Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 2
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 668)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako jediný ze zloduchů, ze kterého bych se pos..., pokud bych ho potkala osobně, na mě působil Joker. I když mě jeho pozdější zázračné přežití značně překvapilo. Nicméně je to fantasy a tak proč ne. Dcera je z filmu naprosto odvařená a zná zpaměti kdejakou frázi, hlášku a chechtala se skoro pořád. Nemám jinou možnost, než kvůli ní zvednout své hodnocení, i když to teda podle mě žádná hitparáda zrovna není. Ani žhavý mazlík Rick nemohl výsledný dojem zachránit. Chyběl mi tam celkový fíling, jenž by mě chytil a nepustil. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Hodně řídké hovínko, které se hrdě řadí po bok letošních Ghostbusters, Dne Nezávislosti 2 a Batman V. Superman. Scénáristé byli letos znovu ve stávce, jenom se o tom nikde nepsalo? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Konečně magie. DC stihlo Marvel předehnat alespoň v tomhle. Sebevražedný střih, ale pro tempo obětoval celistvost. Úplně v tom vidím ďábelskou ruku producentů. Vynucený písničkový soundtrack (uznávám že lahůdkový, všechna čest) častokrát krkolomně doprovází představování postav, které tak má větší "dynamiku", ale odstraňuje to, co by ony flashbacky mohlo činit zajímavé. Úvod prodloužit ne zkrátit a dát mu účel, krom toho obligátního představení. Ayer dokonale zvládl souhru sebestředných zmrdů, i když Will je pořád klaďák (tak zabíjí lidi a co?), všechny týmové scény fungují bezvadně. Celý film si pro sebe nepřekvapivě krade Harley. Margot Robbie je dokonalá a její linie s Jokerem je romantika nejtěžšího kalibru (i když jde trochu proti komiksovému záměru o domácím násilí). Tomu filmu by strašně slušelo R-ko, hlavně u Jokerovi mučící scény. SS trpí syndromem New 52 (babráka Geoffa Johnse, který dohlíží i na filmy), kdy pro snahu oslovit mladší publikum DC ztratilo koule. Ayer proti tomu bojuje, představené postavy jsou všechny super. Jai Courtney dokonce v životní roli! Linii Enchantress/Flag malinko kazí závěr, kdy se tvůrci neměli bát a dotáhnout to do konce, ale jak říkám, magie dává Suicide Squad fazónu neokoukanosti. Celkově poměrně spokojenost, ale dalo se to udělat líp. Ten tým tady na to byl. Doufám v režisérský střih, který vrátí zmizelé scény z trailerů a dá tomu větší punc originality. Snaha být Stráži galaxie tomu filmu totiž nesluší. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já tu bláznivou čůzu jménem Harley Quinn v kombinaci s Heathens od Twenty One Pilots a celkově nabitým soundtrackem, prostě můžu! Byl to jeden z mých nejvýraznějších kino-zážitků (pravděpodobně i proto, že jsem si pořídila tričko Harley, okoukala její nabarvené vlasy a koupila tématické tričko příteli, ha). Mělo to vtip, mělo to spád - a když už to řekne hater Marvel a superhrdinů, to už je co říct. Nicméně, co naprosto posrali - pardon, posral - je Joker. Nepotřebuji kopii nezapomenutelného Heatha Ledgera, a ruku na srdce - to ani nejde. Ale Leto byl prostě šílenej a afektovanej stejně jako jeho smích. Ve spojitosti s ním mě napadají slova jako laciná atrapa. Přestože ho mám jako herce opravdu ráda, tahle role mu prostě nesedla. Joker mi byl po celou dobu k smíchu (ale spíš takovému zoufalému smíchu). Naštěstí, přestože se vyskytuje na plakátech a v upoutávkách téměř jako hlavní hrdina, na plátně byl dohromady asi pět minut, takže to filmu odpouštím. A Will Smith v mých očích výrazně stoupl, protože hned za Harley je to nejlepší a nejzajímavější postava. (O těch dvou bych vlastně brala celý seriál.) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Náhle se rozezní povědomá hudba tolik typická pro onen celkový písničkový soundtrack, na scénu vstupuje Deadshot, který si od začátku naprosto krade film pro sebe, přičemž mu sekunduje naprosto geniálně šílená Margot Robbie. David Ayer o filmu řekl : “You know, all these movies are about defeating the evil alien robot from f*cking Planet X, before it destroys the world with its ticking clock. And who the f*ck cares? But you do this story about struggle and isolation and people who have been shit on that suddenly get thrown this lifeline… that’s not so bad… I like to think of this as the Comic Book Movie 2.0“ Na jednu stranu je třeba říci, že Ayer si vždycky točí to svoje, ne vždycky se trefí kritikům do vkusu, ale dle mého si je třeba režisérů se svým nezaměnitelným stylem vážit, jelikož jich tak moc zase není. Navíc od začátku to v kombinaci s notoricky známými skladbami šlape na jedničku, originy jednotlivých "bad guys" se odkroutí v rámci vlastní pětiminutovky a ono pověstné srdce filmu se podařilo prodat už v geniální marketingové kampani našlapanou osmdesátkovým cyberpunkem. Těžko říct, jak film doopravdy ovlivnily dotáčky, humoru je tam skutečně celkem dost, takže na tom něco pravdy bylo, ale podle mého opulentnější akční scény v závěru konečnému výsledku spíše uškodily. Celkově jsem si myslel, že si zamiluju Jokera jako vystřiženého z Arkham série, ovšem místo toho jsem byl ohromen naprosto trefnými hláškami Harley, ke které jsem měl od začátku výhrady kvůli jejímu pochybnému zjevu, protože prostě měla vypadat takhle, ale nakonec to bylo jedno a nesmíme taky zapomenenout na Willa Smithe, který konečně opět prorazil a v Hollywoodu a když vyleze na auto a sám sejme hejno "zombíků," naprosto ohromí jak přihlížející na plátně, tak i diváky. Skvělé akční scény, hutné tempo, perfektní camea a easter eagy, tenhle film má všechno...9/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zničení světa s obřím čímsi nad městem, co pracuje s gravitací a dělá velký bordel. Po 201. stále to samé dokolečka, jen v jiném tónování a jiných barvách. Z bad guys jsou během 30ti minut good guys a stopu zanechá jen ultra roztomilá psycho Margotka, která hláškuje a většinu scén krade pro sebe. Zbytečný komix, který měl vybalancovat nadvládu Marvelu a měl do DC dodat to co umí konkurence velmi dobře. Hravost, souhru postav, nadsázku. Takhle to ale nepůjde. BvS nastavila dobrý směr, je potřeba pracovat na něm a učesat ho. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#3 DCEU. Původní Suicide Squad to neměl snadné, musel se vyrovnat s představením antihrdinského týmu, s originy mnoha a mnoha postav a zároveň se napojit na souběžně vydávané filmy se Supermanem a Batmanem. Díky tomu se úplně nedařilo tempu filmu jako celku, ale jinak je to vcelku paráda i na několikáté shlédnutí. Zážitek nicméně předpokládá znalost komiksových sérií z The New 52 (a dnes už i z Rebirthu) a těch knih není málo. Na každý pád se povedl zářez především pro Harley Quinn. #ReleaseTheAyerCut ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Tak tady se pokazilo, co se dalo. A přitom to mělo takové dobré ambice. Charismatický Deadshoot, Harley a překvapivě i Enchantrees. Kvalitní soundtrack. Možnost využít černého humoru, oplzlostí a dalších. Jenže ouha... Soundtrack a vyjmenované postavy fajn. Vtipy končí tam, kde začíná trailer s hudbou od Queenu - opravdu, více tam toho nenajdete. Chatrný příběh vypadá, jako by se mělo jednat pouze o roztáhnutý teaser. No... Martha v BvS dává asi stejný smysl, jako většina tohoto filmu, kterému rozhodně neprospělo, že nedostal R-Rating. Nechci tomu však úplně křivdit. Své momenty to mělo a 3D je super. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve velké nadšení, ovšem pak nám ty barevné balónky cestou z poutě postupně popraskaly. Revoluce to není, průšvih ale rozhodně také ne. Komiksy DC, které chtě nechtě zaostávají za Marvely, posílají k záchraně světa partu pochytaných antihrdinů. Svět je v šoku, Superman je mrtvý, nápad od tvůrců je velmi slušný. Jenže ve finále jim asi někdo zakázal experimentovat. Dostali neuvěřitelný balík peněz, ale režisér David Ayer, který bez zbytečného přikrášlování natočil Železná srdce, Patrolu i dle mého nedoceněnou Sabotáž, zůstal někde na půli cesty. Do příběhu, který i sám napsal, nacpal co nejvíc šílených postav, které si ovšem mezi sebou trestuhodně ukrajují prostor. Někdy to nevadí, jindy výrazně. Když sleze z plátna Margot Robbie v síťovaných punčochách, která byla Jokerovou psychiatričkou, začneme ji hledat. Sadistické a nevypočitatelné koťátko téhle talentované blondýně, která v divočině Vlk z Wall Street omámila i DiCapria, sedlo dokonale. Ostrostřelec stále cool chlapíka Willa Smithe je rovněž zajímavý, další postavy už krapet postrádají vývoj a divákův zájem. Důvod „selhání“? Marvel měl za těch několik let čas pracovat se svými poklady. DC neuvěřitelně zhušťuje a chce všechny náboje vystřílet do jednoho bijáku. Ale končí jen u velkých ambicí. Klidně bych si dokázal představit film jen s dvěma výše uvedenými. A Jokerem, který by dostal víc prostoru. Každý z pánů tuhle ikonickou postavu pojal po svém, Heath Ledger byl fenomenální, ale obávám se, že Jared Leto nejvíc doplatil na to, že se stříhalo. Nolan a jeho tým se Ledgerem a jeho pojetím téhle démonické postavy vyloženě chlubil, tady s ním divákům moc naproti nejdou. Akce je přehledná, ale úplně mě nestrhla. Atmosféra nakonec jo, ale ve výsledku bych byl hlavně drsnější. Vykašlal bych se na „tolik fantasy“, přidal bych akci v ulítlém a eRkovém stylu, abychom se přiblížili živočišnému pojetí z Patroly. Ta se nebála ničeho. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik snímkov o super hrdinoch z komiksov, pričom jeden z mála, ktorý si plne získal moju pozornosť bol Deadpool. "Suicide Squad" je stráviteľná blbôstka, ktorej sledovanie nijak nebolí, ba dokonca vďaka občasným hláškam celkom dobre zabaví. Tie dve hoďky celkom zbehli .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Na Sebevražedný oddíl jsem se doopravdy začal těšit, když vyšla upoutávka podkreslená Bohemian Rhapsody od Queen - byla vtipná, hravá a zároveň o něco drsnější než ostatní komiksové upoutávky. No a přesně takový je naštěstí i film. Samozřejmě - kdo bláhově čekal, že hlavní "hrdinové" budou hrdlořezové ve stylu Deadpoola, musí být zákonitě zklamán. Ale že by Deadshot, Harley Quinn, Boomerang a další byli nějací měkkotové, to tedy rozhodně ne. Líbilo se mi, jak přirozeně je všechny scénář dokázal představit a spojit, líbilo se mi, jak dělali to, co chtěli i nechtěli dělat, případně jak nedělali to, co by dělat chtěli. A zápletka mi k tomu všemu pěkně pasovala - nic moc komplikovaného, spíš přímočará záležitost "jděte tam, udělejte to a to" s několika překvapeními cestou. Herecké obsazení je bezchybné, akční scény přehledné i nápadité, humor zná míru... No a každá vteřina s Jokerem nebo s Batmanem je k nezaplacení. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bez debat o třídu lepší než letošní Batman vs Superman a fajn oddechovka. Hodně mi zde ale chyběla práce s postavami a propracovanější děj, ten je totiž opravdu jednoduchý a rozvinutý na příliš malém prostoru. Nikdy by mě pak nenapadlo, že z tak ikonické postavy jakou je Joker, dokáže někdy někdo udělat vedlejší a nepodstatnou figurku. Vážně, kdyby Joker ve filmu nebyl, nic by se nestalo. Velice slabý mi pak přišel i hlavní záporák, kterého si za pár měsíců nebude nikdo pamatovat. V zásadě jsem se ale u filmu bavila, v žádném případě se nejedná o takovou katastrofu, jak si přečtete ve spoustě zahraničních recenzí, jen zkrátka film nenaplnil vysoká očekávání a obrovský potenciál nedokázal využít. Třeba příště. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Splnilo se mi přesně to, co jsem očekával. Obrovský nářez. Moc se mi líbila spolupráce všech superpadouchů, velmi vysoko se u mě zapsal Deadshot. Jen mě moc nezaujal Joker a přišel mi tam jaksi navíc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kazíš nám rande debilní Batmane! Wow to zas byla pecka, nic extra jsem od toho nečekal, ale výsledek se rovná noční můře. V tomto případě naprostý souhlas z Majkem a alchacem. No a co se mě týče, tak si radši pustím znova toho extrémně hejtovanýho Batmata versus Saprmena kde jsou aspoň dvě nejzásadnější postavy univerza. Tady je jenom banda rádoby cool blbečků co jsou drsnější než šmirglpapír a drtí dětskej rating až na dřeň. Někde krátce za polovinou jsem to přestal sledovat a věnoval jsem se radši důležitějším činnostem jako vymočit, zakouřit, vyhonit atd. Proč tedy dávám 1*? No patrně proto, že jsem vyměknul a odpady si už šetřím jenom na skvosty typu Jetelín nebo na ty duchařský sračky zodpovědný za pohřbení žánru horor. Tohle je jenom standartní komiksová srajda jako Mrtvej bazén nebo Kapitán debilita, proto zachovám stejný metr.15% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Ach jaj zase raz...gotham universe mam velmi rad, ale toto tu nenaplnilo ocakavanie vobec...reziser, co to tocil by mal radsej robit dajake viacvrstve romantickontragickedramy...nie akcnaky...na noveho Jokera som sa tesil avsak Jared rolu bud nezvladol alebo mal velmi obmedzeny manavrovaci priestor...Harley je Tu dokonca herecky vyssie...nakoniec to skonci aj tak jak dalsi z filmov, kde hra Will alfa samca a kde sa to toci okolo neho...kopec logickych blbosti a hore spomenute zachranuje le sentiment voci dc universu a niekolko podarenych hlasok... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Radost se střídá se znechucením pravidelně po celý film. Jak jsem nikdy nebyl nadšenější z efektivní představovačky "nových" comicsáků, tak jsem ani zároveň nikdá tak často nekroutil hlavou nad přehršlem vyloženě hloupých, trapných a nelogických (ano, i na comics) scén. Je to super, není to špatný, má to hromadu cool gagů a cheesy momentů, ale je to strašně pitomý a vůbec to nechci vidět podruhý. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť úžasné. Ale nebolo. Niektoré pasáže sú vynikajúce, rovnako ako casting, soundtrack alebo niektoré konkrétne scény. Má to diabolské tempo, takže nuda nehrozí, ALE.....ten film je absolútne režijne a scenáristicky nesústredený a čo je horšie podliezavý. Záporácka aura nefunguje, všetci sú skôr klasické kladné postavy robiace hrdinské činy. A čo je najhoršie, sú totálne nevyužité, čo zamrzí hlavne u vyložene tragického Jokera. Mnoho scén vôbec nie je pripravených a hlavná zápletka je absolútne dramaturgicky odfláknutá. Takže vlastne vôbec nevieme o čo a prečo a s kým sa bojuje. Respektíve vieme, ale emočne to absolútne nefunguje.Aj napriek tomu sa na to minimálne prvú poldruha hodinu dobre pozerá a baví to. Ale s nástupom poslednej tretiny sa všetko presúva do kvalitatívnych vôd Káčera Howarda alebo Warcraftu. Je to celé preplácané, nefunkčné a občas si to žiada facepalmy. Je to obrovská škoda a vzbudzuje to pocit neuveriteľne nevyužitej príležistosti na trochu inú komiksovku. Stále je to však sympatickejšie ako filmy z MCU aj napriek tomu, že to nedosahuje ich jemne nadpriemerných kvalít. Mohla to byť drzá, originálna a štýlová žánrovka, takto ostal zameniteľný priemer s obrovským potenciálom, využitým sotva z polovice. Veľká škoda. 5/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mám neblahé tušení, že tvůrčí tým musí proklínat celé vedení Warnerů a DýCíčka, protože to jsou oni, kteří zazdili tenhle film do tenat stejného průserovitého průměru, kam uvrhli i Batmana v Supermana (byť je tohle pořád o řád lepší), jenže je tu neskutešně vidět, že bylo zpětně přestříháváno a mnohé scény vyhozené. Přitom postavy jsou zábavné, natočeno je to zručně a byť je zápletka z řad humorně pitomých, tak pro tuhle partu tuctu komiksových špinavců celkem bez problému funguje a většina herců se evidentně bavila (Smith, Leto, Robbie) a dokonce tu zábavně hrálo i bizarní ztělesnění neumětelského herectví a ryzí dřevnatosti Jai Courtney. A nebo to bylo těma jeho jednorožcema, to si ještě nejsem úplně jistej. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ty filmy od DC jsou prostě jiné. Neviděl jsem kino verzi, ale přes počáteční značnou nedůvěru se mě nakonec tahle jednotka i líbila. Nejedná se sice o buhvíco a fakt mě trvalo dost dlouho než jsem se do filmu zakousnul, ale narozdíl od více dětského Marvelu si myslím že tyhle filmy jsou natolik dospělejší a sprostější, že si je mnohem raději kdykoliv zopáknu. Will Smith jako bourák je v pořádku. Jediný trošku mínus pro mě představuje Joker. Horko těžko jsem si na něj zvykal. Jared Leto to holt měl docela těžké. Potěší rovněž fakt že z týmu se ne všichni dožijí závěrečných titulků. PS: Update 2021. Až James Gunn ukázal všem jak by měl vypadat Suicide Squad. A odloupnul svému staršímu bratříčkovi 10% dolů. Tedy 60% ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama