Reklama

Reklama

Malá pražská víla

(studentský film)
všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Malá Pražská Víla seděla v okně a poslouchala zvuky města, když v tom zaslechla Aničku a Petra, dva mladé lidi, kteří měli v domě byt právě pod ní. Víla se už dlouho chtěla s Petrem seznámit a náhle ucítila, že je ta pravá chvíle. Ve své malé kuchyňce zacpala umyvadlo a pustila vodu. Voda brzy umyvadlo vyplnila a začala přetékat. Víla tu postupující spoušť nejprve jen fascinovaně sledovala a pak si lehla na podlahu a začala se s ní mazlit. Mezitím Petr, ještě ne úplně vzpamatovaný z hádky se svou dívkou, postavil vodu na sporák. Chtěl vařit špagety. Ze stropu mu ale začala kapat voda přímo do hrnce. Petr šel nahoru a když mu Víla otevřela dveře, nestačil se divit.. tak začíná tento příběh. (ČSFD)

(více)

Recenze (22)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tyhle pocitovky já můžu vždycky. Po všech stránkách profesionálně odvedené dílko (režie, kamera), líbil se mi ambientní zvukový a hudební doprovod a hlavně ta lehce zasněná nálada, která prostupuje celým filmem. Jedinou výtkou bych měl ke scénáři, který působí trochu nekonzistentně, včetně rušivých prostřihů z tiskárny, bez kterých bych si tenhle filmek klidně dovedl představit (tatínek občas nesrozumitelně huhňal). Bral bych možná i výtku, že příběh nedokáže přivodit ani jednu hlubší emoci (když pominu dívčinu hysterickou reakci), ty tady zlehka vytváří pouze pocitové momenty s kapající vodou (občas vynalézavě snímanou), pohledy skrze barevná sklíčka a melancholie, která kape z celého filmečku, jako voda z prstíků „malé pražské víly“. Za sebe mohu říci, že mě Jan Chramosta docela kápl do noty a nebránil bych se celovečernímu snímku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zvládnuté, herecky príjemné zahrané, vizuálne úchvatné a plné krásnych obrázkov, rovnako tak je šikovný strih a hudba ladiaca z dejom. /80%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Klasická Chramostovina. Zasněná, lehce kýčovitá, romantická, pocitová... A skrz na skrz upřímná. Funguje zde jak lehké humorno, tak citlivá romantika a i přesto, že se jedná o studentský snímek, může se opřít o velmi poctivé herecké výkony. Jako absolventský snímek výborné a v osobě Jana Chramosty dřímá velký talent. Talent, který to ale u nevděčného českého publika bude mít velmi těžké... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Melancholické kapky vody a takové malé studentské zjevení s neskonale éterickou náladou. V některých pocitových věcech možná není Víla tak silná, jak by mohla být (např. samotné víle trošku trvá, než se stane tou opravdu étericky snovou postavou), ale to je mi vlastně úplně jedno, protože tenhle film dokonale zapadl do mého vkusu, co se nádherné romanticko-melancholické atmosféry týče a nejen díky neskutečně skvostným záběrům spojeným s vodou, podbarveným úchvatně se hodící hudbou, navíc s nečekaně fajn titulkovou písničkou. Kéž by se zjevil od Chramosty natočený celovečerák ve stejném duchu. film zde. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Petr již nechce být násilně tlačen životem svou generálskou přítelkyní ani svými rodiči. Chce vidět svět očima falešně němé víly a užívat si pocit štěstí s ní nebo mezi nakradenými plastovými cedulkami z tramvají. Tento studentský snímek mne příjemně zaskočil autorovou schopností vytvořit audiovizuální zážitek, ve kterém má slovo detajl klíčovou roli. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kam ten Chramosta na ty tragédy chodí :) Když jsem se zaradoval, že zde konečně není Milan Hajn, nastupuje místo něj někdo snad ještě horší - a sice Hajnův bratr Ondřej Pšenička :) Každý záběr na něj je pro mě hlubokým utrpením - skutečně je to pro mě krajně nesympatický zjev a nenadělám s tím nic. Prostě mi je bytostně protivný, tečka. Jinak nemám co vytknout, zcela profesionální práce po všech stránkách. Mimochodem "Malá pražská víla" stojí za srovnání s filmem "Ondine" od N. Jordana z r. 2009 - oba filmy byly natočeny ve stejném roce a oba pracují s motivem vodní víly, ze které se vyklube obyčejná holka z masa a kostí. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Filmařsky nejlépe odvedená Chramostova práce, je vidět, že za pár let ušel kus cesty dopředu. Lepší režie, kamera, hudba, pěkný audiovizuál mají potenciál ke vzniku profi kousku, který bohužel stále sráží slabý scénář včetně herců a bezemoční chladnost tu opět přetrvala. Přesto zatím nejlepší snímek od tohoto nadějného tvůrce. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec docela zklamaný. Zklamaný, protože jsem se krásně dostal do příběhu, díval se na solidní herecké výkony a těšil se z krásných záběrů, jenže na konci jsem nedostal vůbec žádné vysvětlení předchozích 25 minut. To je pak celá snaha k ničemu. :-((( Přesto ten potenciál tam je obrovský, proto aspoň 3 hvězdičky. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Malé pražské.. jsem zalitovala, že mám se svou pronajímatelkou tak dobrý vztah a že jí tudíž nemůžu vytopit byt tak krásně, jako jsem to viděla zde, protože hrátky s vodou k tomu vyloženě vybízely. Hodnotila jsem podle žánru, přestože se mi zdálo trochu moc škatulkovité zařazení postav- sebestředná Slečna vždycky-musí-být-po-mém-jinak-je-zle; zasněný, příliš hodný kluk, který si nechá všechno líbit.. jen té pražské víle, která hledala únik před neromantickou realitou, jsem to věřila. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

spise tri a pul... protoze to opravdu bylo zvladnuto vyborne...slabsi scenar ale jinak kvalitni film který mne velice prekvapil... ps: tanecnice od tatabojs mi v titulkach udelala radost PS: PS: priste bych se ale vyhnul vytvarne casti a tim myslim obrazek s napisem mala prazska vila vytvoren vodovkami... hrozne to ten film pak schazuje....preji hodne stesti v dalsi tvorbe ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Pěkně se na to kouká a minimálně v "mysteriozním" úvodu to má i nějakou tu atmosféru. Pak už to zůstává jen zvláštním filmem se skvělou kamerou a padnoucí hudbou, což by samozřejmě ve výsledku nevadilo nebýt toho, že film v podstatně nezasáhl ani mé filmové srdce, ani mozek. Nezprostředkoval mi za celou svojí 30 minutovou délku ani jednu emoci, a nic mi nepředal ani v jiných ohledech. Proto ve výsledku relativně slabé hodnocení, byť potenciál tam je. Jestli si k němu ale řadový český divák cestu najde si netroufám odhadovat. Příliš optimistický odhad by to asi bohužel nebyl. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Zatím co jsem shlédl studnetstkých filmů v CZ tvorbě, tento je velice nad ostatními. Prokázali se v něm tvůrcovi schopnosti a to jak slušně vymyšlený námět posléze scénář, vizuální stránka filmu i vhodně zvolená pěkná hudba. Hlavně je v něm už viditelný nějaký styl (viz. kouzelný most) a myslím si že, když se ho autor bude držet, tak neudělá chybu. Několikrát lepší volba, než se snažit dělat sentimentální dramata či hořké komedie. Zatím asi nejlepší nejlepší studentský film , co jsem z FAMO viděl... 85% ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

určitě to má nějakou řemeslnou machu, hlavně kameramansky ( bodejť by ne, když nad tím hlídkují lidi jako F.A. Brabec )...jsou tam některé formálně moc pěkné záběry...ale celkově jde ten vizuál dosti do kýče ( což je dost možná způsobeno právě přítomností FABky), hlavně z hlediska barevnosti... a místy je to střihově nejednotné a prostorově matoucí...trochu iritujícím dojmem mohou působit prolínačky, ale osobně mi daleko víc vadily nesmyslné ( a místy dosti extrémní ) rakurzy...postavy a herci mi šli proti srsti...což je zčásti moje vina a moje subjektivní hledisko...ale...dramaturgie...člověk nad tou storkou nesmí moc přemýšlet, protože je to nejen samoúčelné, ale hlavně nedomyšlené a děravé...kategorii tzv. "pocitovek" nevyhledávám ( ačkoliv i tady - stejně jako v každé jiné kategorii se dají udělat dobré věci)...jednak je to často vylhávačka z neschopnosti napsat sevřený příběh...a pak to má tendenci nepříjemně cukrkandlovatět...tady je přítomné oboje...jinak mě velice pobavil komentář Angel Angie "Pochybovat o režisérově talentu by bylo ubohé (ostatně jako u studentů režie všeobecně"...co to je za koninu ? když studuju režii. tak jsem automaticky talent ?...no super... ()

Cloud 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl podruhé. Většina věcí mi do celku sedí, snad jen svatební šaty mi přišly příliš... a chování postav mi přišlo obča spodivné (což je samozřejmě subjektivní). Hezky třpytivá kamera, hudba mi na pár místech nesedla. Nebýt výborné pointy na konci, byly by to 3, takhle za 4. :) ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Filmu by prospělo vytlačit narativnost ještě více do pozadí. Potom by to bylo na silné čtyři. Takhle ale musím jednu ubrat, protože banální kousky příběhové linky zážitek srážejí dolů. I tak se ale jedná o vizuálně krásnou podívanou, kterou určitě stojí za to alespoň jednou shlédnout. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Zajímavá verze mé oblíbené písně od Tatabojs při závěrečných hezkých titulcích mne utvrdila v tom, že jsem právě dokoukal nadprůměrný filmeček....75%. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Film balancuje mezi fantazijní hravostí a syrovou realitou. Tyto protipóly však dostatečně nesplynuly ani nevytvořily kontrasty, které by jej povýšily na něco víc než slušně odvyprávěný a srozumitelný příběh. *** Ve zkratce: Zaslepenému muži může pomoci jedině víla. ()

Reklama

Reklama