Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 383)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vskutku dokonalá esej na témat "moderní civilizace a její chorobná brutalita". Fincher tímhle filmem definitivně přesvědčil, že patří mezi tvůrce s osobitým stylem a především talentem natočit dramatický film s myšlenkou. Paralela s Dantem a klasickou evropskou literaturou je sice do značné míry velice zjednodušená, ale o to drtivěji dopadá poselství filmu Sedm na diváka. Je těžké odolat postavám, které vás díky výtečnému hereckému ztvárnění vtáhnou do děje natolik, že závěr filmu je i divákovým prozřením a bolestivou katarzí. Zejména role Morgana Freemana patří mezi to nejlepší, co v žánru thriller kdy vzniklo. A mám pocit, že snímek Sedm došel na samou hranici možností tohoto žánru. Žijeme v době, která dává pojmu hřích zcela novou dimenzi. Film Sedm je toho dokonalou ilustrací... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Fincher je se svou filmařskou osobností, stylem a precizností jako Stanley Kubrick současnosti. Sedm je pro mě jeden z nejlepších filmů a jeden z nejlepších a nejoriginálnějších thrillerů vůbec. Mistrovské dílo. Dva zcela odlišní detektivové, Brad Pitt jako nováček a drzý, sebevědomý chlapík, který chce svůj první velký případ a Morgan Freeman jako zasloužilý, rozvážný muž, který se chystá na ukončení své kariéry, společně začnou vyšetřovat neobvyklé a brutální vraždy. Vydají se na nejnebezpečnější cestu, jakou kdy oba podnikli. Na jejímž konci na ně bude čekat něco zcela neočekávaného a strašného, co zcela změní je, i jejich životy. Ale koho z nich více? Dvě role, které považuji za ty nejlepší, jaké kdy Brad ztvárnil, se zároveň obě nacházejí ve dvou filmech Davida Finchera, z nichž oba dva patří mezi mé Top. Fincher dokázal svým umem z toho "Hollywoodského krasavce a megastar" sedřít ten dokonalý, vypucovaný lak a celý ten hvězdný status a obchodní značku, co jméno "Brad Pitt" představuje, dokázal ukázkově ve svých filmech "vyválet ve špíně". Zrodily se tak dvě postavy, z nichž obě jsou drsné, ale každá jinak - Tyler Durden a David Mills. Neustálý déšť, melancholické počasí, město a místnosti zahalené v šedi a ponurosti vytvářejí tu správně hustou atmosféru a dodávají filmu za použití chladného barevného ztvárnění, krásně depresivní rozměr. Celému snímku také vévodí podmnivá hudba Howarda Shorea a geniální vrah se svým plánem, který neskončí, dokud nebude potrestáno sedm smrtelných hříchů. Ohromující jsou konverzační scény mezi Davidem Millsem a Johnem Doe. Závěr filmu je mrazivý. David Fincher moc dobře věděl, co točí a jak. Možná si pomyslel totéž, co říkal John Doe: "Toto bude mé mistrovské dílo..." ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Psychárna nejvyššího kalibru! Tenhle film byl tak drsný, že i smirkový papír je vedle něj hladký jako samet. Snad i proto mu dávám "jen" 4 hvězdičky. Výborné výkony všech hlavních postav umocňuje skvělá režie Davida Finchera a rovněž velmi dobře napsaný scénář. Malinko mi tam nesedla jen Gwyneth Paltrow, ale i ona si ve filmu posléze našla své opodstatnění (kdo viděl, ví co mám na mysli). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem si vědom thrilleru, který by hrál na strunu divákovi strměji a vážněji jak na banju Ivana Mládka. Sedm je film, který se od základů sice může tvářit jako průměrný příběh masového vraha, kterých je v neposlední řadě tucty, jenže...Sedm není jen číslovka. Sedm je taky počet hříchů, které si vrah vybral, aby na dlouhou dobu zaměstnal policejní vyšetřovatele, kterým šéfují Morgan Freeman a Brad Pitt a musím uznat, že se s rolí policistů poprali naprosto dokonale. Jen tu skládanku jim dalo trochu práci rozluštit a přeci jenom se v ní dodnes skrývá trochu toho tajemna, které nechává diváka napínat od začátku až do konce. Jelikož stále se něco děje a co je hlavní, nikdy není konec začátku, nikdy neskončí něco co už je rozjeté nebo-li respektive rozjetý vlak nelze zastavit a stejně jako zde náš masový vrah, jenž si to značně vychutnává má svůj dokonalý plán doveden opravdu do oné dokonalosti a právě proto divák nedokáže přestat chvíli přemýšlet, chvíli se odreagovat, alespoň chvíli zvolnit. To prostě nelze jelikož film to nedovolí a stejně jako já souhlasím s tím, že tohle je nejlepší thriller všech dob, tak nadosmrti nezapomenu na názvy všech sedmi hříchů, které se mi ještě teď točí v hlavě: obžérství, lakomství, lenost, závist, hněv, pýcha, smilstvo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasné .... To co předvádí Freeman, Pitt a Spacey je ukázka herectví a režie Davida Finchera je ... úchvatná. Všechny ty odporné vraždy a řeči spolu s herci vytvářejí úžasnou podívanou.Scénář musel napsat naprostý blázen. Neumím si představit, že tohle napíše normaální clověk. Není to tak jednoduché, jak na začátku vypadá. Atmosféra je tvrdší než Bible.Ze Spaceyho jde strach. Z Pitta nervozita. Z Freemana zkušenost.... Precizní do detailu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Gwyneth Paltrow nechcela hrať vo filme. Fincher silou mocou chcel, aby herečka hrala vo filme manželku detektíva Davida Millsa (Tracy), ale Paltrow absolútne táto rola nezaujala a považovala ju za nezaujímavú. Keďže Brad Pitt v tom čase s herečkou tvoril pár, Fincher ho požiadal, aby ju nejako presvedčil. (Dr.Moreau)
  • Když se mluvilo o možném pokračování filmu, šeptalo se, že by děj sledoval Morgana Freemana (Somerset), zatímco Brad Pitt (Mills) by byl zavřen v psychiatrické léčebně. (pornogrind)
  • V predaji lístkov sa filmu prekvapujúco darilo aj v porevolučnom Iráne (pred tým, ako iránsky režim prevzal kontrolu a zakázal čokoľvek západné). Úspech v Iráne možno čiastočne pripísať skutočnosti, že z krajiny pochádza kameraman Darius Khondji. (WalterIK7)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Reklama

Reklama