Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 2
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

goodnic 

všechny recenze uživatele

Hodně skvěle zahraných postav, ale i docela hodně naprosto nezajímavých. Některé části filmu byly hodně cool, některé docela nezábavné. Stylizace filmu se mi líbila, obzvlášť kdykoliv se objevil Joker. Hlášky z traileru byly ve filmu skoro otravné. Film byl o hodně temnější a drsnější než jsem čekal, ale právě to se mi na něm nejvíc líbilo. Očekávání z trailerů to nenaplnilo, ale snížená očekávání po masivní vlně negativních reakcí to mnohonásobně překonalo. Takhle tedy ano. A dík že už se nemusím nutit do Disn... teda Marvelovek jenom proto abych viděl aspoň trochu zajímavý superhero film. ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Na viac sa tento film nezmohol. Najlepšie časti sú tie vedľajšie. Vadilo mi príliš mnoho, príbeh sa rozbiehal pomaly a zrazu šup a už je tam akcia ako hrom. Počas nej je ale čas na pár drinkov. Zopár soundtrackov to celé vylepšuje, ale aby som si to pozrel znova, tak to nie. ()

hospoda96 

všechny recenze uživatele

Ayer sice nesplnil očekávání, ale ani výrazně nezklamal a až na generického záporáka jsem se dobře bavil, takže jsem spokojen. Harley (Robbie) a Deadshoot (Smith) kralují celý film, škoda, že Joker (Leto) dostal tak málo místa snad dostane větší šanci v příštím Batmanovi nebo dalším Suicide Squad, protože Letovo podání mě bavilo. A ke všemu zde hraje Courtney nejlepší roli v jeho dosavadní kariéře také škoda, že ho je tam tak málo jeho Boomeranga jsem si užíval, soundtrack též fajn. Ostatní už jsou bohužel jen do počtu, ale i tak jsem se bavil a je to rozhodně zábavnější než BvS..................... EDIT 23.11. 2016: Viděna Extended Edice je o kousek lepší než kino sestřih, více scén má Joker a Harley (velké plus) a některé scény jsou prodlouženy a více dokreslují děj takže těch pár minut navíc rozhodně pomohlo k hladšímu průběhu příběhu. Jsem s prodlouženou verzí spokojen jen nevím proč to takto nemohlo jít už pro kina. Stále za čtyři. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Vyjebana nesympaticka a zla negryne, dostane genitalni plán.. Veme nejmocnějšího člověka na planetě, pěknou profesorku co umí hezky čarovat a elitního vojáka. Ty dva nechá do sebe se zamilovat a zbraň je hotová pičo.. Černá drzka totiž vlastní čarodějky srdce, takže její plán zní doslova "já vlastním její srdce a jeho zase patří ji". Ne, nedělám si prdel.. FAKT! ()

brabbik 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělý, herecké obsazení dobré, ale chtělo by to trochu více vtípků. Trailer navnadil na víc než dokázal film předvést. Váhal jsem nad hodnocením, ale utvrdila mě závěrečná práce s efekty. Ten, kdo seděl u PC to trochu přehlížel ve velkém, 68% ()

Fildas 

všechny recenze uživatele

Pro mě pořád lepší než Deadpool ale jsem docela zklamán, čekal jsem víc hlášek a nějakej Smithův vtipnej projev a nakonec byl ten hodný taťulda který se akorát snažil dostat za harantem jak big hero. Naštěstí tam byla Margot která mě neskutečně bavila, je to opravdu talentovaná herečka a měla dobrej scénář (asi jedinej), navíc je velice atraktivní :D. No poměrně to frčelo až na ten konec WTF co to bylo. Přišel mi dost trapnej a nenápaditej, takovej mdlej. Škoda hrozně jsem se těšil a doufal že po Warcraftu který mi málem způsobil frontální lobotomii si kino užiji. Ale bohužel. Efekty pěkný, hudba taky ale zdá se mi že ty komiksaci jdou pěkně do kelu. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Komiksovým filmům tři hvězdy většinou nedávám, ale bohužel Sebevražedný oddíl mě nepobavil tak dostatečně, jako jiné filmy s hrdiny z obrázkových seriálů. Naprosto skvělou a našlapanou úvodní půlhodinu bohužel ničí zbytek filmu, který se jí nepřibližuje ani zdaleka. Věřím však, že na druhé podívání v původním znění změním názor jak na nového Jokera( samotný Jarec Leto mi totiž nejpřijde vůbec špatný), tak na celý film, který může jíž každým shlédnutím výš a výš. 70%.... Nakonec však bohužel ani prodloužená verze, a originální znění moje přesvědčení nevyvrátila, a stále tak řadím "Sebevražedný oddíl obecně k těm průměrnějším komiksovým filmům. ()

tara22 

všechny recenze uživatele

Super nápad dát bad guys dohromady, proto mě tak mrzí že film nebyl nic moc. Snadno předvídatelný děj s obrovskými trhlinami a přeplácaně akčními scénami. A padouch, který měl být horší než všichni ostatní, taky za moc nestál. Musím ale uznat parádní obsazení a soundtrack. Některý části byli tak přihlouplý, až to bylo vtipný. Škoda že Suicide Squad nenaplnil očekávání ani z traileru. A kdo by se chtěl kouknout, nedoporučuju český dabing, úplně zkazili šílený hlas Jareda Leto (Jokera). Filmu dávám tak 40-50% ()

Kubajss_cz 

všechny recenze uživatele

Po zklamání, které ve mě vyvolalo DC s filmem Batman vs. Superman, jsem od tohoto filmu nic moc neočekával. Odměnou za nepřehnané nároky mi byl zábavný a dobrý výkon dua Margot Robbie a Will Smith, kteří v podstatě celý film táhnou a snaží se diváka udržet při vědomí. Jared Leto neměl dostatek prostoru, aby mohl konkurovat nepřekonatelnému Heath Ledgerovi. Záporné postavy byli velmi ploché a plnili pouhou funkci roznětky pro děj, který byl sice zábavný, ale úplně protichůdný událostem. Ve filmu v podstatě nastává apokalypsa, ale jediné co se odehrává je záchrana mise sadistické šéfky vládní organizace a až do závěrečného finále nikoho nenapadne, že by mohli zkusit zastavit konec světa. Hudba je většinou ve filmu skvělá kulisa, tady bohužel i přes skvělý výběr byla trnem v oku, jelikož 23 písniček je opravdu hodně. ()

BrianMorello 

všechny recenze uživatele

Už mě to permanentní tlačení na pilu, co se týče humoru u komiksových filmů, začíná opravdu iritovat. U Marvelu to ještě dejme tomu beru, přeci jen je to jejich „poznávací znamení“ a na rozdíl od konkurence to aspoň relativně umějí, ale jinak už u posledních X-menů, kdysi vážné série, to působilo jako pěst na oko, a teď už i DC, které se dušovalo, že jejich svět bude temný, začíná stále více přidávat na humoru. Svědčí o tom jak právě Suicide Squad, tak bohužel i upoutávky na další DC filmy. První trailer Sebevražedného oddílu přitom sliboval temnou atmosférickou jízdu, a já vůl se začal těšit. Druhý trailer byl už něco dost jiného, ale pořád to slibovalo výjimečný zážitek, který nepřišel. Dva dny po návštěvě kina už ani nevím, že jsem něco viděl, takže nějaký širší rozbor dělat nebudu. Neříkám, že to bylo vyloženě špatné, ale zcela průměrné a ten potenciál zůstal nevyužit, což je něco, na co si asi musíme u DC filmů (prozatím) zvyknout. P.S.: Děkuji Ar3sovi za dárkový poukaz .. zadarmo se kouká hned hezčeji :) ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Jsem sice Marvelák, ale na Harley nedám dopustit. Ona je prostě kouzelná a fakt jsem se na ni těšila. A celkem i na Katanu, která mi ale její prezentací spíš připomínala Adu Wong z herní série Resident Evil. A Enchantress? No, chvílema bych fakt radši vzala nohy na ramena. Snímek mě v žádným případě nezklamal (i když nechápu, co je dneska zase za módu vydat milion trailerů - divák se pak nemá na co těšit....). Ale když jsem poprvé zaslechla, že Leto si střihne Jokera, tak jsem byla skeptická. Pak jsem si řekla, že to nebude asi úplně nejhorší a ... ono bylo. Leto jako Joker fakt ne. Btw. film se jmenuje Suicide Squad a Joker do Suicide Squad nepatřil, tak nechápu nespokojenost některých "fanoušků". Že prý se tam ukázal minimálně. Je to Suicide Squad, ne Joker's Squad! A abych se dostala k hodnocení, silnější tři hvězdy. A doufám, že Margot se jako Harley ještě ukáže! ()

xylofonka 

všechny recenze uživatele

Slušná akce a fajn soundtrack, ale nějak to horkotěžko drží pohromadě a to zamrzí... Typově perfektně zvolení představitelé nemají šanci naplno rozvinout svůj potenciál a v případě Jareda Leta je to vyloženě tragický nedostatek, jelikož jeho Joker je i na malém prostoru perfektní a ve své úchylnosti je důstojným následníkem nepřekonatelného Heatha Ledgera... ()

Franche 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jedna z mála, komu přišel Joker zcela a naprosto zbytečný. Rovněž záporák byl spíše jak z Harryho Pottera a ne z Bad-ass komiksovky. Romantické odbočky, srdceryvné příběhy a hromada nonsense scén, díky kterým nedostaly jinak svělé postavy dostatečný prostor. 120 minut kulek, blesků a kamení, proložených nějakým tím forkem dokonalé Margot. Bod navíc za idylku Willa na samotném konci. Za mě málo drzé a málo jiné. Holt...nedotažený potenciál - 3* ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se hodně těšil, bo jsem očekával černo černě nahláškovanou zábavu, ve stylu útok na Arkham. Škoda že se toho rejža nedržel. Nicméně na druhou stranu je to asi to nejlepší z DC filmů, za poslední dobu. Jedna hvězda navíc za extra sexy Margotku. 23. 2. 2017 update: Po cca 15. projekci, musím konstatovat že se jedná o nejlepší Batmanovku za posledních 20. let. Naposledy jsem se takhle královsky bavil u Batman navždy. ()

sosi 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý som sa obzvlášť tešil ma popravde dosť sklamal. Čakal som od toho viac na to, s akým obrovským priestorom a potenciálom prišiel. Jared Leto robil čo mohol, ale bohužiaľ mu nedali veľký priestor na ukázanie. Celý film držali v humornej a napínavej nálade jedine skvelá dvojica Will Smith a Margot Robbie (ktorá bola úžasná), spolu so skvelým soundtrackom, čo je na takýto film pre mňa málo. ()

Armageddon 

všechny recenze uživatele

Na to, ako som sa na tento film tešil, odchádzal som z kina trochu sklamaný. Akcia dobrá, postavy tiež, až na jednu. Úplne som sklamaný z Jokera. Nie z jeho výkonu, ale z jeho miesta vo filme. Jeho prítomnosť pre mňa posobila ako reklamná vypchávka. Scény s ním boli suché a do filmu nič neprisniesli. Ostatné postavy boli v celku dobré. Deadshot a Harley Quinn jednoznačne najlepší. Niektoré postavy boli síce len hodené do filmu bez nejakého pozadia, ale ľudia, ktorí pozerajú seriály ako Arrow majú aspo¨ako takú predstavu kto sú a odkiaľ sa vzali. Musím pochváliť soundtrack, ktorý ma lákal už u traileru. Celkovo film hodnotím pozitívne, jednoznačne lepšia akcia ako BvS. Ale stále platí, že DC sa ešte musí poriadne učiť, aby spravili poriadny komiksový film. Aj keď toto je zatiaľ ich najlepšie dielo. ()

Eleron 

všechny recenze uživatele

Kdybych návštěvu kina nedostala jako pozvání, nejspíš bych se do sálu nikdy dobrovolně neodebrala. A dobře bych udělala. Já vám nevím. Nějak mi celý Suicide Squad postrádal hlavu i patu. Přišel mi jako hromada barevných konfet naházených na příliš velké hromadě -> z toho může vzniknout jedině pořádný bordel. Odcházela jsem zklamaná a nebýt Harley a jejího neuvěřitelně hezkýho zadku a blond momentů, ani bych se v kině trochu nepobavila. (Btw. na topmodelku Cara nehrála tak blbě, jak jsem očekávala.) Jo, a Joker na můj vkus dostal málo prostoru. ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Pro mě film postrádá originální myšlenku, která se možná mihla jen na začátku. Zbytek filmu je opět něco, co už tady bylo - pár spešl metalidí, snaha o ovládnutí světa, střílečka a tečka. Nejslaběji tedy jednoznačně hodnotím dějovou linku, protože je podle mě průser seznamovat diváka s vnitřním světem hlavních hrdinů někdy ve 3/4 filmu (a tím mám na mysli scénu v baru, kde každý o sobě odhalí to "něco víc", co divák potřebuje, aby se s postavami sžil). Do té doby je tedy film značně neosobní. Až mě vlastně urazilo, že původní dějová myšlenka odkazuje na slavnější superhrdiny, tudíž jako divák čekáš propojení, žejo, no a vlastní příběh se nakonec vyvíjí úplně jinak. Achjo. Takže tohle mi zpětně přijde tak trochu jako drzost. I romantické osudy hrdinů na mě bohužel působily jako pytlík čaje po druhém výluhu. Obzvlášť jsem se těšila na Violu Davis, její postava nakonec nebyla moc zajímavá ani charakterem, ani svým posláním v samotném příběhu. Hvězdný Will nám zde trochu zapadl do průměru. Zářivým překvapením pro mě byla Margot Robbie - skvěle odehráno a za mě jednoznačně nejdynamičtější postava, která sice stejně jako ostatní měla dvě tváře, ale tahle jediná měla ve mě probudila empatii. Pro mě byl snímek podobným zklamáním z očekávání jako kdysi Strážci Galaxie, kteří mi v porovnání se Suicide Squad nyní přijdou úplně super a svěží... ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama