Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku Tormented dochází na střední škole k šikaně. Skupinka šikanujících teenagerů v čele s frajírkem Bradleym (Alex Pettyfer) dožene svého spolužáka Darrena Mulletta až k sebevraždě. Krátce po pohřbu se Darren vrací ze záhrobí do školy, aby pomstil veškerou křivdu, jež na něm byla vykonána. (Chatterer)

Recenze (41)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde strašně fandíte záporákovi a spolu s ním si užíváte jeho krvavou práci na nesympatických obětech, které si nezaslouží nic jiného než svou smrt, respektive, popravdě řečeno, kde klaďas kydlí hnusné záporáky, jsou fajn. Puberťácký horror pro puberťáky. Nejdříve jsem si myslel, že jeho hlavním problémem bude, že nejsem puberák, ale nakonec to nebylo špatný. Ten záporák je docela dobře pojatý. A i když ty postavy jsou možná zbytečně moc stereotypně přecharakterizované (už je docela otravné, jak je strašně jednoduché si dělat prdel z emařů a nikdo si neodpustí to udělat), funguje to docela dobře i jako studie šikany. Začátek byl trochu rozpačitý, ale pak se to docela i srovnalo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to klasický slasher ze školního prostředí, kam se vrátí mrtvola-zombie dříve šikanovaného tlouštíka a vyvražďuje šmejdy (kluky i holky), kteří jej dovedli k sebevraždě ... Film si sice drží tradiční "slasherovská" klišé, ale je to hrozná blbost. Hrozní herci, příííšerná kamera a střih, to mi úplně trhalo oči a vyloženě jako jediné na filmu zneklidňovalo, debilní vtípky, otravné postavy ... i když slušně zahrané, tak prostě otravné a je fakt, že si ty mordy rozhodně zasloužili ... Celkově je to ale prostě nuda, pár obstojných gore-úmrtí to nezlepší ... nebavilo ... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mělo vypadat Cravenovo My Soul To Take. Dravé a hravé. Ke konci až parodické a překvapivě komické. A ano, každý dostal to, co si zasloužil. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Proč jsem ten film musela zaručeně vidět i přes všechny ty nepříznivé kritiky? Protože se v něm sešly opět spolu Michelle a Jal z první generace seriálu Skins. Proč jsem to dokoukala do konce? Samozřejmě že jen kvůli nim, páč jinak film moc iniciativy, zábavnosti, ani vtipu nepobral. Na druhou stranu tu obě holky hrály pěkný mrchy, což byla příjemná změna, do toho jsem zjistila, že Alex "Stormbreaker" Pettyfer je herec, jehož zdá se do budoucna moc vyhledávat nebudu, hodně nesympatickej frája. Jinak si nemůžu stěžovat, vždyť jsem do předu věděla, do čeho jdu... A propos, jedna hvězda za film, druhá za holky. Víc filmů, kde se opět sejde má oblíbená parta, evidentně je skousnu v lecčem. (A jedno se musí nechat, Jal to schytala moc pěkným způsobem.) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor, kde jsem vyloženě fandil týpkovi co sekal hlavy. Kéžby se takhle bránil každý kdo byl obětí šikany :). ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle vyvražďovací filmy s mladými lidmi v hlavních rolích baví. Párkát jsem se zasmál, snad ani chvíli nenudil. Zombík byl trochu vtipný, ale dostane to ode mě zasloužených 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas je vážně nejlepší si o filmech nezjišťovat dopředu vůbec žádné informace, ani si nečíst strohé obsahy na internetu. Díky tomu se nepřipravíte o překvapení, které se v některých z nich skrývá a následně si dopřejete vcelku solidní podívanou. A tu mi dle mého tato černá komedie říznutá prvky duchařiny a slasheru nabídla. Nečekejte zázraky, ale objeví se tu několik solidních hlášek a těžko zapomenutelných scén, díky kterým mi tento britský filmeček jen tak rychle nevyprchá z hlavy.    Kostra příběhu originalitou sice nehýří – šikanovaný teenager, který umře a následně se mstí – jo to už tu několikrát bylo. Nicméně tady si mě hlavní hrdina získal docela na svou stranu. Krásy vskutku moc nepobral, ale ta partička trýznitelů si nic jiného než bolestivou smrt nezasloužila. Rozmazlení fracci, nadržené teenky, kecy o sexu, kanadské vtípky a pěkně naštvaný duch. Jo tato kombinace fungovala docela obstojně, některé vraždy jsou pěkně krvavé (doprovozené černým humorem, morbidními situacemi), vše je doplněno i o několik pochybných existencí v řadách vedlejších postav. Nudnějších pasáží tu ani moc nebylo a jakžtakž to i rychle odsýpalo.    Je však potřeba říci, že zde byla i celá řada onoho neoblíbeného „klišé“, které někoho může otravovat. Asi nejvíc bych pokáral práci kameramana. Buď měl místy epileptický záchvat, nebo mi ten jeho trhaný styl prostě nesedl. Je mi ale jasné, že takový film nemusí sednout každému. Já se u něj ale bavil a i z toho důvodu mu dám průměrné ohodnocení. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No na každého se vaří voda a tyhle filmy umí být nepříjemné ale musíte do toho dát mnohem víc, přesto snaha o pomstu byla působivá, herci v pohodě. ()

Fevas odpad!

všechny recenze uživatele

Spíš než návaly smíchu a děsu najednou jsem zažila pořádný nával znechucení. Člověk si myslí, že se kounečně koukne na kvalitní horor, po kterým se bude ještě týden bát, nebo se alespoň solidně pobaví a ono nic. Lituji těch 91 minut svého života, které jsem mohla využít mnohem lépe. Třeba zíráním do stropu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně sprostá a o něco méně vtipná horrorová komedie o teenagerech pro teenagery. Vlastně nejen pro ně, mně se to líbilo taky. Vraždící mrtvola závislá na astmatickém spreji, fajn nápad. Kdyby tvůrci aspoň o trochu víc využili Mullettova potenciálu, hvězdu přidám. Stačilo málo - víc akce a méně keců, krvavější a sadističtější vraždičky, víc nadsázky a úchylnosti. Pak by to byla komedie podle mého gusta. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nějakej hororovej zázrak, ale ta parta studentíků byla na pěst, otesánek byl docela vtipnej a protože se režie nezaobírala nápadama, jak to co nejvíc natáhnout, uteklo to celý jako voda a docela mě to i pobavilo. A víc jsem vlastně ani nechtěl 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kolibrík, ktorý síce vo svojom žánri metá krídielkami o stošesť, ale nevyvoláva žiadne väčšie ( a ani menšie ) vlny, ako je to v tomto žánri patričné. Úprimne som čakal väčšiu ( filmársku ) hrôzu, ale som rád za to, že sa to nestalo. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor, který je snad lepší vynechat protože přestože jsem se většinu doby nenudila tak ten zbytek trvání jsem byla lehce znechucená a otrávená. Začátek vypadal zajímavě ale potom už se tam nic novýho neobjevilo a závěr taky nic moc. Samotný příběh je klasická slátanina středoškolského prostředí, pomsty a zombie - bez originální myšlenky. Takže za mě to je tak 1,5 hvězdičky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sebevražda kohokoliv jiného by studenty jedné střední školy možná zasáhla, ale u Darrena Mulletta si všichni jen oddechli. Darren, díky své nadměrné postavě, dobrácké povaze a své nemoci si nebyl schopen udělat přátele, a naopak se stával terčem šikany studentské "smetánky". Ale když jeho smrt ještě studenti oslaví velkou párty, tak se Mullet vrací zpět ze záhrobí, aby se pomstil všem, kdo mu ubližovali ... Pokud je nálada na obyčejnou teenagerovskou vyvražďovačku, tak Tormented je tím pravým filmem. Sice nepřináší do žánru nic nového či originálního, ale ani si takové ambice nedělá. Co ale musí divák překousnout je příšerná otravnost jednotlivých herců - někteří z nich (hlavně Alex Pettyfer v roli Bradleyho) je na odstřel už od první minuty (nevím jestli v tomto žánru nemá divák fandit "obětím", aby alespoň některá přežila - tady jsem neskrývaně fandil Mulletovi, protože ti parchanti (do jednoho) si trest zasloužili). Jednotlivá úmrtí jsou v rámci žánru také zajímavá - z počátku jsem měl obavy, jestli nebude jen Mullet běhat po škole s mačetou, ale byl docela vynalézavý... ()

demented 

všechny recenze uživatele

Zadosťučinenie pre všetky obete šikany :) Svojim spôsobom celkom originálny slasher, ktorý ale uviazol kdesi uprostred cesty. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Ďalší z kvanta amerických teenage horrorov ktorý v žiadnom smere výrazne neprevyšuje svojich kolegov. Dej je predvídateľný, miestami neuveriteľne nudný a až na astmatického zabijaka neprináša nič zaujímavé alebo šokujúce. Pozitívne teda hodnotím najmä "sympatického" zabijaka a koniec, ktorý síce nebol originálny, ani prekvapujúci ale pasoval tam viac, ako keby tvorcovia využili klasický americký happy-end. 45 % ()

Reklama

Reklama