Reklama

Reklama

VOD (1)

John Brennan má skvělý život. Pracuje jako středoškolský učitel, jeho manželka Lara je zubařka. Společně vychovávají malého syna, Luka. Jednoho dne však jejich idylka skončí zásahem policie u nich v domě. Policisté si násilím odvedou Laru s tím, že je obviněna z vraždy své nadřízené. Tu kdosi utloukl hasicím přístrojem na parkovišti budovy, ve které Lara pracovala. Náhodný svědek viděl Laru odjíždět vozem z místa, kde vzápětí našel mrtvolu zavražděné ženy. Proti Laře jsou nepřímé důkazy v podobě otisku prstů na hasicím přístroji a krvavé skvrny, kterou měla Lara na svém kabátě. Lara je na základě těchto nepřímých důkazů odsouzena k dvaceti letům vězení. Bohužel ani odvolání, ve které oba manželé doufají, nedopadne pro Laru dobře. Jenže John se s tím nesmíří. Ve chvíli, kdy se Lara pokusí o sebevraždu, se John rozhodne jednat. Sejde se s bývalým vězněm, kterému se kdysi podařilo utéci z jedné z nejlépe hlídaných věznic, a na základě informací, které z něho dostane, začne připravovat plán útěku Lary z vězení. Nejprve se snaží sehnat falešné dokumenty. Svou snahu nevzdá ani ve chvíli, kdy je okraden a zbit. Nakonec se mu falzifikátoři přihlásí sami, protože se o jeho snahách je najít dozvědí. John tedy získá velmi hodnověrné dokumenty, se kterými nebude problém odjet do zahraničí. Johnova snaha vyzkoušet falešný klíč přímo ve vězení mu způsobí nepříjemnou zkušenost, že ne vše, co si naplánoval, půjde tak lehce realizovat. Zjištění, že vězeňská správa plánuje Laru převézt do jiné věznice, urychlí Johnovy plány. John se již několik dnů snažil prodat dům, ve kterém rodina bydlela, jenže obchod se protáhl a teď hrozí, že rodina nebude mít prostředky na útěk. John tedy neváhá a přepadne místní drogové dealery. Přepadení se zvrhne ve chvíli, kdy jeden z dealerů nechce plnit Johnovy pokyny a už určitě nehodlá Johnovi dát své peníze. Dealer dokonce Johna napadne s pistolí. V krátké přestřelce John drogové dealery pozabíjí. Teď už má dostatek peněz nutných pro útěk. John se vloupá do sanitky, která převáží z vězení do biochemických laboratoří vzorky krve vězňů k rozborům. V autě vymění falešné výsledky za dosavadní Lařin kontrolní test (Lara trpí cukrovkou). Díky tomu vězeňská lékařka rozhodne převézt Laru urychleně do nemocnice. Toho John využije a Laru z nemocnice unese. John ví, že má jen omezený časový limit, než se policistům podaří zavřít město. To by znamenalo jediné - Laru i jeho by dřív nebo později policisté chytili. John proto spěchá z nemocnice s Larou pryč. To už má však v patách detektiva Nabulsiho z vražd s jeho týmem... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 086)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se našinci zrovna nechce sledovat francouzské drama v originálním znění, protože už pěkně dlouho nemluvil galsky a před tím taky ne, sežene si titulky. To požírači horkých psů na to jsou o něco skromněji! Seženou si pana Vránue a spíchnou si hraný dabing. A to slovo od slova! Vlastně jim teď trochu křivdím! Přidají si tam půl hodinu obvyklých, nudných a kýčovitých zvratků o tom, jaký je ten pan Vránae vlastně grejt dedy a laving hasbend, což mohla nějaká chovatelka koček či přecitlivělý homosexuál v originále postrádat! A nebyl by to pan Vránae, kdyby nás o tom svým konstantním, plačtivým výrazem "kurva, zase se mi zařezávají slipy" nepřesvědčil a nedonutil nás pomočit kapesník! Navíc mít tak šerednou manželku, nechal bych ji v té base shnít a užíval si s děvkama! To kvůli původní Krugerovic Diance, to by už stálo za to naučit se péct buchty s pilníkem! Panu Haggisovi zřejmě Crashly všechny neotřelé nápady a tak holt musí vydělávat na splátky na porsche xeroxem. Jen doufám, že se někdy dočkáme toho, že kohouti vrátí úder a my uvidíme například "ryze originální" francouzské historické drama Le Gladiateur s Casselovic Vinckem! ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Haggis možná někoho zklamal tím, že se nepustil do nějaké vlastní látky. Tři dny ke svobodě jsou ale velice koukatelnou žánrovou záležitostí. Když už se Haggis "snížil" k tomu, že přijal nabídku natočit remake, vnesl do něj alespoň svůj osobitý styl. A navíc měl po ruce standardně skvělého Russella Crowea. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nijak objevná, ale docela chutná žánrovka o jednom osudovém rozhodnutí, které vše změní. Nechybí tomu šmrnc filmů "s velkým plánem", Russell Crowe je megasympaťák i s porcí kil navíc a gradace tu celkem funguje (dokonce jsem si chvílemi nebyl jistý, jak to s hrdiny dopadne, což považuji za veliké plus). Mínus ovšem za to, že Haggis popřel to, co z Crash udělalo veliký film - hrdinové jsou extrémně vyhranění a bez dramatických dozvuků. Strohé rozložení na černé a bílé figurky, kdy je hodným přáno a zlým nikoli, je velikým zklamáním. Stejně tak je úplně zbytečná finálová koláž, která by hrozně moc chtěla rozechvět zvon emocí, jak tomu bylo u Crashe, ale na to jsou zdejší postavy příliš povrchně rozkreslené. Coby milá upomínka na klasické thrillery 80. let to celkem funguje. Nic víc v tom ale není. P.S. Takhle NEvyužít Liama Neesona je ohromná škoda (což se ale dá vlastně napsat o každém známějším herci v tomhle filmu, jediný Crowe má nějaký charakterový prostor). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní útěkový thriller složený ze dvou rozdílných částí. Russellovi zatknou a odsoudí manželku na doživotí za vraždu (kterou spáchala / nespáchala?), on se rozhodne dostat ji ven - mimosoudní cestou. V první (delší) části sledujeme plánování útěku, v části druhé pak jeho provedení. Velikým plusem je scénář, jenž v plánovací části neukáže zdaleka všechny karty, takže divákovi se onen plán vyjeví až při jeho realizaci, což je v podobných filmech dost nevídaný přístup. Samotný útěk je natočen velice svižně a napínavě, bohužel při velkém WTF momentu na dálnici film získané tempo ztrácí a do úplného finále dojede tak na půl plynu. Doslov je pak ryze zbytečný (a možná i kontraproduktivní). I přes ne zcela uspokojivý závěr ve mně ale pocit ze zhlédnutí "fajn žánrové oddychovky" přetrval. 7/10 PS: Ten plakát složený z fotografií je hodně cool. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film Nevinná v bleděmodrým. Jen s tím rozdílem, že Nevinná je mladej film přímočaře uhánějící do finále, kdežto Tři dny ke svobodě je spíš usedlejší filmeček, která má na všechno dost času a nikam se nežene. V první části je to spíš o filmařině a hereckých výkonech. Rejža hodně lpí na tom, nám představit Russella jako milujícího tátu i manžela, naprosto neschopnýho nějaký tvrdý a rychlý akce a to se mu podařilo dokonale. Spíš bych totiž uvěřil tomu že Russell umí uvařit svíčkovou a uplést prošívanou vestičku s vzorky srnek než že by dokázal dát někomu ránu. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě samotný Russell, který zde dostává víc prostoru než má anorektička v posteli. On vůbec herecký výkon Russella je zážitek, milující táta a současně chvilkový ranař, dvě různé herecké polohy a obě mu v jednom jediným filmu uvěříte. To fakt klobouk dolů. Naopak klobouk na hlavě pokud jde o důvěryhodnost plánu a následnou realizaci, moc mě film nepřesvědčil, ale čert to vem, protože akční část filmu stojí za to. Auto honička má v sobě víc adrenalinu než kdejakej akční bijásek a musí být v nominaci na ceny Taurus i kdyby nechtěla. Nejvíc se mě však líbila scéna, kdy Elizabeth chytne Russella za ruku a řekne "tohle zvládnu já" a pak následuje krátký záběr jak se Russellovi třese ruka. Připadalo mě to hrozně reálné, protože i ten nejchlapovičtější chlap musí mít svůj stres strop. Možná nepatrná scéna v gejzíru těch velkých, ale na moje hodnocení měla velmi podstatný vliv. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"I love it when a plan comes together!" :) Veľmi zaujímavá záležitosť. Na prvý pohľad si Haggis natočil žánrovku, ale v skutočnosti je celý film hra na situácie, ktoré "nevychádzajú podľa filmovej logiky, skôr podľa tej skutočnej". Dokonca sa tu ani "nestrieľa z príliš očividne ukazovaných pušiek" (napr. som bol presvedčený, že niečo do väzenia prepašujú pomocou chlapcovho angličáku). Vďaka tomu je to napínavé a gradácia funguje ako z veľkej učebnice. Má to ale aj pár múch a Banksovka na Crowea herecky rozhodne nemá, takže som sa úvodných 20 minút nedokázal nahodiť, potom sa ale Crowe rozhodol a zašiel za Neesonom a od tej chvíle sa začalo nalievať prvotriedne vínečko. (originál som bohužiaľ nevidel) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Remake lepší originálu. Hlavně proto, že to rodinné pnutí jde Haggisovi mnohem lépe, než Cavayému. Daří se mu to především proto, že americká rodinka je mnohem přístupnější. Tíha manželova údělu nemá téměř až existenciální rozměr, ale naopak je tažena jasnou taťkovskou motivací a nabízí více divácky atraktivních prvků (fígl s tenisákem, bumpkey, časový press). Jedinou výtku tak vysílám směrem k absenci razantnějších honců (a že k tomu postava det. Quinna přímo vybízí!). Jinak nejlepší ‚útěkářský‘ film od Uprchlíka. 4 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Russella hrozně rád. Tváří se na filmovém plátně jako neskutečně férovej chlap. Doufám, že je takový i ve skutečnosti, protože taky právě kvůli tomu mám filmy s ním tak moc rád. I Tři dny ke svobodě je supr film. A to především díky němu. Vždyť on se naprosto nádherně na plátně mění, jako když chameleon mění barvy. Jednou je to zatrpklý tatík a napodruhý je z něj cítit neuvěřitelná odplata. Takhle se měnit na plátně dokáže snad jenom on. Radost na to koukat. Do toho perfektní hudba, solidní scénář, který sice novotou nečerpá, ale pořád nezklame a parádní akční scéna, na kterou budu ještě hodně dlouho vzpomínat. Co víc od takového filmu chtít? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $21,148,651Tržby Celosvetovo $67,448,651Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,629,999 //počet predaných kusov 81,865Tržby za predaj DVD v USA $6,665,197 //počet predaných kusov 459,179║ Prvá polovica je taká komorná zoznamovačka, kedy to ostáva na vážkach akým smerom sa nakoniec dej uberie, v tej druhej to postupne graduje až do silne vyhroteného finále, herci na čele s Russellom Crowe veľmi dobre zvládajú svoje úlohy, réžia dosť nápaditá, umne budujúca základy príbehu a hlavne nepremrštená lebo v niektorých scénach si to doslova pýtalo popustiť väčšej akčnejšej húževnatosti, v konečnom finále to je veľmi milé prekvapenie. /90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hodně napínavý civilní thriller s koncem, který ke škodě celku vyžehlí všechna morální dilemata a pochyby. Russell Crowe se v rolích intelektuálních gladiátorů s nadváhou začíná nacházet. A jde mu to rozhodně líp než švarní zbojníci. Celkově určitě příjemné překvapení, které fanoušky "útěkářských" filmů nezklame. Nebýt toho přepáleně schematického konce, rád bych dal čisté 4 hvězdy, takhle upozorňuju na to, že jedna je trochu ukousnutá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bez očekávání směrem ke spokojenosti. Přes scofieldovské plánování a vychytralost učitele, až po famózní (skoro hodinový) útěk. Vše funguje jak má, Crowe opět potvrzuje kvality, Elizabeth Banks je kus i bez hromady makeupu a Liam Neeson má v hrdle (děsivý) poklad. Po skončení filmu jsem byl nadšen, celý plán útěku je výborný, v mnohém logický a předvídá v mezích lidských možností. Naneštěstí mám s filmem jeden menší problém (spoiler) a tím je především jednoznačný postoj Haggise na straně Brennana a jeho ženy. Stačilo si odpustil svoje dovysvětlení celé vraždy (které mě osobně napadlo už když si četl Brennan spisy o vraždě) a film by získal větší působivost. Ukázkových 90%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Haggis .. V rodině je síla! Místy prostě plná palba - výtečným obsazením, napínavým obsahem, precizní režií. _ Remake lepší předlohy. 90%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Original som nevidela, ale pokial bude minimalne tak dobry, ako tato americka verzia, urcite po nom siahnem. Je fajn, ze sa stale tocia aj taketo filmy, nie len komedie, dramy a horory, ale klasicky, od podlahy zobrany a seriozne natoceny krimi thriller. Film vas nielen kvoli Russellovi necha cele dve hodiny v napati, a zaroven dufate, ze vsetko nakoniec dobre dopadne... Paul Haggis zostal verny svojej povesti a natocil dalsie podarene dielko. Na jednej strane otrepany pribeh, na druhej skvela hudba, vyborna hra s kamerou a sympatickost postav. Jedine, co filmu mozem vytknut je nelogickost situacie s Larinou cukrovkou. To je taka kolosalna blbost, ze som si asi 5 minut trieskala hlavu o stenu. Kazdy den odsudenym curkovkarom brat krv, posielat do labaku a vracat na druhy den? Aky to ma zmysel? Nepozname glukomery? Keby mala hypo alebo hyperglykemiu, uz by bola do rana mrtva. Aaaale, co sa budem rozclovat, zapadalo to do filmu, tak je im to odpustene :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Remake dva roky starého francouzského filmu, který je jako jeden z mála stejný, ne-li zdařilejší než originál, už sám tento fakt hovoří ve prospěch tohoto snímku Paula Haggise. Ten znovu slepil dvě rozdílné půle, zprvu tajemný thriller s nevyřčeným tajemstvím se posléze zvrátí v klasický útěkový film, i když označení klasický asi není tak úplně na místě, neboť jde vlastně o jakýsi negativ klasického útěkového schématu - plán útěku, jakož i celý útěk plánuje někdo jiný, než ten, koho se pobyt ve vězení přímo týká. Russell Crowe je velmi charismatický herec a roli učitele a manžela posedlého touhou být ideálním partnerem stůj co stůj zvládá uvěřitelně, i když mu scénáristé kladou do cesty různé překážky, týkající se převážně až příliš vysoké koncentrace náhod a uvěřitelnosti některých motivací jednání některých postav a zvláště v závěru skutečně hodně tlačí na pilu. Přesto je thriller Tři dny ke svobodě tím výrazně lepším, s čím se můžeme v současné hollywoodské produkci setkat a daný žánr reprezentuje skutečně se ctí. Od režiséra formátu Paula Haggise bych ale čekal přece jenom trochu víc, než ,,jen" remake, byť povedený a funkční - možná je zase na čase pokusit se formou, hloubkou i tématem jít na filmovou dřeň a přiblížit se vyznění svého fenomenálního Crashe... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice remake, ale zdařilý. Croweovi totiž role sedne, Haggis drží tempo i napětí na solidních hodnotách a tak si lze stěžovat jedině snad na ne tak dobře fungující chemii ústředního dua; v tom má originál výrazně navrh. Haggis však získává body zpět za silné emocionální momenty. Především ta tichá chvilka na dálnici... Tam mě to dostalo jako dlouho nic jiného. Francouzská verze je "intimnější" (podstatnější roli hraje vztah s otcem a hlavně s bratrem) a celkově lepší v přípravné fázi, americká zase výrazně lépe funguje v adrenalinových pasážích. A ostatně proč řešit lepší/horší, když jsou to v obou případech hlavně a především výtečné snímky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy už mě to plánování přestávalo bavit a říkal jsem si, co jako bude? Se to rozjelo a byla to fakt napínavá podívaná. Malinko mě zaskočila epizoda, kdy se trochu nepochopitelně Russell Crowe z nudy rozhodne vystřílet jakési dealerské doupě, ale jinak dobrý. Navíc si tam Haggis propašoval svoje oblíbené herce z Black Donnellys. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘED TÍM, NEŽ COKOLIV PODNIKNETE, MUSÍTE SE ZEPTAT SÁM SEBE, JESTLI TO VŮBEC DOKÁŽETE..... /// Nejvíc mě vlastně zajímá, PROČ? remake tohodle filmu? Zřejmě kvůli těm posledním třem dnům..... tedy – ZDE - 40ti minutám, které jsou samozřejmě (téměř) dokonalý! R.Crowe si myslí, že ukrást prachy a vysvobodit ženu z ,,báně“ je stejně těžký, jako učit na vejšce a je to vlastně takovej chlápek, jakýho očekávám. Zpestřením je (malá) role pro Liama Neesona a největším kladem je prodloužení (o 20 minut) závěrečný akce. Možná -a nebo právě proto – má smysl vidět taťku R.Crowe, jak s pomocí internetu dokáže ,,ojebat“ ty, kteří pomáhají a chrání Ameriku. Bejt ,,první“, jdu vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy mám začít shánět knihy od Damona Penningtona. 2.) Stále nejsem rozhodnutej, jestli jít zachránit manželku z Opavy, nebo počkat na převoz do Světlé nad Sázavou. 3.) Ke štěstí nepotřebuju originál, stačí mi bejt druhej. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi precízne spracovaný scenár a výborná réžia Paula Haggisa. Opäť vinikajúci Russell Crowe, dobrý dramatický dej a naozaj podarený krimi thriller, to všetko je The Next Three Days.................... Soundtrack Danny Elfman: 1. Prologue ,2. A Way In ,3. What She's Lost ,4. Pittsburgh's Tough ,5. Blood Stain ,6. Same Old Trick ,7. Don Quixote ,8. All Is Lost ,9. A Promise ,10. That's Ok ,11. It's On ,12. The Evidence ,13. Last Three Months ,14. The Bump Key ,15. A Warning ,16. Breakout ,17. Touch ,18. Reunion ,19. The Switch ,20. They're Off ,21. Got 'Em ,22. The Truth ,23. The Aftermath ,24. Mistake ,25. Be The One, ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek pusobi jak rodinny drama o vyrovnavani se fotrika se synackem s uveznenim manzelky. Ale to by to nesmel bejt Haggis, aby z toho nevytah paradni kriminalku, tentokrat o uteku z vezeni. Takze po pulhodince zacne Russell vymejslet plan. Film sice nikam nespecha, ale je celou dobu zajimavej a s pribejvajici stopazi i cim dal tim vic napinavej a zaroven se mu dari drzet takovy to realisticky vyzneni. Trochu skoda je, ze to rozdeleni tri roky, tri mesice, tri dny pusobi tak nejak stejne a kdyby mi to nerekli, ani by me nenapadlo, ze to, co jsem sledoval, zabralo tri roky. Co se tyce hercu, tradicne kvalitni Russell, solidni Banks a prijemny cameo Neesona jako mistra uteku. Ve vysledku sice nic moc novyho, proste dobre natocena, napsana a zahrana kriminalka, ale ja jsem spokojenej. ()

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Reklama

Reklama