemôžeme ale preniknúť do tohto komplikovaného sveta bez poriadnej exkurzie, ktorá sa nekoná, lebo tam musíme dať hento a ešte hento a ešte hento. Potter budoval svoj svet 7 filmov, toto sa za jeden film pochopiť nedá podľa mňa (choďte repliku po replike). Film je uponáhľaný, postavy nútene vtipkujú a menia svoje motivácie. Je to veľké mínus a Marvel by si to mal uvedomiť. Čo však film vystrieľa do výšin sú výborné herecké výkony a audiovizuálna stránka, ktorá opäť posúva kinematografiu ďalej (a nech nikto nehovorí že je to copyright Počiatku a iných, všetko je copyright, lebo všetko tu už raz bolo). Bohužiaľ ale stvárnenie Temnej dimenzie, debilnej plynovej hlavy, ktorá vyzerá ako tie obdĺžnikové rolety zo západu, totálnych LSD animácii, vytvárajú v divákovi neistotu. Či je nutná, až takáto prehnaná farebnosť, neviem. Nie je. FANÚŠIK vo mne sa zamýšľa, ako veľmi tento film ovplyvňuje MCU a čo všetko mení. Stále mi tam ale zavadzia prítomnosť nového Dormammu, ktorý nás zase len odkláňa od Thanosa. ()

Beginek87 

všechny recenze uživatele

Ja jsem teda komiksem nepoliben a tedy nemam s cim posuzovat jak dejovou stranku, tak charakterovou. Takze kdyz to vezmu z pohledu nahodneho kolemjdouciho, je to proste super. Arogantni zmrd mu extra sedel, akorat jeho prerod v pokorneho kladaka probehl moc rychle (chapu, stopaz nemuze byt neomezena). Vizual grandiozni, inspirace Inception nejen skvele pouzita, ale podle me i rozsirena. Ja jsem tedy nadmiru spokojen, jen jsem neskutecne zvedav az se skamaradi s Avengers .... on a Jarvis a zbytek podle me bude uz jen komparz .... ale uvidime. Takze za me 90 % ()

Hagedorn 

všechny recenze uživatele

Jdete na tento film s nadějí ale neni tomu tak. Každých par minut si řikáte todle jsem už někde vyděli. Koukaly jste někdy do kaleidoskopu tak to je hlavní trik v tomto díle+ (Počátek). Kouzlení ? nečekejte oheń ani kouzla s vodou nebo různou magii podobnou Potterovi nebo magii z varcraftu. Magické zbrane ? se oběví nic nepředvedou a jsou fuč. Nejlepší zbraň a zaroveň komická postava je plášť. Některé rádoby komické komentáře Strange se tam moc nehodily. Temní mágové dokázaly kouzlit pořád dokola jen jedno- skleněné meče nebo co to bylo. Nebylo tam žádne překvapení. Největší Strangovo kouzlo opakovaní stale dokola ( vracení času) ano detaily dobrý ale zpomalování něčeho co bylo už rozbité a znova dávané dohromady to už tu bylo. A hlavní souboj? nepřipomínala vam ta drška na konci Galaktuse z Green Lantera akorát místo žluté byl fialovej. Nevím prostě se mi zdálo že jsem v tomto díle výdal prvky z jiných filmu, nějak až moc. Jsem zastáncem Marvelovek a proto jsem dal 3 hvězdy ale jinak pro mě to bylo zklamání. ()

mrzo 

všechny recenze uživatele

Trocha sklamanie. Triky mi prišli lacné a opakujúce sa, aj keď technicky zvládnuté na 100% Nenudil som sa, ale neprišiel žiadny wow moment. Film od začiatku do konca ťahal skvelý Cumberbatch, ktorý bol na plátne skoro stále. Teším sa na nejaký ten budúci stret magického a nemagického Marvelovského sveta/hrdinov. ()

Seiby1 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Pozitiva: Seriálový Sherlock jako vždycky nezklamal, tato role mu sedla skoro stejně dobře jako filmovému Sherlockovi v MCU. Cifra taky dobrej, jenom u něj mi moc nesedí na kouzelníka v kápi s namalovanejma očima. Celkově se musí ocenit casting. Rachel, Chiw, Tilda. To byla radost. Další plus jsou bombastické efekty. Tady cítím ve větru nějakou nominaci. Upřímně lituju, že jsem nešel na tři déčko. Za třetí: Potitulkové scény nikdy neomrzí Teď k tomu, co už taková radost nebyla. Negativa: Tento film je na 115 minut strašně krátký. Vím, že peníze jsou až na první místě, a proto je z toho blockbuster, ale dokázal bych si to představit jako nějakou menší sérii (např. Daredevil). Spoiler!!!: Od prvního doktorova tréninku k tomu stát se ultimátním mágem až po první střet s mocným Kajsíliem (omlouvám se za fonetiku, už si nepamatuju, jak se to píše) uběhlo nějakých 20 minut, což je docela směšné, protože Doktor dokázal po "20 minutách tréninku" Kajsílija porazit. Konec spoileru!!!. Mimo to žádný problém nemám, takže se můžu přiklonit ke krásným 80%. ALL HAIL KING WONG! ()

io. 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkně udělaný film. Skvělé efekty a herci rovněž. Doporučuji ve 3D, narozdíl od jiných 3D je tady na co koukat. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Je to konečně něco jinýho oproti robotům, bohům atd. atd. i když základ to má stejnej. Nenudil jsem se, párkrát jsem se i zasmál a Cumberbatch s Dormammu super dle očekávání. Že nemám rád Inception a podobný děsně intelektuálně hluboký filmy od Nolana, kterej i kdyby si nasral na čelo, tak vyplodí hotovej skvost (dle fanboyů) ale tady to dimenzionální hopsání působí přece jen trochu rozumněji a koukatelněji. Nebýt klasický komiksový šablony bych dal pět hvězd, ale takhle pouze lepší čtyři :) ()

mapar 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to koukalo, neťukal jsem si na čelo jako v Občanské válce. Rozhodně oceňuji očividnou snahu být jiný, ale myslím, že mohli ještě i mnohem víc. Zážitek z kina naprosto kladný. Na druhou stranu týden poté si už z filmu nic nepamatuji ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mně napadají dvě přísloví. Všeho moc škodí a mnoho povyku pro nic. Kolikrát ještě bude muset být země v ohrožení a kolikrát ji zachrání jednotlivec nebo skupina postaviček v županech aby už konečně někdo vymyslel něco nového. Sci-fi žánr miluji ale Marvel by od něj měl dát už konečně ruce pryč. Stokrát nastavovaná kaše. ()

Bmarjenka 

všechny recenze uživatele

Do kina som na Dr. Strangea išiel s partiou a celkom nerád kvôli môjmu sklamaniu z predchádzajúcich marveloviek. Nakoniec som z kina odchádzal milo prekvapený. V úžase som nebol, ale stojím si za tým že Strange patrí medzi najpodarenejšie Marvelovky. Síce predstaviteľ hlavnej postavy nebol veľmi presvedčivy, avšak príbeh nezaostaval a choreografia bojov poteši. Netreba od toho očakavať moc a človek sa aj pobaví. ()

jlevcik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Marvelovská sólovka všech dob. Skvělý soundtrack, Benedict Cumberbatch, skvěle vizuálně podané. Půjdu na to ještě jednou, vychutnat si to ve 3D. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Triky a efekty super,herecké výkony v poho,souboje trochu nepřehledný,chyběly mi tam nějaké příšery,vtípky doktora se tam moc nehodily. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama