Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vítejte v budoucnosti: lidstvo přežívá ve stísněných podmínkách vesmírných stanic, protože matičku Zemi už největší škůdce stihnul učinit neobyvatelnou. Ale kdo má peníze nebo štěstí, toho čeká Rhea, vzdálený ráj kdesi v hlubinách kosmu. A možná je to celé úplně jinak, podstatné však je, že nesympatická dorota, pardon - doktorka, se chce dostat do onoho ráje a tak se nechá najmout na dlouhou cestu nákladní lodí. Prostor sdílí s několika málo dalšími nevábnými existencemi, ovšem osmiměsíční směny musí jednotliví členové posádky z nějakého záhadného důvodu odhákovat sami, zatímco zbytek osazenstva kryodříme. Divák se nesmí nechat mýlit vybavením lodi i posádky, co vypadá a funguje jako za krále Klacka I., dokladem technické vyspělosti je normální gravitace na celé palubě (co si budem povídat, přinejmenším kapitánovi nákladní kocábky by stav beztíže určitě docela vyhovoval;-)). Děj nepřináší nic nového, tempo příběhu je škobrtavé, pro sblížení s postavami bylo učiněno naprosté minimum (tedy lautr nic), logika byla rovněž uložena do slizu kryonádrže, přesto musím hodnotit lehkým nadprůměrem. Důvod je prostý: klasických scifáren se točí tragicky málo a každá, i ne zcela dobře zvládnutá kapička potěší. 61% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Cargo se mi celkem líbilo, nebýt herců, kterým jsem jejich role moc nevěřil a nebýt některých nelogičností v ději, dal bych víc. Je to dobrá Sci-Fi, u které nevíte, co Vás čeká v následujících minutách, které má skvělou atmosféru a nápad. Je to takový ten film, kde si musíte některé věci domýšlet a který vás pohltí, i když neprobíhá tak, jak byste si přáli. Film má ale vývoj a od hororového nádechu ujde dlouhou cestu přes thriller až k dramatickému krimi. Mě se to celkem líbilo. 70% = 3+/5 ()

Reklama

Viperine 

všechny recenze uživatele

Scénář a výkony herců podprůměrné, vizuál a atmosféra nadprůměrné a pro milovníka vesmírných csi-fi jistě k pokochání. Bohužel je to cellé navíc nasáklé spoustou nelogičností, sem tam se objeví i nějaká totální pitomost... ale pokud do toho člověk jde jako do sledování show a rozum nechá chvíli odpočívat, tak se to dá. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Síce postavy sa správali občas neprirodzene, ale ja som ani žiadnu ťažkú filozofickú vec nečakal, takže žiadne sklamanie, aj keď po hereckej stránke to drží len Anna Katharina Schwabroh, ostatné postavy sú nevýrazné. Film nie je bez pointy, príkladom je konanie šéfky Lindberghovej, ktorá nechce ohroziť pád systému tým, že by sa ľudia dozvedeli pravdu, a navyše to so zničením Zemskej biosféry ľudskou činnosťou beriem ako eko pointu, čo je ďalšie plus. Neo-ludistickí sabotéri, ktorí pod názvom Maschinenstürmer vyhadzujú do vzduchu lode a antény, nie sú vykreslení negatívne, takže chvalabohu, že to nie je made in Hollywood, lebo tam také niečo snáď ani nie je možné. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdy jsou hodně nepřímé, spíše jako součet polehčujících okolností a za žánr, než za celkovou kvalitu filmu. Jedná se sice o regulérní vesmírné scifíčko, které je jakýmsi kombem několika profláknutých filmů, ale příběh je hrubě nedotažený, smysl příliš nedávající, navíc se najde i pár přiblbých scén. Kladně se dají hodnotit efekty, odvaha hodinkářů, že něco takového zkouší vůbec natočit, a konečně pár atmosférických scén. Celkově žádná sláva, ale fanoušky žánru by urazit neměl - lepší než nic. 50% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama