Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 261)

flegmos 

všechny recenze uživatele

Chapem ze tento film bol urobene pre dospievajuce deti a mozno i dospele deti. Naivne, detske, vytrikovane, klamlive, prvoplanove a bezduche. Plusy su vyborne obsadenie a upgradnute triky a la nolan. Ak si ten film nepozriete usetrite 115 minut Vasho zivota. Zvazte ci to za to stoji. Pre mna posledna Marvelovina. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná fantasy jazda, plná úžasných vizuálnych efektov, ktorá nejedného fanúšika fantasy, mágie a pod. priková k sedačke a nepustí ho, do samotného konca. Celkovo jedna z najlepších Marveloviek aké som kedy videl. lepšie 4*. ()

honza.kuzel 

všechny recenze uživatele

I když jsou Marvelovky jeden z mých oblíbených žánrů (takže jsem se na film vyloženě těšil) tak mě Dr. Strange nějak neoslnil (stejně tak Benedict v hlavní roli - asi mi víc sedí jako Sherlock, Alan Turing apod.). Možná se tak stalo proto, že se film více soustředí na (nadprůměrnou) audiovizuální část (některé triky působí lacině, např. přechody bránou, jiné megalomansky, např. ohýbání prostoru) namísto kvalitu děje, nebo např. budování charakterů postav. Jinak ale celkem odpočinková a zábavná (hlášky) komiksová záležitost, ke které se ale nebudu vracet. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som nad hodnotením medzi 3/5 alebo 4/5 a nakoniec dávam 4/5 ale len 70%. Je mi to trochu ľúto ale bohužiaľ je to znovu to isté čo už sme videli od Marvelu mnoho krát. Vizuálne zvládnuté, herecky výborne obsadené a Cumberbatch celý film drží stále nad priemerom. Bohužiaľ tieto filmy sú robené podľa šablóny aby sa páčili jak fanúšikom, tak aj mainstream publiku. A keďže im to finančne vynáša veľké peniaze, nemajú dôvod tento štýl meniť. Z čoho ale vyplýva, že sa nikdy nedočkáme filmu s presahom. Každopádne ako origin rozhodne výborná práca (opäť však hlavne kvôli Cumberbatchovi). ()

zebu_cz 

všechny recenze uživatele

Pohádka. Sice hezky natočená, digitálně vymazlená, místy hodně vtipná a s vcelku obstojným příběhem, ale pořád jen pohádka. ()

Michalo 

všechny recenze uživatele

Celkem nejslabší film od Marvelu. Jako 3D film to je úžasný film ale děj a postavy stály za nic. Benedict je jediný herec, který to tam musel utáhnout aby to za něco stálo i když to je film o něm tak každý jiný film z marvelovek to táhlo více postav i záporáci ale tady Madsa dostatečně nevyužily. ()

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Vizuálně skvělé, dějově průměrné, perfektně obsazené, občas i vtipné. Doctor Strange splnil mé očekávání. (80%) ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Marvel drží svoju kvalitu. Odteraz som presvedčený, že už nedokážu natočiť zlý film. Kaleidoskopické efekty sú podarené, príbeh zaujímavý a že si film robí srandu zo seba je príjemné. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Taková lepší varianta na stokrát omleté Marvelovské téma. Statečný hrdina versus strašlivý záporák. Plná planeta superhrdinů, co minimálně jednou denně musí zachránit svět. Vizuální stránka jednoznačně vítězí nad příběhovou linkou, která sice je poměrně zajímavá, ale v určitých rovinách nedotažená. Povedenější kousek z komiksové stáje 60% ()

SimiT84 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, mnohem lepší, než jsem čekal (podle trailerů jsem čekal docela sračkoidní záležitost...). Žádné emocionální znásilňování díváka, pár vtípků, troška nenásilných filozofických zamyšlení zabalených do příjemné komiksové podívané. ()

kariholik 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam byl zajímavější příběh o který by se mohlo dobré vizuální zpracování opřít, byl by to moc dobrej film, takhle je to jen pěkný koukání na všechny světové strany. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Kombinace Harryho Pottera, Počátku, Barona Prášila a Randalla s Hopkirkem. Až na pár fórků ( "my nejsme přátelé, byli jsme sotva milenci" :-D ) úplně zbytečná pitomost. ()

ZionelloSVK 

všechny recenze uživatele

Pomaly začínam byť prekŕmený Marvelovskými skvostmi, nieže by boli slabé a zlé, ale postupne človeka omrzí tá nekonečná recyklácia a nasilu vytvorené prepojenia a záporáci. Samozrejme komixy ani nič som nečítal, ale už na začiatku filmu som si hovoril určite teraz bude toto a tamto a bolo to vždy tak a takto sa to ťahalo až dokonca filmu, pre mňa nezáživné a ohrané. Herecké obsadenie skvelé , ale myslím si že iný režiséri vedeli s touto plejádou hercov úplne inak pracovať a využit ich maximálny potenciál. Benedict mi totiž do role absolútne nesedí a pôsobí tam umelo až mám pocit že on sám nieje vo svojej koži a hrá to nasilu. To isté zažívam aj pri Tilde Swinton a celé mi to príde hrozne lacné a prepchaté menami. Jediný komu som to celé naplno uveril so všetkým a všade je Mads Mikkelsen. Za mňa teda vo finále 3* z 5, pretože rozpočet a dobrá vizualizácia niekedy nestačí. ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Vyhráli jsme, ale museli jsme porušit přírodní zákony! S.Derrickson už několikrát ukázal, že umí! Tohle je pastva pro oko! Jen ten příběh už tolikrát a znovu dokola omílaný v desítkách fantasy made in Marvel viděný! Takže překvapivě a nečekaně vysoké hodnocení, ale kus od maxima! Přesto palec nahoru! Tentokrát jsem čekal méně a víc dostal... ()

tein 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla opravdu hodně velká nuda. Film dějově o ničem, celkově nepřišel vůbec s ničím novým a ani ten přehršel speciálních efektů to nijak nezachránil. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama