Reklama

Reklama

Picasso

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Inscenace pražského Ungeltu byla oceněna hned dvěma nominacemi na cenu Thálie a to pro oba herce - Milana Kňažka a Vilmu Cibulkovou, která ji také získala. Hra současného amerického dramatika Jeffreye Hatchera líčí napínavou situaci, kdy je v okupované Paříži předveden k výslechu slavný malíř Pablo Picasso a má proti sobě nejen velmi ostrou, ale také v malířství se skvěle orientující vyšetřovatelku. Hra měla v Ungeltu českou premiéru v říjnu roku 2006 a režie se ujal s hlubokým smyslem pro detail i napětí filmový režisér Jiří Svoboda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sobotní divadelní večery na ČT2 patří už několik let k tomu nejlepšímu, co se na obrazovce veřejnoprávní televize dá objevit. Picasso je nejen výborné divadlo se skvěle vygradovanou dramatickou látkou, ale především herecký koncert dvou zkušených a dokonale sehraných hereckých hvězd. Zároveň je to příběh, který vypovídá o politických událostech své éry, prozrazuje řadu detailů z života uznávané umělecké celebrity, ale v neposlední řadě taky pojednává o rozdílech myšlení mužů a žen. Celkový dojem: 95 %. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaná hra zahraná dvěma výtečnými herci vedenými režisérem vyzrálým jako víno. Znovu se vynořuje stará pravda, že to se to hraje, když je o čem. Divadelní drama o střetu dvou světonázorů, které se překvapivě několikrát ocitnou z protichůdných východisek v totožných závěrech, o střetu dvou psychologických rovin, v nichž se pohybují oba protihráči, o střetu mužského a ženského principu - o to je jen to nejzákladnější. Skoro dvě hodiny mě dva lidé za jedním stolem udrželi v soustředění a napětí. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Po pomalejším, jakoby plochém rozjezdu se inscenace rozjíždí do šířky i hloubky a zejména Vilma Cibulková, která na začátku, jak se zdálo, hrála jen lehoulince načrtnutou figurku německé vyšetřovatelky, se propracovala k neuvěřitelnému hereckému výkonu. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Kultivované, hercké divadlo. NIc nechybí, nic přebývá. Vilma Cibulková je podle očekávání vynikající, strhující. Překvapením pro mě zůstvá MIlan Kňažko, jehož herectví jsem před tím moc neznal a průvodky obestírající jeho vedení slovenského ministerstva kultury mě akorát nechávaly na pochybnostech. A replika dne: "Jím, piju, spím a se*u" mě dojala... ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Vynikájúce! Cibulková robila ksichty, Kňažko bol neuveriteľný ,,já som Picasso°,nádherné dialógy s nevtieravými vulgarizmami ... Radosť pozerať. A nevadilo ani časté smrkanie Cibulkovej. ()

Wilston 

všechny recenze uživatele

Hra líčí napínavou situaci, kdy je v okupované Paříži předveden k výslechu malíř Pablo Picasso a má proti sobě ostrou a v malířství se skvěle orientující vyšetřovatelku ()

patsandor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to i v divadle a byl jsem nadšený, co dokáží zahrát pouze dva herci. Zejména Cibulková jako árijská diva zatápíc Picassovi neměla chybu. Kontakt s publikem je vždy lepší než televizní záznam. ()

Reklama

Reklama