Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

Handle 

všechny recenze uživatele

It's burlesque! Ano, dávám lehce subjektivní 4* a klidně mě spolu s recenzisty a kritikou ukamenujte. Uznávám - je pravda, že je to klišé (velké klišé!), už jsme stokrát viděli příběh, jak si někdo splní sen, stane se z něj hvězda atd. Postavy jsou taky naprosto ohrané. Máme tu nezkušenou, dobrou holku ze které se postupně stává "silná a oblíbená" žena, máme tu mrchu, máme tu kluka na zamilování a chlapa boháče, máme tu ženu, co má problémy a vše dopadne tak, jak předpokládáme. Ale někdy je v jednoduchosti prostě krása... Varieté je rozhodně výborný film co se týče show, zpěvu, prostředí, tance atd. Je to tak trochu dvouhodinový videoklip, stojící na dvou výborných zpěvačkách (a je nejspíš pravda, že pokud je máte rádi, z filmu budete nadšení a pokud ne, tak naopak). Ovšem i pár filmových plusů se zde najde, jakožto pár silných, vtipných nebo prostě jen milých scén... :) Já jsem se upřímně spíše těšil na Christinu Aguileru, ale musím říct, že ta u mě jenom potvrdila svůj jedinečný talent po pěvecké stránce. Za to u Cher se mi velmi, velmi líbil herecký výkon (říkejte si, co chcete, ale podle mě hrála prostě výborně) a její píseň You Haven't Seen The Last Of Me byla vůbec nejlepší z celého filmu, opravdu nádherná a silná píseň, kde je Zlatý Glóbus naprosto na místě a divím se, že nedostala alespoň nominaci na Oscara. A celkově je soundtrack opravdu skvělý. No, film bohužel mírně propadl, ale mně se to prostě líbilo, takže čert vem, že je to tak trochu pohádka... :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Problém: Skutečně nemusím muzikály. Skutečně. Navíc v tomto případě šantán, varieté, kabaret, nevidím v tom rozdíl, prostě noční klub s tancem bez tyče a zpěvem. ~~~ Mladá blondýna z nějakého zapomenutého zapadákova bere roha a přijíždí dělat kariéru do velkého města. Jejím snem je křepčit v negližé na pódiu a přesvědčovat okolo sedící "voslinty", že umí zpívat a vnášet jim tak do duše něco víc, než jen to negližé. Příležitost najde v krachujícím nočním podniku Burlesque, který má na starosti dnes už poněkud přezrávající Madame Cher, přičemž je otázkou, proč v tomhle právě Cher vůbec hraje, když se tu takřka nijak neprojeví. Cher je sice vyztužená a vysilikovaná víc, než naše "Duralová Lady" Frau Vondráčková, což je už sakra co říct, ale sezení nebo opřeni se o stůl, zeď, cokoliv, co zbrzdí pád, je zřejmě její záchrana. Za celou dobu si nepamatuji, že bych Cher viděl chodit, celou, takže ji možná jen vozí, protože jinak furt jen na něčem sedí nebo je o něco opřená. Navíc tu zazpívá jen jednou a šmitec, zbytek mohl bez problému odehrát kdokoliv z castingu. ~~~Jedním z mála plusů jsou melodické rytmické písničky (celé tři, wow), přičemž naštěstí neumím natolik dobře anglicky, abych rozuměl textům, což je určitě jedině dobře. ~~~ Nakonec na to, že muzikály fakt nemusím (a to říkám tak slušně, jak jen mi to doba před 22. hodinou dovolí) a že se bez zábavy ála noční kluby se taky dokáži zcela bez problému obejit, jsou **, si říkám, ode mě až skoro nějak moc. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru slušný počin, pokud tedy zastáváte názor, že v muzikálu je příběh věc nedůležitá či dokonce zbytečná. Když se smíříte s tím, že děj by vymyslela vaše dcera během pětiminutové přestávky mezi hraním si s jednorožci a s Barbie, tak si snímek užijete. Hudební čísla, kostýmy, kulisy, střih jsou dobré, choreografie už trochu horší (přišlo mi, že Christina se na všechno hýbe stejně), leč hlavním problém krom zmíněného příběhu vidím v něčem jiném - je to kabaretní muzikál a ten by měl být postaven na "wow" momentech, klidně přehnaných, citově vydírajících, ale prostě velkých scénách a výkonech, tohle je však jen plochá a nevýrazná pohádka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $39,440,655Tržby Celosvetovo $89,504,400Tržby za predaj DVD v USA $18,949,078 //počet predaných kusov 1,134,494║ Nepozerá sa na to zle ale keď si človek uvedomí na akom chatrnom prevarenom deji je všetko postavené ostanú len videoklipové spomienky na pár dobre natočených hudobných choreografii, postavy odbité doslova bez zaujímavejších charakterov, chladné. Cher je tak trošku do počtu a taktiež neviem na čom tu bol utopený ten rozpočet, že by asi na honorároch? /40%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Christinu Aguileru bezmezně miluju. Její osobnost, hlas, projev, songy, texty. Burlesque možná je typickým muzikálem s klasickým schématem "o nalezení štěstí a zasloužení dostat se na vrchol" a všemi těmi klišé. Má ale natolik skvělé obsazení, scénář a především také hudbu, že v tomto případě mu to klidně všechno prominu. Dokonce i Christinino herectví vyznívá velmi přirozeně a její vztah s Camem Gigandetem, o němž jsem předpokládala, že bude zpracován tuctovým způsobem, mi díky všemu tomu jejich laškování, vtípkům i dialogům přišel zábavný a osvěžující. Při scéně, kdy Kristen Bell zlomyslně vyhodí playbackovou aparaturu a těší z toho, jak se Ali ztrapní, mě mrazilo. Ten Christinin nástup na scénu je fenomenální!:) Také se mi líbilo, že v roli, kdy se z holky z malého městečka stane hvězda, dokázala Christina ukázat jak tu počáteční nezkušenost své postavy Ali, tak zároveň v ní byla vidět pěvecká i taneční suverenita a sebevědomí jí, coby Christiny Aguilery, malé ženy s velkým hlasem. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Většina šatů Cher byla z jejího vlastního šatníku. Některé byly navrženy jejím dobrým přítelem Bobem Mackiem. (oje)
  • Ve snímku byla použita více než tunu vážící křišťálová opona, složená z osmdesáti tisíc křišťálů od Swarovského. (Taninaca)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama