Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 4
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 668)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud rozpolcený, možná, že i přes spíše průměrná hodnocení jsem čekal něco více. Úvodní představování hlavních postav ubíjelo, i když jej chápu. Ani dnešní americká mládež nemá comicsy v malíčku tak, jako předchozí generace, a tak je nutné zasvěcovat....o divácích u nás snad ani nemá cenu psát. Triky skvělé, akce slušná, jako celek roztříštěno do několika comicsových sešitů. Nejvtipnější je samozřejmě Harley! Více vtipu, násilí, krve a explozí by jistě neuškodilo. Soundtrack skvělý - Animals, Rolling Stones, AC/DC, Creedence Clearwater Revival, White Stripes, Black Sabbath, Eminem, Queen..... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Banda bývalých padouchů je sympatická, i když někteří o něco víc, třeba jako Harley Quinn - Robbie Margot, Deadshot - Will Smith, kapitán Bumerang, Diablo a Killer Croc. Takže skoro všichni. Pěkný bonus comics night Filmového víkendu ČSFD. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jako Harley Quinn nejvíc. Těšil jsem se na to přes rok a na rozdíl od B vs S mě to až tak nezklamalo. Nebylo to totiž tak "ukňourané". Čekal jsem ale opět mnohem více. Co udělali z odpadlíků bylo to, že to jsou hrdinové, takže to ztratilo to hlavní kouzlo. Polovina postav ve filmu bylo zbytečných nebo nedodělaných. K 5ti * to mělo daleko, nemůžu si pomoct, ale pár věcí co mi pilo krev. 1. jako ta čarodějnice to jako bylo myšleno vážně? S tím jejím bratrem a výrobou superstroje jsem se cítil jak v nějakém nepovedeném béčkovém filmu. 2. ty lidi jak konvertovala k sobě, jako co to mělo do... být, jako ta hlava co se jim změnila, ne na to se fakt nešlo dívat. 3. byla herečka Viola Davis v roli Amandy Waller - vůbec mi tam neseděla a na to že tuto herečku uznávám, mě nepřesvědčila a doslova vadila. Suma sumárum jsem dal z tři za nápad, hlavně za úžasnou Margot Robbie, která táhla celý film kupředu správným směrem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak zázrak se nekonal, i když jsem ho ani neočekával, ale v některých ohledech spíše zklamal. Hlavně třeba co se týče Jokera, tak myslím, že Jared se s tím popral velice špatně a tahle role mu neseděla a prostě jsem mu to nevěřil a ten románek s Queen bych úplně vynechal... pro tento film byl úplně zbytečný. Pak tu jsou další postavy, které se snažily býti cool, ale to také moc nevyšlo. Hlavně to tu táhne Will a Cara. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tým najdôležitejším je návrat Batmana, ktorý hrá veľmi vedľajšiu, ale aj napriek tomu dôležitú úlohu a už druhé cameo má Flash. Partia hercov od Willa Smitha po Joela Kinnamana vytvorila dobrú partiu, na ktorej je vidieť vzájomná podpora a spolupráca. Zdarne dopĺňajú celú partiu aj CGI triky a vhodne zvolené masky v kombinácii s presnými detailmi jednotlivých postáv. Celá Harley Quinn je presne taká, ako by sa od filmu čakalo, na drobnosti, ako plyšový jednorožec pre Boomeranga i celá postava Jokera, sa nezabudlo. Postava Quinn je vlastne ženská alternatíva Jokera, jej miláčika, ktorému je úplne odovzdaná. Len je teda oveľa rajcovnejšia so svojou image akejsi zvrhlé roztlieskavačky. Skoro polovica príbehu filmu sa venuje postupným odhaľovaním postáv, kus po kuse sa vysvetlí ich pôvod a prečo sa dostali k tomu, aby zachránili svet. Príbeh má aj svoje sebaobetovania a smrť pre väčšie dobro. Dve hodiny trvajúce zábavy a oddychu ubehlo strašne rýchlo, o dosť rýchlejšie, než Superman a tak film odporúčam. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chcel by som to napísať trošku inak ako ostatný, ale kedže je to naozaj dobre, nič iné mi neostáva a budem tu opakovať, čo už tu padlo. Pre spestrenie, ale kludne odporúčam soundtrack Task Force X alebo Bohemian Rhapsody. Nie len Marvel, ale aj DC vie perfektne obsadiť postavy a vzdychnúť im život. O tom sme sa už mohli presvedčiť v Batman v Superman (Gadot - Wonder Woman, Affleck - Batman). Nebudem tu písať, že ten nevyšiel, ako väčšina vraví, pretože mňa bavil, ale Suicide Squad je lepší. A predovšetkým iný, zábavnejší a svižnejší, no stále s rovnakou tmavou, temnou, vážnejšou upršanov DC atmosférou. A to oceňujem. Ayer dávkuje humor v takom množstve, aby sa mu nerozpadla celá ta DC atmosféra, ktorú nastolili predošlé filmy. Príbeh je pomerne jednoduchý, ale je tu dosť zaujímavých odbočiek, flashbackov, predstavovačiek, aby sme sa nenudili, k tomu duo Deadshot a Harley Quinn spoľahlivo, zábavne aj akčne ťahajú film vpred (Will Smith sa opäť našiel v úlohe Deadshota a Margort Robbie exceluje ako Ledger v TDK), pričom im ostatný dobre sekundujú (Rick Flag, Amanda Waller, Joker, Boomerang, či Diablo alebo Killer Croc). Keď som pri tých odbočkách, poteší aj Batman a jeho šikovné cameo. Taktiež aj Jared Leto a jeho nový Joker ma príjemne namlsal a pridal tomu vynikajúcu bodku na záver. Drvivá väčšina Jaredovho Jokera porovnáva s Nicholsonom a Ledgerom, ale zatiaľ čo oni mali priestor sa predviesť, Leto sa ukazuje asi tak v piatich minútach, čo podla mňa nie je férové porovnanie. No napriek jeho krátkemu pobytu vo filme ma s ním bavila každá scéna. Najväčšie plus na celom filme sú jednoznačne postavy, ktoré proste bavia, v akejkoľvek scéne. Hláška strieda hlášku alebo akciu a veľmi dobre ich doplňa aj pesničkový soundtrack, ktorý k tomu neskutočne sedí a baví. Na druhú stranu Steven Price a jeho hudba je taktiež výborná a akčné scény vynikajúco graduje. Hlavne vo finále kde akčné scény "nevládzu" im hudba dosť pomáha, hlavne čo sa napätia týka. Za mňa spokojnost, vizuálne zmáknuté na jedničku. A aby som nevyšiel s trendu porovnávania, DC ma lepší úvod ako Marvel. P.S.: keď skončia titulky s Twenty One Pilots, čaká vás tam Bruce Wayne. Extended Cut: tých pár minút určite príbehu nepomohlo, kto to aj čakal, tak je na omyle. Pridalo sa iba pár scén s Jokerom a sem tam sa niečo rozšírilo. Hodnotenie zostáva rovnaké, zážitok je však o kúsok ucelenejší. Pridané scény do DC. Obľúbený soundtrack: Task Force X, That's How I Cut and Run, The Squad, One Bullet is all I Need, The Worst of the Worst. 90% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Originalita a neokoukanost úvodní třetiny se Suicide Squad zkrátka upřít nedá, stejně jako celému příběhu ohromný vypravěčský drajv okořeněný velice cool stylizací a úplně nejvíc cool oldschoolovým soundtrackem (Animals, Rolling Stones, Queen, Ozzy, Creedence.... prostě velkej náhul). Bohužel film dojíždí na něco podobného, co mi vadilo i na druhých Avengers - strašně moc charakterů, které jsou z drtivé většiny bídně rozvedené, navzdory zamýšlenému vzpírání se žánrovým zákonům zcela jednoznačný a nepřekvapivý průběh a humor, který funguje jen zpočátku a postupně upadá stejně jako celé vyprávění do klišé a efektní povrchnosti. A zapomenout nesmím na nudného bezcharakterního "záporáka", který má primárně za úkol neodvádět příliš pozornosti od hašteření titulních antihrdinů. Akce ujde, ale největším highlightem je suverénně ultra-brutálně přitažlivá a neodolatelně extravagantní Margot Robbie, kterou tímto definitivně prohlašuji hollywoodským sexsymbolem současnosti. Smith v pohodě, Leto jako Joker supr, ale strašidelně nevyužit a je (zatím) v podstatě zbytečnou figurkou... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když mě takhle bavila komiksárna naposledy, chodil jsem do školky a koukal na Toma s Jerrym. Šťavnatá jednohouba, která si oproti jiným kolegům nehraje na prezidenta filmu, nýbrž zůstává celou dobu tím, čím by podle mě komiks měl být - kolotočem zábavy a akce. Jo a Margotka? Tak té já se chystám po obědě vyklidit půlku skříně, aby se mohla ještě večer nastěhovat. /// Úprava ve 22.25 téhož dne: Teď mi přišla SMSka, že jí bolí hlava a nepřijede... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak říká člen této skupiny Task Force X Deadshot: Prostě Sebevražedný oddíl. Ano DC se opět snaží překonat Marvel. A daří se jim překvapivě lépe a lépe. Film režíroval David Ayer (režisér celkem kvalitního filmu Fury neboli v českém překladu Železná srdce) a na filmu je to hodně znát. Ten kdo viděl většinu Ayerových filmů jeho styl pozná. Obsazení nemohlo dopadnout líp. Je celkově jedno, že Jared Leto nemá na Jokera Healtha Leadgera. 1) Proto že Joker tam nemá moc důležitou roli a 2) Proto že jde o úplně jiný typ postavy. Dobrou práci ale odvedl Will Smith jako Deadshot. Jeho Deadshot je typ hajzlíka kterému fandíte. Ale nejlepší herecký výkon podala...... Margot Robbie jako Harley Quinn. Ten kdo miluje Leadgerova Jokera si zamiluje i její Harley Quinn. Další postavy moc výrazný výskyt nemají jedině El Diablo je postava o které se dá říct že má ve filmu větší rozkvět. Z většiny dalších postav se o nich nic nedozvíme. Filmu celkem trvá 40 minut, než se tým vydá do akce. Mezitím se můžeme dočkat třeba různých flashbacků hlavních postav. Všechno je to geniálně natočené a divák najednou má důvod fandit třeba Deadshotovi. Jak říkal Ayer: Tohle není film o dobru proti zlu. Je to film o zlu proti většímu zlu. A film se mu povedl. A teď jak si Sebevražedný oddíl stojí s ostatními členy DC Extended universe. Určitě je lepší než Muž z Oceli ale na Batman v Superman nemá. Proč? Protože Batman v Superman je film ve kterém se nedočkáte jediné trapné hlášky. Zatím co v Sebevražedném oddílu se můžeme dočkat hlášek typu: Na to nemáš koule. Rozhodně ale film není vtipný. To vůbec ne. Pořád je to depresivnější než Marvel (Bod navíc) a DC k tomu stále přistupuje jinak. A mezititulková scéna dává naději, že DC má rozhodně dobrou budoucnost. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů záměrně nevyhledávám, ale čas od času jsem donucen je sledovat s omladinou. Konečně tedy vím kdo je ta Harley a Joker. Já o nich samozřejmě slyšel už dříve, ale myslím tím toto jejich vizuální zpracování. A jde z toho na mne krapet obava, zda je vše ok... Když mi bylo tenkrát deset, lepil jsem plastikové modely, četl Ábíčko a mými knižními hrdiny po těch románových jako kapitán Nemo, Tarzan, Hrdina Nik atd..  naši letci jejichž vyprávění sem tam také vyšla knižně. Z filmových to byl zcela jistě párek pokrevních bratrů z románu Karla Maye, Profesionálové a ano i Honza Zeman. Tehdy jsem ještě moc nechápal, že za tím jeho příběhem je hromada překroucených historických momentů a že to celé je óda na práci represívní složky komunistického státu. Ale i když následně odejmeme tedy z výše psaných důvodů onoho majora, všechny hrdiny spojovala jedna zcela zásadní věc. Byli kladní. Bojovali proti zlu. Jenže tady co? Jasně komiks je dán, ale co se to tu předkládá? Jeden větší magor než druhý jako ti správní. A i když se v jeden moment ve filmu grázlové zachovají charaterně, ta pachuť zůstává. Zůstává o to více, že se omladině líbilo jak je Joker drsnej a vtipnej a stejně tak Harley. Ta je dokonce vzorem kamarádovy dcery, nosí tričko daddys little girl a mít bejzbolku, chodí s ní p ulici... A tak se ptám, jsou tohle ti správní hrdinové? Komu ten film je vlastně určen? Dospělák na tohle přeci nemůže jít do kina! Film byl jinak nadupán digitálními efekty, bitky byly docela koukatelné i ty padající chinooky... Harley byla fešná, ale Margot to mnohem více slušelo v kostýmu letušky v seriálu Pan Am než v tomhle mudůru zcvoklé psychiatričky... Nepotěšila mne účastí Cary Delevingne, protože je mi už od pohledu nesympatická. A to že je to vykráčka Tuctu špinavců, o tom raději ani nebudu psát... Soundtrack byl ale dobrej, to jo. Dávám za 3. * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keď dôjde k prvému ucelenému momentu, ktorý neprerušuje hektický soundtrack každých 30 sekúnd meniaci pieseň, mesto zaľahne do tmy a začnú sa zbiehať mraky na búrku a tím sa začne oťukávať, je číra radosť pozerať, ako si to všetci zúčastnení užívajú. Suicide Squad nie je žiaden kolosálny fail (ako trebárs X-Men: Apocalypse, či Civil War), prekvapivo je to solídna akčná jednohubka, no zápletka, aj keď sa ju podarilo do premiéry utajiť, je jalová a spletitosť flashbackov filmu, podobne ako pri Batman v Superman, dosť škodí. No najmä možno by filmy mohli začať opäť točiť režiséri a nie marketingové oddelenie. Ďalší talentovaný tvorca dostal do rúk uponáhľanú produkciu, ktorú mu nakoniec bezkonkurenčne spackali v strižni. Suicide Squad je navyše asi prvý film, ktorý robili podľa traileru. A takto aj skončil, ako jeden veľký dvojhodinový trailer na dvojku. Škoda. PS: Jared Leto má málo priestoru, čo až tak nevadí. Problémom je skôr fakt, že nemá veľmi čo ukazovať a tiež pôsobí ako naštylizovaná výplň do trailerov. PPS: Čo skutočne nechápem je, že niekto investuje (s marketingom) nejakých 300-400 miliónov USD a na scenár si vyhradí 6 týždňov a konečný produkt točí podľa takého paškvilu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

X-men Apocalypse (už zase souboj s Bohy? ale no tak) vs Deadpool (dříve táhli heroes, letos jsou to vilains). Barevná komiksová jízda, která nenudí. Jsem ujetá na všechny odstíny růžové a fosforu, takže jo jo, obal prodává a já kupuju a ač bych stále za film roku 2016 subjektivně zvolávala, že X-meni vítězí, tak musím stejně tak i zvolat, že Harley je filmovou postavou roku, charisma z plátna v Imaxu doslova stříkalo a určitě na to nemělo vliv 3D. Nejlepší postavy - Harley, Joker, Deadshot, zbytek vesměs nedostal takový prostor ani náboj, aby byl v nadvládě divoké trojice povšimnut. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tuto úchylárnu jsem si nemohl nechat ujít v Imaxu :) Smith má konečně po dlouhé době dobrý film a Margot Robbie nebyla víc k sežrání. [Imax 3D] ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mohlo to bejt o trochu chytřejší a hlavně delší, protože se to všechno odehraje hrozně rychle a během pár desítek minut se z bandy šílenejch magorů stane nerozlučná parta, kde by se jeden obětoval pro druhýho. I přesto se mi to ale líbilo, hodně dobrej soundtrack, některý scény jsou natočený fakt skvěle a to obsazení bylo taky fajn (Will Smith to hodně tahá nahoru, Margot Robbie je super, Jared Leto tam byl docela zbytečnej, ale ten excentrickej projev mi k němu docela seděl, akorát Cara Delevingne mi tam nějak vadila a občas dělala takový divný držky že sem jí to nějak vůbec nevěřil), jinak se mi to ale líbilo, na dvojku se těšim. Opatrnejch 80% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Občas to až moc sklouzávalo do béčkových vod, ale bavil jsem se dostatečně na to, aby jsem mohl dát nadprůměrné hodnocení... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Střídavé hodnocení ukazuje, že Suicide Squad nemusí sednout úplně každému. Postavy jsou zajímavé, nemám nejmenší problém, spoustu hlášek, temná atmosféra a akce je také dost. Radši kouknu znovu na tohle než na typické Marvelovky, které jsou svým způsobem občas ohrané a otravné. Největší klad považuji však v chytlavé hudbě a dobrém soundtracku .. 8/10 = 82% ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama