Reklama

Reklama

Taková moderní rodinka

(seriál)
Ukázka z filmu 1
USA, (2009–2020), 91 h 3 min (Minutáž: 20–22 min)

Hrají:

Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland, Ariel Winter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(250)

Americký komediální seriál nám představuje novodobý rodinný klan, v jehož čele stojí šedesátník Jay Pritchett se svou novou mladou manželkou a vyženěným synkem, Jayova dospělá dcera se třemi potomky a syn, který se svým partnerem právě adoptoval dítě.  Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti už je dávno minulostí a tento americký sitcom nám představuje moderní rodinu z počátku 21. století. Vlastně tři rodiny, které nicméně dohromady tvoří klan Pritchettových. Jeho patriarchou je šedesátník Jay (Ed O'Neill), který se znovu oženil s mnohem mladší vášnivou Glorií (Sofía Vergara). Ta si z předchozího manželství přivedla do rodiny jedenáctiletého syna Mannyho (Rico Rodriguez), jenž celé dny tráví sněním a psaním veršů, což se jeho novopečenému nevlastnímu otci zrovna nezamlouvá. Jay také těžko snáší, když si lidé myslí, že je Gloriin otec, nikoliv manžel. Jayova dospělá dcera Claire (Julie Bowen) a její muž chtějí mít otevřený a upřímný vztah se svými třemi dětmi, jenže to není žádný med, zvlášť když udeří puberta. A pak je tu Jayův syn Mitchell (Jesse Tyler Ferguson), který už pět let žije se svým partnerem Cameronem (Eric Stonestreet), a právě spolu adoptovali dítě z Vietnamu. Život, jak se zdá, není úhledný ani předvídatelný, ale právě překvapení, jež neustále přináší, z něj vyhánějí nudu. (ABC TV Network)

(více)

Zajímavosti (63)

  • Sarah Hyland (Haley Dunphy) byla v 9 letech diagnostikována nemoc zvaná Multicystická dysplazie ledviny. V roce 2012 musela podstoupit transplantaci ledviny, kterou jí daroval její otec. Kvůli následné léčbě často musela odpočívat v posteli. I přes to zároveň pokračovala v natáčení seriálu. (10milda)
  • Taková moderní rodinka se stal prvním seriálem v historii, kde jsme mohli vidět žádost o ruku gay páru a hlavní svatbu gayů. (10milda)
  • Ariel Winter bylo pouze 11 let, když byla obsazena do role Alex Dunphy, proto byla na natáčení vždy doprovázena svojí matkou. Podle herců a filmového štábu její matka Ariel často shazovala, když stále měla narážky na její váhu a herecký výkon. Dostalo se to do bodu, kdy producenti chtěli její matce zakázat vstup na natáčení. V roce 2012 byla Ariel Winter odebrána z domovu své matky na základě obvinění z fyzického a emocionálního týrání, a tak byla svěřena do opatrovnictví své starší sestry. V roce 2016 Ariel Winter oznámila, že se osamostatnila od své rodiny. (10milda)
  • Ed O'Neill má ve skutečném životě dvě dcery, Claire a Sophii. V seriálu se jeho dcera jmenuje též Claire (Julie Bowen) a Sophie je jméno herečky ztvárňující jeho manželku (Sofia Vergara). (zajda404)
  • Eric Stonestreet, který hraje v seriálu gaye Camerona, je ve skutečném životě heterosexuál. Gay komunitu ale podle svých slov silně podporuje. (zajda404)
  • Když Sofia Vergara (Gloria) ještě žila ve své rodné Kolumbii, sledovala v televizi španělsky dabovanou verzi seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987), ve kterém ztvárnil jednu z hlavních rolí její seriálový manžel Ed O'Neill (Jay Pritchett). Potom, co úspěšně získala roli Glorie, byla zklamaná, že Ed ve skutečnosti španělsky vůbec nemluví. (zajda404)
  • Seriál drží prvenství v nejvíce po sobě vyhraných cen Emmy za komediální seriál, a to v počtu pěti cen (2010-2014). O první místo se dělí se seriálem Frasier (od r.1993). (zajda404)
  • Julie Bowen (Claire) byla v průběhu natáčení pilotní epizody těhotná, její těhotenské bříško je dokonce v některých scénách jasně patrné. Porod svých synů (dvojčat) Johna a Gustava stihla ještě před startem natáčení zbytku první série. (zajda404)
  • Ed O'Neill původně v tomto seriálu hrát nechtěl, scénář přijal jen ze zdvořilosti. (reich)
  • Když Sofía Vergara na konci 3. série prozradila, že je těhotná, všichni byli zaskočeni. Dokonce samotní herci o tom neměli ani ponětí. Nolan Gould v rozhovoru prozradil: „Scenáristé si prostě vzali jednoho zvukaře, jednoho kameramana, kadeřníka a maskérku a natočili to jenom s ní. Tito lidé byli jediní, kdo o tom věděli.“ (CrashONE)
  • Craig T. Nelson měl původně hrát postavu Jaye Pritchetta (Ed O’Neill). (CrashONE)
  • Jesse Tyler Ferguson v rozhovoru prozradil, že vtip, kdy si Jay (Ed O’Neill) nedokázal poněkolikáté zapamatovat, že je gay, je z jeho života. Jeho opravdovému otci to totiž musel po letech říkat třikrát, než tomu opravdu uvěřil. Tuto příhodu Jesse řekl scenáristům seriálu a těm se to tak líbilo, že to dali do scénáře. (CrashONE)
  • The Hollywood Reporter oznámil, že hvězdy seriálu Julie Bowen, Ty Bureell, Jesse Tyler Ferguson), Eric Stonestreet a Sofía Vergara dostávali za každou epizodu 3. série zaplaceno okolo 65 tisíc amerických dolarů. (CrashONE)
  • Eric Stonestreet (Cameron Tucker) za svou roli získal cenu Emmy v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Jonash87)
  • Julie Bowen (Claire Dunphy) za svou roli získala cenu Emmy v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Jonash87)
  • Seriál získal roku 2012 cenu Emmy v kategorii nejlepší komediální seriál, čímž obhájil vítězství z roku 2011. (Jonash87)

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Zorro dostane novou verzi

Zorro dostane novou verzi

10.12.2020

Jen co filmař Robert Rodriguez (Alita: Bojový anděl, Sin City – město hříchu) sklidil chválu za svoji čerstvou epizodu seriálového Mandaloriana, oznámil tvůrce ještě spolu se svou sestrou… (více)

Nejlépe placené herečky roku 2020

Nejlépe placené herečky roku 2020

16.10.2020

Časopis Forbes každoročně sestavuje žebříček nejlépe placených herců a hereček roku, před pár týdny jsme tak řešili nejlépe placené herce, a nyní nastal čas podívat se taky na herečky. Následující… (více)

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama