Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 4
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 668)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Já ti nevím, prostě ať tenhle rejža natočí cokoli, tak mě to ani jednou nevzalo vůbec, ale vůbec. Jako tady si to u mě navíc "podělal" tím, že si sám napsal scénář, páč ani jeho scénáristický filmy mě nikdy neoslovily. Nechápu čím to může bejt, ale je to tak :o). Trochu smutný je taky to, jak se DC comiks dychtivě snažej dostihnout neskutečně nakopnutý (a vždy o min.10 kroků jdoucí) Marvely. Tady je uplně cejtit, jak se snažili vyčórovat Strážce Galaxie, což se vůbec nepovedlo. Jedním slovem bych to zhodnotil "přeplácaný". Jediný, co se mi aspoň trochu líbilo, byly ty nesmrtelný songy, který tady zaznívaj poměrně ve velkým množství. Všechno ostatní, ať už děj, kamera, scénář a herci, stojej druhým slovem za hovno :o). Odposť ten výraz, ale tohle je filmovej kýč, na kterej sem díkybohu nešel do kina! ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Kristepane, 70 %??? Co to je zase za fake tohle.....ve 30.minutě vypnuto s naprosto zhnuseným výrazem v obličeji, takhle trapný pokus o akční blockbuster jsem ještě v životě neviděl. Co to jako mělo být ten joker v podání odporného Leta? Pokud to člověk srovná s Ledgerovým ztvárněním, tak to jsou totální nebe a dudy - není totiž odporný jako odporný. Ono už ten úvod, kdy nám černá velitelka pro boj s mimozemskou entitou představuje tupě jednoho zločince po druhém stojí za vyližprdel, co by přišlo potom, to už se naštěstí nedozvím - hlavně jednotlivé profily jsou pro mě zajímavé asi jako premiéra nové Troškovy pohádky Z prdele klika 6 - tupost nejvyšší instance.................moje hodnocení = 0 z 10. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Uz trailery na me pusobily divnou barevnosti a pouzivaly az moc silnou hudebni podporu... Bohemian rapsody proste rvala zoufalosti. Ten film chce zoufale byt dalsimi Strazci Galaxie, ale pribeh a zaporak jsou o hovnu. Hrdinove nemaji na nic cas, sotva stihnou byt obcas vtipny, chemie se mezi nimi nedockame a motivaci radsi ani nechtejte vedet. Ayer umi dramaticky vypravet, dabelsky menit tempo, zdimat emoce a projevoval se vzdy agresivnim vizualem, ktery povisoval prestrelky. Nic z tohoto nemuze predvest, marne se tu snazi o stylizaci, velke sceny a explosivni akci, nebo naopak fyzicke souboje- nic z toho mu nikdy neslo. Takze takrka kazda scena zacina s nejakou vypalovackou (80.-90.leta), kterou jste uz slyseli v jinem filmu pouzitou lepe a vy vite, ze je to proto, aby to co vidite nevypadalo az zas tak slabe... Nepomaha to 30% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zbytečné. Zbytečné plýtvání času kvalitního režiséra, zbytečné plýtvání ( některých ) kvalitních herců. Zbytečně dlouhá stopáž na to, že se v podstatě ve filmu nic neděje. Celá 1/4 filmu je věnovaná medailonkům jednotlivým členů jednotky - zbytečné. Další 1/2 filmu je pouze o tom, že banda týpků jde ulicí ( zbytečně jednoduché vzhledem k celkovému budgetu bych čekal variabilnější prostředí, kam se poděli všechny peníze? ) a vedou zbytečné rozhovory s občasnými nezáživnými ( a zbytečnými ) souboji, které nijak nepřispívají zápletce filmu ani vykreslení charakterů. Nehledě na to, že z celkových snad 9 charakterů je tam minimálně 5 uplně zbytečně, protože tam stejně nic nedělají. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Animovaný Batman: Assault on Arkham, mal štylizáciu, atmosféru, postavy, ktoré nadchli fanúšika DC, akciu, čo rozprúdila krv v žilách. Čo z toho má Suicide Squad? Myslím, že nič, dej aj postavy sú ako z béčkového filmu, navyše bez highlightov. Jediná zaujímavá akcia je na začiatku pri predstavení práce Deadshota. Na začiatku máme záporákov, pričom nevieme, čo také negatívne každý spravil, žeby to ľutoval a potreboval sa z toho vykúpiť (až na jedného). Na konci sa kvôli vtieraniu sa mainstreamovému divákovi tvária, že sa polepšili, pričom nespravili žiadny dobrý nezištný skutok, len spravili, čo museli, aby prežili. Dokonca sa film tvári, že postavy ako tím prešli nejakým vývojom, pričom prešli len pár ulicami, mŕtvolami a poschodiami jednej budovy. Joker je smiešny tým nechceným spôsobom, ktorý kazí jeho postavu, a nezdá sa mi, žeby to bolo vinou Jareda Leta. Pozitíva vidím jedine pri pohľade na Willa Smitha a Margot Robbie, ktorým ich postavy (škoda, že bez rozvinutých charakterov) pristanú. Spočiatku sa tvárili ako hlavné postavy filmu, no scenárista a producenti im nedokázali dať adekvátny priestor. Požutie, vypľutie a zahodenie sľubného potenciálu do koša. Zatiaľ sklamanie roka. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Postavy a jejich vzájemné interakce v pohodě. Problémem je (jak už u DC rovnou očekávám) především děj. Předlouhý, s křečovitou snahou o jakousi podivnou "temnou vážnost" (Batman- i jako postava na pár vteřin to přímo vyzařuje, to samé Gotham) a sem tam až směšně působícími scénami (odrbaná americká vlajka před závěrečným střetem s Enchantress a mnoho dalších záběrů). Být to dvě hodiny Squadu v barech, nezávazně se potulujícího ulicemi a vzpomínajícího na formující okamžiky jejich životů- klidně i formou životopisného dokumentu, byla bych mnohem spokojenější. Škoda. Pracovní materiál je dobrý... ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bavil ma Letov Joker a šialená Margotka... Naopak "Kováč" je úplne mimo a nehodí sa sem ani len trochu. Ostatné postavy viac-menej len omáčka... ani tá čarodejnica nebola nič extra. Potešili ešte soundtracks: Black Sabath, Eminem a Queen v jednom filme? uff... takto by to šlo. No inak príbeh oničom a všade digitálny brajgel. Chýbal dokonca aj humor, ktorý by sa sem hodil. Strážcovia od Marvelu sú niekde úplne inde... 60 %!! (Director's cut verzia) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. Jediná vec ,čo je na filmu zaujímavé je Harley Quinn ,ktorá ma ajtak nebavila. Jared Letto ako Joker nebol zlý ,no nepresahuje Ledgerove kvality ,čiže je zatienený lepším jokerom. Batman je tu totálne zbytočný a ľutujem Willa Smitha ,že si dobrovoľne zahral v tomto braku (ajkeď patrí k tomu lepšiemu ,čo film ukázal). Pre mňa obrovské sklamanie. Dúfam ,že nabudúce to už bude NAOZAJ lepšie! Takto iba 54% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Suicide Squad - 80% Film po technickej stránke super, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že to kasovo prepadne, nakoľko jednak sú všetci vo svete proti DC vysadení a zároveň aj pri sebelepšej prezentácii je to stále len a len vata a výplň medzi MoS, BvS a JL a to nesmiem opomenúť prekliatie tohtoročných "preplatených" filmov. 175 Mega je fakt veľa na neoverenú značku a toto GotG nie sú a tento rok tých filmov prepadlo už dosť. Ale len tak ďalej, to čo Marvel budoval roky, DC skúša valcovať v priebehu krátkej doby a to sa mi páči... :) 100% za soundtrack a Deadshota s Harley Quinn. :) Btw. pravá ruka záporáka bola ako vystrihnutá z Prototypu, jej ničenie bolo asi najlepšie za posledné roky, na to sa nechytal ani BvS, či Avengeri atď. a nemyslím tým teraz merítko deštrukcie, ale štýl :) ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký měl SS potenciál, sakra blbě vymysleli zápletku, nebo ji aspoň mohli víc vymakat. Jistě je těžké vymyslet záporáka, který by byl záporákem i pro ty bad guys, ale ruku na srdce, kdyby nad tím trošku víc přemýšleli a nesoustředili se jen na poměrně povrchní vtípky, které omrzí po prvním shlédnutí, udělali by tvůrci lépe. Palec hore za soundtrack. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

DC to prostě neumí. Sorry. To co Marvel dává na jedničku, je od DC vždy jen polotovar co vypadá jako pilot k seriálu. Trestuhodně nevyužité a "odfláknuté". Na Suicide Squad byla masírka dlouhé měsíce před premiérou (mimochodem to nejlepší je opravdu v upoutávkách) a pak se v kině nedočkám ani některých záběrů z upoutávek (takže buď přestříhávali jako na běžícím páse - což nikdy není dobré znamení, nebo bude opět nějaká ten extended/directors cut). Dále co mi vadilo (díky scéně v závěrečných titulcích), že film je pro DC zase jen o "zabití času" než příjde ten velký třesk Justice League ze kterého už teď cítím brutální propadák. Co jsem čekal to jsem nedostal, respektive dostal ale jen na půl. Čekal jsem víc morbidního humoru. Čekal jsem víc "řezničiny" (na to jaký to jsou "úchylové" celkem vlažný) a hlavně se to celé zbytečně rozbředne. moc postav okolo které tam fakt být nemuseli: př. Joker. Bez něj by to celé fungovalo úplně stejně a promarněný čas by šlo využít jinak. Ach jo... ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Batman vs Superman je proti tomuhle super podivana a to, verte mi, byl z meho pohledu ten uplne nejslabsi film s batmanem za cele ty dlouhy roky.. Ackoliv Suicide Squad mel celkem solidni soundtrack a melo to taky docela dobry potencial a sem tam prisel nejaky for. Jako celek, to nemelo zadne tempo a dejova linie prakticky nebyla. Na hlavniho zaporaka si clovek musi notnou chvili filmu pockat a kdyz uz tam je, tak se vlastne ignoruje. Samotni hrdinove o nem prakticky nevedi a mluvi se jen o svetylkach, ale bez vetsiho zajmu. Vlastne to, ze tam levituje ve vzduchu pulka ctvrti a okolo to do slova blyska na horsi casy vubec nikoho nezajma.. Boj se odehrava jinde a pak v podstate cirou nahodou se presune tam, kde uz mel byt anebo se tam aspon mel sunout uz davno. Na ceste ta zastavka v baru mi prisla taky spis navic. Nemluve teda o tom, ze samotny zaporak/zaporaci a pomyslni tahouni deje jsou uplne ridky a bez jakekoli chuti..Proste nijaci, tak jak se k nim film sam chova.. No kdyby to nemelo 123 minut, ale 63, tak z toho mohl byt docela solidni blockbuster, takhle si myslim, ze brzo tahle serie pujde do kopru. A pak taky..Nejsem zadnej komiksovej prebornik, prakticky jsem komiks (tistenou podobu) videl jen ve vyloze a to jeste ne souvisejici s timto filmem.. Ale muze mi nekdo vysvetlit, proc tam zase je Joker? To je jako nejaka casova smycka nebo proste absolutni ignorace cehokoliv, co jsme uz s Batmanem mohli videt? ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se asi nema moc cenu vyjadrovat, vizualne dobre, soundtrack skvely. Jako blockbuster to splnuje co ma. Trochu se ale bojim, jak to s celym DC Extended Universe dopadne. Narazek je i v tomto filmu dost, ale bojim se jak budou filmy pusobit dohromady. ()

Frankie 

všechny recenze uživatele

Čistá zábava bez hlubších ambic. Produkt doby, která občas upozaďuje význam jakékoliv výpovědi. Vizuální film se všemi klady a zápory. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Trochu me to zklamalo. Necekal jsem zadny zazrak. Ono ani nejde, aby se kazdy rok vyrojilo od DC neco jako Nolanova trilogie... "SS" je zkratka a dobre cistokrevny komiks, bez nejakych vyssich cilu, presahu, poselstvi. Ale s pokracujicim dejem a dalsimi minutami to vice a vice pada do prumeru. Az ke stupidnimu finale, ktere je tak krecovite a hloupe, ze jsem si s kazdym dalsim bullet-timem rikal "ted musi prijit neco fakt bombovyho". A ono ne. Je to prumerny hamburger, ktery vynika naprosto perfektnim soundtrackem. To bez debat. Od Rolling Stonu, Queenu a Eminema az po stare klasiky...vsechny skladby sedi jak pr..l na hrnec a rekl bych, ze OST je mnohem lepsi volbou ke koupi nez samotny blockbuster. Casting take neni spatny. Smith ma opet fajn akcni roli a M. Robbie je kocka, pro kterou by clovek lizal Jokerovi boty, aby mu ji pujcil :) Zbytek ansamblu se na sve role taky hodi. Problem je v samotne "suicide squad" (aka Task Force X....neco jako "Tucet spinavcu" [1967]). Ta se jako spousta jinych komiks. hrdinu (skupin) objevila uz hodne davno (r. 1959) a jako moderni verze s sefkou Amandou Wallerovou na konci 80. let. Napad sestavit supertym z padouchu jako takovy protipol napr. Justice League zni mozna nekomu fajn, ale realita je ponekud otravnejsi, nez se muze zdat. Papirovou verzi bohuzel neznam. Jejich entrance v animaku "Batman: Assault on Arkham" (2014) byl ale velmi zdarily. Asi to bylo i lepsim pribehem, kde mel dulezitou roli prave Joker, a take Riddler, ktery zjistil, jak znicit nanobomby, ktere ma kazdy clen SS v krku. V teto hrane verzi jde o to, ze jeden z puvodnich clenu, carodejka Enchantress, se rozhodne neotrocit Wallerove a vytvari jakysi nebezpecny stroj na zniceni lidstva (proste klasika). K tomu ji pomaha jeji bratr. Oba, vpodstate polobozi, si vyrobi z lidi vlastni malou armadu "zombiku", kterou posilaji proti clenum SS. Ti maji nejdrive zachranit jistou osobu z nebezpecne oblasti, ale samozrejme musi logicky dojit i na stret s Enchantress. Bohuzel prave ta zaverecna bitva je opravdu dementni - "dostante padoucha do rohu, pod nim je metro, kde umistime bombu, aby mu bouchla pod nohama" WTF?! Take ten ultimatni stroj na likvidaci lidstva pusobi divne a jeho zniceni je naprosto nenapadite. K tomu ty nutne, ale nezajimave flashbacky o clenech komanda a z podstaty veci jejich chybejici motivace "zachranit svet" a cili neustala snaha "zdrhnout". Vsechno by mohl zachranit Joker (Leto), ale ten tu ma tak podradnou roli a jeho image je az moc "punk", ze mi sceny s nim prisly vlastne zbytecne. Triky jako takove ujdou, ale i kdyz to je v mensi mire, nez v "Batman vs Superman" (2016), vadi mi, ze DC se snazi "doladit" vizual a zakryt CGI tmavymi barvami ci dokonce destem. Taky mi prijde, ze kamera vse zabira z vetsi blizkosti nez to dela Marvel. Akce je pak sice divakovi bliz, ale obcas je slusne receno ho..o videt O:) Bohuzel, cely tento styl nas bude provazet jeste dlouho, protoze uz od "BvS" je vse pojato jako navazujici serie ala Marvel a jejich Phase 1,2... Zkratka, mela to byt originalni a neortodoxni pecka s partou drsnych posuku. Bohuzel jen Deadshot a Harley zaslouzi palec nahoru, ostatni jsou nezajimavi, a ani humor se moc nepovedl. SS by mela zustat v anim. podobe. Jako hrany film moc nefunguje. // Prodl. verze je opet spise na skodu - vmezerene sceny pusobi zbytecne. [Oscar 2017: Masky] () (méně) (více)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Asi největší zklamání letošního roku. Ukázky totiž působí, že to bude takový surrealistický psycho, ale ona je to chvílema parodie a hlavně jedno velký utrpení. Má to zhruba dvě hodiny a z toho se v první hodině jenom seznamujeme s postavama, což je fakt neskutečná nuda. Vůbec jsem se nebavil a ani po tom, co se rozjede akce, to není zrovna pecka. Celý je to totiž neskutečně tupý, všichni se snaží hrozně moc hláškovat, aby byli cool, ale je to naprosto k ničemu a nefunguje to. Postavy jsou nevýrazný, potěší jenom M. Robbie, protože je prostě kočka, a pak postava El Diabla, která se tváří nenápadně, ale když přijde na věc, je u toho vedro. W. Smith je nemastnej neslanej a úplně nejhorší je Joker. Pro mě je to nejhorší Joker v historii (chvílema svýma grimasama připomínal Otíka z Vesničko má, středisková). Možná by nebylo špatný se chvilku na ty komiksy vysrat a začít dělat zase něco jinýho. Už se to tak nějak recykluje. Od D. Ayera jsem viděl takřka všechno, no a tady se zatím dostáváme na jeho filmový dno. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

V komixe to asi vyznelo oveľa lepšie, pretože ten nosný dej je vážne hlúpy, inak to je dobrá zábava. Áno, vláda nasadila na bohov z iných svetov psychošku s bejzbalkou, chlapíka s bumerangom, alebo indiána a lanami, ale proste ten underground svet plný hlášok dobre funguje. Teda až kým nevyjde najavo, že každý je vlastne dobrák so zlou minulosťou. Veľmi zábavné scény sú s Batmanom, ktorý tu funguje ako ultrastrašiak pre kriminálnikov. Akurát som nepochopil tú prestrelku na poschodí, keď po nich strieľaju asi z pol metra, ale oni majú dosť času presvedčiť jedného z nich, aby použil svoju schopnosť. Typická Ayerova choroba. ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama