Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti boxerský ring ovládli dva a půl metru vysocí roboti řízení počítačem. Charlie Kenton kdysi býval skvělým boxerem. Nyní nemá s kým zápasit, a tak se živí už jen jako druhořadý promotér mechanických náhradníků. Dává dohromady vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max. Zprvu ho bere jako nechtěný a otravný přívažek, ale skrze společně sdílenou vášeň pro robotí zápasy k němu postupně nachází cestu. Oba spojí síly, společně postaví nového robota a promění ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu nabízí poslední šance na boxerský comeback. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 383)

Knedlo 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době musím hodnotit, protože nechápu, jak se mohlo skóre filmu vyšplhat tak vysoko. Tenhle film je z dramatické stránky tak provařený až to bolí. Ani špetka invence neokořenila hlavní příběhovou kostru a co se detailů scénáře týká, jsou buď zcela nelogické nebo prostě vyloženě debilní. A to nemluvím o nějaké technické uvěřitelnosti ve které snesu hodně (a tady to bylo opravdu na hraně). Idiotický boxér Hugh Jackman, který se vyhýbá jakékoliv zodpovědnosti, sází nehorázné sumy peněz na robota, kterého právě vyndal z krabice a svého syna vidí jako objekt všeobecně prospěšného obchodu, se během zhruba dvou měsíců, které film zabírá, změní v uvědomělého a milujícího otce. Ale aby taky ne, když jeho jedenáctiletý syn se usilovným hraním počítačových her stal geniálním robotikem a programátorem, pro něhož není problém přetvořit dvacet let starého !tréninkového! robota v zabijáckou mašinu s duší, která vyklepe libovolnou robotí hlavu do tvaru základních primitiv. A ne, toto není spoiler... všechno tohle člověk ví po skončení expozice a shlédnutí traileru. Takže pak už nezbývá než odzívat psychologický vývoj postav, sledovat jednotlivé robotí zápasy a pečlivě ignorovat všechny černobílé postavy vyvolávající regurgitační reflex. Kameraman se snažil a trikové studia odvedly taky výbornou práci, a těm taky patří moje dvě hvězdičky. Hudby jsem si až na klišoidní závěrečné finále nevšiml, takže spíš palec dolů. Co mělo být příjemnou večerní oddychovkou se změnilo v půl hodinu frustrace a následně pozadím pro tři večeře. Aplikována najednou by mi asi idiocie scénáře v kombinaci s totalním rutinérstvím režiséra vypálila obvody, flashla paměť, zmagnetizovala HDD a zanechala ze mě slintající trosku. A rozhořčení je na místě, protože vysoké hodnocení napovídá, že by mohl přijít stejný (v tom nejhorším slova smyslu) sequel a ukrást finance nějakému dobrému filmu, což mě prostě s*re! ()

JihadJoe 

všechny recenze uživatele

Nudné a předvídatelné. Herecké výkony zklamáním, robotí zápasy otravné a chabé. Celá konstrukce příběhu, kdy dojdou s takovým shitem až do ligy proti největšímu robotímu tvrdoborci je úplně dementí. To je jako by se v boxu postavil Kličkovi Justin Bieber. ()

izolator 

všechny recenze uživatele

Taťulda, co si představuje boxování s roboty, jako Hurvínek válku. Ubrečenej na pěst zralej chlapeček, který spolkl všechnu moudrost světa a "ztracená" Evangeline Lilly, které to lépe jde v televizním seriálu, než na filmovém plátně, tvoří hlavní sebranku postav v tomto snímku. Když k tomu připočtete zpočátku slibnou vidinu plecháčů mlátících se hlava nehlava, vychází z toho vcelku pěkná podívaná. Jistě, je to plné klasických amerických breptů, profláklých frází, ale nakonec těm dvěma uličníkům na cestách stejně držíte pěsti. Pro mne příjemné pokoukání. 70% ()

Zeddi 

všechny recenze uživatele

Rocky comeback v podání železného robota? A Hugh Jackman jako najednou uvědomnělí otec? Ano už tady všechno bylo a při shlédnutí Ocelové pěsti jsem zažíval opravdu nejedno Deja vu. Vcelku pěkně udělané bojové scény s roboty a velmi realisticky zdařilé. Toť se zdá být vše co na tomto filmu dokáži ocenit. ()

Flamik 

všechny recenze uživatele

Real steel sfoukne podobný film Over the top do kapsy v každém momentě. Škoda úplného závěru, kde se Hugh Jackman dostane do pozice škemrajícího tatínka, což bych vynechal. ()

Jane.D 

všechny recenze uživatele

Dobrý "nesmysl", který vás aspon trochu zabaví na dvě hodiny. Když odeberu v potaz to, že v té době by asi takoví roboti ani neexistovali, nechodili normálně na veřejnosti a už vůbec nebojovali na nějakých zápasech, bylo by to v celku dobré. Efekty výborné, jen mi to všechno zkazil ten malý kluk, ktereý byl chytřejší a sebevědomější než sám Hugh. Kdyby toho rozmazlenýho kluka uplně vyřadili, byla by to i dobrá podívaná. ()

barikhartlik 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla skutečně slušná podívaná. Kdyby to autoři bývali nezkazili tak strašně sladkým happy endem, tak bych dala i 5* a to nejsem fanoušek robotů a už vůbec ne boxu. ()

soltak 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavil, a to mi u takového filmu ke spokojenosti stačí.. Akce byla výborná, děj předpokládaný, ale Po dlouhé době jsem viděl Evangelin Lilly a to mi přidalo hvězdu navíc. Nemohu jinak než: "Atom!!! Atom!! Atom".. Hugh Jackman mně přesvědčil a role malého Maxe byla zahrána taky dobře. K mému překvapení se dostavili i city, takže film si zaslouží pěkných 90%. ()

mseet 

všechny recenze uživatele

Mnohem zábavnější než Transformers, navíc opravdu připomíná staré pecky jako Over the Top. Překvapilo mě, jak moc jsem se bavil, ale bitka v opuštěné zoo nebo boxerský trénink - to jsou skvělé nápady a parádní scény! ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Fajn žánrovka, která neurazí, ale ani nic nenabídne. První třetina byla svižnou přehlídkou technických fičur, dobře vypadajícího Hugha a přípravou na klasicky americkou dějovou linku. Jasně, co vymyslet nového.. (?) David porazí Goliáše. A když ne technicky, tak alespoň morálně. Do poloviny filmu jsem chtěl dát jasných 5 hvězd. Po troufalé analogii s Rockym víc než 3 nedám. Zasloužené tři. 7/10 ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou na scéně roboti je film velmi záživnou podívanou. Pokud rodičovsko-partnerská poradna pak je zaděláno na udivené pohledy až zdvižená obočí. Některé dialogy opravdu smrdí trapností a iracionalitou na sto honů. Jinak Hugh Jackman je vesrkze sympaťák a leccos mu poté možno odpustit. Velmi mě zaujalo srovnání s Over the top, které vyzdvihl Golfista. Vůbec by mě to netrklo. Dám 4 hvězdy. Jen to musím kliknout rychle abych přeci jen nedal ty 3. ()

Mikalos 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje krevní skupina. Na můj vkus možná až moc mluvení a "řešení" na úkor akce, ale roboti a zápasy vychytaný. Plnohodnotné 4*. ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo boží !!!. Tenhle film mi doma dlouho ležek, protože jsme moc bál zklamání. Až jednoho dne jsem se odhodlal a jsem nadšen. Box jako sport sport mi vždycky připadal jako hovadina, ale po tomhle filmu si jdu koupit rukavice a pytel. Rocky Balboa+Transformers+Over the top = ATOM. ()

krt7236826 odpad!

všechny recenze uživatele

chudák Hugh... sú filmy keď niekto natočí legendu za pár šupov a tento film je pravý opak. navyše ešte vykráda všetky ostatné filmy. za celý film tam nebolo nič originálne snád len stupídny nápad poslať do ringu robota. fail som očakával ale opäť som sa nachytal vďaka csfd. díky moc ()

Matrix007 

všechny recenze uživatele

Shawn Levy..... klobouk dolů a smekám. Tohle je Rocky + Transformers + trocha Streetdancu a spojit dohromady je pětihvězdičkový luxusní film..........88% ()

cooper7 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem zklamání. Hugh Jackman nebyl špatný, ale role otce?? Myslím, že v tomto případě opravdu ne! Ani ten robot s přitroublím výrazem mi nepřirostl k srdci. 2* dávám za svého 11letého syna, kterýmu se to líbilo. ()

Související novinky

Další úder Ocelové pěsti?

Další úder Ocelové pěsti?

08.09.2014

Možná si ještě pamatujete tři roky starý boxerský blockbuster, ve kterém se v ringu mlátili roboti. Toho nejdůležitějšího ovládal Hugh Jackman (Wolverine), který se zároveň sbližoval se svým synem. A… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama