Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

teutates 

všechny recenze uživatele

Oóo opäť jeden z takmer dokonalých zločinov... príbeh, ktorý tu už xy krát bol, avšak samozrejme podaný úplne inak... nie takto rafinovane a ukecane... útulné miestečko to "loft", aj napriek vyraznej "precíznosti" s ktorou bol scénar prevedený som našiel pár nezrovnalosti, ktoré v tak "dokonalom" svete pôsobia povedzme "matúco"... len priemer, nič viac 5/10 ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Jako detektivní zápletka dobrý, no... Až na to, tedy, že ta parta dementů vlastně tak velkýma kámošema nebyla a dost přemýšlím o tom, co je vlastně spojovalo. Vždyť jeden každej byl debilní úplně jiným způsobem. Jen snad MUDr. PUDr. vykazoval atomické známky inteligence a nepůsobil jako úplnej hňup. I když... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím blíže k závěru, tím více zvratů se v Loftu děje a tím menší smysl má jakákoliv snaha předvídat, jak to asi dopadne. Ale přitom to nepůsobí překombinovaným dojmem - tvůrci chtěli zamotat divácké hlavy, což se jim povedlo, a potom je překvapit, což jim vyšlo také. Možná to nemuselo být tak dlouhé a epilog byl úplně zbytečný, ale to jsou jen dvě takové malé výtky, jinak jsem se bavil a byl příjemně napjatý. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprostá špička. Takhle to mám přesně rád, napínavý a spletitý děj, spousta postav, notná dávka psychologie, překvapení, zvraty. Belgičani mě začínají přesvědčovat, že hrají v Evropě první filmovou ligu. Jen nechápu, co si potřebují dokazovat Nizozemci, že ten film musí doslova znovu natočit... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz toho, preco sa vyhybam polskym kravinam /Noz w wodze ci ja sa ten hnoj vlastne volal/ a preco som mylovnikom kvalitnej europskej - mimopolskej - filmarskej produkcie. Ci uz ide o cinema espagna, cinema italiano, british cinema, cinema francais, no a tentokrat prislo na Belgicko. Sympaticka flamska konzervacka nielen o jednej mrtvole v akomsi byte. 86 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama