Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti boxerský ring ovládli dva a půl metru vysocí roboti řízení počítačem. Charlie Kenton kdysi býval skvělým boxerem. Nyní nemá s kým zápasit, a tak se živí už jen jako druhořadý promotér mechanických náhradníků. Dává dohromady vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max. Zprvu ho bere jako nechtěný a otravný přívažek, ale skrze společně sdílenou vášeň pro robotí zápasy k němu postupně nachází cestu. Oba spojí síly, společně postaví nového robota a promění ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu nabízí poslední šance na boxerský comeback. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (1 383)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mládež je Ocelová pěst jistě velikým zážitkem a zcela určitě si nejedno dítě tajně přeje mít podobného robota jako je Atom. Snímek však může zaujmout i starší diváky, protože je skvěle zpracován, má spád a příběh, ač je pln klišé, baví. Finální střet mi nápadně připomínal jak pojetím, tak vývojem Rockyho, což mi ale nevadilo, ba naopak. Hugh Jackman potěšil, role mu dobře sedla. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nadšením jako mnozí tady neskáču. Je trošku s podivem, že když vznikne remake nebo nějaká vykrádačka, tak spousta uživatelů hned žaluje a sráží body. Tady si Shawn Levy půjčil hned několik scén, motivů a hlavně celou dějovou kostru z Rockyho a všichni jsou spokojení. Samozřejmě na Real Steel se dobře kouká a přes svou delší stopáž uteče jako voda. Mírně mi film připomíná svou rodinnou pohodou nové Karate Kid. Problém Ocelové pěsti bych viděl že divák prostě jednoznačně ví, že nikomu z jeho hrdinů nic nehrozí a že vše skončí velikým happyendem. Nic na tom nezmění ani výsledek boxerského klání. Když v rohu zatlačený Atom uštědří o dost většímu Zeusovi první ránu, hned jsem si vzpomněl na Rockyho proti Dragovi. Film rozhodně doporučuji, stojí za pozornost. 75% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Než jsem se rozhoupal tenhle film zhodnotit, tak už mi tu někdo vyfouk myšlenku, že to je taková směska Stalloneho filmů Rockyho a Do útoku zasazených do budoucnosti, kde mezi sebou boxujou obrovský roboti ovládaný lidma, no nevadí, čim víckrát to tu bude, tím větší pravda to bude. Každopádně mě to bavilo, bitky byly super, podporovaný byly ještě super trikama a správnejma vychytávkama, Jackman taky dobrej, i když toho moc hrát nemusel a nějakou mega cool postavu taky neměl a dětská role nebyla i přes všechnu svojí velkou aktivitu otravná, což beru za hodně velký plus. Akorát škoda, že nebyly nějaký robotí fatality, popřípadě vyloženě hustý komba úderů, ale to už bych chtěl asi moc. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Už se Vám někdy stalo, že jste se svému psu dívali do tváře, dali jste hlavu na stranu a on to udělal též? A už se Vám to stalo s Vaším robotem? Magické, že? Ehm, počkat! V současnosti u nás na jednu domácnost spadá 0 robotů, pokud tedy nepočítáme automatickou pračku, kávovar, který jedním tlačítkem udělá jakoukoliv kávu, nebo televizi na dálkové ovládání a nemyslím tím ovládáním koště :o) Ale věřím, že robot s tváří a „duší“ je snem každé dívky :o) Takže když ho nemůže vlastnit, alespoň si užívá film, ve kterém takový robot je :o) Real steel je rodinné drama v hávu robotických zápasů. Kdo čeká, že jsou ale roboti hlavními hrdiny, toho asi jeden z nich udeřil. Hlavním hrdinou je špatnej taťka a jeho syn, kterého nikdy neviděl, ale osud je k sobě zavedl. Takže je naprosto jasné, jak se film bude ubírat a kolik klišé sebou přinese. Linie táta a syn silně připomíná, nebo respektive kopíruje Stalloneho filmy Do útoku a závěrečný boj by se dal zase nazvat robotický Rocky Balboa. A ač to může naštvat, stejně to působilo. Mě osobně nejvíc mrzí, že se film nepokusil trošku více rozvést trénink Atoma a dával opravdu největší prostor těm dojemným slzám, přičemž mě nejvíc dojímalo, když Atom dostával na… plechovou držku, ale stejně vstal a bojoval dál. Takže ač to nebylo dokonalé, jak jsem si přes půl roku přála, moje srdéčko dostalo, to co chtělo a tentokrát za to ani nemohl Jackman :o) PS: Taky bych chtěla roztancovat robota :o) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako ja nemám rád tieto filmy. Išiel som do toho z takou nechuťou. Ani som nevedel o čom to je. Nič som neočakával a dobre som robil. A nemám rád Ameriku :) Ale týmto filmom tí šmejdi na mňa zahrali takú habaďúru akú svet nevidel. Vložili do filmu emocionálny prvok v podobe pestovania vzťahu medzi otcom a (ne)chceným synom. A na mňa proste tieto emocionálne sračky zaberajú. Navyše sa mi páči, že to išlo opäť cez "šport" . Skoro ako v OVER THE TOP ;) ..len kamióny nahradili roboty .. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Hugha Jackmana (Charlie Kenton) připravoval na roli jeho otec, který boxoval v armádě, a bývalý americký boxer Sugar Ray Leonard. Ten také dohlížel na natáčení zápasů skutečných boxerů, jejichž pohyby byly pomocí technologie motion capture převedeny do pohybů robotů. (=woody=)
  • Vůz, který krátce řídí Tak Mashido (Karl Yune), je Tesla Roadster sport. (KucC)
  • Každý robot byl postaven jak ve skutečnosti, tak pomocí CGI. Animatronické loutky v některých záběrech ovládalo více než dvacet loutkářů. Filmaři jich nechali vyrobit 19. (Haretix)

Související novinky

Další úder Ocelové pěsti?

Další úder Ocelové pěsti?

08.09.2014

Možná si ještě pamatujete tři roky starý boxerský blockbuster, ve kterém se v ringu mlátili roboti. Toho nejdůležitějšího ovládal Hugh Jackman (Wolverine), který se zároveň sbližoval se svým synem. A… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama