Reklama

Reklama

Útok žraloka

(TV film)
  • Austrálie Malibu Shark Attack (více)

Obsahy(1)

Heather pracuje jako plavčík na jedné z pláží v Malibu. Spolu s ní tam pracuje její bývalý přítel Pete, mladík Doug a Barb. Je to den jako každý jiný, Heather a Pete se hádají, protože Heather má nového přítele a Pete ji chce zpátky. Tento malicherný spor přeruší varování před tsunami. Plavčíci tak vyklidí pláž, ale sami uvíznou ve strážní věži. S plavčíky tam uvízla i Jenny, která si odpykává veřejně prospěšné práce, a Bryan, který se ten den zasnoubil s Barb. Heather a Pete vědí o žralocích, kteří se toho dne objevili ve vodě, jeden se je pokusil zabít i na souši. Barb poznala, že jde o prehistorického žraloka šotka, který žije v hlubinách a všichni ho již považovali za vyhynulého. Když parta uvízla po úderu tsunami ve věži, začali na jejich věž útočit žraloci. Široko daleko je jen voda. Barb  žraloky brání, ale ji sežerou jako první. Kromě této skupiny uvízli uprostřed vody i dělníci, kteří pracovali na domě, který navrhl Colin, což je nový přítel Heather. Colin tam uvízl také a velmi se bojí o Heather. I v jeho partě postupně lidé umírají, až zbyde jen on a dělník George... (TV Prima)

(více)

Recenze (108)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže si to ujasněme:) V Kalifornských vodách se prohání jistý počet, údajně vyhynulých "Žraloků šotků," kteří se začnou přiživovat na místním obyvatelstvu. Zároveň se k pobřeží Kalifornie blíží třicetimetrová vlna tsunami, která se objeví znenadání a dorazí během pěti minut. Na pláži však není David Hasselhoff se svou "Pobřežní hlídkou," aby mohl nebezpečí odrazit a tak tato vlna smete vše, co jí přijde do cesty. Tedy, pouze kromě strážního domku na pláži, do něhož se zázrakem nedostane ani po kolena vody a dokonce se pod tíhou vody ani nezřítí a neodplaví jej. Štěstí pro skupinku lidí, která se sem ukryla (stejně jako pro prehistorické žraloky, kteří začínají spřádat svůj ďábelský plán:). Výčet charakterů je vskutku pestrý. Máme tady "Brutální Nikitu," která se snaží zachovat si klidnou hlavu, jejího přítele, se kterým se samozřejmě dá opět dohromady, hysterickou, uřvanou blondýnku, která soutěží o to, který divák v sobě objeví superschopnosti a dokáže jí přes obrazovku dát po tlamě, svalnatého plavčíka, který ji má dokonce možná rád, či sympatickou tmavovlásku, která chce žraloky odchytit a zkoumat. Útok žraloka nabízí velmi dynamickou podívanou, plnou tradičního klišé, nelogiky a odzbrojujících dialogů i scén. Pro nudu nezbyde žádný čas a já si tak mohla vychutnat, v rámci béčkových, žraločích kousků, další povedený "zářez" do daného tématu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dokonale zvedlo náladu. Když se sejdou prehistoričtí žraloci, plavčíci pobřežní hlídky a ničivá vlna tsunami, může a bude to slušná řachanda. Je nesmírně těžké vybrat nejhorší scénu, nejhorší „herecký“ výkon, nejhorší technickou finesu. U výsledku (a i samotného natáčení) museli trpět všichni zúčastnění – pokud jsou tedy alespoň trochu soudní. Neodolatelné!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených uživateľov o tomto titule napísal, že je to ďalší z celej rady céčkových žraločích filmov, ktoré väčšina ľudí označuje ako odpad alebo paskvil a i tak sa na ne pozerajú stále znova. To je presne aj môj prípad. Sám seba týram takýmito nízkorozpočtovými brakmi, ktoré sú plne nelogických sprostostí, mizerných hercov a príšerných digitálnych trikov a potom tu vypisujem aké sú to sračky. Vedel som, že "Čeľuste smrti" budú stáť za hovno a veru že aj stáli, no a predsa som to dopozeral až do konca . * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Odpusťte mi stručnost, ale na tuhle "Pobřežní hlídku" kříženou s dementovým průjmem se nevyplatí mrhat slovy ani časem. Nudná, trapná, řídká srajda, která si víc jak 12% opravdu nezaslouží. Už jsem ve filmech viděla i horší efekty, tak jednu uplakanou, pozvracenou, chcípající hvězdičku dám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na žraloka jedině s motorovkou! Pokud víte, a trochu znalý divák vědět musí, do čeho jdete, pak nebudete zaskočeni. Prvoplánová zábava za pár šupů. Ber nebo nech ležet. Místy napětí, rudá vřídla, nohy pryč, ruka pryč, levné efekty - mizerní žraloci, ještě mizernější tsunami a protivná uječená blondýna. Ovšem likvidace ochránkyně žraloků si zaslouží minimálně hvězdu navíc.Nejhezší byla mechanická hřbetní ploutev... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Losoval jsem, jaký hodnocení sem prsknu, protože i kdybych měl v nabídce "Nevyprázdněná kadibudka po čtyřdenním fesťáku", ještě pořád by to byla poklona. Že jsem z kulicha vytáhnul zrovna lísteček s pěti hvězdičkama je holt ironie osudu, protože Útok žraloka a moje ruleta jsou na tom teď se smysluplností naprosto stejně. ()

sheen odpad!

všechny recenze uživatele

Výsměch, nenašel bych tam snad nic pozitivního až na úvodních 5s plážového beach voleyballu a tu bloncku co furt řvala:), nezachráníla to ani Nikita ve výslužbě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na žraloky jedině s Brutální Nikitou aneb na Malibu bez Pamely Anderson. Ničivé vlny Tsunami se řítí k pobřeží Kalifornie a s nimi i krvelační prehistoričtí žraloci, kteří vyhynuli před miliony let, ale otřesy je probudily zpět k životu. A zakousnou se do každé modelky, která svoje luxus pozadí vystavuje na slunné pláži. A mimoto se ve smrtelném nebezpečí ocitne skupinka záchranářů a jejich přátel. A to je celé. Pak už se bojuje nejen s mimořádně nízkým rozpočtem, ale hlavně s nepříliš početnou skupinkou žraloků poněkud bizarního vzhledu, a to prosím s nižším výskytem drastických záběrů na požírané oběti což příznivce eko hororů přivyklých na nedávná "piraní" jatka nejspíše rozladí. Celý útok probíhal v podstatě tak, že žralok někoho prudce strhl pod hladinu, to doprovázel křik napadené oběti s následně rozvířenou vodou plnou krve. Kamera se jaksi neobtěžovala vlézt za obětí pod hladinu a tak není v tomto případě nic vidět. Oproti tomu by se ovšem dalo vypíchnout detailní zašívání roztrženého stehna modelky bez umrtvení. Mezi nepříliš známými hereckými tvářemi se skví Peta Wilson alias seriálová Brutální Nikita v roli záchranářky. Pod hladinu tenhle poměrně dynamický horor táhne evidentně skromný rozpočet podepisující se od slabšího vizuálu až po chabé trikové sekvence mezi něž spadá animace žraloků a z toho lze usuzovat, že rozpočet zřejmě skončil v útrobách nenasytných žraločích monster. Klady: film je určen pro skalní příznivce žánru nehledící na bombastické pojetí + snaživí herci + zajímavý vzhled žraloků + pozvolný přechod do dynamického hororu + úvodní sekvence s nádhernýma ženskýma na pláži + naturalisticky pojatá scéna zašívání stehna. Zápory: příliš skromný rozpočet - slabé trikové sekvence - absence gore - nepříliš početná skupinka žraloků (cca pět kusů) proměnlivý vizuál - nepříliš překvapivý závěr - film nesnese přísná měřítka. Mé hodnocení: 60% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Od novějších žraločích hororů opravdu nečekám nové Čelisti, je mi jasné, že to jsou kusy natočené za pár dolarů s několika vysloužilými herci, kteří před pár dekádami lehce zazářili v nějakém tom béčkovém filmu či seriálu, s katastrofálními digitálními efekty, za které by se styděli i vývojáři, kteří dělali hry na legendární osmibitovky a pitomým scénářem... Co od těchto filmů čekám, je zábava... Jenže ta se jaksi poslední dobou nedostavuje, protože i když tvůrci ví, že je film sračka, pojmou jej neskutečně vážně a člověk se prostě nemá nad čím bavit... Pomalu nad těmito kousky začínám lámat hůl... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ukážka americkej filmovej televíznej retardácie, kde sa môže spráskať na kolene úplne čokoľvek a ľudia im to uveria. Dokonca aj to, že tí žraloci nie sú len otrasne animovaní a tá vlna tsunami je skutočná. Ale to je len to najmenej na katastrofálnom scenári a postavách, ktoré sú buď klišé, alebo tu máme aj uvrieskanú blondínu, ktorú by sme chceli, aby žralok aj skutočne zožral. Ale... *SPOILER* ... to sa nestane *END OF SPOILER*. Čo viac ešte dodať, že tu máme skutočne pár skutočných komických smrtí ľudí aj žralokov a absolútna nereálnosť, ktorá dokáže človeka pobaví ak si prepne myseľ na to. A z tohto pohľadu teda film neposielam do večných lovíšť. Lebo zabavil som sa miestami poriadne. Myslím si, že väčšia komédia by už z toho bola len v prípade, že by sa tu do hlavnej role dostal David Hasselhoff. Hodnotenie: D- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za šotky, kteři byli roztomilí. Zbytek všeho stál za starou belu a vůbec mě to ničím nenadchlo.. snad jen ta bloncka, co se upekla v solárku ve Final destination 3 mi přišla hezčí než tam, ale jinak tenhle film je jeden velkej úser to tmy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady „céčkových“ žraločích filmů, které většina lidí označuje za odpad či paskvil a přesto se na ně dívají pořád znova. Podobné kousky samozřejmě nikdy nebudou patřit mezi moje TOP ve svém žánru, ale jednu věc u mě vždycky splnit dokáží. Pokaždé se totiž u nich docela dost nasměji a mnohdy mi i lehce zvednou náladu svou „stupiditou“. Můžou lidé přežít v dřevěné boudě tsunami, když to nevydrží ani silnice či zdi? No podle amíků určitě ano! Logiku v těchto filmech jen stěží najdeme, protože u nich prostě neexistuje, ale na to jsme si u nich už zvykli, takže co…Proto se tvůrci alespoň snaží do podobných filmů obsazovat alespoň několik známých tváří, aby si vydělali alespoň nějaké penízky. Taková Peta Wilson už má svá nejlepší léta za sebou a tak není divu, že hraje v podobných filmech. Každý se musíme nějak živit. Chelan Simmons ráda ukazuje své ženské přednosti, ale tady se zmohla pouze na bolestivé skučení a trapný taneček. Tahle samice mě zklamala asi nejvíc. Co se týká digitálních žraloků, tak to byl vážně hnus velebnosti, zvláště když se několik záběrů neustale opakuje (ale to už není žádná novinka, Asylum a Nu Image to dělají pořád). Ale tak co, film mě pobavil, neznechutil a především jsem u něj neusnul. Mým oblíbených hodnocením u těchto filmů bývá 30% a tak se toho budu držet i tentokrát. Viděl jsem už i horší kousky. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Príšerné herecké osadenstvo, digitálni predhistorickí žraloci, počínanie hlavných hrdinov postrádajúce akékoľvek náznaky logiky.... za kúsok ako je Malibu Shark Attack by sa veru nemuselo hanbiť ani nechválne známe štúdio Asylum, no na druhej strane som sa na tomto splašku miestami aj celkom pobavil, veď prihriato pôsobiaci baywatchák, ktorý si v plavčíckej búde skrýva malokalibrovku, ktorou potom priamo z pláže v rozbúrených vlnách s neomylnou presnosťou kosí žraloky, to sa nevidí každý deň... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z močoviek, vyvierajúcich z podradnej časti Hollywoodu, ponukajúca približne 50% opakujúcich sa záberov, zopár príjemných záberov na prdelky v bikinách a zopár otrasných trikov. 1,5* ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Má vůbec cenu se rozčilovat???Pokaždé,když na něco takového narazím, tak mám tendenci se neskutečně vytočit a plivat kolem sebe ohěň.Teď to ale neudělám a nechám za sebe výmluvně hovořit hodnocení ,protože to slovo ODPAD je tak jediné co to vystihne nejlépe. ()

lestyna odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla tu možnost vlézt do televize a všechny hlavní hrdiny tam pozabíjet paličkou na maso,s chutí bych to udělala! Naprosto nelogické chování všech,mě dovádělo k nepříčetnosti.Opravdu sem jim všem přála,aby je sežral ten odporný žralok u kterého bylo úplně vidět,že je to jeden velký efekt.Uřvaná bloncka,byla tak nesnesitelná,že jsem se neudržela a i přesto,že mě bohužel neslyšela jsem na ní řvala ať už drží hubu!!! Takže pokud se chcete psychicky složit,nebo jste sumo zápasník je tento film urče přímo pro vás,protože co umí perfektně je dohnat člověka k chuti někoho zabít... ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Herci 0 %, scénář 0 %, efekty 0 %. Herci seděli v chatce, kolébali se na vodě, tvářili se nepřítomně a věty, které vypouštěli z úst byly mimo děj. Vršením nelogičností a blbostí jedné na druhou směřoval film k divákem vytouženému konci. ()

Reklama

Reklama