Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 5
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Suicide Squad má moc zajímavých jednotlivostí, ale dospět do kompletní a plnohodnotné komiksovky, na kterou si člověk vzpomene ještě pár dní po projekci nebo snad zajde i znova, se jí nepodařilo. V první řadě je to všechno strašně random, až jsem si místy říkal, jestli pořád koukám na film, nebo už jenom na povedený barevný klip ke všem těm rádiovkám. Postav je strašně moc a málokterou se podařilo pevně uchopit, potažmo jí přiřknout nepostradatelnou roli v příběhu. Protože se všichni zkrátka chovají podle určité rovnice - jak je kdysi někdo vymyslel, jakou mají anamnézu. Kupříkladu Harley Quinn musí v jednom kuse na sílu hláškovat, příšerně přehrávat a zároveň být maximálně roztomilá. Margot Robbie se to povedlo všechno na jedničku, a vlastně je to tak i v pořádku. Letův Joker je zbytečnější než poslední vystřelená kulka a ostatní postavy (snad vyjma Smithova Deadshota) prakticky neprojdou žádným vývojem. Prostě se to všechno děje a spěje odnikud nikam. Co ocením já, jsou místy až hodně absurdní vtípky. Tak absurdní, že skoro nejde odhadnout, jestli je to ještě trapné, nebo vlastně výborně namířené proti stereotypům. Já se přikláním k tomu druhému. Věřím, že si z toho všeho dělal Ayer hlavně srandu a že se tahle parta nebrala ani na chvíli vážně. Závěr mě v tom utvrzuje, zbytek popravdě až tak úplně ne. 6/10 ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Dlho som nebol po záverečných titulkoch taký vytočený. Nechápem totiž, ako môže mať film, v ktorom sú skvele vyprofilované a zahrané postavy, úžasné efekty, dobrá akcia, vynikajúca hudba, tak neskutočne tupý scenár. Skvelý úvod, pri ktorom som sa tešil na neskutočnú bombu, úplne zabil nelogický a deravý dej pri ktorom som sa chytal za hlavu tak často, ako keď som pozeral výsledky posledných volieb. To, že tu úplne chýbal záporák, je už len čerešnička na torte. David Ayer natočil krásny videoklip za $175mil, ale úplne pritom zabudol na obsah a na fakt, že pekné obrázky a cool akcia nezachránia všetko. Veľká škoda. 50% Cinemacity Polus ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Zatímco Batman v Superman jsem až tolik nevěřil a těšil se s nadějí dál, od Suicide squad jsem si kvalitu prostě sliboval. Film Davida Ayera, respektive film od Warnerů bohužel zklamal stejně jako BvS. Hloupá a banální zápletka by nemusela vadit, pokud by postavy dostali dost prostoru a lépe by se scénář vypořádal s jejich motivacemi. Nestalo se. Film je dvouhodinový trailer a na finále, se těšit také nikdo nebude. Harley Quinn je úžasná, Joker zvláštní ale fajn, Will Smith taky nic nekazí, natočené je to dobře ale stejně jako BvS chybí napětí, logika, zápletka.... Soundtrack je špičkový, ale film si stěží někdo pustí po druhé. Smutný, dokud bude u DC kormidla Snyder kvalitní filmy prostě nevzniknou a do kina na Justice League nebo Wonder Woman se rozhodně nepohrnu. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Sucide Squad dostála svému jménu a povedlo se jí vykopat si hrob a pak do něj ještě skočit šipku. Je to škoda protože nášlap na slušnou komiksovou jízdu tady určitě je, má to však jedno velké ale. Největší chybou, které se tvůrci dopustili je ta, že je ve filmu až příliš mnoho postav, přitom některé z nich jsou zde vyloženě zbytečné viz. Katana. I samotná posádka Squad se dala skrouhnout o min. dva hrdiny, hned by bylo víc prostoru pro nějaký hlubší seznámení s postavama jako Deadshot, kterej funguje, ale když se okolo něj začne dít něco zajímavýho hned to přetne něco jinýho co je tam uplně zbytečně. Myslim, že šťastnější volbou by byla cesta, kterou se vydali Guardians of galaxy. Co se musí filmu nechat je, že ať idiotsky na začátku představené postavy spolu dohromady fungují a to mě štve nejvíc takovýho promrhanýho potenciálu jsem dlouho neviděl. Letův joker neurazý, ale ani nenadchne a je tu vlastně jen k tomu aby dodal Harley pozadí k jejímu příběhu (zdálo se to jen mě nebo mu bylo fakt blbě rozumět přes ty udělátka v puse?). Akční scény taky nic extra, spousta střílení a pořádná akční mlátička, která přišla na konci je zahalena do podivnýho kouře takže je vidět skoro prd. DC by se mělo odprostit od závodění s Marvelem a začít dělat věci kvalitně a podle sebe. Takhle si totiž vystřilí všechny dobroty, který ale budou sbírat záporná hodnocení. 52% ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Smith a Robbie naprosto úžasní. Joker v podání Jareda Leta taky skvělý, byť je tam jen chvilku. Soundtrack od Stevena Price naprosto dokonalý. Jen díky těmto faktorům hodnotím ještě průměrně, protože Suicide Squad považuji za zklamání roku!!! ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Každopádně DC s chybami je lepší, než Marvel bez chyb. Špinavější look, některé interesantnější postavy, Joker (prostě tahle figura je o úroveň jinde). To, že se tady neurvale stříhalo (já nevím, co to je teď za módu) nebo se nepodařilo vytěžit ze záporáka více... . Otázka je, jestli to vůbec šlo. Tohle asi nebyla moc dobrá volba. Měl jsem velké obavy, jak pojmou Jokera. Nakonec jsem byl příjemně překvapen. Mladší, sexuálnější, divočejší Jokerova verze nezklamala. Chtělo by to pro příště více psychologické a sadistické hrůzy. Tyhle vykastrované verze nemohou dlouhodobě DC udržet konkurenceschopné. 63%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Někteří uživatelé už nevědí co by chtěli.Po slabém Batman vs Superman je tu akční pecka,která se Ayerovi velice povedla.Akce,humor nonstop a to že je děj jednoduchej?Vždyť je to comics a ne žádná psychologická debata o podstatě člověka. K tomu vynikající soundtrack. Prostě nemůžu jinak než dát plný počet bodů. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Film by se měl jmenovat "Ztraceno ve střižně". Vážně, takhle blbě sestříhaný film jsem neviděl už dlouho. Chvílemi celkem utrpení sledovat ty narativně neukončené a nenavazující scény. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

U mě za 4*. Ale vzhledem k tomu, že tento rok je na blockbustery docela bída, tomuhle snímku přihodím, protože kromě animované Zootopie nebo marvelovského Deadpoola toho mnoho lepšího nebylo. Ano, děj není nijak originální, opět nadpřirozená bytost chce ovládnout svět a postaví se ji skupina superhrdinů - alespoň v něčem zajímavé, skupina padouchů. Film je vlastně především postaven na cool postavách, cool hláškách a bombastickém soundtracku. A ano, mně tohle fakt stačí. Vše to táhne Deadshot W. Smithe a skvělá Harley Quinn Margotky Robbie (na ni si budu muset více posvítit). Líbil se mi i J. Kinnaman a jeho vztah s čarodějkou. Zbytek osazenstva nebyl až tak prokreslen, takže ano, fajn postavy, ale spíše jako komparz. K hercům ještě dodám, že takový J. Courtney se sem vyloženě hodil a podobné typy by si klidně mohl střihnout znovu, ale ať se prosím neplete do něčeho vážnějšího. P.S. Ten Joker tam ani nemusel být... ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Klidně mě ukamenujte, těšila jsem se hafo až to uvidím, ale jak se začalo mluvit o Supermanovi a hned poté se objevil Batman, hned jsem věděla, že je zle. Partička vytvořena rádoby drsnou paní mě ničím neuhranula a spíše byla směšná.Líbila se mě čarodějnice, škoda že to víc nerozproudila. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Postav je bohužel moc a jejich představování zdržuje, DC vsadilo na opačný postup než Marvel - tedy nejdříve týmovky a podle ohlasů na postavy pak jednotlivé filmy. Bohužel tenhle postup úplně nefunguje, protože diváci naopak chtějí ke každé postavě nejdříve origin a pak si mohou krásně užít její zapojení do týmu. Také mě zklamalo, že trailery slibovaly úplně jiný film, plný hlášek a skvělého Jokera. Místo Jokera jsme dostali naprosto nevýrazné záporáky a když už se Jared na scéně objeví, tak to za moc nestojí. V podstatě celý film si pro sebe ukradla Harley. 55 % ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Hvězda za hudbu, jinak hrozná splácanina bez hlavy a paty. Snyder je jinde a asi mu ani studio nekecá tolik do vize. Jop, a Joker je přehrávající kokot z MTV. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš přeplácané a lehce zmatené, k postavám jsem nijak nestihl přilnout, na druhou stranu tempo filmu je solidní a společně s hudebním doprovodem slušná oddechovka. Že by mě to ale více oslovilo, to nikoliv. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Šialene krásna, krásne šialená s bejzbolkou bola jediným dôvodom, prečo si film pozrieť. No nakoniec to nebolo až také zlé, film sa neberie vážne, okrem toho, že tam zamontovali „seriózneho“ hrdinu Batmana. Trochu mi to pripomenulo starý dobrý Nekonečný príbeh vo verzii pre odrastené deti, namiesto Ničoty je Temnota a namiesto Ríše fantázie je Ríša pyrotechnických efektov. Výplach mozgu na priemernej úrovni, aj to občas treba vidieť. –––– Keď ma zastrelí, zabite ho. A zmažte mi históriu v prehliadači. –––– Mali sme šťastie a to neznášam. Radšej mám plán. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

DC trpí na blbé scénáře. A to je hrozná škoda, protože právě DC má být mnohem vyspělejší a dospělejší, než Marvel. Postavy mě strašně chytly, ale jak promluvily, měl jsem pocit, že jsem na srazu puberťáků z lepší společnosti. Prázdné a duté kecy, nic obsažného, nic, co by navozovalo pocit, že se tam něco opravdu řeší. Až to chvílema zaskřípalo mezi zubama. Největším paradoxem celého filmu je, že hlavní záporačka je nejvýraznější a nejlepší postavou celého filmu, hned druhou je týpek, co má rád oheň. Proč paradoxem? Protože tyhle dvě postavy dostávají ve filmu poměrně málo prostoru, ale během toho něco skutečného řeší! Nenadchlo, nezklamalo. 55% = 3-/5 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ayerov najlepší film a teraz nie kvôli skvelej komiksovej predlohe ktorú zvladol na jednotku. Herecke obsadenie sadlo a také nemal ani James Gunn vo svojej verzii o pár rokov neskôr. Akcie a skvelá hudba je záruka jednoho úžasného spracovania. Škoda len že videohra ktorá mala vyjsť tento rok bola presunutá na další. Snáď bude kvalitná ako aj filmy a nepokazia ju. 5* ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Na Sebevražedný oddíl se dá dívat ze dvou pohledů. Z pohledu filmového kritika se v něm najde spousta kýčovitosti a nesmyslů. Zlo se rozhodne ovládnout či zničit celý svět a proti němu stojí banda padouchů, kterým ve chvíli, kdy můžou svobodně odejít najednou přepne a změní se v největší dobráky, kteří chtějí pomoct člověku, jenž jim ještě před chvílí vyhrožoval zabitím. No dobře, pak je tady ale druhý pohled obyčejného diváka, co se na film dívá jako na odpočinkovou komedii. U té se dobře zasmál hlavně zásluhou Harley Quinn a Deadshota a užíval si akci od začátku až dokonce (až na malé výjimky). Co se týče mě, tak se nacházím někde mezi těmito dvěma skupinami a proto dávám 80% ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ledacos, ale že to bude taková pecka, tak to opravdu ne. Pro mě nejlepší marvelovka u které se člověk od srdce zasměje. Každá postava byla něčím zajímavá, chci to vidět zas :-) ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Z jakého důvodu jdete na film, kde je grupa šmejdů, kterým je u prdele zákon a tak? Abyste viděli, jak s kýmkoli, kdo se jim postaví do cesty, zametli bez slitování a se záporáckým přístupem. Jenže nic takového film neobsahuje. Je to sice velmi svižné a úvodní seznamovačka je poutavá, ale pak vše sklouzne do mišmaše nepřehledných akčních scén, které mají být hlavním tahákem, a do telenovely, kde antagonisti brečí jako malé holky nad tím, jak mají těžký život a podobně. Nope, to bych se podíval na Upíří deníky nebo na jinou sračku, ale ne na Sebevražedný oddíl. Postavy, které by si zasloužily prostor, jej nedostaly nebo byly jen součástí flashbacků. Když se nad tím tak zamyslím, Joker dostal možná tolik prostoru, co všichni, kromě Harley. Ta byla bez debat tahákem filmu, ale je rozdíl, když někdo vystupuje z řady anebo když vyniká ve společnosti, která ani neumožňuje prostor pro kompetici. Něco jako Bolt na paralympiádě. Jednoznačně Ayerova chyba, nicméně lepší než BvS. ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama