Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (763)

Neotom 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, jehož úvodní půlhodina bere dech. Pomocí geniální kamery (která by spolu se střihem zasloužila minimálně nominaci na Oscara) je v ní do detailu představeno místo děje, což významně zvyšuje participaci i orientaci diváka v dalším průběhu. Ten již není ničím extra inovativním, ale to hlavní- napětí, se Fincherovi podařilo udržet po celou dobu. Připočtu-li herecké výkony zúčastněných, pod pět hvězd jít zkrátka nemůžu. 90% ()

TheDude 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jeden ze slabších (možná nejslabší) Fincherů, ale stále se může rovnat nejlepším thrillerům poslední doby. Rafinovaný a nápaditý děj s drásající atmosférou okořeněnou vynikajícím obsazením. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

"Fincherův nejhorší film" - vtipné je, že tenhle výrok je sice pravdivý, ale zároveň je Panic Room stále jedním z nejlépe natočených survival psycho filmů vůbec. Je to prostě "jen" skvělej originální thriller od mistra, jehož geniální mozek si řekl, že si dá na chvíli oddech a natočí něco "pro radost". A tohle je výsledek: Temné, děsivé, precizní... Od úvodních titulků až po finále. -- Varování: Lidé s klaustrofobií čelem vzad, tenhle film není pro vás. ()

Brona09 

všechny recenze uživatele

Až na Jodie Foster obsazení dost slabé, možná se tím zkazil celý jinak nápaditý film. Občas mi to dokonce přišlo jako komedie. Největší filmový zážitek ve mně zanechala spíš výborná kamera, než docela napínavý děj.. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

David Fincher a výborné herecké osadenstvo. Čakal som dokonale mrazivý thriller, aj keď trošku ma znepokojovala taká jednotvárnosť. Matka s dcérou ukryté v bezpečnostnej izbe, v akomsi trezore pre ľudí a pred dverami zlodejí čo chcú ísť dnu. Presne toho som sa obával, že bude všetko príliš jasné. A veru, nemýlil som sa. Musím povedať, že film aj keď sa docela slušne rozbieha je absolútne nelogický. Hlavne správanie Jodie Foster, zase som z nej mal pocit, že je až príliš múdra a zbytočne tvrdohlavá. Tak, keď som zavretý v miestnosti, kde chcú ísť zlodeji tak skúsim s nimi vyjednávať. Hlavne ak mám kamery po celom dome a vidím ešte aj ich prdy. Jasné, že dcéra má chorobu a súrne potrebuje lieky, veď autori museli niečo vymyslieť, aby hlavná hrdinka bola nútená vyliezť von. Netreba zabúdať ani na neskonalé technické dovednosti a skilly Meg Altmanovej. No ako vravím, mimo logiky. Hlavne prvých 60 minút. Správanie jej ex-muža??? Naprosto dementné, ako keby vyliezol z ústavu silných duševných chorôb tupých hláv. Tieto vlastnosti hlavnej postavy ma dokonale vytáčali a chcel som ísť s hodnotením oveľa nižšie. Čo sa týka partie zlodejov hneď mi prišla fajn postava F. Whitakera, bol taký ľudský a sympaťák. Podobne krásne stvárnil svoju rolu aj Jered Leto, bolo vidieť, že sa docela do tej svojej postavy obul rovnými nohami. Dwight Yoakam tu zase hrá toho zlého. Veď aj taký musí byť v takejto partií zlodejíčkov. Nakoniec film zachraňuje posledných cca 35 minút, ktoré sú výborné. Konečne to začne byť napínavé a film o sebe môže tvrdiť, že je to thriller. A keď mám spomenúť klady tak suverénne Forest Whitaker, bez neho by to bolo o hovne, ale hlavne mladá Kristen Stewart. Tá stvárnila perfektne svoju postavu. Vynikájúca práca. Fincher vytvoril thriller, ktorý ním ale moc nie je. Až ku koncu, ale aj to sa cení. Od neho sa čaká podstate odo mňa, ale viac. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Další vydařen snímek od Davida. Tenhle už je slabší, přesto stále vynikající. Napětí by se tu dalo doslova krájet. Postavám je uvěřitelný každý pohyb a každé slovo. Plus, precizní práce s kamerou. Opravdu, tentokrát je vizuální stránka filmu velmi vydařená. Děj je vcelku slušný, ale tak nějak lehce předvídatelný a víceméně tuctový. Ovšem jelikož je pod taktovkou Finchera, je z toho cítit ta syrová dokonalost. 70% - slabší 4****. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zabarikádoval do svého úkrytu a pustil dalšího Finchera. A Dejvid opět nezklamal, tak jak jsme viděli v snímku Sedm, i zde si Fincher pohrává s atmosférou počasí, i když se většina snímku odehrává vevnitř, padající listí, déšť, prostě výprava tomu dává svůj šmrnc a atmosféru, režijně výborné, dost se tu pohrává s kamerou. V hodně chvílích jsem byl opravdu napnutý. Jednoduše: pan Fincher zvládá thrillery na jedničku. O tom není debat. Jo a ještě, Fosterová, hlaste se u mě, potřebuji zapojit telefon, když už tomu tak rozumíte, překvapivě. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Začnu od konce. Posledních cca deset minut se vrší jeden bullshit za druhým, což mi to totálně zkazilo jinak velmi příznivý dojem a jsou to jenom tři hvězdy. Možná jsem moc přísná, ale ten závěr mě prostě strašlivě otrávil. Jinak velmi dobrý film, pěkně vystvěná gradace napětí, Jodie naprosto přesvědčivá, Howard Shore jako vždy kvalitní a v neposlední řadě pěkná "vlezlá" kamera. Škoda přeškoda toho zpackaného závěru. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Filmek, který mám v živé paměti už delší dobu, ale rád si jej kdykoliv připomenu. J. Foster v podstatě jediná hlavní postava, film je na ní postaven a upřímně, neumím si moc představit, jak tento thriller táhne N. Kidman. K. Stewart šikovná už tehdy. F. Whitaker moc dobře táhne druhou stranu barikády, ale rád bych vyzdvihl výkon D. Yoakama. Skvělé!! J. Leto si odehrál to svoje a myslím, že mu role sedla na míru. Film nemá slabinu... Režijně i kamerou prvotřídní práce. Rád bych pochválil i český dabing. Já byl vlastně nadšen :). ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

I z príbehového hľadiska najslabší Fincher je stále špinavo atmosferický, poctivo natočený aj vyrozprávaný. Kamerové nájazdy po dome sú perfektné. Herecky kvalitne odvedená práca zo všetkých strán no najviac vyzdvihujem Jareda Leta. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Fincher natočil snímek plný napětí se skvělými herci (Jodie Foster už jde po tomhle filmu do mojí topky, ve filmu je dokonalá). Film se odvíjí nečekaně a Fincher nechává prostor pro spoustu twistů v ději, a právě ta nepředvídatelnost děje a napětí je to, co se mi na filmu líbilo nejvíc. Jediný konec nebyl takový, jaký bych u takového filmu čekal, takže 4*. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller, který nechal vyniknout bezchybný výkon Jodie Foster. Poslední "starý" Fincherův film, který ještě sdílí prvky s jeho devadesátkovou tvorbou. Občas trochu natahovaný, ale i přesto je v něm patrná gradace až do samotného konce. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

To je opravdu bomba. Napětí od začátku až do konce, výborný styl vyprávění i neskutečně divy s kamerou a vše ozdobeno výbornými hereckými výkony. Film, kde hraje Jodie Foster nemůže být špatný. Duo Fincher / Koepp je zázračné. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, Fincher nám až příliš zhollywoodštěl. Doufám, že je to jenom úlet a příště natočí nějaký temnější a originálnější film. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi to trvalo než jsem si tenhle film sehnal..Páč do kina jsem se na něj nedostal a přeci jen dívání doma je dívání doma..:-) Film je ukázkou toho,že David patří mezi ESA současného řežisérského balíčku karet..Průlety kamerou,gradování atmosféry,prostřelení hlav to všechno je naprosto dokonalé.. Není to sice taková husťárna jako jeho předešlý filmy,spíš bych to přirovnal ke Spielbergově - Chyť mě jestli to dokážeš,taky naprosto odlišný žánr než doposud dělal,ale je to prostě bomba!! jedinou výtku co proti tomuto filmu mám,no ani né tak výtku,jak spíš nelogičnost a to je můžete mi někdo prosím Vás říct,kde se tam na konci vzali ti policajti?? ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Včera jsem měl možnost tento film opět vidět. Znovu jsem byl napnut až do konce. Fincher opět dokázal na plátno vymalovat drsný Thriller, bez zbytečného obalu. Surovost snímku je neuvěřitlná a i když je násilí jemně dávkováno, je až moc sugestivně znázorňováno. Charakteristickým prvkem celého filmu je napětí. Scéna kdy Jodie opustí úkryt a hledá pod postelí mobil, je opravdu hodně napínavá až mrazivá scéna-stihne to nestihne? Huh. Fincher nepatří, mezi moje nejoblíbenější režisery (rozuměj, nemám ho ve svých top 10), ale přesto ho velmi uznávám a jeho filmy bývají zárukou kvality, napětí a brutality. Tento není vyjímkou a hodnotím ho proto velmi kladně. ()

Reklama

Reklama