Reklama

Reklama

Rückenwind

  • USA Light Gradient (festivalový název)

Obsahy(1)

Dva mladí muži Johann a Robin se rozhodnou pro malý výlet. Vše se však komplikuje, když kola, na kterých přijeli, najednou zmizí a oni se ztratí v hlubokém lese. Po několika dnech narazí na starý statek, který obývá matka se svým dospívajícím synem. Čeká je až překvapivě milé přivítání a začínají poznávat jeden druhého. (youngling)

(více)

Recenze (3)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tady místo větru v zádech (podle názvu filmu), foukal režisérovi silný protivítr...Udělat "teplouškou road movie" takhle nezáživně, je opravdové umění. Pár docela dobrých nápadů, které ale vůbec nebyly dotaženy do konce, přeci jen film vytáhly kousek nad totální odpad.... ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Motiv cesty si Krüger očividně oblíbil, a proto je dobré vnímat Rückenwind jako klasickou road-movie. I přesto, že snímek v mnoha okamžicích působí vizuálně lacině a scenáristicky neobratně (dvě postavy stojí nehnutě proti sobě, následně děj pokračuje - snaha o vyznění vzájemných citů obou chlapců či nevyužitá postava mladého chlapce z farmy, jehož homosexualita zůstává jen naznačena a do děje vlastně vůbec aktivně nezasahuje), má v sobě nějakou tajemnou esenci, která ho drží spolehlivě nad vodou. Kdo ví, snad je to ten Spreewald... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama