Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (764)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelá kamera, zaujímavý príbeh. Kto však nájde vo filme Nicole Kidmanovú (je tam!!!), ten je u mňa frajer. Nie je uvedená ani v záverečných titulkoch. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

hh... no líbilo se mi to, ale jinak, než jsem čekal. Úkryt je prošpikován humorem ironickým a černým, to díky skupince vyvedených zlodějů, kteří měli za předobraz bratry Daltony z Lucky Lukea. Titul 'komediant roku' získává Dwight Yoakam v roli maskovanýho hroziče Raooooula a zdatně mu sekundují jak Whitaker, tak Leto. O dramatickou rovinu se postarala Foster a Stewart. Úkryt zdárně osciluje mezi těmito dvěma protikladnými žánry. Fincher to zase dokázal. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Precízne budovaný thriller...ktorý je síce asi najslabším filmom Davida Fincherom...ale aj tak jeho umenie prevyšuje latku thrillerov...a tvorí niečo vynikajúce...opäť skvelé ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Napínačka jako blázen, i když na druhou stranu asi nejvíc komerční Fincherovka, která skončí super skvěle s vymazleným happyendem. Jinak luxusní kamerové vychytávky, a celková depresivní ponurá atmoška jednoho divnýho baráku se sejfem uvnitř sejfu. A Foster prostě libozní, dokonce i ten kuní ksicht Stewart zahrála dobře :-) 85% ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Není to tak "hustý" jako Sedm, ale i tak dobrý film. Občasná překombinovanost je sice na škodu, ale film vás bude držet v napětí až do konce. A to se počítá... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv to scenaristicky mozna neni nijak dokonale (a to zejmena thrillerove klisovty zaver), co vam uz od prvni sekundy skvelych titulku az po nadherny finalni zaber krici do xichtu "DOKONALOST!" je rezie. Panic Room je tak fantasticky natocen a vizualne briliantni, plny typicky Fincherovskych vychytavek ala dlouhe neprerusovane zabery, prulety klicovou dirkou atd., ze to k te kvalite bohate staci. Navic si po Se7en a The Game zopakoval spolupraci s Howardem Shorem, jehoz hudba je k potemnelym Fincher filmum naprosto idealni. 8/10 ()

