Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(4x) Scénář to nemá, ale kdo ho potřebuje, když každý jednotlivý frame pulsuje s jediným účelem... aby se s ním divák pomiloval. Klišé by vypadalo jinak, ostatně tradiční příběhy na téma zrození hvězdy se už dneska netočí. Respekvite dneska už to nikdo ani neumí, takže jediné, co se sem tam ještě zrealizuje, jsou retro vzpomínky na nejlepší leta culoidového zázraku, na jeho kouzlo a šarm. Škoda, že odkaz klasik jako Die grosse Sehnsucht nebo Es leuchten die Sterne, a celkově backstage subgengre, zachraňují už jen zpěvačky populáru. Přetlak tedy rozhodně nemám mít z čeho čili mazlím se s každým hudebním číslem. Vida, kam to dotáhla jedna ze čtveřice Lady Marmelády ;) O dokonalosti Cher pochybováno samozřejmě ani nebylo a nemohlo být ani v nejmenším. Welcome to Burlesque! / You haven't seen the Last of Me ...cukříky se též staly Stanley Tucci a jeho koloušek, veterán ulítlosti Alan Cumming a samozřejmě Kristen Bell zraje jako víno. I got a dentist... Dr. Longjohn! (a má pomalu dve metry :D) Vrcholně požitková je cele extase s But I am a Good a Girl a rafinovaně roztoužená Guy what takes his Time - kam mám dát očit dřív? Show Me how You Burlesque! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit Christinu Aguileru, potažmo její hlas, tak bych byl na pěti hvězdičkách. Ačkoliv jí jako popstar nemusím, tak zpívat, alespoň tady, umí. Jenže tohle nebyl koncert (i když ho to chvílemi připomínalo), ale celovečerák .. a bohužel s neskutečně mizerným scénářem. Víc jak za dvě hvězdičky to u mě není. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Christinu Aguileru zaměstnají jako servírku v pověstném klubu Burlesque Lounge v L.A., se kterým to jde od devíti k pěti. Jeho šéfce hrozí, že zadlužený klub nadobro ztratí, ale ještěže drobné, dobrosrdečné a tak trochu ambiciozní blondýnce, dala flek, protože ta, ač na to nevypadá, je obdařená výjimečným hlasovým fondem a tančí jako bohyně, což se brzy bude hodit. Dívky v klubu totiž zpívají jen na playback a jejich taneční čísla jsou už okoukaná. Aguilera putuje z pódia na pódium, všichni jsou paf a blondýna zachrání klub od zbourání. Scenaristická naivita dosáhla nových rozměrů. Z filmu cítím zklamání, protože nenaplnil svůj potenciál a naopak nashromáždil v sobě všechny scenáristické nešvary a totální průhlednost děje. To sice v hudebním filmu nemusí tolik vadit, ale jak film brát, když od poloviny se stane reklamou na Christinu Aguileru, která v rámci self-promotion nafláká do něj vlastní písničky. Jako paní producentka si to jistě může dovolit. Trochu drzé však od ní bylo, že všechny herce chtěla zatlačit do kouta, ačkoliv její výkon nebyl špatný, tak jako zpěvačka a tanečnice je mnohem přesvědčivější. Někteří herci, jako Cher, Stanley Tucci nebo odvržená konkurenční tanečnice Kristen Bell, se nenechali zatlačit snadno, ale některým nic jiného nezbývalo. Alan Cumming dostal nulový prostor a byl až takřka zbytečný a Cam Gigandet přijal nejtrapnější roli ve své kariéře. Navíc, dvě hodiny jsou na takový film až příliš, ale on to vlastně ani de facto film nebyl. Byl to jeden dlouhý a mírně rozvleklý videoklip s popovou zpěvačkou, která zatoužila být tak moc sexy, až se to tak nějak minulo účinkem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

A já si myslím, že všechny ty kritiky od "kritiků" nejsou pravdivé. Christina Aguilera, že neumí hrát, to v skutku neumí, ona nehrála, ona prostě vypadala přirozeně, takže jsem jí tu roli věřila. Že všechno kromě písní nudí, nenudí víc než všechny romantické filmy. Některá vystoupení byla velkolepá, některá za nimi slabě pokulhávala, nemám Christinu jako zpěvačku ráda, ale musí se přiznat, že má dobrý hlas a přezpívá i Cher. Takže stručně a jasně, mě se to líbilo, rozhodně bych to doporučila. Sice poněkud pohádkové ukončení, i začátek, ale 4* a btw. promiňte, ale srovnání s Nine? Seriously? U Nine jsem se nenudila asi tak úvodních dvacet minut, pak jsem jen doufala, že to sakra už bude konec, a vystoupení mě tam pohltilo jen jedno (to od Fergie), tohle bylo asi o 100% lepší ve všech směrech. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný scénář, hmm, ani moc nevadil; tři hvězdičky. Taneční čísla, super; plus hvězdička navíc. V konečném součtu pěkné čtyři hvězdy. Christinu moc nemusím,abych pravdu řekla, ale tady se mi vcelku líbila, a to především její tanečně-zpívající vystoupení. Jiný její herecký projev byl takový nemastný-neslaný, neurazí, ale ani nenadchne. Stanley byl ovšem neodolatelný. Každý film, ve kterém hraje, pěkně oživí, a jeho postavy se stávají těmi oblíbenějšími z celého filmu. Jen ještě škoda, že se Cher moc nehýbal obličej, občas jsem si musela procvičit své obličejové svaly, abych zjistila, že při pohledu na ni neztuhly. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Na kostýmy, kdy na sobě měly tanečnice jen křišťálové řetízky, bylo použito asi 250 000 křišťálů v patnácti barvách. (virus10)
  • Fotografie sedmileté Ali (Christina Aguilera) je skutečným snímkem z dětství slavné zpěvačky a herečky, kde je se svou pravou matkou. (oje)
  • Cher zpívala "You Haven't Seen the Last of Me" živě. (Taninaca)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama