Reklama

Reklama

Taková moderní rodinka

(seriál)
Ukázka z filmu 1
USA, (2009–2020), 91 h 3 min (Minutáž: 20–22 min)

Hrají:

Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland, Ariel Winter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(250)

Americký komediální seriál nám představuje novodobý rodinný klan, v jehož čele stojí šedesátník Jay Pritchett se svou novou mladou manželkou a vyženěným synkem, Jayova dospělá dcera se třemi potomky a syn, který se svým partnerem právě adoptoval dítě.  Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti už je dávno minulostí a tento americký sitcom nám představuje moderní rodinu z počátku 21. století. Vlastně tři rodiny, které nicméně dohromady tvoří klan Pritchettových. Jeho patriarchou je šedesátník Jay (Ed O'Neill), který se znovu oženil s mnohem mladší vášnivou Glorií (Sofía Vergara). Ta si z předchozího manželství přivedla do rodiny jedenáctiletého syna Mannyho (Rico Rodriguez), jenž celé dny tráví sněním a psaním veršů, což se jeho novopečenému nevlastnímu otci zrovna nezamlouvá. Jay také těžko snáší, když si lidé myslí, že je Gloriin otec, nikoliv manžel. Jayova dospělá dcera Claire (Julie Bowen) a její muž chtějí mít otevřený a upřímný vztah se svými třemi dětmi, jenže to není žádný med, zvlášť když udeří puberta. A pak je tu Jayův syn Mitchell (Jesse Tyler Ferguson), který už pět let žije se svým partnerem Cameronem (Eric Stonestreet), a právě spolu adoptovali dítě z Vietnamu. Život, jak se zdá, není úhledný ani předvídatelný, ale právě překvapení, jež neustále přináší, z něj vyhánějí nudu. (ABC TV Network)

(více)

Recenze (379)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Americký smysl pro rodinu se zde vyrovnaně snoubí s komediální stránkou, i když té to trvalo trošku déle, než byla nalistována. Zvlášť oceňuju realistické prvky (marné snažení taťky Philla) i nedementní roli Eda O' Neilla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Modern Family: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,573,668 //počet predaných kusov 373,400 ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Taky máte uhozenou rodinu? Kdo nemá, že? Proto jistě nebudete mít problém najít se alespoň v jednom z hlavních charakterů Modern Family. Není důležité, jestli to bude normální Claire, ňouma Phil, dramatický Cameron, upjatý Mitchell, vášnivá Gloria či hlava rodiny Jay, protože ať už tak či tak, u tohohle seriálu se budete bavit, má totiž co nabídnout každému. Výborné scénáře, barvité sympatické charaktery, vypointované vtípky a dokumentární styl padnou sitcomu beze smíchu jako ulité, a po nějakých pěti dílech jsem si na téhle různorodé rodince vypěstoval velkou závislost a stojím si za názorem, že je to nejvtipnější seriál, který se vysílá. Zkuste to posoudit taky, skoro určitě nebudete litovat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čím déle jsem zhlédnutí každodenních trablů klanu Dunphy/Pritchett/Tucker/Delgado odkládal, tím jasněji jsem tušil, že až se k němu jednou zvládnu propracovat, bude to stát za to. A jsem moc rád, že jsem měl úplnou pravdu. Všichni přítomní jsou totiž nějakým způsobem střelení, uhnutí a všelijak jinak kouzelní, a díky tomu mám vlastní širší rodinu zase o něco raději. Třeba právě proto, že ve městě, kde jsem vyrůstal, takové lidi potkávám (konkrétně Alex a Phila, což je možná důvod, že mám právě je dva v seriálu nejradši). Druhá silná zbraň Rodinky pak spočívá v rozdílnosti humoru u jednotlivých domácností. Zatímco Cam a Mitchell umí díky přirozené, a přitom patřičně rozevláté melodramatičnosti Erica Stonestreeta dohrát i tu sebebanálnější zápletku do turbulentních divadelních otáček, o kousek dál se naopak hraje na zdánlivě jednoduchý kontrast po klidu toužícího Jaye a temperamentní Glorie. V českých končinách má taková linka těžší život, protože v tuzemsku je "mezinárodně" vztahové hemžení přece jen okrajovou záležitostí, takže mohou některé gagy padnout na neúrodnou půdu. Možná i kvůli tomu si spousta diváků dodnes myslí, že vtip spočívá v tom, že si sexbomba vzala staršího páprdu pro peníze, což je za prvé velká škoda a za druhé zcela špatně. Mojí nejoblíbenější skupinou jsou ale Claire, Phil a jejich ratolesti. Ona má na starost všechno, on je milionový otec, ale nemožný manžel, který svými rozhodnutími doslova a do písmene páchá dobro. V kombinaci s výbušným trojlístkem potomků se jedná o seskupení, které bych jednou velmi rád měl doma a zároveň o tak dokonalou chemii, která působí, že ani nepotřebuje scénář, snad jen námět, do kterého onu geniální pětku stačí hodit. Až do samého konce bohatých jedenácti sezón neuvěřitelně stabilní (byť nevyhnutelně stále méně specificky rozpoznatelný) životabudič, kterému v rovinně rodinného sitcomu nebylo rovno a navždy i podívaná, která dokázala v jediné minutě rozesmát i dojmout. P.S.: Gotta fix that step! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jeden z nejoriginálnějších, nejpříjemnějších a nejzábavnějších sitcomů, jaký jsem kdy viděl. Nebylo jediné vyloženě špatné epizody, seznámilo mě to s tolika skvělými herci a díky konstantně pozitivním koncům to fungovalo jako zaručený lék na každou mojí depresi. A že jich v roce 2020 nebylo málo. Výborný, nápaditý, některý epizody dokonce bravurně zrežírovaný. Pecka a silně doporučuju, pakliže hledáte něco, co vám zaručeně kdykoliv zvedne náladu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Many vládne ale inak je to vlastne - viem že toto bude znieť ako oxymoron - konzervatívny pohľad (žiadna z "manželiek" nepracuje a rodinu živí otec ) na politicky korektnú liberálnu multikulti gay rodinu. Minúty 17-19 pretáčať, tie rodinné múdra sú vražedné. 6/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slíbila, že to tátovi neřekne, dokud nebudu na vejšce. Což znamená, že se to taky nikdy nemusel dozvědět." Až budu v důchodu, tak si rozhodně nepořídím mladou exotickou manželku a velkou rodinu, protože budu chtít mít klid. A pokud budu mít roupy, tak si pustím tento seriál, který mě z toho nápadu bezpečně vyléčí. Nicméně na Jayově rodině mě baví ty generační paradoxy, které způsobují, že díky slovu "nevlastní" mohou být od sebe sourozenci vzdáleni o nějakou tu generaci a věkový rozdíl babičky s vnučkou je vcelku zanedbatelný. Slovní pošťuchování členů rodinky mi taky vesměs připadá zábavné a hlava rodiny Jay mě dokáže uspokojit, protože hýří sarkasmem na všechny světové strany a neváhá k zachování svého životního prostoru použít útok modelem letadla. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vtipné i důvtipné zakomponování klasického sitcomu do prostřední novodobé rodiny 21. století. Sledujeme tři něčím unikátní rodinky tvořící jednu velkou bandu ve většině případů "nechtěně" vtipných lidiček. Humor je inteligentní, jemný, kvalitně vypointovaný, ale čas od času udeří i nějakou "jednodušší" bombou smíchu. Charaktery, jakožto stěžejní prvek, jsou dost pestré, různorodé, skvěle se doplňují a oblíbence si určitě najde každý (u mě Phill). Hodně je třeba ocenit minimální koncentraci klišé, popř. kulantní způsob, jakým se s nimi seriál vypořádává. Po dalších sériích musím ještě pochválit vývoj jednotlivých rodinek a s tím i mírně stoupající kvalitu! Moderní rodinka si opravdu našla pevné místo na vrcholu dnešních sitcomů. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nějak zvlášť mě to nechytlo, proto jsem to opustil velmi brzy. Pravděpodobně by se můj názor změnil (k horšímu či lepšímu), ale to už se nedozvíme. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Návykové! Sympatičtější seriálové postavy na současné scéně neexistují. Vtipné, pravdivé, dojemné. Nejlepší seriál za hodně dlouhou dobu. (1. série) 90% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Když jsem zahlédla ukázku na Netflixu, říkala jsem si, že půjde o další přiblblý sitcom překypující nesympatickými postavami. Ach, jak jsem se mýlila! Respektive, rodina Dunphyů mi moc sympatická není, ale stejně jsem si je nějakým způsobem dokázala zamilovat. Nejlepší je rozhodně Gloria a gay páreček s jejich vykutálenou dcerunkou. Geniální záležitost, co mě rozesměje i v nejtemnějších chvílích. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti už je dávno minulostí... Fakt? Na miesto toho tu máme starého vypelichaného nadržaného kozla (Ed O´Neill), čo sa ožení so silikónovou zlatokopkou, ktorá by mu mohla byť dcérou. Vyžení s ňou aj jej malého mexického pankharta. Jeho dospelý syn je slizký homoš, ktorý žije s iným nechutným buzerantom a spolu si adoptovali malé šikmooké decko z Vietnamu. Jeho dcéra a jej manžel sú absolutne neschopní rodičia. Takže toto má byť tá "Moderná rodina". Je mi z toho na gŕcanie. Tento americký sitcom nie je zábavný. Je chorý, zvrátený a deviantný. Hnusný multi-kulti gay odpad! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdyby se seriál rozdělil do tří rovin dle jednotlivých jádrových familií (jo, i sociologii jsem kdysi tlačil do karfioly ozdobené kedlubny), mohly by názvy být ,,Jayova mondénní dylinka", u Claire, vdané za autistu ,,taťkova mentální bublinka" a u těch homoklád asi ,,taková prdelní mrdinka". Nějaký nelida to však splácal do kupy a, světe div se, já si po letech odporu a minutách utrpení zvykl. Ba co více, vcelku si i oblíbil. Já vím. Asi stárnu a brzy pojedu i Mladý a neklidný, nebo Lumírovo kolébání po Ulici. . ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Postupem času si tento seriál u mne vybudoval pozornost. Jedná se zde o příběhy tří rodin provázaný klanem Pritchettových, kteří prožívají každodenní trampoty. Nejde jinak než chválit, pro pobavení a zvednutí nálady můžu jen tento seriál doporučit. / Viděné epizody z 1-6 série *144.dílů / Sleduji 7 sérii ( Hodnocení: 8/10) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda to bylo dabingem, ale mě to ukrutně nudilo a první díl jsem přežil bez úhony, naštěstí. A za to jsem rád. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 10 dílech: Prozatím hodně zajímavý a slibně rozjetý sitcom o třech ne tak obvyklých rodinkách, které tvoří dohromady jednu velkou. Celé je to natočeno polodokumentárním stylem, kdy postavy říkají na kameru své názory o jistých věcech. Tak trochu na způsob Kanclu. Vtipama je to natřískaný od začátku do konce, i když některé vtípky "cool táty" Tye Burrella vyznívají trochu křečovitě. Navíc to celý uteče sakra rychle, i na těch 20 minut. Postavy jsou navíc dobře napsané a ještě lépe zahrané a skvěle se mezi sebou doplňují. Navíc je super zase někde po letech vidět Ala Bundu. Hodně se těším na další díly. P.S. - Cameo Edwarda Nortona rulez.....Update: Ten seriál je čím dál lepší a vtipnější. Po půlce 2. sezóny jasný 5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, než za plný počet. Po několika dílech je jasné, že Modern Family není dalším tuctovým komediálním seriálem - k podobným sitcomům osobně přistupuji s velikou opatrností, ale tento novodobý televizní počin si mne dokázal získat již během prvních několika minut. Desítky jiných oceňovaných seriálů mi nic neříkají (HIMYM, Black Books), ale tohle je prostě pecka. Výbuchy smíchu jsou děsivě pravidelné, postavy mají neustále co nabídnout, a ten styl režie! To se vážně jen tak nevidí. Navíc zde není otravný rádobysmích diváků v pozadí. Po dvou hodinách strávených s těmito svéráznými postavičkami se těším na každou další nálož. A ty několikavteřinové úvodní titulky jsou prostě geniální! ()

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Zorro dostane novou verzi

Zorro dostane novou verzi

10.12.2020

Jen co filmař Robert Rodriguez (Alita: Bojový anděl, Sin City – město hříchu) sklidil chválu za svoji čerstvou epizodu seriálového Mandaloriana, oznámil tvůrce ještě spolu se svou sestrou… (více)

Nejlépe placené herečky roku 2020

Nejlépe placené herečky roku 2020

16.10.2020

Časopis Forbes každoročně sestavuje žebříček nejlépe placených herců a hereček roku, před pár týdny jsme tak řešili nejlépe placené herce, a nyní nastal čas podívat se taky na herečky. Následující… (více)

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama