Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 2
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

4ct10n 

všechny recenze uživatele

Skvělá parta v čele s Harley a Deadshotem. Solidni hlášky. Bohužel samotnej ďěj je totalní průměr. Materiál s kterým se dalo naložit mnohem líp. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu sem měl hodně velké očekávání, a na rozdíl od bezpohlavních Avengerů jsem dostal přesně to, co jsem chtěl, aby mi bylo naservírováno: slušný příběh, dobrá akce, pořádné napětí, skvělé hlášky a nadupaný soundtrack až po okraj, který tu nebyl od dob Watchmenů. No a koho vyzvednout? Určitě neodolatelnou Harley Quinn v podání Margot Robbie, která si film tak trochu ukradla pro sebe a především pak pánské části obecenstva se bude tajit dech při každé její scéně. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

SO to postavil na neutíchajúcej akcií, Margot Robbie a ešte na .... no už vlastne na ničom. Som jediný, ktorý má chuť si pozrieť druhého Temného rytiera, aby videl, ako má Joker vyzerať? Lebo tu bol až žalostne nevyužitý a nedocenený. Ale treba podotknúť to množstvo postáv a že každý si chcel urvať tých pár minút na plátne. Inak je to celkom jazda, aj keď chabého záporáka a deštrukciu mesta si DC odpustiť nemohlo. Ale je tam toho menej ako v Batmanovi napr. Samozrejme, dá sa pri tom zasmiať, dajú sa pochytiť interakcie medzi postavami a samotné čiastočná vykreslenie jednotlivých postáv. Ale ako tímovka som tomu nejak nemohol uveriť. Dobré, akčné, oddychové. Silné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Tu jest výplach, nikoli komiksová revoluce, kde kampaň předčila výsledek. Mimo skvělou a stále bavící Margot, chcete-li Harley, se zde nachází už minimum kladných podnětů, které by stálo za to zde vyzdvihnout. Na mysl mi spíše přicházejí vlivy zbytečné, ale ty si nechám pro sebe, jelikož snímek ve výsledku zábavný byl. Mezi zápornými a kladnými komiksovými hrdiny z posledních let nenacházím výraznějších rozdílů. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za ty dvě půlky Margot Robbie... Joker byl joke... První třetina filmu fantastická, pak se to sveze do polo fňukání a sentimentálních keců... Kromě Harley a Deadshota neměli figury prostor... Příběh tragickej... Motivace jejich konání absolutně nelogická... Proč s nima posílali ty vojáky????????? Kdo chce opravdový Suicide Squad tak ať si přečte původní komiks... Na druhou stranu mi to navnadilo na Justice League... A ta starší sestra Harryho Pottera strašná, herecky i výrazově... A ten její brácha si asi odskočil z Krále škorpióna.... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych to nazval odpovědí na Marvelovského Deadpoola od DC. Tedy, hlavně námětem anti-hrdinů. Tentokrát tedy jen více, než jen jednoho. Více ale neznamená lépe a po zhlédnutí v kině nemohu říct, že bych z toho byl nějak odvázaný. Děj ze začátku nedával smysl, protože poslat proti zatím neexistujícímu zlu zlo hned zněkolikanásobené a to mi přišlo spíš na hlavu. A vlastně i samotný záporák, respektive záporačka, nebyla kdo ví jak skvěle promyšlená. Ano, postavy měly svým způsobem styl. Nejvýraznější a i nejvtipnější byla samozřejmě Harley Quinn, týpek ztvárněný překvapivě zrovna Willem Smithem (nepamatuju si jméno postavy) měl zase dobrý příběh na pozadí a zbytek, leč ne už tolik výrazný, byl taky docela sympatický. A záporačka byla vizuálně těžce stylová. Ale jinak, jak říkám, očekával jsem od toho víc, i když v základu fanoušek DC nejsem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Sebevražedný oddíl není kdojívak úchvatný ani vydařený film a z ranku komiksových adaptací to platí o to víc, ale mě osobně to strašně moc bavilo, kupodivu srovnatelně s Batman vs. Superman. Soundtrack je perfektní, úvodní medailonky jsou naprosto skvěle natočený, postavy mají mezi sebou úžasnou chemii, vtipy poměrně fungují, akce je o něco slabší, ale rozhodně to není žádná tragédie, má to tempo a celou dobu to slušně šlape. Margot Robbie je úchvatná a skvostná, a její scény s Willem Smithem jsou naprosto perfektní, ti dva si neskutečně sedli a je radost je sledovat. Cara Delevingne je taky působivá kočka (ale ne celý film) a camea Bena Afflecka a Flashe potěšili. Co mě naopak vůbec nepotěšilo a celkem zklamalo, byla nová podoba Jokera. Proti Jaredu Letovi vůbec nic nemám, naopak, ale tenhle Joker se prostě nepovedl, a je (minimálně) hrozně nudný. Navíc by se bez něj ten film naprosto dokonale obešel, ale když už tam pan J musel být, tak by měl být dobrý, ale tohle mi prostě nesedlo a doufám, že tohohle Jokera už neuvidíme. Nejlépe natočený byl původ Harley, to by si zasloužilo nějaký samostatný film, ostatní byla jen zábavná podívaná, která se vám bude líbit, ale brzy jí zapomenete a pak už jí možná ani nebudete chtít vidět znovu. Já se na to asi podívám, prototože ty hlavní postavy jsou fakt skvělé a má to báječný drive a je to cool, ale jinak je to film naprosto bez ambicí. Ale Margot miluju, Caru asi taky a Joker je tentokrát nutné zlo, které se ale dá přežít. 60%. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal víc než čeho se mi dostalo. Plne akce to bylo, vtipné taky, ale tak nějak bez lepšího nápadu. Možná to je tím, že jiné fantazi hrdinské filmy nastavili ladku o moc víš. Ale rozhodně uznávám Margot Robbie, předvedla naprosto dokonalou vylízanou joker girl. Fakt se klaním ()

Tynyton 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy... a mhouřím oko. Celý film tak nějak jede na humoru Harley... Will Smith neurazil, ale ani nenadchnul. Divák může z různých ukázek typovat, že Joker zde bude hrát celkem ústřední postavu... opak je pravdou a je to škoda. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když bylo světu již před nějakým časem oznámeno, že se v průběhu léta 2016 dočkáme sebevražedné týmovky konečně na velkém plátně, většina skalních fanoušků, obeznámená s částí jejich příběhu již ze seriálu Arrow, byla touto zprávou uchvácena.. Těšili jsme se z prvních našlapaných trailerů, dokud nepřišel ten, který nejspíše měl upozornit na to, jak kontroverzní snímek nás vlastně v srpnu čeká! Studio zjevně považovalo za velmi důležitý krok, když po obrovském zklamání, které nám v březnu nadělil snímek Batman vs. Superman, předělali téměř 70% celkové stopáže filmu. Sám nevím, jestli je dobře, že jsme byli ve finále tolik ochuzeni o nového Jokera, který je dle mého názoru jedním z největších zklamání filmu.. Vedle něho ale také musím vyzdvihnout až přeplácané vizuální efekty, které v celém "potěmněném" nádechu filmu celý obraz dělají matoucím a v mnoha okamžicích se divák lehce v příběhu ztrácí, i když se snaží pozornost filmu věnovat na 120%. 4 hvězdy filmu nechávám za skvělou Margot Robbie a její podání bláznivé Harley Quinn a také za to, že si film otevřel vskutku velká vrátka do budoucnosti, do té, ve které svou reputaci snad jednou napraví! ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Jsem stejně spokojen jako s BvS jelikož jsem si počkal a shlédl EXTENDED edici. To porovnání sem dávám proto, že oba filmy v kino verzi příliš neobstáli. Za mě palec nahoru. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hudební vložky bomba. Když jsou postavy představovány a zasazovány do existujícího (filmového) komiksového universa, nemá to chybu. Snad jen čarodějnice a příšerný Jared Leto (jako nejhorší Joker všech dob) dělají svým spolubojovníkům ostudu. Vizuálně jde také o slušnou jízdu. Ale. Ve chvíli, kdy začnou elitní vojáci nešťastně kropit nepřátele, nic se neděje, a přijde celkem obyč buchta s bejsbolkou, a vypráší potvorám kožichy, to jsem nedával. Od té chvíle mi přišlo každou chvíli, že se tvůrce nevyhnul nějaké otřesné botě. O to víc to zamrzí, že právě ta buchta je jednou z mála postav, které jsou zajímavé po celé dvě hodiny. Dál už snad jen plamenný mexikánec a zbytek postav je už dost plochý. No a v neposlední řadě slaví nebo spíš mizerní záporáci. Na těch by takové filmy měli většinou stát. Nebo to měla zachránit vykulená černoška? Uf. Tam kde mají Avengers Samuela Jacksona a Hulka, má tahle banda zmíněnou černošku a hybrida, co se rád koupe. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Příliš komiksové a nazdobené. Akce však slušná, postavy poměrně zajímavé. Příběh je průměrnou pohádkou, na Vánoce se tedy hodí. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Po vsech strankach dojebane. Skoda slov. Harley Queen skvela. Joker v podani Jared Leta marnej exot prehravajici az do prdele a videt ho znova, ci dele v directors cut nemam vubec potrebu. Fail na vsech frontach. Strasny strih, strasna nuda, strasna sracka. Tohle namachorvane dildo si strc do prdele Ayere. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Farebný, fantazijný, digitálny nezmysel. Čím viac postáv, o to je to horšie. Ako bonus, trápny Batman, ktorý ani je je Batman a psycho Joker, ktorý ani nie je Joker. ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama