Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 8
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Skoro to vypadá, jako kdyby ve WB čekali na klesající kvalitu Avangerse a svůj pohled na komiksový svět skvěle načasovali. Podobností je hodně, včetně existence zbytečných, nevýrazných postav (jako třeba Hawkey, toho nemá nikdo rád). Ne, že bych jich v DC universe neměli dost, ale museli si něco schovat pro další díly, žejo. Film má tempo, podtrhnuté mistrně volenou hudbou, nenudí. Jediné, co mi vyloženě vadilo, byl prostor věnovaný hlavním záporákům. Skoro mám pocit, že někde v půlce filmu mi řekli "tak tohle je záporák, toho půjdou ostatní postavy bít" a pak jsem jen na konci viděl, jak ho ostatní postavy bijou. Přeháním, náznak příběhu v pozadí těchto postav tam byl, ale opravdu jen náznak. Já ale miluju záporáky a chci o nich vědět víc. ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Spokojenost, ale žádné přimáčknutí do sedačky. Suicide Squad je dobře odvedená komixárna s fungujícími hláškami (hlavně skvělý Deadshot), pětihvězdičkovým výběrem a mixem hudby (Rolling Stones, The Animals a do toho trefný dubstep) a i fajn prostředím poničeného světa. Jenže... aby se vyšvihl po bok zdařilých X-menů co se gradace týče, Strážcům galaxie co do vtipu, nebo když zůstaneme u DC k nedostižnému Temnému rytíři, potřebuje více. Bylo jasné, že dostaneme krátké flashbacky k jednotlivým postavám a panda padouchů zase nebude tak "zlá", ale kdyby se tvůrci přeci jen osmělily, vsadili na fanouškovskou základnu, vletěli hned do příběhu a udělali z hrdinů trochu větší amorální "hovada", byli by originálnější. Tak je to sice svižný film s dobrou "atmoškou", ale zvraty jsou klišovité, příběh by mohl gradovat víc a záporák by nemusel být další "odněkud-nikam". Podobně jako když se v BvsS najednou vynořila "nestvůra". K novému DC vesmíru rozhodně navnadil víc, než dřívější setkání Netopýra a Oceláka, ale nez bavím se pocity, že to šlo lépe a být to jiní, méně sympatičtí (i v tom smyslu povedeného zlouna, u mě skvělá Frau Amanda) hrdinové (např. Harley a Croc perlí), je to i podprůměr. Ke konci ještě dodat, že na Jokera se tvůrci mohli vykašlat, i když se Leto snaží, a jeho úlohy ve filmu svěřit někomu jinému. DC se rozjíždí, ale rozjeté ještě není. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Ten Joker. Lidi, tento Joker je tragédie. Tak velká tragédie, že komentář k filmu, který není o Jokerovi začínám Jokerem. Viděl jsem 1 trailer a na Jokera jsem se velmi těšil. Heath Ledger byl skvělý Joker, ale nebyl to ten správný Joker z komiksů. Jared Leto vypadal nadějně. Konečně ten správný komiksový Joker. Bohužel, Jaredův nulový herecký talent to potopil. Plus, velmi slabý scénář, který měl, tomu také moc nepomohl. Ale teď k tomu důležitému. Celkový příběh je o ničem. Parta padouchů zachrání svět. Nic moc. Stane se tam nějaké drama, nějaké zvraty, atd... Nic moc. Akce taky celkem slabota. Film vyniká postavami. Konkrétně Harley Quinn a Deadshot. Ostatní postavy jsou upozaděné a jsou tam jen aby tam byly. Pokud některá postava zemřela, tak naprosto žádné emoce. Prostě nic. Ale Will Smith jako Deadshot a Margot Robbie jako Harley Quinn to zachraňují. Mají dobrý scénář a dobře to zahráli. Šílená Harley a drsný Deadshot, skvělá dvojka. Doufám, že oba dva hrdinové dostanou vlastní filmy, protože si to zaslouží. Celkově dost průměrný film. Zachraňují to 2 sympatické postavy a pokud tyto postavy nedostanou vlastní film, tak Suicide Squad postrádá smysl. ()

Miro_CZ 

všechny recenze uživatele

Když tak pročítám komentáře na první stránce od zdejších "top" uživatelů, mám pocit, že od sebe snad všichni opisujou, protože všichni stále opakují Strážce Galaxie, Tucet špinavců, Deadpool atd. Já musím říct, že jsem se v kině královsky bavil. Na začátku úvod s představením všech postav, takže nemusíte na konci filmu někomu vysvětlovat, kdo byl kdo. Celý film běží v příjemným rychlým tempu a vy díky tomu nemáte čas se nudit a na konci filmu si říkáte, že to rozhodně nebyly 2 hodiny a chcete začít skandovat o přídavek. Dále to psycho zabarvení do šílených barev, který jsou vidět už v traileru vám dávají vědět, že to celý nemáte brát zas tak vážně, jak to mohlo původně vypadat. Will, Margot a Jared jsou ve svých rolích naprosto dokonalí a kradou pro sebe všechny scény, ve kterých se objeví. No a samozřejmě to všechno podtrhuje soundtrack, který vás jen ujistí, že koukáte na parádní letní oddychovku (a mimochodem u některých scén jako například představování jednotlivých postav krásně ironicky doplňuje to, co se právě děje na obrazovce). Jasný, není to drsný a sprostý jako Deadpool, ale to mohl každej čekat, když to nemá R rating. A že jsou postavy málo kriminální? Jak by taky mohli bejt jiný s tou "kudlou", co měli na krku.. Za mě 4* už jenom kvůli parádním hercům a naprosto dokonalýmu soundtracku. ()

Maskott 

všechny recenze uživatele

Pre mna trošku sklamanie ale nie až tak katastrofálne ako to vyzeralo zo začiatku filmu, ktorý by sa dal určite skrátiť. Prvá hodinka sa venuje len predstravovanu hlavných hrdinov kto sú, čo sú, prečo tam sú, čo majú robit jednoducho zbytočne táto časť natiahnutá na hodinu z dvojhodinového filmu. Pochváliť treba Margot Robbie (Harley Quinn) vďaka ktorej sa dalo na celý film na čo pozerať, ďalej Willa Smitha alias Deadshot ktorý hral proste seba, také role mu idú jeho kecy a následne činy a v neposlednom rade soundtrack. Najviac som bol zvedavý na Jareda a jeho verziu Jokera ktorá bohužial nedostala takmer žiaden priestor a tým pádom bola vo filme aj viac-menej zbytočná. Raz mi stačilo vidieť čo určite neľutujem len toho mierneho sklamania sa zbaviť nedokážem, asi som mal len veľké očakávania. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Jsem docela spokojenej, i když jsem čekal trochu krvavější podívanou, v tom se drželi při zemi. Každopádně se mi líbí, že je to zase něco trochu jinýho a nejde o tradiční hrdiny. U mě jednoznačně nejvíc zabodovala Margot Robbie jako Harley Quinn a překvapil mě i Joker Jareda Leta, kterej mu dokázal dát psychopatickej výraz po svým a myslím, že se mu to povedlo, sice mi připomínal víc Marylina Mansona, ale to nevadí. Trochu do mě byla ta fantasy složka filmu, která podle mě nemusela bejt až tak přehnaná ( mýtičtí bohové atd. ), ale neznám komiks a asi to tam tak je. Je to můj problém, ale to mi nějak nesedlo. To jsou ale jen detaily, jinak mě to prostě bavilo a je to povedenj komiksák. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

Ayera mám rád hlavně co se týká těch policejních dramat ale tohle musím uznat chytl za koule přinejmenším uplně stejně... tak se pozná kvalitní režie... trochu mě mrzí že role jokera je poněkud omezená ale harley ho na druhou stranu plně zastupuje... margot je neuvěřitelně nádhérná a ta role ji krásně sedne snad se z toho snyder poučí a bude pokračovat ve stopách takto kvlaitní režie a justice league nebude propadak... trochu z toho všeho citim "marvelovské kouzlo" i když to s marvelem nemá co dělat... je to dobrý krok snad to vydrží :) ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

No už podle trailerů, sem si myslel že, to bude pecka.A opak byl jiný ,film sice nenudí .Postavy ve filmu docela dobré,nejlepší postavou ve filmu byla Harley Quinn alias Margot Robbie .I herec Will Smith po Harley byl jako druhý nejlepší v roli deadshot .Docela dobrý komiksový akční film s partou zabijáků a kdo ví co čeho ještě.Joker je dle mého názoru prakticky nebo skoro vůbec moc nevyužitej,jako by si odříkal to svoje haha a odešel s tučným kontem ,dle mého názoru nejhorší joker .Margot Robbie si zcelého filmu zaslouží u mě jedno velké plus a to z toho důvodu že,si celý film ukradla pro sebe .Zatím nejslabší film o nějaké partě vrahů a to je co říct. 70% ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou super, většina herců taky (dokonce i Jai Courtney, jsem v šoku), hlášky jakž takž, ale ten scénář... Hrozná slátanina. Většinou byla navíc předvídatelná, a když ne tak jen kvůli tomu, že to bylo úplně nelogický. Speciální pochvalu dávám Létu. Takhle vystřihnout Jokera po jeho minulém představiteli je chvályhodné. ()

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Ač se DC Comics snaží ládovat své filmařské kvéry sebeostřejší municí, stejně tak nějak pořád střílí naslepo. To je i případ Sebevražedného oddílu, který se nese v duchu Strážců galaxie nejenom poskládáním hrdinů z řad darebáků, ale i například soundtrackem (viz jeden z prvních trailerů). Nekrátký začátek seznamuje neznalé diváky s kým budou ten zbývající čas trávit. Každá postava tak má na začátku filmu vlastní představovačku. K postavám musím říct, že mě příjemně překvapil Smithův Deadshot, který by byl perfektní, kdyby jen tolik neměknul. Samozřejmě pak sladká a šílená Margotka jako Harley, která to celé táhne jak po stránce akční, hláškovací, tak i vizuální (kostým, makeup a co pán bůh dal). Zbytek týmu je pak spíš průměrná nuda. Největší kámen úrazu vidím v tom, že celá ta výpravná akce nedává příliš smysl. Některé scény jsou skoro až stupidní a jsou do děje vlepeny jen proto, aby se v nich proneslo pár rádoby oduševnělých plků. Kazí to celý dojem a ze zločinců to dělá oduševnělé cíťáčky. Tím zrovna nemyslím vztah Jokera s Harley, kterému je dávám celkem velký prostor. Závěrečná bitka je směs digi-bordelu s umělou snahou vytvořit dojem, že by byl tenhle oddíl schopen na férovku fightovat s enchantresskou. Nějak se to musí udělat a tak se i ze zmetkoidní Amandy nakonec stane hodná černá babička. Musím ale druhým dechem dodat, že je to pořád jedna z lepších adaptací od DC a po Batman vs Superman určitě lehká záplata. Čím dál tím víc se však začínám obávat o Ligu spravedlivých a hlavně o Wonder woman, která by mohla být skvělá a hlavně jiná, jakožto ženská super hrdinka (Marvel takových moc nemá), jen to nepos***. Lepší tři. ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Hláškování a teamwork jely. Ale co dopr ten scénář? DC se snaží, ale prostě je to všechno pořád tak nějak nucený, průhledný. -- NÁSLEDUJÍ SPOILERY -- Ždímat Harley Quinn na max, hodit tam pár pěšáků na team souboj, horolezce na odbouchnutí, Jokera na final rescue... A samozřejmě Beníka na potitulkovku. Yaaaaawn. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Suicide Squad netrpní na přemrštěnou změť postav. Jdete na teamovku padouchů a tu dostanete... BvS tři čtvrtini filmu vykresloval atmosféru, postavy a akci nám dal v poslední části, tady akce jede on první minuty a to se od komiksovek očekává :-). ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé, ale nebylo to ono. Prvních dvacet minut teda paráda a přítomnost Batmana potěšila. Od Ayera jsem ale čekal přece jenom úplně něco jiného a dostali jsme opět komiksovou skoro až generickou krávovinu, kde je hlavní uber záporák ničící svět a parta hrdinů, která ho jde zničit bejzbolkou a bumerangem, i když záporák metá plazmu, která ničí v metru sloupy. Co bylo super byl Will Smith, Margot Robbie překvapivě velmi solidní, Joel Kinnaman je můj oblíbenec, kterej si jel svůj standard, no a pak tady byl Jared Leto a jeho třetí filmovej Joker, kterej vůbec nedostahuje kvalit Nicholsona nebo Ledgera. Tady to byl takovej jakejsi disco Joker, kterej byl nadesignovanej spíš pro teenagery. Snažil se bejt cool a jako nebylo to špatný, ale nešel z něj takovej strach z nevypočitatelnosti, jakej by z Jokera měl jít. Slabší čtyři. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl brát všechny komiksový filmy vážně, nejspíš by to nikam nevedlo. Díky těmhle hrdinům jsem včera unikl do světa DC z toho našeho, a velmi rád. Po Bat vs. Sup se tahle akční komedie povedla o něco více! Připomínala mi trochu Strážce galaxie nebo Avengers, kde také spojili humor s akcí. Každopádně furt se má co pilovat. Na začátku se mi líbilo představení jednotlivých postav - dvě mě bavily: Deadshot (Will Gangsta Smith) a Harley Quinn (Margot Kunda Robbie). Krokodýl měl pěknou masku a Joker taky nebyl špatnej, i když ho budu furt srovnávat s Ledgerem. Řekl bych možná, že ostatní buď tolik ne, nebo tam byly úplně zbytečně. Každej song byl spouštěč akce, takže za mě perfektní soundtrack. Když pominu nesrovnalosti a blbosti, odcházel jsem z kina spíš pobavenej než otrávenej, jako to bylo u posledního Supermana. Tvůrci nechtějí zatěžovat lidi myšlením, je to forma zábavy. 65% legrace. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

"My čekali jaro a zatím přišel mráz".. Dejovo veľké sklamanie, nečakal som takú detskú čarodejnícku sračku, ktorá bude ohrozovať pre mňa a dosť divákov okolo neznáme mesto. Po mnohých slovenských/českých recenziách som veril tomu, že Amerika sa mýli. Bohužiaľ, asi som v tomto Američan. Dosť ma sklamalo ako málo sa venovali hlavným hrdinom filmu, trošku viac tam mohli vložiť Jokera (áno, viem Suicide Squad nie je Joker). Aspoň soundtracky stálo za to. /60% ()

TetherSaw 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá // jednorázová jednohubka. V životě už si to nepustím znovu! Postavy jsou tupé, přes svůj potenciál hrubě nepropracované a chovají se iracionálně - jasně je to komix, co chcete? No já bych prosil trochu úcty k divákovi. Akce je TOTÁLNĚ předvídatelná a nic nového či zajímavého v ní není "řečeno". K protagonistům zla se snad ani nebudu vyjadřovat, snad jen, že mají v rukávu nekonečnou moc instantně zničit cokoliv a kohokoliv, ale ve finálním Fightu (který je mimochodem čirou esencí nudy a až neuvěřitelné fušařiny) si to z neznámého důvodu rozdávají s hrdiny filmu na pěsti... Nejsilnější stránkou filmu se tak stává Harley Quinn s Jokerem , což je vlastně smutné, protože dějově absolutně nijak nepřispívají, aspoň jsou, ale zajímavý, vtipní a trochu propracovaní...jako jediní! Těch peněz za kino je mi vážně líto. ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Nebejt ultrasexy Margotky coby Harley Quinn, tak je to ještě o hvězdu dolů. Autoři si to asi uvědomili, páč vrtí prdelkou před kamerou po většinu času. To ale na dobrej film fakt nestačí... Většina postav je buď zbytečná, nebo nudná, nebo obojí a Leto je nejslabší Joker ever. Takže jediný přínos vidím v tom, že si pánské (a část dámského) publika má zas na čím pohoňkávat. ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama