Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie začíná řešit vraždu uškrcené oběti. Při pátrání zjišťuje, že tento případ má něco společného s případem, který se udál před 14ti lety na lodi v docích. Do případu se znovu zaplete detektiv, který po dvou letech pátrání nedokázal ke starému případu na nic přijít, ale teď to vypadá, že by se mohl konečně dobrat k rozuzlení. (balone)

(více)

Recenze (69)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Son Ye-jin, Han Suk-gyu, soundtrack plny nadhernej klasickej hudby a mohutny prival emocii. Uz od prvych minut to pripominalo v tom najlepsom slova zmysle "Scarlet letter" (a zdaleka vobec nie iba vdaka Hanovi). Na ploche 140 min precizne vystavany thriller s tazivym pribehom plneho bolesti, nenavisti, pomsty, odpusteni a vasne. Kazdy zaber vysustruzlikany do dokonalosti, dej majstrovsky a chirurgicky presne davkovany v pomalom tempe, ale o to s vacsim emocialnym dopadom. Zaverecna scena ma nasla v slzach - jednak nad pribehom, ale i radostou nad (pre mna) jednym z najlepsich korejskych komercnych filmov za uplynulu dekadu, kde spatne povodne mozno jednoduche symboly davaju po poskladani v zavere novy synergicky vyznam a silu. [EFM 2010] ()

May 

všechny recenze uživatele

Patos uhledne zabaleny do hysterickeho kabatku. Nesmyslne natahovani a naprosto zbytecne slozite vypraveni pribehu jasneho od sameho zacatku, dokola se omilajici uryvky labutiho jezera a ocekavani neceho velkeho, co tam proste neni. V Koreji divacky neuspesny film a tady film roku? Kde bude asi chyba. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRO NAŠI BUDOUCNOST....“ /// Jen tak úvodem – mám v těch ksichtech a jménech pořádnejch chaos (a to jsem si kurva říkal, že už su aspoň z 10tiny Korejec). To, že se se sebevraždama roztrhl pytel teď pro mě není to hlavní. Mozek jede na maximum (ale no tak – jsem už starší osoba…), snažím se zařadit všechny ty šikmý voči a jména s pomlčkami. TO TENKRÁT PŘED 14ti LETY…. (to si snad ze mě děláš prdel!!! Ty vole, a tahle se nechala přejmenovat… to včera ti parchanti - brnkačka!). Naštěstí! Naštěstí jim to tam brzo začne fungovat, všechno dostává smysl, tváře, jména a tak nějak mě ukecávaj, abych dal 4*. Ale to by ste to museli zkrátit a nejebat tam tolik poetiky! Krimi s thrillerovými prvky a romantickým podtextem. Prostě Korejci. Já už su zvyklej na jiný kusy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Byakuyakō“ kterou napsal v roce 2006 Keigo Higashino číst nebudu. 2.) Matka mě prodala příšeře. 3.) Celej svůj život jsem věnoval jedný svini (ale radši jí to neříkejte…). 4.) Thx za titule ,,MIČI“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je jeden z filmů, kde jsem viděla všechny žánry, které jsou nahoře vypsané, jak se postupně slily v jeden nádherný gejzír plný emocí. Smutek, láska, bolest, křehkost, ale i krutost, to vše je v Baekyahaeng harmonicky propojené a graduje v tragickém závěru, který jsem sice očekávala, ale i tak byl dechberoucí. A ačkoliv tomu úvodní část nenasvědčovala, protože jsem chvíli tápala v ději (přiznávám, že i v obličejích), tak na konci musím říct, že tak drsný, přitom krásný a strhující film s naprosto úžasnou hudbou jsem už dlouho neviděla. 90% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úchvatné dílo ... Nejdřív se mi to jevilo jako velmi dobrá, ale klasická kriminálka, ale díky dlouhé stopáži se film rozjel do tolika žánrů, rozměrů a směrů, že jsem z toho nechápal ... A přitom vše dávalo perfektní ucelený smysl, vše se postupně spojovalo a kriminálka se pozvolna změnila v kruté milostné drama ... Film mi nakonec přišel dějem blíže velmi smutné love story, která divákovi ukazuje, jak dokáže být láska neuvěřitelně krutá a druhým zneužitelná ... Prostě "láska je kurva ..." k tomu opravdu sedí ... Až naprostý závěr filmu (ten v obchodním centru) přidal u mne tu poslední hvězdičku do hodnocení a slzy do očí ... Skutečně mistrovské dílo, o technických super-aspektech a stránkách filmu se nebudu ani rozepisovat, to je prostě vrchol moderního natáčení filmů v Jižní Korei ... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Asi tak polovinu filmu se dokonale ztrácíte, ale pak se začne všechno vyjasňovat a je to pěkně drsná a napínavá detektivka. Je tu změť emocí, vášeň, pomsta, oddanost, nelítostná krutost, divoký sex, lítost a nenávist a také hranice, která byla překročena a už není cesty zpět. Moc pěkné a působivé. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nad nižším hodnocením ani nepřemýšlím. Úchvátila mě samozřejmě fantastická hudba a práce s ní. To jak ve správný okamžik zesilovala, jindy pouze dobarvovala rozhovor a stála v pozadí. Herecké výkony mě ani nepřekvapily, jelikož od těchto herců už to očekávám tak nějak automaticky. Spokojená jsem i s obsazením vedlejších rolí. A co je v tomto případě nejdůležitější, perfektní příběh. Nastupuje sice pomalu a nejistě, ale postupně sílí až k velkému finále. Všechno hezky sedí a nepříliš dramatickým způsobem překvapuje. To mám ráda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatim film roku, úžasná záležitost podpořená perfektní podmanivou hudbou, skvělou režií, která se dokázala v pohodě vypořádat i s časovou složitostí, aniž by bylo potřeba cokoli divákovi polopaticky naznačovat a k trojce Ye-jin Son, Soo Go a Seok-gyu Han nemam co bych řek, prostě perfektní ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi, ktorý rieši vraždu uškrteného muža, ale časom zisťuje, že má niečo spoločné s vraždou, ktorú riešil pred rokmi, ale nepodarilo sa mu nájsť páchateľa. A navyše si uvedomuje, že motivácie neboli úplne neoprávnené. Spracovanie na mňa ale pôsobí až príliš rozporuplne, samotná zápletka vo svojich základoch nepôsobí nijak zložito, ale je mimoriadne prepracovaná a tak treba neustále dávať pozor, inak sa dá ľahko čiastočne stratiť a tým by pár prvkov na konci v konečnom dôsledku uniklo, ale nanešťastie ako celok ani nie je až tak veľmi zaujímavá, no zase nájde sa v nej viacero prvkov, ktoré dokážu zaujať. Takže určite nemôžem povedať, že by som sa nudil, ani pri tejto výrazne nadpriemenej dĺžke filmu tu nie je žiadne miesto, kde by sa dalo nudiť, za čo môže práve tá prepracovanosť, ale nakoniec sa to vlastne ani moc neoplatí, lebo zápletka až tak zaujímavá nie je. Herecké obsadenie je výborné, skvelá Son Ye-jin, detektív Han Seok-gyu, príjemná Lee Min-jung a ani Go Soo nie je zlý, ale čiastočným problémom je, že ani jedna úloha nie je až tak pôsobivá, postavy sú veľmi dobre obsadené a skvelo zahrané, ale až na hlavnú hrdinku ani jedna nie je vo svojej podstate až tak moc zaujímavá. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, špičková kamera, zaujímavá atmosféra, tu si dali skutočne záležať a poteší aj dobre zvolená hudba. Tento film sa mi veľmi ťažko hodnotí, objektívne mu prakticky ani nemám čo vytknúť, je vynikajúco natočený, zahraný a aj scenár premyslený, ale keď ma zápletka už vo svojich základoch až tak moc nezaujala, tak to pre mňa môže byť len lepší priemer. Ale určite musím pochváliť, že ma film aj napriek slabšej zápletke prinútil udržať maximálnu pozornosť od začiatku až do konca. 64% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Ve většině věcí velmi povedený film, který na mě ale po stránce emocí nazapůsobil tolik, kolik mohl a kolik jsem očekával. Díky pomalejšímu tempu moc nestrhává, a navíc vyžaduje divákovu stroprocentní pozornost, jinak se snadno ztratíte. Nenudil jsem se, vlastně jsem většinu filmu slušně bavil, ale žádnou emocionální odezvu ve mě nevyvolal. Přesto nemůžu dát méně než 5, ale je to 90% zaokrouhlených nahoru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka dvom odlišným udalostiam, dostatočne doprepletaný príbeh, ktorý sa v prvej polovici doslova pohráva s mysľou diváka. Občas niečo naznačí, až má človek pocit, že by sa mal čoho chytiť, no vzápätí, to zakryje udalosťou, ktorá ho "postrčí" iným smerom. Ako plynú minúty, všetko sa samozrejme krásne zlieva do ucelenej story, ktorá objasní všetky nezodpovedané otázky. Dej je uťahaný, tempo smrteľne pomalé. Neskutočne "elegantne", uhladene a hlavne premyslene na mňa zapôsobil tento film. SPOILER: Záver predostrie niekoľko úvah a myšlienok o živote a láske, z ktorých je človeku priam smutno, keď si uvedomí, že hodnota peňazí prerazila cit lásky. Nuž, ale taký je život ... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tradične výbornej kórejskej kvalite strháva body, tak trochu podivná prvá polovica snímku. Množstvo kórejských mien, prechody medzi časovými rovinami a úspornosť v odhaľovaní detailov má za následok, že je divák dosť dlho mimo. Je však dosť možné, že to tvorcovia presne takto chceli. Až po hodine začína divák chápať súvislosti medzi postavami a dobrá správa je, že potom to už začína do seba zapadať. Neskôr uznáte, že každá veta i skutok má vo filme miesto. Dej dopĺňa miestami až výnimočne kvalitná hudba. Napr. tá úvodná mi pripomínala nejakú ruskú rozprávku...Celkovo spokojnosť, ale chýbala mi tam väčšia údernosť a napätie. Postavy osudovej dvojice mi boli pomerne ľahostajné a jediná postava, ktorá drží film je policajt, ktorý prišiel o syna. 70%. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Škoda rozvleklé a příliš zamotané první poloviny filmu, která je ve velkém kontrastu s o mnoho lepším závěrem. I když je mi jasné, že se tím snažili zvýraznit dramatičnost a zahrát na city, tak zbytečně natahované objasnění událostí, které jsou přitom divákovi brzy jasné, sráží dojem. U hodnocení váhám mezi lepšími 3* či horšími 4*. Nakonec se s přimhouřenýma očima a za tu druhou polovinu filmu přikláním k tomu vyššímu. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, jak tento film hodnotit, dlouho jsem se na něj také těšil, nakonec jsem se rozhodl o vyšší hodnocení a to z jednoho prostého důvodu, že mě film uchvátil svojí hudbou, svým obrazem a příběh byl originální (samozřejmě beru v potaz, že je to na základě japonského seriálu), i když zde mohly být vidět prvky jiných korejských filmů, jen proto jsem se rozhodoval. 85% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že koncovky dělají korejským tvůrcům trochu problémy. Vidím zde zjevnou inspiraci evropskou operou, kdy se umírající hrdina zuby nehty brání odchodu z jeviště. Ale i tak to byl výborný film a nemohu jinak než hodnotit plným počtem a ještě přidat 6.0 za umělecký dojem. Možná by bylo docela zajímavé zjistit, kdo v tomto filmu fandil té straně dobra a která, že to vlastně byla? ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Chce-li divák vidět perfektně zvládnuté žánrové filmy, musí se poohlédnout do korejské provenience. Zpočátku to vypadá na běžnou vraždu pro peníze, ale postupně to nabírá takové grády, až se jeden diví tomu, jak Korejci skvěle míchají žánry do různých kombinací. Drama, thriller, romantika. Nenávist, bolest, staré rány. Láska. Nádherný snímek, ve kterém funguje úplně všechno. Perfektně vystavěný scénář s propracovanými vztahy jednotlivých postav, skvělé využití klasické hudby (Čajkovského Labutí jezero) a pečlivě vybraní herci, hlavně tedy ústřední trio Ye-jin Son, Seok-gyu Han a především Soo Go, ze kterého až do konce filmu nespustíte oči. Plus závěr, který by Hollywood těžko skousl. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Z úcty k japonskému originálu nemohu dát pět hvězd, ale Korejci si s tím námětem vyhráli dost mistrně a obsazení Ye-Jin Son a Go Soo, je prostě výborné a nemohlo být lepší. Časové roviny, malé detaily, osudy všech postav se na konci dokonale protnou. Potěšila mě povedená hudební stopa zejména ten motiv z Labutího jezera. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Posledni scena je opravdu tak krasne natocena, rozhodne se vyplati pockat pres dve hodiny na konecne rouzleni celeho pribehu. Velmi silny film, skveli na zamysleni- tema vzajemne lidske pripoutanosti zkouma opravdu tak jak jsme u korejskych filmu zvykli - hodne na doraz.. A tam je z me strany snad jedina vytka, v tomto se mi zda scenar trochu prepaleny. Take mozna celkova gradace od mysteriozni krimi k romantickemu dramatu sla nacasovat mirne napinaveji. Ale jinak krasny film s krasnou So Ye-jin a mym velkym oblibencem Han Suk-gyuem. ()

Reklama

Reklama