Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Před dvěma lety bylo město Shibuya zničeno teroristickým útokem pomocí nebezpečné biologické zbraně, smrtelným virem Ua. Maria Osawa byla zachráněna, když ji její otec naočkoval protilátkou, ale zůstala v částečné amnézii z šoku, který utrpěla. Nyní pracuje jako kameramanka, která se má sejít v Honk Kongu se svou přítelkyní Cannan, jež byla terčem teroristického komanda Snake. Cannan je speciální vražedkyně pod velením organizace, která se zabývá dosud neznámou a nebezpečnou misí. (Kaori)

(více)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zlá tajná organizace zase jednou nakazila lidi virem a jak na potvoru každý z nich získal nějakou fyzikálním zákonům odporující schopnost (samozřejmě každý jinou), jako přídavek pak nějaké to trauma. Nejhlavnější hrdinka, kryptoemařská zabijačka však všechno odhalí a vyřeší, zvláště bude-li ji mastit srdéčko afektovaná kámoška, která ze sebe sype jeden špatný vtip za druhým + "mám tě ráda". Scénář necháme napsat 4 lidmi, kterým zakážeme vzájemnou komunikaci. Osadíme terorismem a antiamerikanismem, který poskytuje vhled do politiky na úrovni tříletého dítěte rostlého v zanedbaném squatu. Přidáme přestřelky a boje supersuperných. Na konci zalijeme slzami a ozdobíme dvěma ušmudlanými hvězdami. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná a prvních pár dílů začíná opravdu zajímavě, prostě si i říkáte, že by vás to mohlo bavit až do konce, ale pak tu řád nastolí pro mě až moc nudný prostředek seriálu, plný klišé a nevyjasněných věcí, kde mě zaujme jen párek vlastník baru-jeho němá zaměstnankyně aneb bývalý příslušník CIA a oběť viru UA (omlouvám se za případný spoiler, ale stejně to není nic zásadního a stejně si většina lidí ani nevšimne, že jsem se tu nějakého spoileru dopustila). Jejich vztah byl pro mě zajímavým, bohužel jsme se o něm něco dozvěděli až ke konci seriálu. Předtím jinak nic zajímavého nebylo - přestřelky střídaly scény pohody, přátelství a ivestigace. A pak příběhu zajímavého páru bylo konec, a i když to byl zajímavý pár, nevadilo mi, že jeho příběh končí, protože skončil pěkně klišovitě (takže jsem cítila určité zadosti učinění, když skončil). Najednou se dostáváme k posledním dvou dílům. Opět se dostavuje pocit, že by to mohlo opravdu zaujmout. Ono to i dokáže, pokud tomu trochu pomůžete. Člověk si až uvědomí, že i když proplul seriálem skoro se zavřenýma očima, je hrozně jednoduché nechat se konce seriálu dojmout. I když je to happy end. Nebo snad..? Záleží na tom, komu fandíte. Asi by z toho šlo vykřesat víc, bohužel mě nenapadá jak a bohužel to ani nenapadlo tvůrce. Trochu mi to příjde nedotažené do konce. Opening a ending se mi nijak zvlášť nelíbily, chytlavý nejsou, takže ani za tohle nemůžu dát body plusu. No, ale budiž, takový nic moc 3*. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Hidea Kojimy a jeho MGS série je tohle doslova povinnost. Mix bio terorismu, tajných složek a nadpřirozenych schopností .... a taky trošku toho sexismu (a humotu), že ano. A vezmeme-li v potaz, že celá tahle taškařice má jen 13 dílů, tak nám z toho vychází perfektní skoro-oddychovka na pár večerů (někteří fanatici, co maj hodně času, nebo jen volný víkend, to můžou sjet i během jednoho dne). Animace a kresba je doslova top notch, takže ani vizuálně chtivý fetišisti neostrouhají a přijdou si na své. Celé bych to uzavřel tak, že pokud se někomu líbil Noir a Madlax, tak tohle je taková méně náročnější a brutálnější verze. Tož berte nebo nechte bejt. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního se tu neděje, příběh je klišé (terosristi, proti nim hl. hrdinka Canaan se speciálními schopnostmi a neschopnou kámoškou co se pořád dokola nechává chytat. Má samozřejmě nevyřízené účty s šéfkou těch zlých...) a místy trošičku nesmyslný. Od začátku je jasné, že to bude velmi přímočaré a ani mi to moc nevadilo. Proto jsem za jeden z největších problémů považoval fakt, že tu bylo málo akce. Když už se konečně nějaká objevila, stálo to ovšem za to. Po takové 3. epizodě se tempo velmi zpomalilo a rozjelo se to opět až ke konci (ep. 11 je moje nejoblíbenější). Prostě a jasně měl jsem dojem, že autoři se měli vykašlat na některé zbytečné, dokola omýlané dialogy/monology a vecpat tam radši nějaké souboje, které měly hodně vysokou úroveň. Určitě tomu taky pomohla skvělá animace a výborný charakter design (Type-Moon style, yay!). Na seriálu jsem si taky oblíbil i většinu postav. Hlavně pak úplně skvělou sadistickou záporačku Liang Qi, na kterou jsem se těšil každý díl. Dal bych jí ještě víc prostoru. S postupem času mi někdy lezla na nervy snad jen jedna postava- Oosawa Maria, za svou neschopnost a dokola se opakující nesmyslné kecy o přátelství, lásce a podobných nesmyslech. Nebylo to ale nic, co by se nedalo překousnout a navíc byla někdy docela kawai, takže jsem jí to odpustil. Sečteno a podtrženo, v mých očích anime to bylo dobré a nelituju, že jsem se na něj podíval. Není to žádný vrchol umění, ale za shlédnutí stojí. Pokud máte rádi akci a sympatické hrdinky, můžu jen doporučit. Nečekejte od toho ale nic víc. 7.5/10 ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Canaan mi svojím spôsobom pripomínal Black Lagoon, samozrejme v tom pozitívnom zmysle. Musím priznať, že z úvodu ma až tak neupútal a vedel by som si predstaviť aj lepší koniec, ale nenudil som sa a trinásť častí stačilo na náhľad do postáv. Na druhej strane to malo aj svoje muchy a preto slabšie štyri hviezdičky. Je škoda, že pokračovanie neexistuje. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Príbeh ujde, dĺžka tak akurát, hlavná hrdinka je sympatická, grafika dobrá, koniec uspokojivý... ... ak sa nudíte a nemáte nič lepšie na práci - tak prečo nie... ()

elpin 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů je myslím třeba říct jednu věc: Japonské Anime seriály jsou zaměřeny na trochu jinačí publikum a jsou pojaty velice odlišně než obvyklá americké produkce. Nad Anime se musí přemýšlet, jsou hodně o psychice a pocitech hrdinů. Spousta věcí má skrytý význam a jsou navzájem provázány. Každý díl je tak jako puzzle v jedné velké skládačce a Canaan není výjimkou. Pokud tedy čtu jak si někdo stěžuje že je tam málo akce a hodně blábolení, tak to sice naříká dobře, ale na špatném hrobě... ()

Reklama

Reklama