Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manhwa Tamra je předlohou tohoto seriálu. Tamna je dnešní ostrov Jeju u Jižní Koreje. Děj se odehrává v 17. století, mladý Angličan William ztroskotá na ostrově se svým známým Yanem, který je zaměstnanec Východoindické společnosti a slíbil Williamovi, že ho vezme na cestu do Japonska. Královská dynastie v Koreji ovšem zastávala izolacionistickou politiku, dokonce vydala výnos, že každý cizinec v zemi musí být popraven! William se na ostrově seznámí s lovkyní perel Beo Jin i dalšími lidmi. Rozhodně ho nečeká žádná idylka... (Vavča)

(více)

Recenze (4)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si hodit mincí, jestli 3 nebo 4*. V něčem příjemné, v něčem hloupé. Souhlasím s Moiraine. William je zřejmě nejhloupější osobou v seriálu, co jsem kdy viděl (a jeho angličtina je přímo "smrtící"). Ok, on asi měl jako mladý naivní anglický aristokrat v cizím prostředí takový být, ale že by až tak moc? Na druhou stranu Beo Jin byla i přes svoji naivitu uvěřitelná a v tradičním úboru haenyo (potápěčky) dost sexi (mám slabost pro odhalená ramena). Na rozdíl od jiných jsem seriálu začal víc věřit v druhé polovině. Neskončilo to tak stupidně, jak mohlo (přesto, že dějově nic vyloženě extra). Docela rozporupolné. Miluji: https://www.youtube.com/watch?v=WwZi7MUVmzc ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Bylo to kouzelné, malebné, roztomilé, skvělé, usměvavé..... Prostě zamilovala jsem si Tamnu na první pohled. A doufám, že si tohoto seriálu všimne více lidí. Určitě doporučuji !!! PS: Děkuji andiek05 inspirovala jsem se, (zase) :)) ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Skvělé!!! Nevytkla bych tomu téměř nic, nezamilovat si Park Kyu (Exile) nebo Williama to je snad nemožné :-D Im Joo Hwan (Park Kyu) mi docela připomínal Jang Geun Suka a možná i proto, že podle mého názoru se Park Kyu a Beo Jin charakterově podobají Tae Kyungovi a Go Mi Nam (You´re Beautiful) :-D Rozhodně doporučuji!!! ^^ ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Opět jsem na vážkách, jak hodnotit. Tamra má hodně kladů. Největší předností je soundtrack, který v kombinaci s nádherně nasnímanou krajinou dělá z ostrova Jeju ráj na zemi. A dokud se děj odehrává právě tam, tak je o zábavu postaráno. Obzvláště dějová linka s keramickou mísou mě hodně pobavila. Jak se ale děj přesouvá do města, ubývá komedie a přibývá melodramatu. To by nebylo nutně špatně. Jako u jednoho z mála korejských seriálů mě tu více zajímala romantická linka, než ta 'dějová'. Tím se ale plynule dostáváme k postavám. William je snad ta nejhloupější osoba, jakou jsem kdy viděla. Dlouho jsem si myslela, že to je naivita, ale bohužel to byla čistá hloupost. Hlavní hrdinka je na tom jen o drobet lépe. Zatímco William má v hlavě vzduchoprázdno, ona tam má alespoň to peří. Opakovala jméno "William" tak často, že jsem si v jeden okamžik přála, ať se i s tím svým Williamem utopí a mně i Park Kyu-ovi ukončí utrpení. Zato jsem ale zbožňovala její matku a hlavní záporačka byla opravdu záporná (i když její motivy mohly být objasněny trochu lépe). Park Kyu byl sympaťák, ale ke konci jsem říkala jestli náhodou nemá masochistické sklony podle toho, co všechno byl schopný od Beo Jin vydržet. Nutno dodat, že ta 'britská' angličtina mě tam ničila. Ale i přes to mě bavilo. Velice silné 3*. ()

Reklama

Reklama