Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 8
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Zajímavosti (75)

  • Basebalová pálka, kterou Harley Quinn (Margot Robbie) ve filmu používá, má nápis "Good night" (Dobrou noc). (spacemaster)
  • Joker (Jared Leto) střílející ze zlatého samopalu v obleku s bílou růží na klopě odkazuje na komiks "Batman: Harley Quinn", který zachycuje původ postavy Harley Quinn (Margot Robbie). (spacemaster)
  • První film podle superhrdinského komiksu, ve kterém jsou hlavními postavami superpadouši. (henrycruel)
  • Jared Leto (Joker) se pro svou roli nechal inspirovat komiksem "Batman: Arkham – Pochmurný dům v pochmurném světě", který Jokera líčí jako transcendentní, znepokojivou a svůdnou osobnost. Další inspirací byly mexické kartely, šamani a gospelová hudba. (henrycruel)
  • Během natáčení byl na place přítomen psychoterapeut, který byl k dispozici hlavním hercům kvůli jejich rolím trýzněných a ponurých postav. (henrycruel)
  • Jared Leto (Joker) se tak moc ponořil do své role, že v ní zůstával i mimo natáčení, kdy svým hereckým kolegům posílal žertovné dárky: Margot Robbie (Harley Quinn) krysu, Willu Smithovi (Deadshot) nábojnice a všem hercům dohromady pak mrtvé prase. (henrycruel)
  • Velká část herců a členů štábu si nechala od Margot Robbie (Harley Quinn) na počest filmu na tělo vytetovat nápis "SKWAD". Joel Kinnaman (Rick Flag) později tetování litoval a prohlásil, že jeho manželka, která je tatérka, by udělala lepší práci. (henrycruel)
  • Film se natáčel v Torontu pod krycím názvem Bravo 14. (BloodMax)
  • V rámci přípravy na roli Deadshota si Will Smith oholil hlavu a strávil nějaký čas výcvikem s příslušníky Navy SEALs a armádními rangery, při kterém trénoval střelbu z pistole Glock ráže 9 mm a z pušky AR-15. (BloodMax)
  • V komiksu má Deadshot (Will Smith) svůj okulár vždy na pravém oku. Will Smith ho ale z neznámých důvodů ve filmu nosí na levém oku. (Mr.Baboon)
  • Baseballovou pálku, kterou ve filmu používá postava Harley Quinn (Margot Robbie), darovalo studio Warner Bros. Kevinu Smithovi za moderování speciálu Dawn of the Justice League (2016), který vůbec poprvé představil všechny budoucí hrdiny filmového DC univerza. Kevin Smith později pálku daroval své dceři Harley Quinn Smith, pojmenované právě po této komiksové postavě. (dO_od)
  • Tým Suicide Squad se poprvé objevil v komiksu "The Brave and the Bold #25" z roku 1959. (Bube1)
  • O Sebevražedném oddíle jsme slyšeli i v seriálu Arrow (od r. 2012). Konkrétně v 16. epizodě 2. série Sebevražedný oddíl. Skupina byla pověřena získáním nervového plynu. Oddíl se objevil i v seriálu Smallville (od r. 2001). (TaNya_)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama