Reklama

Reklama

Asijské záhady

(seriál)
  • USA Asian Enigma
USA, 2001, 3x50 min

Obsahy(1)

Síla víry Víra léčící miliony lidí... Víra napomáhající vyšetřování vražd... Víra měnící lidské osudy...
Víra má fenomenální sílu, nebo se to tak alespoň jeví. Pomáhá vyšetřit nejbrutálnější vraždu na Filipínách, umožňuje indickým svatým mužům léčit miliony lidí pouhým zázračným dotykem a šamanům mundangům měnit osudy i směry vývoje celé Koreje. Ale co se skrývá za těmi příběhy, jak dalece jsou pravdivé? Je věda schopna je vysvětlit, nebo se jedná o skutečné projevy sil, kterým nerozumíme?

Podivná setkání Bájní tvorové asijských džunglí... Upíři pronásledující Malajce... Jsou to jen mýty nebo skutečnost?
V Asii žijí bájní tvorové, kteří jsou zcela jiní, než všichni ostatní živočichové na naší planetě. Mnozí - včetně několika vědců - jsou přesvědčeni, že v kambodžských a laoských džunglích žije tvor podobný americké "Velké noze". V Číně lidé filmují UFO a četné Malajce dosud pronásledují upíři. Jsou však mýty o nich pravdivé? Pořad "Asijské záhady" je vyšetřuje a zkoumá v hlubokých džunglích a získává překvapivé poznatky.

Tajemství hlubiny Ohnivý had v řece Mekong... Bájná města Japonska a Indie pod hladinou... Archeologové na stopě senzace?
Podle mnoha svědectví v kalných vodách řeky Mekong žije Naga, had, který chrlí oheň. Jsou ty zprávy pravdivé a dají se vysvětlit na příkladě jiných tvorů, kteří se tam rovněž skrývají a jsou hrůznější a možná i nebezpečnější, než ten hinduistický legendární had? Pod hladinou pobřežních vod dvou vzdálených částí Asie se odehrávají monumentální dramata: archeologové jsou stále více přesvědčeni, že se prokáže, že pohádková a bájná města starověkého Japonska a Indie skutečně existovala: mocná japonská civilizace dávno před starověkým Egyptem a že legenda o Krišnově království má reálné základy a není pouhou bájí. (Codi)

(více)

Recenze (1)

Reklama

Reklama