Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti boxerský ring ovládli dva a půl metru vysocí roboti řízení počítačem. Charlie Kenton kdysi býval skvělým boxerem. Nyní nemá s kým zápasit, a tak se živí už jen jako druhořadý promotér mechanických náhradníků. Dává dohromady vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max. Zprvu ho bere jako nechtěný a otravný přívažek, ale skrze společně sdílenou vášeň pro robotí zápasy k němu postupně nachází cestu. Oba spojí síly, společně postaví nového robota a promění ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu nabízí poslední šance na boxerský comeback. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 3

Recenze (1 383)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u nichž předvídatelnost a klišé vhodně doplňují klasické rodinné příběhy, akurátně naplňují divácká očekávání a příspívají k jakési uklidňující a nebouřlivé katarzi. Co si budeme nalhávat, moc jich není a právě Real Steel se zastavuje těsně před branami k nim. Avšak na poměry tuctového řežiséra může i tento těsně prohraný závod znamenat úspěch, přeci jen na Real Steel se kouká dobře, místy až překvapivě dobře, vstupní myšlenka je osvěžující a sbližování otce se synem má taktéž něco do sebe. Bohužel přílišná infantilnost a zjednodušenost v místech, kde by se mohly lépe projevit sci-fi prvky a již zmiňovaná klišé oplácaná kily patosu sráží dojem blíže k průměru, než bylo nutné. PS: Děcko bylo na facku. 6/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

UFFF! To jsem si oddychnul, závěr bych po prvních deseti minutách vůůbec nečekal! Naprostá bomba, ty roboti, ta akce, ty souboje!! .... Dost orgasmových výlevů fanoušků Transformers. Real Steel je ta nejhorší kombinace umělých emocí, klišé a stupidního imaginárního mlácení imaginárního soupeře. Chybělo snad jen záverečné vztyčení americké vlajky a do posledního kola nastupující otec bez trička, který si to v pěstním souboji ručně rozdá proti železu a vyhraje. Máme zde další 11leté dítě, které je inteligentnější než většina dospělých, jeho proslovy k milionům diváků byly naprosto perfektní, skoro jsem se vážně podělal z jeho "hecování".... Kate ze Ztracených, paráda, její empatie mi sahala z obrazovky až po prdel, takhle si představuju věrnost, perfekní vzhled a přesto čeká dva roky, než jí přijede její milý dát v noci pusu a zase odjede. Zkrátka, vše bylo úžasné, škoda, že to tvůrci nedomysleli a nenechali Atoma na závěr promluvit, aby řekl "m-m-m-milu-j-u A-a-me-r-i-ku-u". Walt Disney a filmeček pro desetileté? 20% - čistě za klišé a záverečný "Real S(teel)ouboj" ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

K tomuhle jsem se nejak furt nemoh dokopat a ted uz ani nevim proc, nakonec to byla solidni zabava. Film samozrejme vykrada kde co, cela linie o fotrikovi a synackovi je desne predvidatelna a neoriginalni, ale zapasy stoji za to. Jackman je tu hodne zabavnej a jeho otsovsky metody typu kdyz nezeres hamburger, aspon zbyde vic pro me jsou naprosto dokonaly. Malej kluk neni nijak zvlast otravnej, aspon ne vic, nez jak mu prikazuje role a celkove tvori dobrou dvojku. Misty jsou sice nejaky zbytecne ukecany a hluchy mista, ale kdyz se bojuje, neni si na co stezovat. Roboti jsou trikove povedeny a navic maj bitky skvelou atmosferu, jednak jsou napinavy, ale zaroven i zabavny a je videt, ze Levy se u nataceni musel bavit jak maly dite v hrackarstvi a misty se mu dari tuhle naladu prenest na divaka. Celkove tak slusny 4*. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od sociologickeho aspektu (smerovanie spolocnosti v ktorej sa nasilie ventiluje evolucnym posunom v zapojeni konzolovych hier do realu) a politickeho, pardon globalizujuceho (opat USA voci vychodnej "aliancii") tu mame najstrhujucejsi plagiat zapasu Rocky vs Drago od 1985 (sedi to aj strukturou zapasu, klucovych momentov a aj fyzickymi rozmermi oponentov). Jedine co mi vadi, je nie vzdy prehladny sposob na variabilitu/prepinanie ovladania robotov. Inak vyborny "rodinny" film, akokolvek si tento termin v 2011 vysvetlujete. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Transformeři mají spoustu peněz na dechberoucí efekty, Ocelová pěst má srdce - a to je důležitější. Jednoduchá rodinná zábava s jednoduchým scénářem a "otravným moudrým děckem" v hlavní roli. Jenže celé je to strašně moc milé a "otravné moudré děcko" působí až překvapivě sympaticky, takže se mi na Real Steel dívalo moc dobře. Zkrátka příjemné překvapení, snad jen ty robotické souboje mohly být natočené dynamičtěji a napínavěji. Přišly mi až moc rutinní. Ale celkově - takovéhle popkornovky klidně... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo převážně v Detroitu, ve státě Michigan. (Martrix)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 110 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Každý robot byl postaven jak ve skutečnosti, tak pomocí CGI. Animatronické loutky v některých záběrech ovládalo více než dvacet loutkářů. Filmaři jich nechali vyrobit 19. (Haretix)

Související novinky

Další úder Ocelové pěsti?

Další úder Ocelové pěsti?

08.09.2014

Možná si ještě pamatujete tři roky starý boxerský blockbuster, ve kterém se v ringu mlátili roboti. Toho nejdůležitějšího ovládal Hugh Jackman (Wolverine), který se zároveň sbližoval se svým synem. A… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama