Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Recenze (245)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Gunn .. Indie verze Kick-Ass. Ovšem bez patřičné stylizace je film místy hloupější, směšnější a nebezpečnější - tudíž z této polohy netěží mnoho pozitivního. Ellen Page je tu totální magor. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém jsem měl v tom, že je mi Rainn Wilson extrémně nesympatický. Hlavně v trpitelské poloze, když furt bulí. Už jsem ho takhle viděl i ve filmu Hesher a taky mě strašně sral. Díky bohu za Ellen Page. Bez ní bych to asi vypnul. Po jejím příchodu je to chvílemi docela fajn ujetý film. Párkrát jsem se i zasmál. Ty pokusy o drama mě ale naprosto míjely. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UŽ NEBUDEŠ PŘEDBÍHAT! UŽ NEBUDEŠ PRODÁVAT DROGY! NEBUDEŠ ZNEUŽÍVAT MALÉ DĚTI! NEBUDEŠ PROFITOVAT Z UTRPENÍ DRUHÝCH! PRAVIDLA TU JSOU UŽ HEZKY DLOUHO. A NEMĚNÍ SE!“..... /// Frank je slaboch s vlasy co nejdou učesat, osobnost, že ostatní žasnou, jak může vůbec něco tak pitomýho existovat, ale nejvíc hloupě vypadá, když brečí, že ho opustila žena. Tady pomůže jen osvícení! MÁM PRO TEBE PLÁN FRANKU! Hrdinové bez schopností – složité téma! Vždyť super záležitost Kick-Ass mám rád díky ,,schopnostem“. A Defendor je totální magor. Zbraně, jako bumerang, bomby, funkční pásek, luk a šíp, štít, dokonce i vosí roj už tu byly, zbejvá třeba ..... jasně, hasák! Jsou dvě možnosti: buď se vám to zdá vtipný, nebo trapný. Humor je (drsně) ujetej a nuda jen mezi obrázky (jako v komiksu). Způsob, kterým se tenhle hrdina vyrovnává s vážnýma věcma beru s nadsázkou. Asi jinak se ani brutálně superhrdinskej Rainn Wilson, klasicky ujetá E.Page a vtipně hnusnej A.Baldwin brát nedaj. BLAM!...SPLAT!...KA-POW! Závěrečná řežba je na to, jak je závažná i dost krvavá. Cejtím se SUPER a zároveň hnusně. Ano smál jsem se, když ,,trouba“ Frank řezal lidi hasákem. Já už jsem prostě takovej. Přijměte omluvu od nevzdělaného starce, který ,,tam“ viděl něco jinýho. To je jako by jste odsuzovali baseballku M.Douglase, když ,,volně padal“. ,,VÁŽNĚ SI MYSLÍŠ, ŽE KDYŽ MĚ ZABIJEŠ, TAK ZMĚNÍŠ SVĚT?“ ... ,,TO NEMŮŽU VĚDĚT JISTĚ, DOKUD TO NEZKUSÍM!“ Vidíte ,,to“ tam taky? Hmm, tak soráč... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pokaždý, když mi uteče žena, jdu plakat na policii. 2.) Tvrdím, že je hnusný provozovat předmanželskou soulož. 3.) Zjistím, jestli by mohla hrát E.Page Wolverina místo H.Jackmana. 4.) Nesouhlasím s předbíháním ve frontě (na frontě se klidně předběhnout nechám). 5.) Thx za titule ,,iqtiqe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovně schovaný a lehce přehlédnutelný film, kterého zastíňuje známější Kick Ass. Ono se film nese na podobné vlně akorát s nižším rozpočtem a s menšími ambicemi, ale krví a černým humorem se zde naštěstí nešetří, takže tahle ulítlá komixovka s Looserským herem, který má v životě pouze dvě krásné vzpomínky a to jak se oženil a dal směr policejnímu důstojníkovi o podezřelém:D mě příjemně bavila. 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Defendorovou superschopností byla uhrančivost a Kick Ass sázel na coolness. Super má jen vše prostupující trapnost a omletou indie adoraci loserství. Jako všechny bezzubé "americké nezáviské filmy" sází na plejádu známých tváří, které natahují stopáž přehráváním sáhodouhých dialogů. Za zdáním prostořekosti a odvázanosti se skrývá srabácká konformita, jež se stupidní prvoplánovostí pochlebuje fandům. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No moc jsem od toho necekal, ale Super bylo nakonec fakt super a popravde receno, mozna zabavnejsi nez Kick-Ass a zcela urcite zabavnejsi nez Defendor, ke kterejm to ma asi nejbliz. Jinak je to v podstate parodie na superhrdinsky filmy, jenze to cely vypada trochu lacinejs a tim padem vcelku realisticky a hlavne to je cerna komedie a misty dost brutalni. Zadnej komplikovanej pribeh tu nehledejte, obycnej tlustej idiot se po nekolika halucinacich o Jezisovi rozhodne zachranit svoji manzelku od zlyho Bacona, kterej je v ty roli super sympatickej parchant. Vysledek je ten, ze beha v priteplalym cervenym oblecku po meste a rozbiji hasakem lidem drzky. A kazdej spravnej superhrdina ma samozrejme partaka, toho tu obstarala Page, ktera je snad plossi jeste vic nez obvykle, ale v tom tesnym oblecku je docela sexy a navic je jeji postava psychopat, kterej si ty napadeni maximalne uziva, takze u toho neustale rve a sproste nadava. V zaveru samozrejme dojde na trochu epictejsi akci, takze dojde i na nejaky ty vybusniny a pistole a ve vysledku tak neni o mrtvoly, litry krve a rozstrileny nebo rozmlaceny drzky nebo koncetiny nouze. Proste drsnej humor, kterej nesedne kazdymu, ve svejch rolich perektni herci a 90 minut zabava bez hluchejch mist. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mlátit hasákem do palice všechny, kteří striktně nedodržují můj morální kodex, je fajn. Mít k tomu po ruce přemotivovanou sexy pomocnici, tak to taky není od věci. Jen mi není zcela jasné, jestli to náhodou nebylo na komedii moc vážné či zda se nám to drama nějak záhadně nepřesrandovalo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám ze Super stejný pocit, jako když mi někdo řekne vtip, který není vtipný - po chvíli mi je vysvětleno, že nevtipnost onoho vtipu byla záměrem, protože ona sama má být svým způsobem vtipná (nebo jinak zajímavá). Ale já chtěl přece slyšet obyčejný vtip! Na základě stejného principu je tedy Super buď naprosto nezvládnuté, nebo naopak dokonalé a sofistikované, ale mě to v tom případě vůbec nezajímá, protože i sofistikovanost má své místo a čas. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"To se děje mezi panely." - "Mezi panely... Tam teď jsme? Můžem tu dělat cokoli..." Chabá komiksová parodie s překvapivě kvalitním obsazením, které ale nemá co hrát. Většina vtipu se točí kolem toho, že hrdinové jsou přehnaně brutální, což mi přišlo dost málo. Jediné pozitivum - Ellen Page vyzývavě pózující v superhrdinském kostýmku. Radši si popáté pusťte KICK-ASSE. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Presne toto je typ komédií, ktorý mám rád. Takýchto superhrdinov mám rád tiež. Nech už niekto zatočí s tou havětí. PS: Ellen Page tu bola perfektná. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Gunn | Hudba: Tyler Bates | Produkcia: Ted Hope, Miranda Bailey | Distribúcia: IFC Films (US), StudioCanal (International) | Štúdio: This Is That Productions HanWay Films, Ambush Entertainment | Rozpočet: 2 miliónov $ | Tržby: 324,138 $ || Blbosť a otupelosť tu nemá hranice, no režisérskou invenčnosťou zúčastnený herci dosiahly, že to celé berú smrteľne vážne, a z finálnej konfliktnej scény budete mať tým pádom taký zmiešaný pocit humornosti a dramatičnosti zároveň, že vám garantujem, že ste nikdy nič podobné nezažili. Len preto, a kôli Liv za dva*. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Vtipné, originálne a najviac ma potešilo, že celkom nepredvídateľné. Dobre som sa bavil a Ellen Page ako "kid sidekick" nemala chybu :D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film, který nevěděl jaký chtěl být. Jednu chvíli si to hraje na drsnou komedii ve stylu Kick-ass a o pár vteřin dále, nejhůře ve stejné scéně, to najede na naprosto vážnou, až dramatickou notu. V rukou schopného režiséra by se to dalo udržet pohromadě, jenže James Gunn to absolutně nezvládnul a celý film tak vůbec nedrží pohromadě, i když pár scén je docela fajn. Hlavní hrdina je navíc totálně nesympatickej a Rainn Wilson se taky zrovna dvakrát nevytáhnul. Vlastně jedinej člověk, který to celý jakž takž táhne, je Ellen Page, která si zahrála magora se vším všudy. Jen kvůli ní se ale na to koukat určitě nevyplatí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Divný film o divných ľuďoch (kombinujúci Kick-Ass a Defendor), až mi je divné že James Gunn vybafne s takou divnosťou, pretože je jasné že má na viac. Zo začiatku srandičky, srandičky ku koncu pritvrdia, keď sa zistí že to nie je taká sranda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dramatičtější, drsnější, a dospěláčtější než Kick-Ass, zároveň ale postrádající ono nepopsatelné hrdinské kouzlo, které se Vaughnovi do jeho snímku povedlo nějakým záhadným způsobem vměstnat, a díky kterému si film oblíbily tisíce fanoušků po celém světě (rád se mezi ně počítám). Takže i když je Super minimálně stejně vtipný (ale jiným způsobem), zatraceně cool, a obsahuje dokonce jednu scénu, při které divákovi spadne čelist, stejně ho nejspíše uvidí MNOHEM méně lidí. Doufám tedy, že nezapadne, protože to by si celý tvůrčí tým rozhodně nezasloužil. Je mi úplně jasné, že až si ten film pustím potřetí, bezvýhradně se do něj zamiluji. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Totálne psychopatický, morálne závadný a v podstate veľmi nebezpečný film ( a to som človek, ktorému v Kick Ass prišlo sekanie rúk, nôh a hláv 12 ročným dievčatkom cool a roztomilý nápad). Film, ktorý má šancu inšpirovať nejakého idiota v Amerike aby opäť vystrieľal nejakú školu. To vážne po nás tvorcovia chceli aby sme sympatizovali s 2 regulérnimi psychopatmi a fandili im a súcitili s nimi? A prečo je to celé natočené ako odviazaná, nenáročná sranda? Vo finále som fandil záporákom. James Gunn evidentne nepochopil prečo Kick Ass fungoval. Naposledy mi takto vadil Bayov Pain and Gain ( ktorý som si aj napriek tomu užil lebo to bolo napráskané kopou úžasných nápadov a scén). 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V poslední době klasické komiksové téma. Outsider, který je slabý jak mentálně tak fyzicky si hraje na hrdinu. Maskovaný pobíhá městem a vyhání zločin. Tady je vše pojato navíc ještě s notnou dávkou pitomosti. Směšné občas ano, surové ano. Právě brutalita je podobně jako v Kick-Ass do očí bijící. Ellen Page se totálně zbláznila:) Šílené co tato mladá herečka předvádí. Kevin Bacon se pro záporné role narodil. Chtěl bych jej teď mít v každém filmu. Gregg Henry a Michael Rooker a hlavně Nathan Fillion jsou režisérovi mazánci. Tedy výborná herecká sestava. 55% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Preštylizované, zveličené, hyperbolizované a preafektované. Absurdný humor trávim len ak je z neho namiešaný lahodný kokteil. V tomto "super kontexte" som sa nedokázala zabávať na tom, ako si niekto svoje psychické boliestky lieči tým, že niekoho hasákom sfarbí do modra. Ellen Page mi liezla neskutočne na nervy. ()

Reklama

Reklama