aluna 

všechny recenze uživatele

5 herců, interiér jednoho domu a 112 minut čistýho dramatu, napětí, bušení srdce, až jsem se musela jít nadejchat čerstvýho vzduchu, protože ze samýho tajení dechu mi začaly pod vlivem hypoxie pomalu modrat rty. Někdy se stane, že se o vaše hrdiny ani nebojíte, tady jsem se celou dobu klepala o oba dva (vlastně nakonec tři, nojo...) životy. Má pár chybek, ale to ztvárnění!! Průlety, zpomalovačky, nervydrásající hudba, skvělá Jodie, Forrest a neztrácí se ani malá Kristen, správně thrillerová atmosféra a nervák až do konce. Nejsem nějak extra příznivcem opěvovanýho Seven, ani Alien3, ani Bena Buttona, Hra mě pro svou nedomyšlenost taky nedostala až takhle a z mýho milovanýho Fight Clubu pro jeho filosofii člověk taknějak "vyroste", ale tohle je čistokrevnej Fincher, co vydrží. Aspoň doufám. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Parádní film, dusivá atmosféra je dokonalá a ta kamera, bože, to je něco. Miluju tu scénu, kdy kamera proplouvá celým domem tam a zpět bez jediného střihu. Herce to má taky bravůrní, já fakt nevím, co k tomu dodat. Prostě Fincher a já dostal víc, než v co jsem doufal. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Temný napínavý snímek s výbornou atmosférou i zajímavě vykreslenými charaktery tří zločinců. Vcelku prostý scénář vyzdvihují především detaily a nápady, jak se z dané situace dostat... Na místě je pochválit i nápaditou kameru, zaměřující se na minimalistické objekty uvnitř domu. Howard Shore opět vytvořil temný atmosférický soundtrack. Závěr se z hlediska psychologie dal očekávat, ale nemám k němu výhrad a dávám 5. :-) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Dokonalá atmosféra. Opravdu jsem první hodinku ani nedýchal. Film nabírá na tempu, Fincher si opět hraje s kamerou a Jodie Foster exceluje. Výborný Forest Whitaker ji snad ještě zastiňuje, ale to už je na každém z vás. Výborný námět, který dostal do rukou ten pravý režisér. jedinou chybičkou je to, že film při opakovaném shlédnutí již tolik nenadchne. Pokud si to budete chtít pustit jenom jednou a už se k Úkrytu nikdy nevrátíte, tak si jednu hvězdičku připočtěte. [květen 2005] ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Scenár v najlepšom rezignuje, a následne už iba (aj keď stále pomerne kvalitne) stagnuje. Jodie a Kristen sú fajn, Leto, Whitaker a Yoakam sú perfektní. Hudba nevýrazná. Réžia a kamera výborná. Takže si len opäť povzdychnem, ako pri každom Fincherovom filme- nič tak nezabudnuteľné ako Fight Club sa opäť nekoná. Škoda. A je to len a len vina scenára. David, prosím ťa, na takéto ničím neprekvapujúce scenáre je ťa ozaj škoda. Tvoj úžasný režisérsky štýl si zaslúži niečo oveľa lepšie. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Klasicka Fincherovka. Vynikající příběh, dobře vybraní herci, kteří svou roli zvládnou na vysoké úrovni. Hodně zajímavá kamera a střih. Scénář skvěle graduje a na konci máme celkem slušný závěr. David Fincher zkrátka umí, ale když chce, jde mu to i lépe... ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Blahodárna nevedomosť, nepríjemná úzkosť, desivý strach... Koncert filmového umenia s dokonalou kamerou a zábermi, nad ktorými sa mi tají dych. Výnimočný thriller! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller s mou oblíbenou herečkou v hlavní roli. Jodie Foster byla výborná. Já bych jim ty dveře asi hned otevřela. Malé a uzavřené prostory zrovna moc nemusím. Nejezdím ani výtahem. Bezpečné úkryty existují od nepaměti. Člověk se vždycky snažil hájit svoji bezpečnost. Dvacáté století přispělo protiatomovými kryty. Tak proč si nepostavit takový kryt ve vlastním domě. Když to vezmeme kolem a kolem,tak námět se neodchyluje od dnešní reality. Stačí se podívat na večerní zprávy. Všichni se zajímáme o různé bezpečnostní systémy, abychom se uchránili před vnějším světem. Kamerové systémy jsou velice běžným jevem a tím to nekončí. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Pomerne jednoduchý a neoriginálny scenár odohrávajúci sa v jednom dome a väčšinu času v jednej miestnosti, ktorý sa v rukách Davida Finchera premenil na temný a napínavý thriller. Hoci v ňom občas viazne tempo a v niektorých scénach sa ešte dalo pritlačiť na pílu (až na bombastické finále), vďaka bezchybným hereckým výkonom všetkých zúčastnených a vizuálnym hrátkam môjho obľúbeného režiséra som sa nestihol nudiť ani na sekundu. A škoda mdlého soundtracku. Úkrytu by skrátka občas pristalo byť viac "psycho". Jednoznačne najslabšia, no predsa aká dobrá fincherovka! (7/10) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Thriller podle pravidel. 1)  Jo, je to pěkně udělaný thriller, jak má být. Ale nadšení mnohých pětihvězdičkových komentátorů nesdílím. Kvalita zpracování totiž výrazně převyšuje kvalitu scénáře se spoustou logických lapsů. David Koepp napsal první verzi scénáře za šest dní. No, je to vidět. Dostal za něj prý 4 milióny dolarů._____ 2)  Zaujali mě stále přitažlivý (přinejmenším když má čepici na hlavě) 46letý Dwight Yoakam (lupič se zbraní) i 31letý Jared Leto (uřvaný lupič). ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jeden velký barák, výborný scénář a skvělí herci dokáží utáhnout celý film - solidní thriller, kde jde padouchům o peníze opět až na prvním místě. | Režie: *****, Scénář: ****, Herci: ****, Hudba: ***, Kamera: ****, Výprava/efekty: **** ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

V rámci díla pana Davida Finchera "Panic Room" malinko pokulhává. Nicméně to je pořád strhující příběh s vynikající kamerou, precizní režií, propracovanými charaktery postav a výtečnou Jodie Foster, která opravdu hraje o život. Co se daného žánru týče, jedná se o jedno z těch lepších, ne-li nejlepších děl, ale co se týká Davida Finchera, lehký nadprůměr. Však on nám to pan režisér v Benjaminu Buttonovi pořádně, ale pořádně vynahradil.) ()

Reklama

Reklama